Vineri, 12 Octombrie, 2018 - 23:38

CCR a decis, vineri, ca noile modificari aduse de Parlament Codului de Procedura Penala sunt partial neconstitutionale, potrivit unui comunicat de presa al Curtii.

Codul de Procedura Penala se va intoarce, asadar, in Parlament, pentru a fi pus in acord cu prevederile Constitutiei.

Luni, 1 Octombrie, 2018 - 17:27

Parchetul General a clasat dosarul în care au fost efectuate verificări cu privire la modul în care ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a cerut Uniunii Notarilor Publici să propună numirea sa în funcţia de notar.

Potrivit Biroului de presă al Parchetului General, dosarul a fost închis în baza art. 16, lit.b) din Codul de procedură penală: „fapta nu este prevăzută de legea penală ori nu a fost săvârşită cu vinovăţia prevăzută de lege”.

Luni, 17 Septembrie, 2018 - 11:00

Update: Curtea Constituţională a României a amânat luni pentru 16 octombrie dezbaterile în cazul sesizărilor formulate de preşedintele Klaus Iohannis, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, PNL, PMP şi USR privind modificările aduse Codului penal şi Legii pentru prevenirea, descoperirea şi sancţionarea faptelor de corupţie.

Miercuri, 12 Septembrie, 2018 - 12:30

Reprezentanţii PNL au depus astăzi, 12 septembrie a.c., la Avocatul Poporului solicitarea de sesizare a Curţii Constituţionale asupra OUG privind rectificarea bugetului de stat pe anul 2018.

Vă transmitem mai jos documentul:

Către Avocatul Poporului

Domnului Victor CIORBEA,
Avocat al Poporului

Sâmbătă, 8 Septembrie, 2018 - 11:32
Iohannis a atacat la CCR proiectul

Proiectul privind eliminarea tuturor pensiilor speciale, a fost depus în Parlament. Parlamentarii PMP au depus o propunere legislativă care prevede eliminarea pensiilor de serviciu ale personalului Curţii de Conturi, membrilor Corpului diplomatic, ale personalului auxiliar din instanţe şi parchete, Avocatului Poporului, funcţionarilor publici parlamentari, personalului aeronautic civil navigant, precum și pensiile aleșilor din Legislativ.

Proiectul a fost depus în data de 4 septembrie și prevede şi abrogarea indemnizaţiilor pentru limită de vârstă ale senatorilor şi deputaţilor.

Joi, 26 Iulie, 2018 - 13:41

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a trimis Curţii Constituţionale, joi, 26 iulie a.c., o sesizare de neconstituţionalitate asupra Legii pentru modificarea şi completarea Legii nr. 96/2006 privind Statutul deputaţilor şi al senatorilor.

Vă prezentăm textul integral al sesizării:

Domnului VALER DORNEANU
PREŞEDINTELE CURŢII CONSTITUŢIONALE

Miercuri, 11 Iulie, 2018 - 08:00

Vorba uneia dintre victimele sale, europarlamentarul Adrian Severin: revocarea Codruței Kovesi n-a fost decât un fapt divers. Care nu îmbunătățește și nu înrăutățește starea generală cu nimic. Cel mult, de aici vor începe niște clarificări STOP  La Bruxelles Viorica Dăncilă a stat de vorbă cu un Juncker și i-a explicat că „abuzul în serviciu” mai este incriminat doar în șase țări din Uniune și că la noi a fost moștenit din jurisprudența comunistă, cu toată încărcătura sa „de clasă” STOP .

Vineri, 6 Iulie, 2018 - 10:00
„Deciziile Curților Constituționale sunt DEFINITIVE și OBLIGATORII și TREBUIE SĂ FIE IMPLEMENTATE.

Surse din cadrul Comisiei de la Veneția au declarat că președintele Comisiei, Gianni Buquicchio, a trimis zilele trecute o scrisoare către judecătorii Curții Constituționale din România.

