Vineri, 15 Martie, 2019 - 14:16
Dragnea s-a trezit din pumni

„Sigur prima data când s-a aprobat bugetul de stat, nu acum, prima oară, că leneşul ăla de la Cotroceni ce mai face când se trezeşte? Spune hai să le blochez bugetul. Tot ce se construieşte în toate satele din România în cele peste 3.000 de localităţi să se oprească", a declarat Liviu Dragnea, la Dâmboviţa.

Preşedintele PSD a atacat şi declaraţiile Oanei Bogdan, membru în conducerea PLUS, referitoare la renunţarea benevolă la proprietate.

Miercuri, 13 Martie, 2019 - 15:40
245 voturi „pentru”, 115 voturi „împotrivă” și două abțineri.

Camera Deputaţilor şi Senatul s-au reunit miercuri pentru a discuta din nou, la cererea preşedintelui Klaus Iohannis, bugetul de stat pe 2019. Bugetul a trecut cu 245 voturi „pentru”, 115 voturi „împotrivă” și două abțineri.

Luni, 11 Martie, 2019 - 23:21
Culmea demagogiei: Când guvernezi, o faci în primul rând pentru țară, nu pentru tine!

Cu tupeul său devenit proverbial președintele - „frână” aruncă responsabilitatea gesturilor sale de frondă indecentă asupra adversarilor politici. După ce a promulgat de nevoie (era ultima zi) legea bugetului asigurărilor sociale, a retrimis la parlament Bugetul 2019, deși știa foarte bine că este un gest inutil, menit doar să ațâțe spiritele și așa încinse de eternele sale tergiversări. Iată cum își motivează „politica”:

„Românii au tot dreptul să știe cum stau lucrurile în realitate cu bugetul țării.

Vineri, 22 Februarie, 2019 - 12:03
„Bugetul rușinii naționale” - a tăiat bani de la Servicii!

Presedintele Klaus Iohannis a atacat  bugetul pe 2019 - pe care l-a numit pompos"bugetul rusinii nationale" - la CCR.

Vineri, 15 Februarie, 2019 - 15:38
Laudă doar amendamentul PNL de majorare a alocațiilor, propus fără bază legală

Într-un comunicat dat cu grăbire în absența sa ( fiind deja plecat pentru partida săptămânală de ski), Iohannis face praf bugetul „populist și demagogic” adoptat, singura luminiță de la capătul tunelului PSD/ALDE fiind, după părerea sa, amendamentul propus de PNL (fără o bază legală)privind alocațiile pentru copii.

Vineri, 15 Februarie, 2019 - 14:13
2019 este „anul investiţiilor”! Întârziate...

Plenul reunit al Senatului şi Camerei Deputaţilor a dat votul final, astăzi, pe legile bugetului de stat şi bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2019. S-au înregistrat 275  voturi „pentru”, 122 voturi „împotrivă” şi 2 abţineri.

Înainte să fie pronunţat votul final asupra proiectului de buget, prim-ministrul Viorica Dăncilă a susținut o alocuțiune, declarând, în plenul reunit al Parlamentului, că acesta este unul realist şi cu perspectivă de dezvoltare pentru România.

Marţi, 12 Februarie, 2019 - 18:46
„Propunerea de reducere a bugetelor instituțiilor din domeniul securității naționale constituie un demers iresponsabil”

Profund vexat de faptul că guvernul nu face ce-a zis el în CSAT, tăind din sumele (exorbitante) pe care le încasează an de an niște servicii secrete mai numeroase ca în comunism și mai abuzive decît acelea, președintele nu mai catadixește să iasă personal pe scările de la Cotroceni ci dă biroului său de presă sarcina de a transmite un comunicat vitriolant la adresa adversarilor săi politici:

Marţi, 12 Februarie, 2019 - 14:16

La adoptarea bugetului ministerului Agriculturii  deputatul PNL Florin Roman a avut proasta inspirație să abordeze „ludic” o temă pe care ministrul Petre Daea o închisese într-un mod destul de categoric și de neplăcut pentru interlocutorii săi de la TVR (Ionuț Cristache și Radu Tudor), tentați să facă glumițe pe tema cormoranilor. 

„Florin Roman: Dl ministru, nu v-am auzit să spuneți nimic despre cormorani!

Marţi, 12 Februarie, 2019 - 10:50
Bătălia finală se va da în plen, unde Coaliția are sprijinul UDMR

Proiectul de buget a intrat în comisiile de specialitate, unde a fost votat pe bandă rulantă, chiar dacă sumele au fost contestate atât de şefii instituţiilor respective cât şi de membrii comisiilor veniţi din partea opoziţiei.

Comisiile de specialitate reunite ale Senatului şi Camerei Deputaţilor au aprobat proiectul bugetului asigurărilor sociale de stat pe 2019, cu 17 voturi „pentru”şi 8 „împotrivă”.

Sâmbătă, 9 Februarie, 2019 - 00:42

Guvernul a adoptat proiectul de buget pentru acest an şi proiectul de lege privind bugetul asigurărilor sociale.

Proiecţia bugetară este construită pe un PIB de 1.022,5 miliarde de lei, o creştere economică de 5,5%, o rată a inflaţiei de 2,8%, un deficit bugetar de 2,55% din PIB, şi un deficit ESA prognozat la 2,57% din PIB.

Subscribe to Buget 2019