Vineri, 17 Iulie, 2020 - 17:41

Comitetul Internaţional Olimpic (CIO) a aprobat sisteme noi de calificare în toate sporturile pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo, amânate pentru 2021, cu ''ajustări importante'' în atletism, ciclism, haltere, baschet şi judo, în timp ce turneul olimpic de fotbal va permite prezenţa jucătorilor Under 24, în loc de Under 23, transmite EFE.

Conform CIO, calificările pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo se vor finaliza pe 29 iunie 2021, iar înscrierea sportivilor se va face până la data de 5 iulie. JO 2020 vor debuta pe 23 iulie.

Luni, 30 Martie, 2020 - 16:34

Jocurile Olimpice de vară de la Tokyo, amânate din cauza pandemiei de coronavirus, se vor desfăşura între 23 iulie şi 8 august 2021, au anunţat luni CIO şi Comitetul japonez de organizare, citate de agenţia Kyodo.

Noua perioadă de desfăşurare a competiţiei a fost preferată celorlalte variante avansate, inclusiv desfăşurarea competiţiei în primăvara anului viitor, pentru a se evita astfel provocarea unor perturbări majore în calendarul sportiv internaţional şi a reduce la minimum provocările logistice cărora vor trebui să le facă faţă organizatorii.

Subscribe to Comitetul Internaţional Olimpic (CIO)