Scrisoarea conține răspunsul președintelui Buquicchio la sesizarea transmisă în urmă cu cca două săptămâni de președintele Valer Dorneanu, prin care erau arătate presiunile și declarațiile publice făcute de mai mulți lideri politici la adresa judecătorilor constituționaliști și care îndemnau la nerespectarea deciziilor Curții.

Joi, 5 Iulie, 2018 - 11:39

Caravana Codului Penal a mers înainte, în corul de lătrături și schelălăituri  ale unei opoziții care oricum mai mult nu putea să facă STOP  Modificările au fost adoptate și în Camera Deputaților cu 167 de voturi - două mai multe decât erau necesare - cu concursul minorităților și al unor „trădători” dintre care unul, de la PMP, a și fost dat afară de Băsescu STOP Iohannis a reacționat la ceas de seară și a promis că va face ce n-a mai făcut: va sesiza Curtea Constituțională!

Marţi, 19 Iunie, 2018 - 19:34
„Doamna Tănăsescu mi-a spus că există o sesizare din partea unui ONG și dacă îi dau voie să-i spună și domnului Lăzăroiu că există această solicitare”

Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a susținut marți, 19 iunie a.c.,  declarații de presă, la finalul întâlnirii cu ambasadorii statelor membre UE acreditați la București.

Președintele României, domnul Klaus Iohannis:

Bună ziua!

Duminică, 17 Iunie, 2018 - 20:51

Buimăciți de decizia lui Iohannis de a numi un șef la SIE de unde nimeni nu se aștepta. Politicienii baleiaza între stupoare și suspiciune. Cei mai nedumeriți sunt chiar colegii lui Vlase, pe care îl chem bănuiesc de trădare, în timp ce liberalii se consolează cu ideea că Iohannis știe ceva ce ei nu au aflat încă STOP  Se speculează că, în linia paradoxurilor actualei guvernări, coaliția ar putea să voteze împotriva numirii!

Duminică, 17 Iunie, 2018 - 09:45
„Presiunea există aşa, pluteşte în aer, pentru că toată lumea ne ameninţă”

„Am vorbit cu domnul Lăzăroiu. Ceea ce vă pot confirma este că suntem de acord cu ce a spus dumnealui. Revocarea unui judecător al CCR, indiferent de cine a făcut numirea, preşedintele sau cele două Camere, poate fi făcută exclusiv în două modalităţi – dacă s-a săvârşit o faptă penală sau dacă a săvârşit o faptă care poate face obiectul unei răspunderi disciplinare, care poate fi declanşată şi aplicată exclusiv de plenul Curţii Constituţionale. În rest, cine vrea să facă decrete de revocare, discuţiile care se poartă nu ne interesează.

Miercuri, 13 Iunie, 2018 - 09:56

S-a clarificat legenda statului paralel: acesta nu există pur și simplu! „Este un singur stat al cărui președinte sunt eu!” Spune clar și concis Iohannis. Cu alte cuvinte „statul sunt eu!”. Cât despre manifestația de sâmbătă, aceasta a fost „un miting mediocru anti Justiție”.

Marţi, 12 Iunie, 2018 - 08:51

TRANSCRIEREA DECLARAŢIILOR PREŞEDINTELUI PNL, LUDOVIC ORBAN, LA FINALUL BIROULUI EXECUTIV AL PNL - 11 IUNIE 2018

Liviu Dragnea şi-a arătat în ultimele zile faţa retrogradă, şi-a arătat chipul schimonosit care nu are nicio legătură cu România europeană, cu România democratică, ci are legătura cu trecutul comunist şi cu o vedere feudală asupra modului în care trebuie să funcţioneze instituţiile în România.

