Vineri, 1 Noiembrie, 2019 - 08:37

Şapte firme româneşti şi-au promovat produsele şi serviciile inovative la “Internet of Things Solutions World Congress”, desfăşurat în perioada 29-31 octombrie a.c., la Barcelona.

Soluţiile inovatoare de integrare a conceptului IoT propuse de firmele româneşti au fost aduse în faţa publicului pe o suprafață de 32.000 mp, în cadrul pavilionului naţional al României. Companiile româneşti au fost prezente la acest eveniment de referință în domeniu alături de alte peste 341 de firme din 120 ţări.

Joi, 17 Octombrie, 2019 - 08:48

Prezentarea planurilor de investiţii ale corporaţiei JTEKT în România a fost tema centrală a întâlnirilor succesive de miercuri dintre ministrul Ştefan-Radu Oprea şi Tetsuo Agata, preşedintele companiei japoneze. Discuţiile au avut loc în contextul vizitei reprezentanţilor corporaţiei japoneze JTEKT pentru extinderea capacităţii de producţie la fabrica de rulmenţi Koyo din Alexandria. La întâlnire a participat o delegaţie extinsă a corporaţiei, din care au făcut parte reprezentaţii pentru Europa şi alţi membri importanţi ai boardului JTEKT.

Miercuri, 16 Octombrie, 2019 - 12:16

Ministrul Ştefan-Radu Oprea a anunțat că Guvernul Dăncilă a reluat discuțiile cu Grupul Volkswagen pentru a aduce investiția în România, în contextul în care acesta a comunicat că amână anunţul unei investiţii în Turcia.

Ministrul Oprea a făcut această declarație în cadrul Conferinței Naționale Școala profesională în sistem-dual - Alternativă de excelență pentru rezolvarea crizei forței de muncă în industria auto, eveniment organizat în cadrul Salonului Auto București.

Miercuri, 25 Septembrie, 2019 - 19:29

Companii românești din industria ambalajelor şi a soluțiilor de ambalare îşi prezintă produsele, alături de cei mai mari actori din piaţa de packaging din Europa, în fața unui număr estimat de  45.000 de vizitatori ai târgului FachPack din Germania, care se desfăşoară în perioada 24-26 septembrie 2019.

Cel mai important târg european de profil reuneşte, în 12 hale, peste 1.600 de expozanţi care acoperă tot lanțul valoric al producției ambalajelor: materiale și accesorii, ambalaje, mașini de ambalat, echipamente de marcare și etichetare, prelucrare și logistică ambalaje.

Marţi, 24 Septembrie, 2019 - 14:03

Prezenţa, la această importantă expoziţie de profil, a oferit firmelor româneşti prilejul de a-şi consolida relațiile comerciale existente, dar şi de a stabili noi contacte cu retaileri de pe pieţele internaţionale, în vederea extinderii gamei de produse pentru export.

Luni, 23 Septembrie, 2019 - 10:15

Producătorii români au prezentat, în faţa a peste 130.000 de vizitatori profesioniști, echipamente şi tehnologii pentru prelucrarea metalului, la târgul internaţional ”EMO” din Hanovra. Principalul scop a fost acela de încheia parteneriate cu companii străine şi de a-şi extinde prezenţa pe pieţele externe. Târgul s-a desfășurat în perioada 16-21 septembrie 2019.

Luni, 23 Septembrie, 2019 - 10:03

Companii italiene din sectoarele utilaje pentru construcții, infrastructură și turism, agricultură, producție de vinuri biologice și sectorul alimentar și-au manifestat interesul de a explora posibilitățile investiţionale şi de afaceri prezentate de România în cadrul târgului multisectorial “Fiera del Levante” din Bari. România a fost prezentă la eveniment cu un stand naţional în perioada 19-20 septembrie 2019.

Joi, 19 Septembrie, 2019 - 12:20

Producătorii români de mobilier şi produse de design interior au expus, în premieră, la târgul internațional Index Dubai, desfăşurat în perioada 17-19 septembrie. De asemenea, au purtat discuții B2B cu importante nume internaționale în domeniu, ce deschid perspectivele promovării brandurilor românești și creșterii exporturilor în țările MENA.

Luni, 16 Septembrie, 2019 - 09:57

Creatorii români îşi vor expune colecțiile de design vestimentar și accesorii de vestimentație alături de colecțiile pret-a-porter ale marilor case de modă internaționale la New York Women’s  Fashion, care se desfășoară în perioada 15-17 septembrie 2019. 

Pe parcursul celor trei zile ale evenimentului, cele paisprezece firme românești vor avea întâlniri şi discuţii B2B cu parteneri americani şi importanți distribuitori și retaileri de pe piețele internaționale, în vederea extinderii și diversificării gamei de produse românești oferite la export pe piața americană.

