Vineri, 21 Februarie, 2020 - 10:57
Cum vede noul ambasador american politica de la București

Ambasadorul american la București, Adrian Zuckerman, a rostit  un discurs, la Forumul CEO al Camerei Americane de Comert din Romania, prin care el transmite mai mult sau mai puțin direct liniile directoare ale politicii americane față de România,dând dovadă de o remarcabilă echidistanță fade forțele politice legal constituite. Unii s-ar putea să îl regrete pe Klemm...

Principalele idei expuse de reprezentantul Casei Albe:

Jos Comunismul

”Capacitatea oligarhilor cu legaturi politice si a baronilor de a controla interesele de afaceri si de a limita competitia pe piata libera trebuie sa ia sfarsit. Comunismul a distrus toate tarile care au avut ghinionul de a fi subjugate acestui rau. Comunismul nu face nimic pentru a ajuta saracii si persoanele defavorizate, ci este benefic doar catorva elite din clasa conducatoare. Comunismul creeaza si sustine un sistem endemic al coruptiei. Acum, revolutia care a inceput in urma cu 30 de ani trebuie incheiata cu succes”.

PSD – ”ciuma roșie”

”M-am intalnit cu multi ministri ai guvernului. Cu totii au muncit extrem de mult pentru a inversa haosul pe care l-au mostenit in noiembrie 2019. Doar un exemplu, ministrul finantelor a constatat ca guvernul anterior pastra doua contabilitati paralele si nu platise cele mai multe facturi pentru servicii prestate de aproape un an. Alti ministri au gasit conditii similare, proiecte nefinalizate si ministerele golite de oamenii cinstiti care lucreaza din greu si care sunt esentiali pentru a conduce guvernul in mod corespunzator. Presedintele Iohannis, premierul Orban si ministrii sai s-au angajat sa reconstruiasca un bun guvern, sa refaca modificarile legislative care au slabit statul de drept, sa puna in aplicare o legislatie noua pentru a reduce coruptia astfel incat sa protejeze toti romanii”.

Statul să renunțe la ultimele bunuri în posesie

”Privatizarea este necesara. Un mediu de afaceri cu adevarat liber va crea bogatie si prosperitate pentru toata lumea. Firmele controlate de guvern nu doar ca favorizeaza practici de business ineficiente, impiedica piata libera si competitia, dar, mai important, pastreaza coruptia vie”.

Joi, 20 Februarie, 2020 - 13:53

Premierul desemnat, Ludovic Orban, a declarat joi, după ce a participat la forumul organizat de Camera de Comerţ Americană în România (AmCham), că mulţi investitori s-au plâns de faptul că mâna de lucru calificată se găseşte foarte greu.

Subscribe to Camera de Comerţ Americană în România (AmCham)