Marţi, 21 Mai, 2019 - 14:45

Monitorizarea instituțiilor psihiatrice – Workshop organizat de către Asociația pentru Prevenirea Torturii din Geneva, în vederea mai bunei pregătiri a personalului Domeniului privind prevenirea torturii în locurile de detenție, din cadrul Avocatului Poporului       

Luni, 20 Mai, 2019 - 13:48

Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu și efectuează o anchetă în legătură cu nefinalizarea lucrărilor de consolidare a școlii Cezar Botez, din satul Fâstâci, județul Vaslui și condițiile în care se desfășoară cursurile. Sesizarea din oficiu vizează posibila încălcare a art. 49 din Constituția României privind protecția copiilor și a tinerilor.

Luni, 20 Mai, 2019 - 10:36

Avocatul Poporului s-a sesizat în legătură cu incidentul de la o grădiniţă din Tulcea, unde mai mulţi copii s-ar fi îmbolnăvit de TBC din cauza unei adolescente care a făcut practică în instituţie

Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu în legătură cu incidentul de la o grădiniţă din Tulcea, unde mai mulţi copii s-ar fi îmbolnăvit de TBC din cauza unei adolescente care a făcut practică în instituţie. Sesizarea din oficiu vizează posibila încălcare a art. 34 şi art. 49 din Constituţia României privind dreptul la ocrotirea sănătăţii şi protecţia copiilor şi a tinerilor.

Vineri, 17 Mai, 2019 - 13:06

Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu în cazul incidentului de la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, în care mai mulţi pacienţi ar fi fost înjuraţi, ameninţaţi şi loviţi de infirmiere. Sesizarea din oficiu vizează posibila încălcare a art. 22 şi art. 34 din Constituţia României privind dreptul la viaţă şi la integritate fizică şi psihică şi dreptul la ocrotirea sănătăţii.

Vineri, 17 Mai, 2019 - 10:04

Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu în legătură cu incidentul de la Școala Gimnazială nr. 27, București, în care o învățătoare s-a filmat în timp ce țipa la copii. Sesizarea din oficiu vizează posibila încălcare a art. 22 și art. 49 din Constituția României privind dreptul la viață și la integritate fizică și psihică și protecția copiilor și a tinerilor.

Marţi, 14 Mai, 2019 - 12:47

Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu cu privire la un incident în care un profesor de sport din localitatea Huedin a fost acuzat că ar fi lovit un copil pentru că nu făcea corect exercițiile. Sesizarea din oficiu vizează posibila încălcare a art. 22 și art. 49 din Constituția României privind dreptul la viață și la integritate fizică și psihică și protecția copiilor și a tinerilor.

Marţi, 14 Mai, 2019 - 09:56

Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu cu privire la situația a 16 clădiri-monument, din județul Bistrița-Năsăud, aflate în pericol de prăbușire. Sesizarea din oficiu vizează posibila încălcare a art. 33 din Constituția României privind accesul la cultură.

Luni, 13 Mai, 2019 - 12:04

Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu în cazul unei fete de 13 ani, din comuna Negomir, județul Gorj, care a rămas însărcinată cu un vecin de 63 de ani. Sesizarea din oficiu vizează posibila încălcare a art. 49 din Constituția României privind protecția copiilor și a tinerilor.

Luni, 6 Mai, 2019 - 12:38

Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu cu privire la situația elevilor Școlii Gimnaziale Mușetești, județul Gorj, cărora le-au fost redactate greșit subiectele la Evaluarea Națională.

Joi, 25 Aprilie, 2019 - 13:15

Avocatul Poporului a extins sesizarea din oficiu în legătură cu alte două cazuri de meningită, face demersuri şi monitorizează fenomenul

Avocatul Poporului a extins sesizarea din oficiu în legătură cu alte două cazuri de meningită, face demersuri şi monitorizează fenomenul. Mass-media relatează despre alte două cazuri de îmbolnăviri cu meningită.