Joi, 12 Septembrie, 2019 - 13:50

Guvernul României a aprobat, în şedinţa de astăzi, proiectul de lege privind incubatoarele şi acceleratoarele de afaceri, cu scopul de a schimba cadrul legal existent, în sensul sprijinirii firmelor aflate în fazele iniţiale de dezvoltare.

Proiectul a fost iniţiat de Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat şi va fi transmis spre aprobare Parlamentului României.

Joi, 12 Septembrie, 2019 - 09:07

Ultimele tendințe românești în domeniul mobilei și decorațiunilor interioare au fost promovate la Paris, la târgul internațional de profil, Maison & Objet, desfășurat în perioada 6-10 septembrie.

Sub brandul sectorului de mobilă ”Style, Confort, Durability – Romanian Furniture”, companiile românești au expus, în pavilionul național amenajat pe o suprafaţă de 465 mp, mobilier, decorațiuni interioare, sticlărie, ceramică fină și soluții pentru design.

Marţi, 10 Septembrie, 2019 - 09:36

Potenţialul relaţiilor bilaterale dintre România şi Sri Lanka poate fi valorificat mult mai concret, au convenit astăzi, Ştefan Radu Oprea, ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat, şi Tilak Marapana, ministrul Afacerilor Externe din Sri Lanka.

Marţi, 27 August, 2019 - 13:57

România ar putea beneficia de expertiza germană în domeniul digitalizării administrației publice, în proiecte “smart city” sau în domeniul educației vocaționale și duale, au agreat luni, în cadrul unei întrevederi, secretarul de stat Paula Pîrvănescu și Ullrich Sierau, primarul general din Dortmund, Germania.

Au fost discutate, de asemenea, modalități de cooperare în domenii precum tehnologia informației, construcții de mașini, logistică, cercetare-dezvoltare, inovare, creare de incubatoare și acceleratoare de start-up-uri.

Luni, 26 August, 2019 - 18:19

A doua ediție a INTERNATIONAL BUSINESS FORUM - IBF va fi organizată de Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat în data de 5 septembrie 2019, la Palatul Parlamentului. Conferința IBF se adresează antreprenorilor români care vor să-și internaționalizeze afacerile și doresc să identifice oportunități de dezvoltare pe noi piețe.

Luni, 26 August, 2019 - 17:07

Zece producători de jocuri video au promovat industria românească şi ultimele tendinţe autohtone în domeniu, la târgul internaţional GamesCom, care a avut loc la Köln, în perioada 20-24 august. GamesCom este cel mai important eveniment anual din industria de gaming. 
 

Miercuri, 7 August, 2019 - 11:06

Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat face publică lista celor 10.000 de beneficiari care au fost admiși pentru finanțare în cadrul celei de-a doua sesiuni a programului Start-up Nation.

Start-up Nation continuă în parametrii stabiliți inițial – 10.000 de firme finanțate, iar rectificarea bugetară anunțată nu are impact asupra derulării programului.

Vineri, 19 Iulie, 2019 - 13:55

Creatorii români revin şi la ediţia din acest an a salonului internaţional de design vestimentar, accesorii de modă şi bijuterii de la Londra, desfăşurat în perioada 21-23 iulie, pentru a propune publicului noi colecţii ale brandurilor deja recunoscute şi apreciate pe pieţele europene.

Vineri, 19 Iulie, 2019 - 12:13

Avantajele competitive oferite de mediul de afaceri din România și oportunitățile de investiții pe piața autohtonă, cu posibilitatea extinderii pe cea europeană, vor fi prezentate comunității de business nipone de o delegație a Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat, în perioada 19-26 iulie a.c., în Japonia.

Luni, 8 Iulie, 2019 - 17:22

Prezentarea oportunităţilor investiţionale oferite de România şi crearea de posibilităţi suplimentare pentru firmele româneşti de a stabili parteneriate vor fi obiectivele misiunilor externe şi forumurilor economice, a transmis luni ministrul Ştefan-Radu Oprea participanţilor la sesiunea oficială a reuniunii Zilele Diplomației Comerciale, desfăşurată în Aula Magna a Academiei de Studii Economice din București.

Joi, 4 Iulie, 2019 - 10:33

Vă invităm să participați vineri, 5 iulie a.c., la Poiana Braşov, la sesiunea de deschidere a Reuniunii consilierilor economici externi cu mediul de afaceri din judeţul Braşov, care va avea loc cu începere de la ora 9:30, la Hotel Alpin.

Reuniunea are loc în contextul celei de-a XI-a ediții a evenimentului Zilele Diplomației Comerciale, organizat de Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat în perioada 1-12 iulie a.c., la Bucureşti şi Braşov.

