Joi, 4 Octombrie, 2018 - 10:00

Camera Deputaţilor a decis, miercuri, cu 210 voturi "pentru" şi o abţinere, retrimiterea la comisii pentru o săptămână a raportului la legea offshore. 

Decizia a fost luată la solicitarea liderului UDMR, Kelemen Hunor. "Poate ar fi bine să amânăm cu o săptămână şi să ne adunăm toţi liderii din Parlament să discutăm o abordare consensuală a legii", a spus Hunor. 

PSD este de acord cu această propunere, a anunţat liderul grupului deputaţilor social-democraţi, Daniel Suciu. 

Miercuri, 3 Octombrie, 2018 - 16:16

Plenul Camerei Deputaţilor a respins, miercuri, moţiunea simplă intitulată „Tripleta Dăncilă-Vâlcov-Teodorovici sugrumă administraţia publică locală din România”, prin care liberalii i-au cerut ministrului Finanţelor, Eugen Teodorovici, să adopte de urgenţă un set de nouă măsuri fiscal-bugetare.

Moţiunea simplă a întrunit, în plen, 97 de voturi „pentru”, 157 de voturi „contra” şi 24 de abţineri.

Miercuri, 3 Octombrie, 2018 - 14:45

Votul din Camera Deputaţilor pe legea offhore, cameră decizională în acest sens, nu mai intră miercuri la votul final din plen, aşa cum era planificat. Proiectul a fost retrimis la comisii, pentru continuarea dezbaterilor. Votul final ar urma să aibă loc săptămâna viitoare.

Decizia a venit la solicitarea liderului UDMR, Kelemen Hunor.

Vineri, 28 Septembrie, 2018 - 15:45

Comisia specială comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru sistematizarea, unificarea şi asigurarea stabilităţii legislative în domeniul justiției se reactivează, potrivit unor surse din domeniu.

Oficial, forul ar urma să pună în aplicare avizul Comisiei de la Veneția.

Miercuri, 26 Septembrie, 2018 - 16:20

Liderii deputaților PNL, USR și PMP, împreună cu grupul neafiliaților din partidul condus de Victor Ponta au depus miercuri o propunere de modificare a regulamentului Camerei Deputaților prin care propunerea de revocare a președintelui forului să poată fi făcută și de o treime din numărul total al deputaților. 

În prezent, regulamentul prevede că doar liderul grupului parlamentar care l-a propus în funcție poate propune revocarea președintelui Camerei Deputaților. 

Luni, 30 Iulie, 2018 - 13:46

Camera Deputaţilor a adoptat în şedinţa din 06.06.2018, în calitate de cameră decizională, Legea privind înfiinţarea Fondului Suveran de Dezvoltare şi Investiţii – S.A., precum şi pentru modificarea unor acte normative. 

Miercuri, 11 Iulie, 2018 - 14:40

Românii nu vor mai avea dreptul de a se debranșa de la sistemele centralizate de încălzire, potrivit unui proiect de lege adoptat de către Camera Deputaților. Mai exact, vor fi interzise debranțările de la sistem pentru cei aflați în zonele unitare de încălzire. Aceste zone unitare sunt practic monopoluri și sunt decretate de către primării.

Marţi, 10 Iulie, 2018 - 11:00

O iniţiativă de modificare a Legii Pensiilor, prin care se reduce stagiul de cotizare şi vârsta standard de pensionare cu 13 ani, a fost adoptată de Camera Deputaţilor, urmând să ajungă la preşedintele Klaus Iohannis pentru a fi promulgată.

Marţi, 10 Iulie, 2018 - 10:37
Motivația „geopolitică” a lui Dragnea pentru forma „legii gazelor din Marea Neagră”

 

 Luni, Camera Deputaţilor în calitate de for decizional, a adoptatproiectul care stabileşte măsuri pentru exploatarea gazelor din Marea Neagră, cu 175 de voturi pentru, 30 împotrivă şi 30 de abţineri.

Liviu Dragnea, a declarat luni, după ce deputaţii au adoptat, decizional, proiectul care stabileşte măsurile de exploatare a gazelor din Marea Neagră, că nu putem accepta ca ţara noastră să fie în continuare dependentă energetic de Rusia.

Marţi, 10 Iulie, 2018 - 10:20
Cu 175 de voturi pentru, 33 împotriva şi 15 abţineri.

Camera Deputaţilor a adoptat proiectul de lege privind Codul administrativ, în calitate de for decizional, cu 175 de voturi pentru, 33 împotriva şi 15 abţineri.