Marţi, 23 Aprilie, 2019 - 10:46

Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu în cazul unei eleve, din localitatea Şanţ, judeţul Bistriţa Năsăud, care a fost agresată de profesorul de sport. Sesizarea din oficiu vizează posibila încălcare a art. 22 şi art. 49 din Constituţia României privind dreptul la viaţă şi la integritate fizică şi psihică şi protecţia copiilor şi a tinerilor.

Vineri, 19 Aprilie, 2019 - 13:37

Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu în cazul decesului, din cauza meningitei, a elevei de la Colegiul Național Gheorghe Lazăr din București. Sesizarea din oficiu vizează posibila încălcare a art. 34 și art. 49 din Constituția României privind dreptul la ocrotirea sănătății și protecția copiilor și a tinerilor.

Joi, 4 Aprilie, 2019 - 11:03

Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu cu privire la informațiile apărute în presă, conform cărora medici și asistenți de la Spitalul din Motru, județul Gorj, sunt acuzați de nepăsare și dezinteres la adresa bolnavilor. Sesizarea din oficiu vizează posibila încălcare a art. 34 din Constituția României privind dreptul la ocrotirea sănătății.
 

Joi, 4 Aprilie, 2019 - 11:00

Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu în cazul situației din zona CET Târgu-Jiu, care ar fi invadată de gunoaie. Sesizarea din oficiu vizează posibila încălcare a art. 34, art. 35 și art. 47 din Constituția României privind dreptul la ocrotirea sănătății, dreptul la mediu sănătos și nivelul de trai.

Joi, 28 Martie, 2019 - 10:51

Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu cu privire la apariția, pe internet, a unei petiții împotriva construirii, la Baraolt, a unor case pentru copiii orfani și dezavantajați. Sesizarea din oficiu vizează posibila încălcare a art. 49 din Constituția României privind protecția copiilor și a tinerilor.
 

Miercuri, 27 Martie, 2019 - 13:03

Salvați Copiii atrage atenția asupra riscurilor pe termen lung ale violenței asupra copilului, ca urmare a cazului de la școala din Botoșani, pentru care organizația a sesizat Avocatul Poporului. Salvați Copiii a aflat, din numeroasele relatări mass-media, despre faptele de violență comise asupra unui copil de 11 ani, elev al Școlii gimnaziale din localitatea Cristești, județul Botoșani, acuzat fiind profesorul său de religie. 

Miercuri, 27 Martie, 2019 - 10:46

Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu în legătură cu incidentul feroviar de la Domnești, județul Bistrița-Năsăud. Sesizarea din oficiu vizează posibila încălcare a art. 52 din Constituția României privind dreptul persoanei vătămate de o autoritate publică.
 

Vineri, 22 Martie, 2019 - 12:21

Indemnizațiile lunare primite de persoanele cu handicap grav și accentuat vor fi exceptate de la stabilirea venitului brut lunar pe membru de familie, conform modificărilor avute în vedere de HG nr. 1488/2004 – Rezultatul demersurilor făcute de Avocatul Poporului pe lângă Ministerul Educației Naționale      
Indemnizațiile lunare primite de persoanele cu handicap grav și accentuat vor fi exceptate de la stabilirea venitului brut lunar pe membru de familie, conform modificărilor avute în vedere de HG nr. 1488/2004.
 

Miercuri, 20 Martie, 2019 - 17:00

Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu cu privire la cazuri de violențe și bullying în rândul elevilor, la Codlea, județul Brașov.

Miercuri, 20 Martie, 2019 - 13:41

Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu în cazul unui copil de 10 ani, din Comuna Arsura, județul Vaslui, care ar fi fost bătut de propria mamă. Sesizarea din oficiu vizează posibila încălcare a art. 22 și art. 49 din Constituția României privind dreptul la viață și la integritate fizică și psihică și protecția copiilor și a tinerilor.
 

