Joi, 12 Septembrie, 2019 - 13:49

Excepţie de neconstituţionalitate formulată direct de către Avocatul Poporului: O.U.G. nr. 62/2019 referitoare la Sistemul naţional unic pentru apeluri de urgenţă şi comunicaţiile electronice, între altele, afectează drepturile, libertăţile şi îndatoririle cetăţeneşti

Miercuri, 28 August, 2019 - 13:08

Avocatul Poporului, Renate Weber, a declarat miercuri că poliţistul local nu este agent constatator în ceea ce priveşte aplicarea sancţiunilor pentru maşinile staţionate neregulamentar, dar a menţionat că interpretarea trebuie să aparţină instanţei de judecată.

Miercuri, 28 August, 2019 - 11:29

Avocatul Poporului a sesizat Curtea Constituțională cu excepția de neconstituționalitate a Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 57/2019 privind Codul Administrativ, invocând în principal trei motive :

Miercuri, 21 August, 2019 - 18:24

Unchiul Alexandrei Măceșanu, Alexandru Cumpănașu, a primit răspuns de la Avocatul Poporului după ce a sesizat instituția privind modul în care a fost gestionată de autorități cazul dispariței Alexandrei Măceșanu. Avocatul Poporului a sesizat CSM, Inspecția Judiciară, MAI, STS ANCOM, Ministerul Comunicațiilor, Ministerul Educației și Poliția Caracal pentru a le oferi explicații în cazul dispariției, se arată în adresa publicată de Cumpănașu pe Facebook.

Miercuri, 17 Iulie, 2019 - 17:38

Nedecontarea abonamentelor pentru elevi, pentru transport judeţean, va duce la creşterea abandonului şcolar, consideră Salvaţi Copiii, care, împreună cu Federaţia Elevilor din România, solicită Avocatului Poporului să se implice şi să facă demersurile legale necesare pentru protecţia facilităţilor de transport acordate elevilor.

Miercuri, 26 Iunie, 2019 - 11:50

Şeful PNL Ludovic Orban a spus că liberalii nu o vor susţine pe Renate Weber pentru funcţia Avocatul Poporului pentru că la europarlamentarele din 26 mai a fost invalidată, prin votul cetăţenilor. 

Miercuri, 19 Iunie, 2019 - 12:21

Diferențele de salarizare între magistrații care au aceeași vechime și îndeplinesc aceeași funcție, dar își desfășoară activitatea la nivelul unor instanțe din circumscripții diferite, sunt susceptibile de neconstituționalitate – Punct de vedere al Avocatului Poporului, formulat la cererea Curții Constituționale a României       

Marţi, 28 Mai, 2019 - 17:17

Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu, marţi, cu privire la modul în care s-a desfăşurat procesul de votare în diaspora.

"Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu şi va solicita informaţii de la autorităţile implicate în legătură cu modul în care s-a desfăşurat votul în diaspora, cu ocazia alegerilor europarlamentare. Sesizarea din oficiu vizează posibila încălcare a art. 7 şi art. 36 din Constituţia României privind românii din străinătate şi dreptul de vot", se precizează într-un comunicat al Avocatului Poporului.

Luni, 27 Mai, 2019 - 13:31

Avocatul Poporului solicită anularea, ca nelegale, a unor Hotărâri ale Consiliului Local Stăneşti, judeţul Gorj, prin care s-a instituit taxă de salubritate pentru fiecare gospodărie şi nu pe numărul de persoane - Acţiune în contencios administrativ

Vineri, 24 Mai, 2019 - 12:33

Avocatul Poporului a formulat o acțiune în contencios administrativ prin care solicită, pe de o parte, obligarea orașului Bragadiru să efectueze operațiunea de scoatere din evidențele sale fiscale a unui bun imobil (teren și construcție), situat în satul Buda, județul Ilfov, și pe de altă parte, obligarea comunei Cornetu să efectueze operațiunea de înregistrare în evidențele sale fiscale a respectivului bun.

