Vineri, 7 Decembrie, 2018 - 13:08

Imagine emblematică a momentului, fotografia care imortalizează, la ceremoniile de la Alba Iulia, noua ordine politică în care parteneriatul binominal se face pe față, a făcut înconjurul mediilor politice și sociale. Președintele, aflat în plină campanie electorală, nu găsește că mai este cazul să facă un secret din relația sa specială cu „noile” Servicii, cele cu epoleții la vedere, nu pe sub cămașă, afișându-se curajos în compania lor și dând astfel un avertisment adverasrilor săi.

Duminică, 2 Decembrie, 2018 - 18:07

  Nu puteau lipsi de la parada și manifestările Centenarului nici Junii din Șcheii Brașovului.Traditia se păstrează.Bunicii lor au fost prezenți in număr mare și la istoricul eveniment de la Albă Iulia,din 1918. Recent s-a descoperit și un steag cu care brașovenii au mers la marea Adunare a Unirii.
Piața Sfatului, îmbrăcată in straiele sărbătorilor de iarna,a fost neîncăpătoare ,
localnici și turiști au ținut sa serbeze Centenarul Unirii și sa admire debutul serbărilor de sfârșit de an.

   D.Bujdoiu

Uniunea Ziariștilor Profesioniști, Filiala Brașov
 

Sâmbătă, 1 Decembrie, 2018 - 16:39

„Urarea din acest an este una specială, pentru că ea se adresează României Întregite, adică acelei Românii care ne-a reunit acum un secol pe aproape toți românii. Dorindu-i României numai de bine, ne îngrijim de edificiul nostru național, de casa noastră comună, adică de noi înșine. Azi nu mai suntem la fel de uniți ca odinioară, dar avem privilegiul să urmăm exemplul generației Marii Uniri și să pregătim țara pentru Bicentenar. La mulți ani, România!”, a fost mesajul lui Pop, pe Facebook.

Sâmbătă, 1 Decembrie, 2018 - 11:40

Parada militara din anul centenar s-a transformat într-o veritabilă vitrină cu achiziții de tehnică militară, făcute de România din bugetul de 2% alocat Apărării și executat la presiunile președintelui Trump. Nu a mai rămas nici un exemplar din tehnica de proveniență sovietică, nici măcar MIG-urile aflate în funcțiune, iar mare parte din tehnica prezentată este în curs de fabricație sau de livrare de la companiile americane sau de la colaboratorii lor europeni. N-au lipsit - în premieră - celebrele baterii de rachete Patriot.

Sâmbătă, 1 Decembrie, 2018 - 11:22

Deși inițial anunțaseră că nu vor pareticipa nici la parada militară, după ce declinaseră invitațiile la recepția de la Cotroceni, Dragnea și Tăriceanu au ajuns totuși la Arcul de Triumf, unde au fost plasați de protocol îrimul rând, în dreapta președintelui. Iohannis nu numai că nu le-a strâns mâinile la venire, dar a și stat cu spatele la ei pe parcursul întregii ceremonii, subliniind astfel sinceritatea apewlului său la cooperare interinstituțională.

Sâmbătă, 1 Decembrie, 2018 - 09:53
Mesaj adresat utilizatorilor facebook

Președintele Klaus Iohannis a transmis sâmbătă un mesaj cu bătaie lungă, cu prilejul Zilei Naționale a României.

Vineri, 30 Noiembrie, 2018 - 22:18

Din Israel graficianul Andi Ceaușu ne transmite un mesaj grafic de Centenar. Îl recepționăm cu plăcere și satisfacție, de la un om care nu și-a uitat rădăcinile și care nu ezită să-și întărească legăturile cu fiecare prilej care se ivește. În această vară Andi Ceaușu a fost învitat să-și prezinte o selecție a lucrărilor sale într-o expoziție găzduită de Teatrul de Comedie, unde s-a bucurat de un deosebit succes.

Luni, 26 Noiembrie, 2018 - 17:20

Duminică, 25 noiembrie, a avut loc la Bucureşti sfinţirea Catedralei Naţionale cu hramul Sfântului Andrei de către Sanctitatea Sa Patriarhul Ecumenic Bartolomeu I, de către Prea-Fericitul Patriarh al Bisericii Ortodoxe Române Daniel şi de un mare sobor de mitropoliţi, arhiepiscopi şi episcopi ai Patriarhiei Ecumenice, ai Bisericii Ortodoxe Române şi ai Mitropoliei Greciei.

Duminică, 21 Octombrie, 2018 - 19:22
Show cultural de excepție organizat de Camera Notarilor București

Este, dacă nu mă înșel, al treilea an consecutiv în care Camera Notarilor București oferă membrilor săi, familiilor și prietenilor o gală culturală prin care sunt omagiate evenimente sau valori naționale. Gala din acest an, găzduită de Sala Radio, a marcat așa cum se cuvine cel mai important eveniment al lui 2018 -Centenarul Marii Uniri - printr-un program de o excepțională calitate intelectuală.

Subscribe to Centenar