Joi, 13 Septembrie, 2018 - 10:00

Update: Minstrul Justiţiei, Tudorel Toader, a spus că discuţiile cu delegaţia Comisiei de la Veneţia, cu care s-a întâlnit joi dimineaţă, au vizat modificarea codurilor penale.
 

O delegaţie a Comisie de la Veneţia va avea, joi, întâlniri cu preşedintele Klaus Iohannis, ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, dar şi cu membri ai Comisiei speciale pentru Legile Justiţiei pentru discuții pe tema modificărilor Codurilor penale.   

Luni, 16 Iulie, 2018 - 16:24

Precizări în raport de concluziile Opiniei preliminare din 13 iulie 2018 a Comisiei de la Veneţia, formulată de cei şase reprezentanţi ai Franţei, Suediei, Moldovei, Belgiei, Poloniei şi Finlandei

Comisia de la Veneţia a laudat "separaţia carierelor" judecătorilor de a procurorilor, prin transferarea competențelor de numiri de la Plen la cele două secții ale CSM.

Luni, 16 Iulie, 2018 - 10:09

După opinia preliminară a Comisiei de la Veneția politicienii din opoziție, în frunte cu președintele, sau grăbit să vestească Apocalipsa juridică a coaliției.

Vineri, 13 Iulie, 2018 - 21:02

Cu o operativitate de care nu l-ar fi crezut în stare nici unul dintre cei care constataseră că a avut nevoie de rr de zile pentru a citi (și înțelege)motivarea curții Constituționale, președintele Iohannis s-a pronunțat în doar două ore asupra opiniei preliminare a Comisiei de la Veneția referitoare la modificările aduse legilor justiției prin următorul comunicat:

Vineri, 13 Iulie, 2018 - 17:30

Comisia de la Veneţia recomandă autorităţilor din România să reexamineze, în proiectele de lege din domeniul justiţiei, modul de numire şi revocare a magistraţilor, în sensul asigurării unor proceduri neutre, prin menţinerea rolului preşedintelui ţării şi Consiliului Superior al Magistraturii (CSM).

Vineri, 6 Iulie, 2018 - 10:00
„Deciziile Curților Constituționale sunt DEFINITIVE și OBLIGATORII și TREBUIE SĂ FIE IMPLEMENTATE.

Surse din cadrul Comisiei de la Veneția au declarat că președintele Comisiei, Gianni Buquicchio, a trimis zilele trecute o scrisoare către judecătorii Curții Constituționale din România.

Scrisoarea conține răspunsul președintelui Buquicchio la sesizarea transmisă în urmă cu cca două săptămâni de președintele Valer Dorneanu, prin care erau arătate presiunile și declarațiile publice făcute de mai mulți lideri politici la adresa judecătorilor constituționaliști și care îndemnau la nerespectarea deciziilor Curții.

Joi, 28 Iunie, 2018 - 11:00

12 state partenere, Belgia, Canada, Danemarca, Elveţia, Finlanda, Franţa, Germania, Luxemburg, Olanda, Norvegia, Suedia şi Statele Unite ale Americii, cer autorităţilor române să nu fie slăbit statul de drept prin modificarea Codurilor penale şi de procedură.

28 iunie 2018

Importante ţări partenere fac apel la România 

să ia în considerare potenţialul impact negativ al amendamentelor la legislaţia penală

Joi, 21 Iunie, 2018 - 10:06

Ca să stingă scandalul provocat de avertizarea judecătorului Lăzăroiu - la sfatul Președintelui - consiliera Simina Lăzărescu a demisionat STOP  CCR nu dă însă înapoi în intenția de a sesiza din nou Comisia de la Veneția.

Miercuri, 20 Iunie, 2018 - 10:46

Curtea Constitutionala a Romaniei a decis marti sa sesizeze Comisia de la Venetia cu privire la intalnirea dintre consilierul prezidential Simina Tanasescu si judecatorul Petre Lazaroiu.

Informatia a fost obtinuta pe surse de Agerpres si nu a fost momentan confirmata oficial.
 

Marţi, 19 Iunie, 2018 - 19:34
„Doamna Tănăsescu mi-a spus că există o sesizare din partea unui ONG și dacă îi dau voie să-i spună și domnului Lăzăroiu că există această solicitare”

Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a susținut marți, 19 iunie a.c.,  declarații de presă, la finalul întâlnirii cu ambasadorii statelor membre UE acreditați la București.

Președintele României, domnul Klaus Iohannis:

Bună ziua!

Miercuri, 13 Iunie, 2018 - 09:56

S-a clarificat legenda statului paralel: acesta nu există pur și simplu! „Este un singur stat al cărui președinte sunt eu!” Spune clar și concis Iohannis. Cu alte cuvinte „statul sunt eu!”. Cât despre manifestația de sâmbătă, aceasta a fost „un miting mediocru anti Justiție”.

Marţi, 12 Iunie, 2018 - 12:35

Preşedintele Klaus Iohannis le-a spus reprezentanţilor Comisiei de la Veneţia pe care i-a primit marţi la Palatul Cotroceni, că este foarte optimist în ceea ce priveşte viteza cu care vor trage concluziile despre modificarea legilor justiţiei de către Parlament.

Marţi, 12 Iunie, 2018 - 09:03

Biroul de informare şi relaţii publice din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie este abilitat să facă publice următoarele:

Luni, 11 Iunie, 2018 - 21:27

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, anunţă că pe data de 24 mai a început al doilea mandat de membru titular al Comisiei de la Veneţia. Anunţul vine chiar în perioada în care o delegaţie a Comisiei de la Veneţia se află în România pentru discuţii pe tema legilor justiţiei.

"24 mai 2018 - am inceput al doilea mandat in calitate de membru titular al Comisiei de la Venetia!", scrie Tudorel Toader pe Facebook.

Tudorel Toader a fost numit pentru primul mandat la Comisia de la Veneţia în mai 2014, pe când era jucător al Curţii Constituţionale. Numirea este făcută de Guvern.

Sâmbătă, 19 Mai, 2018 - 10:54
Aceștia cer să fie ignorate deciziile Curții Constituționale până când nu vine răspunsul de la Comisia de la Veneția

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, dă o replică dură procurorilor de la Brașov, care cer să fie ignorate deciziile Curții Constituționale pe legile justiției, până vine un răspuns de la Comisia de la Veneția. Ministrul Justiției le explică că inclusiv procurorii sunt nevoiți să cunoască și să respecte legea, chiar dacă uneori nu le convine.

Joi, 3 Mai, 2018 - 11:16

Cu voce cavernoasă, de la pupitrul din Cotroceni, președintele a anunțat asaltul decisiv împotriva inamicului „statului de drept”: „statul de fapt”, instaurat de câștigătorii alegerilor, pe bază de promisiuni de „lapte și miere”! STOP Noul (dacă nu tot vechiul) său rol este de a se pune în fruntea „românilor” care vor o justiție independentă - adică așa cum este acum - și nu mai vor să fie „îmbrobodiți”.

Marţi, 13 Februarie, 2018 - 12:15

Avem o capacitate surprinzătoare de a „traduce” pe limba noastră noțiuni și instituții ale unei democrații pe care nu punem prea multă bază...

Subscribe to Comisia de la Veneția