Vineri, 24 Mai, 2019 - 12:13

Locurile de muncă ocupate de salariaţii din serviciile de anatomie patologică, prosecturi ale spitalelor şi de personalul disciplinelor universitare de anatomie, histologie, anatomie patologică şi al catedrei de biologie celulară, sunt încadrate în categoria locurilor de muncă deosebite chiar prin lege - Recurs în interesul legii promovat de Avocatul Poporului la I.C.C.J.

Marţi, 21 Mai, 2019 - 14:45

Monitorizarea instituțiilor psihiatrice – Workshop organizat de către Asociația pentru Prevenirea Torturii din Geneva, în vederea mai bunei pregătiri a personalului Domeniului privind prevenirea torturii în locurile de detenție, din cadrul Avocatului Poporului       

Luni, 20 Mai, 2019 - 13:48

Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu și efectuează o anchetă în legătură cu nefinalizarea lucrărilor de consolidare a școlii Cezar Botez, din satul Fâstâci, județul Vaslui și condițiile în care se desfășoară cursurile. Sesizarea din oficiu vizează posibila încălcare a art. 49 din Constituția României privind protecția copiilor și a tinerilor.

Luni, 20 Mai, 2019 - 10:36

Avocatul Poporului s-a sesizat în legătură cu incidentul de la o grădiniţă din Tulcea, unde mai mulţi copii s-ar fi îmbolnăvit de TBC din cauza unei adolescente care a făcut practică în instituţie

Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu în legătură cu incidentul de la o grădiniţă din Tulcea, unde mai mulţi copii s-ar fi îmbolnăvit de TBC din cauza unei adolescente care a făcut practică în instituţie. Sesizarea din oficiu vizează posibila încălcare a art. 34 şi art. 49 din Constituţia României privind dreptul la ocrotirea sănătăţii şi protecţia copiilor şi a tinerilor.

Vineri, 17 Mai, 2019 - 13:06

Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu în cazul incidentului de la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, în care mai mulţi pacienţi ar fi fost înjuraţi, ameninţaţi şi loviţi de infirmiere. Sesizarea din oficiu vizează posibila încălcare a art. 22 şi art. 34 din Constituţia României privind dreptul la viaţă şi la integritate fizică şi psihică şi dreptul la ocrotirea sănătăţii.

Vineri, 17 Mai, 2019 - 10:04

Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu în legătură cu incidentul de la Școala Gimnazială nr. 27, București, în care o învățătoare s-a filmat în timp ce țipa la copii. Sesizarea din oficiu vizează posibila încălcare a art. 22 și art. 49 din Constituția României privind dreptul la viață și la integritate fizică și psihică și protecția copiilor și a tinerilor.

Marţi, 14 Mai, 2019 - 12:47

Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu cu privire la un incident în care un profesor de sport din localitatea Huedin a fost acuzat că ar fi lovit un copil pentru că nu făcea corect exercițiile. Sesizarea din oficiu vizează posibila încălcare a art. 22 și art. 49 din Constituția României privind dreptul la viață și la integritate fizică și psihică și protecția copiilor și a tinerilor.

Marţi, 14 Mai, 2019 - 09:56

Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu cu privire la situația a 16 clădiri-monument, din județul Bistrița-Năsăud, aflate în pericol de prăbușire. Sesizarea din oficiu vizează posibila încălcare a art. 33 din Constituția României privind accesul la cultură.

Luni, 13 Mai, 2019 - 12:04

Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu în cazul unei fete de 13 ani, din comuna Negomir, județul Gorj, care a rămas însărcinată cu un vecin de 63 de ani. Sesizarea din oficiu vizează posibila încălcare a art. 49 din Constituția României privind protecția copiilor și a tinerilor.

Luni, 6 Mai, 2019 - 12:38

Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu cu privire la situația elevilor Școlii Gimnaziale Mușetești, județul Gorj, cărora le-au fost redactate greșit subiectele la Evaluarea Națională.