Sâmbătă, 9 Iunie, 2018 - 08:49
Iohannis a subminat atributiile constitutionale ale ministrului Justitiei

În cuprinsul Deciziei nr. 358 din 30 mai 2018, CCR arata ca sintagma “revocarea se face”, din cuprinsul art.54 alin.(4) din Legea nr.303/2004, are un inteles clar, univoc si imperativ, astfel incat presedintele Romaniei nu are nicio o optiune si ca nici vreo putere discretionara cu privire la propunerea de revocare inaintata de ministrul justitiei.

Vineri, 8 Iunie, 2018 - 08:40

Transcrierea conferinţei de presă a preşedintelui PNL, Ludovic Orban, 07 Iunie 2018

Bună seara!

În ultimele luni am asistat la crearea unei majorităţi toxice în Curtea Constituţională, de către un clan politic certat cu legea care are un singur obiectiv folosind Curtea Constituţională să calce în picioare independenţa justiţiei şi să pună punct oricărei activităţi a procurorilor privitor la lupta împotriva corupţiei la nivel înalt.

Joi, 7 Iunie, 2018 - 12:56

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a spus că CCR nu trebuie să dea un termen de revocare a şefei DNA, Laura Codruţa Kovesi.

”Personal sunt ferm convins că în decizie nu trebuie să spui că preşedintele va emite în 10, 20 de zile, cum au spus unii. Putem argumenta răspunsuri pentru că nu avem toţi pregătire juridică la fel. Cert e că orice decizie e producătoare de efecte juridice, orice decizie produce efecte juridice de la momentul publicării în Monitorul Oficial”, a declarat Toader.
 

Joi, 7 Iunie, 2018 - 09:23

Agenda zilei este copleșită de datul cu părerea în legătură cu soarta Elenei Udrea: va apuca aceasta să facă pușcărie în România sau își va construi un nou viitor ( inclusiv politic)  în Costa Rica? STOP   Lunga explicație dată de ministrul Toader în legătură cu posibilitatea extrădării sale nu a lămurit nimic. Ba, din contră, a adâncit confuzia STOP   Ciudat este că nimeni nu a catadicsit (cu excepția lui Băsescu) să plângă soarta crudă a fostului  ministru al Dezvoltării.

Marţi, 5 Iunie, 2018 - 21:48

Monstrul digital a fost asmuțit asupra  societății. Cu geu putea fi imaginată o aiureală mai mare și mai perfectă decât această nebunească „protecție a datelor” @ Care dă o pâine bună de mâncat IT- iștilor în lipsă de comenzi și avocaților în lipsă de clienți @ Întregul sistem riscă să fie paralizat, iar efectele în societate sunt încă greu de estimat. Printre cele mai absurde de victime ale acestor reglementări sunt ...

Vineri, 1 Iunie, 2018 - 14:03

Dana Gîrbovan, preşedinte UNJR, apreciază că organizarea unui referendum în urma deciziei CCR privind conflictul instituţional preşedinte-ministrul Justiţiei, ar însemna renunţarea la democraţia constituţională.

Miercuri, 30 Mai, 2018 - 17:14
Preşedintele a refuzat emiterea decretului de revocare a procurorului-şef al DNA pe motive de oportunitate, şi nu de legalitate

Iată comunicatul CCR:

Miercuri, 23 Mai, 2018 - 15:10

Deputaţii au adoptat, miercuri, proiectul care modifică Legea de organizare şi funcţionare a Curţii Constituţionale a României, care prevede că judecătorii constituţionali pot fi urmăriţi penal, însă nu pot fi arestaţi, percheziţionaţi sau trimişi în judecată decât cu încuviinţarea plenului CCR.

Duminică, 20 Mai, 2018 - 10:30
„daca Viorica Dancila va fi suspendata din functia de premier, dupa 45 de zile Guvernul va fi dizolvat”

Fostul presedinte al Curtii Constitutionale Augustin Zegrean a comentat starea de drept constituțional de după denunțul lui Ludovic Orban. Daca Viorica Dancila va fi suspendata din functia de premier, dupa 45 de zile Guvernul va fi dizolvat, fiind vorba despre o "revocare atipica, ascunsa" a premierului. Precizarile au fost facute in contextul plangerii penale facute de PNL.