Printre prevederile proiectului legislativ se numără eliminirea pragului de 20% pentru folosirea limbii materne a minorităţilor naţionale în prefecturi, primării, consilii judeţene şi locale, dar şi cum vor fi montate plăcuţele bilingve.

Luni, 9 Iulie, 2018 - 14:52

Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a respins luni cererea de reexaminare formulată de preşedintele Klaus Iohannis pe modificările la Legea 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, cu 13 voturi "pentru" şi 6 "împotrivă". 

Raportul comisiei urmează să fie dezbătut şi votat în plenul Camerei Deputaţilor în şedinţa de luni. Acesta va fi apoi supus dezbaterii şi votului în Senat, care este for decizional pentru cererea de reexaminare.

Joi, 5 Iulie, 2018 - 12:00

În perioada 7 – 11 iulie 2018, la Berlin, Germania, va avea loc cea de-a 27-a Sesiune anuală a Adunării Parlamentare a Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa (AP OSCE).
Sesiunea include reuniuni ale organelor de lucru permanente și ad hoc ale organizației - Sesiunea plenară, Comisia permanentă, cele trei comisii generale permanente (Comisia pentru probleme politice și de securitate; Comisia pentru probleme economice, știință, tehnologie și mediu; Comisia pentru democrație, drepturile omului și probleme umanitare), Biroul - și diverse alte evenimente conexe. 

Joi, 5 Iulie, 2018 - 11:39

Caravana Codului Penal a mers înainte, în corul de lătrături și schelălăituri  ale unei opoziții care oricum mai mult nu putea să facă STOP  Modificările au fost adoptate și în Camera Deputaților cu 167 de voturi - două mai multe decât erau necesare - cu concursul minorităților și al unor „trădători” dintre care unul, de la PMP, a și fost dat afară de Băsescu STOP Iohannis a reacționat la ceas de seară și a promis că va face ce n-a mai făcut: va sesiza Curtea Constituțională!

Joi, 5 Iulie, 2018 - 11:37

Update: Gabriel Vlase a depus, la Palatul Cotroceni, jurământul în funcţia de director al Serviciului de Informaţii Externe, niciunul dintre şefii Parlamentului nefiind prezent.
La ceremonia de depunere a jurământului nu au fost prezenţi Liviu Dragnea si Călin Popescu Tăriceanu. 
 

Gabriel Vlase a demisionat, joi, din funcţia de deputat şi vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor, demisia are legatură cu faptul că a fost validat, miercuri, în funcţia de director al Serviciului Informaţiilor Externe.

Joi, 5 Iulie, 2018 - 10:26

Camera Deputaţilor va vota, joi, proiectul de lege privind Codul administrativ, care prevede, printre altele, instituirea de pensii speciale pentru aleşilor locali.

Miercuri, 4 Iulie, 2018 - 15:47

Schimbare esenţială privind pensiile din România. Camera Deputaţilor a adoptat un proiect de lege privind modificarea stagiului de cotizare la pensii.

Vizaţi sunt românii care au muncit în condiţii grele. Astfel, pentru angajaţii care au avut grupa I de muncă stagiul de cotizare va fi de 20 de ani, iar pentru cei care au avut grupa II stagiul de cotizare va fi de 25 de ani.

Legea va ajunge pe masa preşedintelui Iohannis, iar dacă va fi promulgată, românii vizaţi pot intenta procese pentru recalcularea pensiilor.

Miercuri, 4 Iulie, 2018 - 10:20

Update: Camera Deputaţilor a adoptat, miercuri, proiectul care aduce modificări la Codul Penal, cu 167 de voturi pentru 97 împotrivă, 19 abţineri, în calitate de for decizional.

Update: Abuzul în serviciu a trecut în forma adoptată în comisie. Propunerile PNL, USR şi UDMR de respingere au primit vot negativ.

Marţi, 3 Iulie, 2018 - 16:51

Iniţiativa adoptată, marţi de Senat, urmează să fie votată, joi, decizional de Camera Deputaţilor

Senatul a adoptat, marţi, proiectul de lege privind modificarea Codului penal, cu voturi 74 de voturi "pentru", 9 abţineri şi 28 de voturi "împotrivă. Tot marţi propunerea legislativă va fi dezbatută în comisie.

Vineri, 29 Iunie, 2018 - 11:52

Președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea și deputatul Mircea Gheorghe Drăghici au depus, miercuri, 27 iunie a.c., pentru dezbatere și adoptare în procedură de urgență, propunerea legislativă privind declasificarea hotărârii CSAT nr. 17/2005 privind combaterea corupției, fraudei și spălării banilor, precum și a tuturor documentelor care conțin informații clasificate în baza acesteia.

