Duminică, 15 Septembrie, 2019 - 08:30
După fiecare 5 plăţi contactless consecutive, următoarea se face cu PIN

Uniunea Europeană reglementează, de sâmbătă,prin Directiva PSD2 (payments services directive 2) serviciile de plată bancare, astfel încât acestea să fie mai sigure. Directiva stabileşte noi cerinţe tehnice şi de securitate, impunând condiţii mai stricte de autentificare în cazul clienţilor.

Vineri, 30 August, 2019 - 23:21

Comisia Europeană a aprobat, vineri, ajutorul nerambursabil acordat României pentru construirea podului suspendat din Brăila și a extinderii rețelelor de apă din județele Cluj și Sălaj, a declarat ministrul Fondurilor Europene, Roxana Mînzatu, valoarea totală a ajutorului fiind de 700 de milioane de euro.

Podul suspendat Brăila-Tulcea și drumul aferent, 24 de km din care podul 2 km, va beneficia de 380 milioane euro ajutorul nerambursabil UE. Ianuarie 2022 este termenul de execuție.

Sâmbătă, 27 Iulie, 2019 - 12:55
Nu am furnizat informaţii legate de operatorii de servicii privind securitatea reţelelor şi sistemelor informatice

Comisia Europeană a decis să lanseze procedurile pentru nerespectarea obligaţiilor de către mai multe state membre, printre care şi România, privind numărul de urgenţă 112. Ţara noastră nu a furnizat informaţii legate de operatorii de servicii privind securitatea reţelelor şi sistemelor informatice.

Duminică, 21 Iulie, 2019 - 08:21

Viorica Dăncilă a declarat, sâmbătă, că susţine ideea Ursulei von der Leyen, preşedinte al Comisiei Europene, privind intoducerea unui mecanism pentru monitorizarea situaţiei statului de drept. Premierul a subliniat că această abordare este una corectă, deoarece vizează toate statele membre ale UE.

Miercuri, 10 Iulie, 2019 - 09:18
Alte 23 de țări au făcut-o deja de câteva ori!

La aceeași emisiune de la TVR 1 care a declanșat, în urmă cu câteva luni, „isteria cormoranilor”, prin citarea voit eronată a unei declarații făcute de Petre Daea în plenul reuniunii AgriFish, la Bruxelles, pe care ministrul  o conducea în calitatea sa de președinte „rotativ”, acesta a intervenit, marți seară, pentru clarificarea  problemei care a suscitat atât de multe comentarii, cel mai adesea pe lângă subiect.

Duminică, 7 Iulie, 2019 - 18:06
Dăncilă i-a scris lui Juncker în acest sens

Președintele și premierul au avut o convorbire telefonică legată de acest subiect și au convenit să susțină varianta unui comisar interimar, în condițiile în care Corina Crețu, fostul comisar european din partea României, a devenit europarlamentar.

Marţi, 2 Iulie, 2019 - 09:28
Negocierile se reiau astăzi cu disputa spitzenkandidat-desemnare de către Consiliu

Negocierile purtate in cadrul summit-ului extraordinar de la Bruxelles pentru desemnarea celor care vor conduce institutiile europene dupa alegerile din 26 mai s-au blocat, luni, urmand sa fie reluate marti.

"Presedintele Consiliului European, Donald Tusk, a suspendat sedinta si s-a convenit ca ea sa fie reluata marti la ora 11:00 (ora 12:00, ora Romaniei, n.red.) ", a anuntat purtatorul de cuvant al presedintelui Consiliului European, Preben Aamann, pe Twitter.

Luni, 1 Iulie, 2019 - 20:03
Celor doi le plătesc polițe esteuropenii

Un acord la care se ajunsese între câţiva lideri europeni pentru a-l numi pe socialistul Frans Timmermans ca preşedinte al Comisiei Europene a eşuat la summit-ul de urgenţă al UE de duminică după ce liderii est-europeni şi de centru dreapta au respins planul, informează Reuters.

Socialistul olandez Timmermans părea iniţial favoritul pentru a-l înlocui pe Jean-Claude Juncker ca preşedinte al Comisiei după ce liderii Germaniei, Franţei şi Spaniei au căzut de acord să îl susţină.

Sâmbătă, 22 Iunie, 2019 - 20:00
Și pentru noi!

Candidaţii popularilor şi socialiştilor europeni pentru postul de preşedinte al Comisiei Europene, Manfred Weber şi Frans Timmermans, ''au eşuat'' în demersul de a prelua conducerea executivului comunitar, a declarat  premierul ungar Viktor Orban, adăugând că aceasta este o ''veste bună'' pentru Ungaria, întrucât poporul ungar nu dorea să-i vadă pe niciu

Miercuri, 12 Iunie, 2019 - 20:40
Semestrul european 2019 – Pachetul de primăvară

Comisia Europeană a prezentat pe  5 iunie recomandările specifice fiecărei țări pentru 2019, în care definește orientările de politică economică adresate tuturor statelor membre ale UE pentru următoarele 12-18 luni. De asemenea, Comisia a adresat un avertisment României cu privire la abaterea semnificativă constatată în 2018 și sugerează Consiliului să recomande corectarea acesteia.