Miercuri, 3 Iulie, 2019 - 08:48

Ștefan - Radu Oprea, ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, a participat astăzi la conferința de închidere a ”Programului Româno-Elvețian pentru IMM-uri” și a programului ”Servicii integrate de export pentru IMM-urile din România”, derulate de MMACA, în parteneriat cu CEC Bank, cu implicarea  Guvernului Confederației Elvețiene.

Cele două programe au beneficiat de finanțare elvețiană în cadrul Programului de Cooperare Elvețiano – Român (PCER) pentru reducerea disparităților economice și sociale în cadrul Uniunii Europene extinse.

Vineri, 28 Iunie, 2019 - 09:16

Relansarea Strategiei Dunării şi alinierea sa la standardele Uniunii Europene după anul 2020 reprezintă obiectivele primei faze de revizuire a proiectului SUERD, a transmis astăzi ministrul Ştefan-Radu Oprea în deschiderea Forumului anual al Strategiei Uniunii Europene pentru Regiunea Dunării (SUERD), organizat la Palatul Parlamentului.

Joi, 27 Iunie, 2019 - 09:03

Rolul IMM-urilor și al structurilor de sprijinire a afacerilor ca instrumente pentru dezvoltarea regională, dezbătut la București de oficiali SUERD

În perioada 27-28 iunie va avea loc, la București, în marja deținerii de către România a Președinției rotative la Consiliul UE, sub moto-ul ”Promovăm coeziunea pentru o prosperitate comună în regiunea Dunării”, a 8-a ediție a Forumului Anual SUERD. România exercită, în perioada 1 noiembrie 2018 – 30 octombrie 2019, Preşedinţia rotativă a SUERD.

Joi, 27 Iunie, 2019 - 08:50

Ministrul Ştefan-Radu Oprea s-a întâlnit astăzi cu o delegație a Consiliului de Afaceri Româno-American (AMRO), condusă de președintele executiv Eric Stewart. Companiile americane se află la Bucureşti în perioada 26-27 iunie a.c., cu prilejul celei de a şaptea misiuni anuale de afaceri în România. La întâlnire au fost prezenți şi oficiali ai Ambasadei SUA la București.

Miercuri, 26 Iunie, 2019 - 12:39

Gabriela Mihaela Voicilă, secretar de stat în Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat și E.S. Jiang Yu, ambasadoarea Republicii Populare Chineze în România, au discutat, marți, 25 iunie, despre măsurile de amplificare a prezenței românești la târgurile destinate importului pentru piața chineză.

Luni, 24 Iunie, 2019 - 08:58

Şapte companii româneşti din domeniile comunicare, marketing, media, PR, social media, digital au prospectat, în perioada 17-21 iunie 2019, piaţa internaţională din domeniul industriei publicitare și creativității.

Vineri, 21 Iunie, 2019 - 12:46

Companiile româneşti prezente la târgul internaţional ConnecTechAsia 2019, desfăşurat în perioada 18-20 iunie la Singapore, au avut un program intens de întâlniri B2B în vederea valorificării și extinderii relațiilor comerciale și de cooperare cu companiile locale, regionale și internaționale de profil.

Vineri, 21 Iunie, 2019 - 11:53

Atragerea de investiții în proiecte brownfield şi PPP în infrastructură şi energie au fost temele principale ale întâlnirii de joi, 20 iunie, dintre ministrul Ștefan-Radu Oprea și E.S. Sheikh Faisal Thani Al-Thani – membru al familiei regale, șef al Direcției pentru portofolii regionale din cadrul Autorității de Investiții a Statului Qatar (QIA).

Joi, 20 Iunie, 2019 - 08:30

Secretarul de stat Paula Pîrvănescu a avut, miercuri, 19 iunie, o întrevedere cu reprezentanţi ai Organizaţiei pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică, a cărei principală temă a fost aderarea României la OCDE, ca membru cu drepturi depline. Oficialii organizaţiei se află la Bucureşti pentru a face o evaluare a impactului reformelor structurale asupra productivităţii şi competitivităţii economiei româneşti.

Marţi, 18 Iunie, 2019 - 15:55

Companiile româneşti din domeniul tehnologiei informaţiei şi comunicaţiilor urmăresc să-şi sporească exporturile de produse și servicii IT&C pe pieţele externe în cadrul târgului internaţional ConnecTechAsia - Singapore 2019, care se desfăşoară în perioada 18-20 iunie a.c.

Cele opt firme participante vor beneficia de o triplă expunere şi de şansa de a consolida brandul sectorial pe plan internațional, în cadrul evenimentelor specializate organizate în marja târgului: BroadcastAsia, CommunicAsia și NXTAsia.

Subscribe to Comerţ şi Antreprenoriat