Miercuri, 20 Martie, 2019 - 11:55

Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu în cazul unei fetițe, în clasa a-V-a la Școala Ioanid Romanescu, Comuna Voinești, județul Iași, care ar fi fost abuzată fizic și emoțional în familie. Sesizarea din oficiu vizează posibila încălcare a art. 22 și art. 49 din Constituția României privind dreptul la viață și la integritate fizică și psihică și protecția copiilor și a tinerilor.
 

Vineri, 15 Martie, 2019 - 14:35

Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu cu privire la acuzații de discriminare a elevilor la Liceul Baia de Fier, județul Gorj. Sesizarea din oficiu vizează posibila încălcare a art. 49 din Constituția României privind protecția copiilor și a tinerilor.

Vineri, 15 Martie, 2019 - 13:33

Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu în cazul unui bebeluș din orașul Dej, care a murit la trei zile de la naștere, după ce un medic ar fi refuzat să consulte mama.
 

Vineri, 15 Martie, 2019 - 12:24

Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu cu privire la situația terenului de sport al școlii Octavian Goga din Cluj-Napoca, transformat în parcare. Sesizarea din oficiu vizează posibila încălcare a art. 49 din Constituția României privind protecția copiilor și a tinerilor.
 

Joi, 14 Martie, 2019 - 13:26

Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu cu privire la calitatea inferioară a merelor şi cornurilor oferite elevilor la Liceul de Artă din Satu Mare. Sesizarea din oficiu vizează posibila încălcare a art. 34 şi art. 49 din Constituţia României privind dreptul la ocrotirea sănătăţii şi protecţia copiilor şi a tinerilor.

Miercuri, 13 Martie, 2019 - 12:36

Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu cu privire la situația unui copil de 12 ani din județul Botoșani, care a ajuns la spital cântărind numai 6 kilograme. Sesizarea din oficiu vizează posibila încălcare a art. 22, art. 34, art. 49 și art. 50 din Constituția României privind dreptul la viață și la integritate fizică și psihică, dreptul la ocrotirea sănătății, protecția copiilor și a tinerilor și protecția persoanelor cu handicap.
 

Luni, 11 Martie, 2019 - 13:31

Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu în cazul unui elev din Târgoviște, județul Dâmbovița, care ar fi fost lovit de către profesorul de matematică.
 
      Conform relatărilor din presă, la școala Matei Basarab din Târgoviște, un elev de clasa a-6-a ar fi fost lovit de profesorul de matematică, incidentul având loc în timpul unei ore. Familia elevului susține că băiatul ar fi stat cu capul pe bancă, iar profesorul l-a acuzat că se uita pe telefon, deși telefonul era închis, în bancă, iar cadrul didactic l-ar fi confiscat.

 

Luni, 11 Martie, 2019 - 11:07

Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu în cazul unui copil de 1 an, opărit cu cafea de către o îngrijitoare. Sesizarea din oficiu vizează posibila încălcare a art. 22 și art. 49 din Constituția României privind dreptul la viață și la integritate fizică și psihică și protecția copiilor și a tinerilor.
 

Luni, 11 Martie, 2019 - 09:50

Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu în cazul unei fetițe care a decedat după ce a căzut dintr-un microbuz. Sesizarea din oficiu vizează posibila încălcare a art. 22 și art. 49 din Constituția României privind dreptul la viață și la integritate fizică și psihică și protecția copiilor și a tinerilor.
 

Vineri, 8 Martie, 2019 - 13:59

Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu în cazul unei minore de 13 ani, care a ajuns la spital după ce a înghițit ace de gămălie, în urma unor certuri cu iubitul. Sesizarea din oficiu vizează posibila încălcare a art. 22 și art. 49 din Constituția României privind dreptul la viață și la integritate fizică și psihică și protecția copiilor și a tinerilor.
 

Subscribe to avocatul poporului