Miercuri, 31 Iulie, 2019 - 13:12

Conceptul de securitate perimetrală datează încă din perioada Imperiului Roman și a avut mereu același scop: protejarea oamenilor și bunurilor. Este drept că abordarea actuală, bazată pe detecție și alertare, nu are nimic în comun cu metodele practicate în antichitate, dar rezultatul este același: împiedicarea intrușilor de a pătrunde într-un obiectiv. Iar interesul pentru astfel de sisteme este în creștere, pentru toate categoriile de utilizatori.

Joi, 11 Iulie, 2019 - 13:50

Responsabilitatea socială reprezintă cheia succesului în cadrul actual și ar trebui să fie o prioritate pentru toate afacerile care își doresc o dezvoltare sustenabilă pe termen lung. Conceptul este însă unul complex, cu multe valențe și de multe ori depășește granițele companiei. Prin urmare, este cu atât mai greu de implementat în cazul companiilor care desfășoară activități la nivel global.

Joi, 20 Iunie, 2019 - 12:12

Axis Communications, lider global în echipamente video de rețea, anunță lansarea unei noi camere, proiectate pentru identificarea precisă a numerelor de înmatriculare pentru vehicule care se deplasează cu viteze de până la 130km/h.

Miercuri, 8 Mai, 2019 - 12:28

Tehnica de supraveghere video este utilizată pe scară largă în scenarii variate și cu scopuri complexe. Soluțiile de analiză video și aplicațiile de marketing bazate pe date colectate cu ajutorul camerelor sunt în acest context tot mai des întâlnite, dar rolul de bază, acela de protecție a persoanelor și bunurilor, rămâne în continuare principala preocupare a utilizatorilor din toate domeniile de activitate. Iar implementările pot fi diferite ca abordare de la un caz la altul, de la o locație la alta, în funcție de necesități și mediu înconjurător.

Vineri, 26 Aprilie, 2019 - 13:36

Axis Communications a anunţat cea de a 7-a generaţie a chip-ului ARTPEC, optimizat pentru echipamente video de reţea. Acesta va oferi camerelor AXIS de retea capabilitati si functii noi multiple, printre care se numara imagini de calitate superioara celor de pana acum, functii de securitate imbunatatite, compresie eficienta si posibilitatea de a rula aplicatii de analiza video complexe la nivelul echipamentelor. In plus, pentru ca chip-ul este dezvoltat de companie, principalul obiectiv este obtinerea unui nivel al securitatii cibernetice avansate.

Joi, 18 Aprilie, 2019 - 12:52

Monitorizarea, supravegherea sau securizarea eficienta a unui perimetru presupune printre altele alegerea unor camere video adecvate mediului in care urmeaza a fi utilizate. Instalarea lor trebuie sa permita acoperirea tuturor unghiurilor si a spatiilor existente. Proiectantii si integratorii de sisteme de securitate si supraveghere video vor tine insa intotdeauna cont si de costurile unei instalari, precum si de bugetul beneficiarului. Iar, din acest punct de vedere, suplimentarea numarului de camere reprezinta o crestere a costurilor.

Vineri, 29 Martie, 2019 - 10:00

Sistemele de supraveghere video sunt folosite in prezent pe scara tot mai mare, atat pentru securizarea unor obiective, cat si pentru imbunatatirea sau introducerea unor servicii. Eficienta unei astfel de solutii este definita in buna parte de performantele camerelor video utilizate, dar depinde si de o serie de alti factori la fel de importanti. Securitatea si accesibilitatea datelor video generate de camere sunt astfel puternic influentate de solutiile de stocare utilizate, care trebuie sa ofere performante si flexibilitate ridicate.

Luni, 18 Martie, 2019 - 13:42

De la porturi și aeroporturi, până la autostrăzi sau zone industriale, societatea de astăzi se confruntă cu o serie de scenarii în care prezența sistemelor de supraveghere video reprezintă o necesitate, dar operarea lor este îngreunată de condiții de mediu neprielnice. În plus, în multe din aceste situații este necesar un nivel ridicat de calitate și performanță, ceea ce impune anumite restricții în privința echipamentelor care pot fi instalate. Pentru a răspunde acestor provocări, Axis Communications, lider global în echipamente video de rețea, a lansat camera PTZ Q6215-LE.

Luni, 18 Februarie, 2019 - 11:00

Amplificatorul audio de rețea, AXIS C8210, face posibilă utilizarea oricărei boxe pasive în aceeași manieră în care sunt folosite boxele Axis pentru rețea. Noul produs, anunțat în luna februarie, în cadrul Integrated Systems Europe (ISE) din Olanda, simplifică tranziția de la sistemele audio tradiționale la cele de rețea.

Miercuri, 30 Ianuarie, 2019 - 13:14

Conform specialistilor, inca din anii ‘70 am inceput sa consumam mai mult decat poate genera planeta, iar in fiecare an aceasta problema se agraveaza tot mai mult. Astfel, anul trecut, de exemplu, in primele 7 luni, consumaseram deja toate alimentele, apa si energia pe care Pamantul le poate genera intr-un an. Practic, risipim mai mult decat ne permitem si, din acest motiv, traim pe datorie - o datorie care se mareste in continuu, in detrimentul generatiilor viitoare.