Joi, 25 Aprilie, 2019 - 13:15

Avocatul Poporului a extins sesizarea din oficiu în legătură cu alte două cazuri de meningită, face demersuri şi monitorizează fenomenul

Avocatul Poporului a extins sesizarea din oficiu în legătură cu alte două cazuri de meningită, face demersuri şi monitorizează fenomenul. Mass-media relatează despre alte două cazuri de îmbolnăviri cu meningită.

Marţi, 23 Aprilie, 2019 - 10:46

Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu în cazul unei eleve, din localitatea Şanţ, judeţul Bistriţa Năsăud, care a fost agresată de profesorul de sport. Sesizarea din oficiu vizează posibila încălcare a art. 22 şi art. 49 din Constituţia României privind dreptul la viaţă şi la integritate fizică şi psihică şi protecţia copiilor şi a tinerilor.

Vineri, 19 Aprilie, 2019 - 13:37

Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu în cazul decesului, din cauza meningitei, a elevei de la Colegiul Național Gheorghe Lazăr din București. Sesizarea din oficiu vizează posibila încălcare a art. 34 și art. 49 din Constituția României privind dreptul la ocrotirea sănătății și protecția copiilor și a tinerilor.

Joi, 4 Aprilie, 2019 - 11:03

Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu cu privire la informațiile apărute în presă, conform cărora medici și asistenți de la Spitalul din Motru, județul Gorj, sunt acuzați de nepăsare și dezinteres la adresa bolnavilor. Sesizarea din oficiu vizează posibila încălcare a art. 34 din Constituția României privind dreptul la ocrotirea sănătății.
 

Joi, 4 Aprilie, 2019 - 11:00

Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu în cazul situației din zona CET Târgu-Jiu, care ar fi invadată de gunoaie. Sesizarea din oficiu vizează posibila încălcare a art. 34, art. 35 și art. 47 din Constituția României privind dreptul la ocrotirea sănătății, dreptul la mediu sănătos și nivelul de trai.

Joi, 28 Martie, 2019 - 10:51

Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu cu privire la apariția, pe internet, a unei petiții împotriva construirii, la Baraolt, a unor case pentru copiii orfani și dezavantajați. Sesizarea din oficiu vizează posibila încălcare a art. 49 din Constituția României privind protecția copiilor și a tinerilor.
 

Miercuri, 27 Martie, 2019 - 13:03

Salvați Copiii atrage atenția asupra riscurilor pe termen lung ale violenței asupra copilului, ca urmare a cazului de la școala din Botoșani, pentru care organizația a sesizat Avocatul Poporului. Salvați Copiii a aflat, din numeroasele relatări mass-media, despre faptele de violență comise asupra unui copil de 11 ani, elev al Școlii gimnaziale din localitatea Cristești, județul Botoșani, acuzat fiind profesorul său de religie. 

Miercuri, 27 Martie, 2019 - 10:46

Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu în legătură cu incidentul feroviar de la Domnești, județul Bistrița-Năsăud. Sesizarea din oficiu vizează posibila încălcare a art. 52 din Constituția României privind dreptul persoanei vătămate de o autoritate publică.
 

Vineri, 22 Martie, 2019 - 12:21

Indemnizațiile lunare primite de persoanele cu handicap grav și accentuat vor fi exceptate de la stabilirea venitului brut lunar pe membru de familie, conform modificărilor avute în vedere de HG nr. 1488/2004 – Rezultatul demersurilor făcute de Avocatul Poporului pe lângă Ministerul Educației Naționale      
Indemnizațiile lunare primite de persoanele cu handicap grav și accentuat vor fi exceptate de la stabilirea venitului brut lunar pe membru de familie, conform modificărilor avute în vedere de HG nr. 1488/2004.
 

Miercuri, 20 Martie, 2019 - 17:00

Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu cu privire la cazuri de violențe și bullying în rândul elevilor, la Codlea, județul Brașov.

Subscribe to avocatul poporului