 

Recomandările specifice României

Marţi, 4 Iunie, 2019 - 19:11
În absența lui Dragnea cei doi cred că s-ar putea „relua progresele în cadrul MCV”

Aflată în vizită de lucru la Bruxelles, prim-ministrul Viorica Dăncilă a avut o întrevedere, marți, 4 iunie, cu președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, și cu prim-vicepreședintele Comisiei Europene, Frans Timmermans.

Președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, și prim-vicepreședintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, au salutat abordarea europeană a prim-ministrului Viorica Dăncilă și sprijinul Guvernului României pentru proiectul european, precum și dorința de a continua colaborarea strânsă cu Comisia Europeană.

Vineri, 17 Mai, 2019 - 06:40
Datorită opoziției lui Macron

Divergenţele dintre preşedintele francez Emmanuel Macron şi cancelarul german Angela Merkel slăbesc şansele lui Manfred Weber, candidatul susţinut de aceasta la preşedinţia Comisiei Europene, şi ar putea deschide calea pentru numirea unei femei la conducerea executivului comunitar, în persoana danezei Margrethe Vestager, notează joi AFP, într-un comentariu.

'Dacă Germania nu obţine Comisia din cauza Franţei, atunci nici Franţa nu o va avea', a dat asigurări pentru AFP un responsabil politic european implicat în tratativele privind preşedinţiile instituţiilor europene. 

Joi, 9 Mai, 2019 - 09:31

Şefii statelor şi guvernelor UE şi liderii PPE, precum şi Donald Tusk, Jean-Claude Juncker, Antonio Tajani şi Angela Merkel, participă joi la Summitul informal al şefilor de stat sau de guvern din Uniunea Europeană, eveniment la care sunt aşteptate decizii importante pentru viitorul UE.

Marţi, 7 Mai, 2019 - 19:47

Comisia Europeană a publicat, marţi previziunile economice de primăvară. Comisia a revizuit la 3,3% estimările de creştere a economiei româneşti în 2019, de la 3,8%, în prognoza din ianuarie.

Pentru anul viitor, Comisia estimează continuarea declinului economiei noastre, creşterea economică fiind prognozată la 3,1%, faţă de 3,6%, în ianuarie.

Marţi, 7 Mai, 2019 - 18:44

La 9 mai 2019, liderii UE se vor întâlni la Sibiu, după cum a sugerat președintele Juncker în discursul său din 2017 privind starea Uniunii, pentru a discuta viitoarea agendă strategică a UE pentru perioada 2019-2024. Aceștia vor discuta despre provocările și prioritățile UE în perspectiva următorilor ani. Agenda actuală a fost convenită în iunie 2014 de Consiliul European și a fost transpusă în cele 10 priorități politice ale Comisiei Juncker.

Marţi, 30 Aprilie, 2019 - 20:23

Bruxelles, 30 aprilie 2019.Înaintea reuniunii liderilor UE-27 care va avea loc la Sibiu, în România, la 9 mai 2019, Comisia Europeană prezintă astăzi o serie de recomandări de politică privind modul în care Europa își poate modela viitorul într-o lume tot mai nesigură și multipolară.

Marţi, 30 Aprilie, 2019 - 17:23
Cu atât mai straniu cu cât deținem (încă) președinția Consiliului

Membrii Comisiei Europene au discutat marţi despre situaţia statului de drept în România, a declarat un purtător de cuvânt al instituţiei.Discuâia a avut loc în absența vreunui reprezentant al țării care deține președinția Consiliului, situație în care discuția apare ca o manevră ocultă.

Întrebat dacă Executivul UE va acţiona rapid în relaţia cu România în contextul problemelor statului de drept, purtătorul de cuvânt a afirmat, potrivit agenţiei de presă austriece APA şi site-ului TT.com: "Da, aşa se va întâmpla, Colegiul Comisarilor a fost informat".

Luni, 29 Aprilie, 2019 - 19:46
Program comun CE și BEI

Comisia Europeană şi Banca Europeană de Investiţii (BEI) au lansat luni un program comun pentru finanţarea de împrumuturi pentru tineri agricultori, în valoare de 1 miliard de euro, potrivit unui comunicat al executivului european, informează AFP.

Acest program, finanţat în totalitate de BEI, ar urma să fie completat de băncile participante în cadrul fiecărui stat membru, ceea ce ar putea majora suma totală disponibilă la 2 miliarde de euro.

Marţi, 19 Martie, 2019 - 17:16

Premierul Viorica Dăncilă va participa miercuri, la Bruxelles, alǎturi de preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, şi preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, la Summit-ul social tripartit.

Ulterior oficialul roman va deschide o dezbatere cu privire la ceea ce înseamnă Europa pentru cetăţeni.