Joi, 28 Iunie, 2018 - 15:25
In favoarea... "beneficiarilor"!

Comisia specială comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru sistematizarea, unificarea şi asigurarea stabilităţii legislative în domeniul justiţiei, condusă de Florin Iordache, a început joi dezbaterile şi votul asupra modificărilor aduse Codului penal.

UPDATE 14.20 Confiscarea averii nu se mai aplică pentru spălarea de bani, prevedere eliminată din Codul penal

Marţi, 26 Iunie, 2018 - 13:46

Camera Deputaţilor a adoptat, marţi, proiectul de lege care abilitează Guvernul să emită ordonanţe pe perioada vacanţei parlamentare, în domenii precum fondurile europene, agricultură, sănătate, etc.
Proiectul de Lege privind abilitarea Guvernului de a emite ordonanţe a trecut cu 172 de voturi "pentru", 95 de voturi "împotrivă" şi 4 abţineri.

Joi, 7 Iunie, 2018 - 09:57

Parlamentul a adoptat miercuri proiectul care înființează Fondul Suveran de Dezvoltare și Investiții (FSDI), care va include 33 de companii de stat și va avea un capital social de 9 miliarde de lei.

Miercuri, 30 Mai, 2018 - 12:53

Camera Deputaților va organiza joi, 31 mai, începând cu ora 10.00, a V-a ediție a “Parlamentului copiilor”, eveniment la care vor participa peste 200 de elevi (sala de plen, nivel P1). Participanții vor prezenta și susține câteva inițiative proprii și vor încerca să argumenteze importanța acestora, parcurgând toate etapele procedurale legislative.

Miercuri, 30 Mai, 2018 - 08:33

O nouă reuniune a Comisiei Naţionale de fundamentare a Planului naţional de adoptare a monedei euro a avut loc astăzi, la Palatul Victoria, coordonată de Ioan Aurel Pop, preşedintele Academiei Române. 

Reuniunea a fost dedicată prezentării punctelor de vedere politice cu privire la pregătirea procesului de aderare a României la zona euro, în perspectiva stabilirii prin consens a Planului naţional privind trecerea la moneda euro.

Miercuri, 23 Mai, 2018 - 15:10

Deputaţii au adoptat, miercuri, proiectul care modifică Legea de organizare şi funcţionare a Curţii Constituţionale a României, care prevede că judecătorii constituţionali pot fi urmăriţi penal, însă nu pot fi arestaţi, percheziţionaţi sau trimişi în judecată decât cu încuviinţarea plenului CCR.

Joi, 17 Mai, 2018 - 16:40

Președintele Comisiei speciale comune a Camerei Deputaților și Senatului pentru sistematizarea, unificarea și asigurarea stabilității legislative în domeniul justiției, deputat Florin Iordache, a făcut joi, 17 mai, câteva precizări, referindu-se la afirmațiile făcute de procurorul Bogdan Gabor, președintele Asociației Procurorilor din România:

Miercuri, 16 Mai, 2018 - 16:38

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, lider al PSD, a anunţat miercuri că până la data de 15 iunie va fi lansat un pachet de măsuri, de acte normative care să ducă la rezolvarea problemei forţei de muncă în România.

Miercuri, 16 Mai, 2018 - 15:22

Camera Deputaţilor a adoptat, miercuri, cu 196 de voturi "pentru", 59 "împotrivă" şi patru abţineri, o propunere legislativă de modificare a Legii 161/2003, care prevede că faptele săvârşite de persoanele aflate în exercitarea demnităţilor publice sau funcţiilor publice ce determină existenţa conflictului de interese sau a stării de incompatibilitate se prescriu în termen de trei ani de la data săvârşirii lor.

Miercuri, 16 Mai, 2018 - 13:20

Camera Deputaţilor a adoptat, miercuri, ca for decizional, un proiect care prevede că faptele comise de cei aflaţi în funcţii publice care duc la conflict de interese sau incompatibilitate se prescriu la trei ani de la data comiterii lor.

Vineri, 4 Mai, 2018 - 11:45

În data de 8 mai 2018, va avea loc, la Lisabona, Conferinţa Adunării Parlamentare a Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa (AP OSCE) cu tema „Rezilienţa digitală a unui stat democratic”.
Conferinţa prevede patru sesiuni tematice, astfel: „Securitatea cibernetică şi democraţia: măsurile de consolidare a încrederii”, „Provocările tehnologice ale spaţiului cibernetic”, „Suveranitatea şi securitatea cibernetică” şi „Ameninţarea terorismului cibernetic în spaţiul OSCE”.  

Subscribe to Camera Deputaţilor