Marţi, 22 Ianuarie, 2019 - 09:43

Uzinele sau zonele industriale în care se folosesc sau se prelucrează materiale periculoase sau inflamabile prezintă riscuri deosebite și, drept urmare, trebuie securizate corespunzător. Indiferent că este vorba despre monitorizarea modului în care angajații respectă normele de siguranță sau despre împiedicarea accesului unor persoane neautorizate în anumite zone, supravegherea video permanentă a unor astfel de obiective este o condiție necesară pentru a putea asigura funcționarea în condiții optime.

Joi, 1 Noiembrie, 2018 - 12:54

Cu o vedere încântătoare către masivul Piatra Craiului, Plaiul Foii se află la o distanță de circa 12 kilometri de la ieșirea din orașul Zărnești, în apropierea orașului Brașov. De aici se pornește în explorarea Rezervației Naturale Piatra Craiului, zonă de munte formată din calcare și conglomerate mezozoice unde se găsesc specii rare și un peisaj montan deosebit. Pe lângă prezența unor animale sălbatice variate, precum lupi, urși, râși, mistreți, capre negre, cerbi ș.a., în zonă au fost identificate peste 200 de peșteri și avene.

Joi, 25 Octombrie, 2018 - 13:07

Axis Communications, lider global în echipamente video de rețea, anunță transmisia live a celei de-a 19-a ediție a competiției internaționale de patinaj artistic - “Crystal Skate”. Organizat în perioada 25-28 octombrie 2018 de Federația Română de Patinaj în colaborare cu Asociația Municipală de Patinaj București și găzduit de „Tiriac-Telekom Arena” din Otopeni, concursul va reuni peste 120 de patinatori și patinatoare din Bulgaria, Grecia, Serbia, Slovacia, Italia, Austria, Cehia, Coreea și România.

Luni, 22 Octombrie, 2018 - 13:04

Axis Communications, lider global în echipamente video de rețea, anunță participarea la Smart City Expo - eveniment ce va avea loc la Barcelona în perioada 13-15 noiembrie 2018 - unde va prezenta o varietate de produse dedicate siguranței și mobilității în orașe.

Joi, 23 August, 2018 - 14:00

Axis Communications şi Milestone Systems, lideri global în soluţii video de rețea, anunță organizarea unui webinar gratuit despre soluțiile inteligente dezvoltate pentru sisteme de supraveghere video. Astfel, pe data de 28 august, între orele 11:30-12:30 (ora României), vă puteți înregistra și pune întrebările dvs.

Miercuri, 25 Iulie, 2018 - 12:15

Axis Communications, lider global în echipamente video de rețea, anunță lansarea proiectului de SlowTV în România prin încheierea unui parteneriat cu grupul media Ringier, în vederea dezvoltării și implementării.

Luni, 18 Iunie, 2018 - 13:05

Companiile care au nevoie de soluții de control al accesului cu un nivel sporit de complexitate, indiferent că este vorba despre funcționalități avansate, număr mare de uși sau număr mare de utilizatori, începând de acum au o nouă variantă la îndemână. Axis și partenerii săi pot rezolva toate aceste cerințe, ca urmare a lansării modulului de control al ușilor cu conectare la rețea, AXIS A1601.

Joi, 24 Mai, 2018 - 10:08

Axis Communications, lider global în echipamente video de rețea, recomandă implementarea de măsuri de protecție pentru oamenii și bunurile aflate în tranzit, prin echiparea mijloacelor de transport cu soluții de supraveghere video dedicate.

Vineri, 4 Mai, 2018 - 12:12

Axis Communications, lider global în echipamente video de rețea, va transmite live o nouă ediție a Cupei Andreea Răducan - competiția de gimnastică organizată de campioana olimpică și mondială.
Evenimentul se va desfășura în perioada 5-6 mai, în sala de sport a Colegiului Tehnic Al. I. Cuza din Bârlad, de la ora 09:30 și este dedicat viitoarelor campioane ale gimnasticii. Aflat la cea de-a VIII-a ediție, acesta va reuni peste 100 de participante din întreaga țară, care se vor întrece în cele două zile de concurs, atât pe echipe, cât și individual.

Luni, 23 Aprilie, 2018 - 08:56

Axis Communications şi Allied Telesis sunt doi dintre cei mai importanţi producători de tehnologie ce investesc continuu în conceptul de Smart City. Potrivit Departamentului pentru afaceri economice şi sociale al Naţiunilor Unite, procentul global al populaţiei din mediul urban a crescut de la 30% în 1950, la 50% în 2008, iar pentru anul 2050 se estimează atingerea pragului de 64% în ţările emergente, respectiv 85% în ţările dezvoltate.

Subscribe to Axis Communications