Marţi, 26 Februarie, 2019 - 11:31

Deputatul PSD Liviu Pleșoianu a anunțat luni că a trimis o scrisoare Comisiei LIBE din Parlamentul European în legătură cu Laura Codruța Kovesi, care urma să fie audiată marți pentru postul de procuror șef european. În mesajul său, Pleșoianu le semnalează aleșilor europeni câteva dintre motivele pentru care aceasta nu ar merita să primească o astfel de însărcinare.

Mesajul integral al lui Pleșoianu:

ADEVĂRUL despre KOVESI 

Luni, 25 Februarie, 2019 - 15:43
Noile norme privind ajutoarele de stat

Plafonul aplicabil sprijinului național acordat fermierilor va crește în mod semnificativ, făcând posibilă o mai mare flexibilitate și mai multă eficiență, în special în perioade de criză și în situații care necesită o reacție rapidă din partea autorităților publice.

Vineri, 15 Februarie, 2019 - 12:36
România are posibilitatea să ocupe o poziție dominantă pe piața ovinelor

Comisia Europeană anunţă că statele membre vor putea beneficia de condiţii mult mai facile de export pentru carnea de oaie şi vită pe piaţa din Iran, de la începutul anului viitor. Iranul simplifică condiţiile la importurile de carne de oaie şi vită din statele membre ale UE, astfel că, începând cu prima jumătate a anului viitor, se va aplica un sistem unic de certificare a sănătăţii, informează Comisia Europeană.

Joi, 14 Februarie, 2019 - 13:30
Emisarii comisarului Andriukaitis au promis că vor propune suplimentarea fondurilor destinate combaterii pestei porcine

La solicitarea ministrului Agriculturii Petre DAEA, adresată comisarului european pentru Sănătate și Siguranță Alimentară, Vytenis Andriukaitis, în perioada 11-13 februarie a.c., o echipă de experți ai Comisiei Europene a venit la București. Aceștia, împreună cu experți de la ANSVSA s-au deplasat în țară, examinând la fața locului situații diferite, în vederea stabilirii celor mai potrivite măsuri pentru eradicarea bolii și reducerea pierderilor economice.

Marţi, 12 Februarie, 2019 - 18:31

Campaniile pentru reducerea numǎrului de fumǎtori la nivel european şi, implicit, a bolilor generate de fumat, primeşte un nou impuls din partea cetaţenilor europeni, care solicitǎ Comisiei Europene o nouǎ reglementare în materie de țigarete electronice.

Astfel, Comisia Europeană a decis marţi să accepte şi sǎ înregistreze o inițiativă cetățenească europeană intitulată „Să cerem o reglementare mai inteligentă în materie de țigarete electronice!”.

Joi, 7 Februarie, 2019 - 19:32
Corespondență specială de la Carmen Dinu

Conferințǎ internațională la Bruxelles dedicată combaterii antisemitismului

 

Miercuri, 30 Ianuarie, 2019 - 10:03

Înaltul Reprezentant al UE pentru afaceri externe și politica de securitate și vicepreședinte al Comisiei Europene, Federica Mogherini, se va afla la București în perioada 30 ianuarie – 1 februarie pentru a prezida reuniunea informală a miniștrilor apărării din statele membre ale Uniunii Europene și reuniunea informală a miniștrilor afacerilor externe (Gymnich).

Luni, 28 Ianuarie, 2019 - 19:24

București, 28 ianuarie 2018. Comisia Europeană a aprobat, la data de 24 ianuarie 2019, clasarea a două proceduri de infringement din domeniul protecției mediului, declanșate împotriva României în anii 2017 și 2018. Este vorba despre:

Miercuri, 23 Ianuarie, 2019 - 19:18
Corespondență din Bruxelles de la Carmen Dinu

Extinderea spaţiului Schengen prin aderarea României va fi adusă în atenţie în perioada mandatului Preşedinţiei române a Uniunii Europene, a anunţat miercuri ministrul de interne Carmen Dan, la întâlnirea cu deputaţii din Comisia pentru libertăţi civile, justiţie şi afaceri interne (LIBE) a Parlamentului European, prilej cu care a prezentat priorităţile preşedinţiei semestriale a UE în domeniul afacerilor interne.

Miercuri, 23 Ianuarie, 2019 - 18:52

Astăzi, ministrul Agriculturii Petre Daea, a prezentat cel de-al treilea raport din această sesiune în Comisia AGRI.

Miercuri, 23 Ianuarie, 2019 - 18:13
Anunțul a fost făcut la Bruxelles de ministrul Agriculturii, Petre Daea

Romania va găzdui o întâlnire la nivel înalt privind bunăstarea animalelor, a anunțat la Bruxelles, ministrul Agriculturii, Petre Daea, care se întalneşte cu membrii mai multor comisii din Parlamentul European pentru a prezenta prioritățile președinției României la Consiliul Uniunii Europene, în domeniile de activitate sectoriale.

La întâlnire, principalul subiect va fi legat de bunăstarea animalelor în timpul exporturilor pe cale maritimă.

Subscribe to CE