Sâmbătă, 19 Mai, 2018 - 10:54
Aceștia cer să fie ignorate deciziile Curții Constituționale până când nu vine răspunsul de la Comisia de la Veneția

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, dă o replică dură procurorilor de la Brașov, care cer să fie ignorate deciziile Curții Constituționale pe legile justiției, până vine un răspuns de la Comisia de la Veneția. Ministrul Justiției le explică că inclusiv procurorii sunt nevoiți să cunoască și să respecte legea, chiar dacă uneori nu le convine.

Vineri, 18 Mai, 2018 - 10:13

În sfârșit, Ludovic Orban, insignifiantul - de până acum - lider liberal are parte de ora sa astrală cu care va rămâne în istorie: este primul „simplu cetățean” care acuză un prim ministru de înaltă trădare! STOP  Te cutremuri gândindu-te  că ar putea avea dreptate și că sub masca de femeie cumsecade a doamnei Dăncilă s-ar putea ascunde un monstru politic gata să scoată la mezat prezentul și viitorul țării STOP  Este de meditat dacă date fiind circumstanțele din mintea lui Orban n-ar fi fost necesară și încadrarea de „crimă împotriva umanității” - pentru că

Miercuri, 16 Mai, 2018 - 20:10
Unde a fost invitat la aniversarea instituției omologe

Președintele Curții Constituționale, Valer Dorneanu, efectuează o vizită în Rusia, la invitația Curții Constituționale de la Sankt Petersburg. Ministerul de Externe, preocupat să nu-i supărăm pe americani,  i-a recomandat președintelui CCR să evite o deplasare în Rusia.

Vineri, 11 Mai, 2018 - 17:12
Prezentam acuzațiile procurorilor în acest dosar!

Fostul judecător al Curții Constituționale Toni Greblă a fost achitat vineri de instanţa supremă în dosarul în care este acuzat de trafic de influenţă, fals în acte şi coordonarea unui grup infracţional. Decizia judecătorilor nu este definitivă, poate fi atacată. Verdictul în cazul Toni Greblă vine la o zi după ce DNA a primit o altă lovitură dură. Joi, Victor Ponta și Dan Șova au fost achitați în dosarul Turceni-Rovinari.

Joi, 10 Mai, 2018 - 22:13

În ziua în care Curtea Constituțională a judecat sesizarea de conflict instituțional între Guvern și Președinție, legat de refuzul lui Iohannis de a o revoca pe Kovesi, aceasta primea o nouă lovitură din partea instanței Înaltei Curți: în dosarul „Rovinari”, lucrat cu zel și abnegație de favoritul său, Uncheșelu, Ponta și Șova erau achitați! STOP  Desigur, asta nu înseamnă neapărat că nu ar fi fost vinovați de constituirea de grup infracțional și spălare de bani - ci doar că argumentația Uncheșelului nu a fost de natură să-i convingă pe magistrați.

Joi, 29 Martie, 2018 - 23:13

 Legile justiției au fost revotate de către majoritate și urmează să fie contestate la Curtea Constituțională de către PNL/USR, ai căror specialiști au depistat 37 de motive de neconstituționalitate STOP  „Aceste legi vor intra în vigoare și își vor produce efectele” - a amenițat Dragnea STOP  Conducerea Băncii Naționale a fost convocată la Parlament, unde a fost primită de singurii trei membri ai comisiei de specialitate care nu s-au dus la o sindrofie din provincie.

Marţi, 27 Martie, 2018 - 15:54

Curtea Constituţională a României (CCR) a decis, marţi, că prevederea referitoare la suspendarea funcţionarului public pe perioada cercetării disciplinare, din Legea 188/1999 privind Statutul funcţionarilor publici, este neconstituţională, a anunțat instituția într-un comunicat de presă.

Subscribe to ccr