Marţi, 24 Noiembrie, 2020 - 13:38

Consiliul Concurenţei analizează tranzacţia prin care OLX Global BV intenţionează să preia societatea Kiwi Finance SRL.

Kiwi Finance SRL desfăşoară activităţi auxiliare intermedierilor financiare, în principal, intermediere de credite.

OLX Global BV, parte din grupul OLX care aparţine grupului Naspers, este prezent în România pe piaţa de anunţuri online prin intermediul platformelor "olx.ro", "autovit.ro" şi "storia.ro".

Miercuri, 18 Noiembrie, 2020 - 09:32

Consiliul Concurenţei a autorizat tranzacţia prin care domnul Gheorghe Bîlteanu intenţionează să preia companiile Industrial Energy şi Romenergo, prin intermediul societăţii Albertha.

Albertha este o societate cu răspundere limitată, constituită şi funcţionând în conformitate cu legislaţia din Cipru, care desfăşoară activităţi ale holdingurilor.

Compania Industrial Energy SA are ca obiect principal de activitate comercializarea energiei electrice.

Vineri, 30 Octombrie, 2020 - 12:57

Consiliul Concurenţei analizează tranzacţiile prin care OMV Petrom SA externalizează unele operaţiuni şi servicii generale de suprafaţă conexe activităţilor de extracţie şi producţie a ţiţeiului şi gazelor naturale, împreună cu activele şi angajaţii deservenţi, către consorţiul Dietscon O&M S.R.L. (lider), Dietsmann S.R.L., Dietsmann Safety and Environment Services S.R.L. şi Confind S.R.L. (consorţiul Dietscon) şi către asocierea Bonatti SpA, Sucursala Bucureşti (lider) şi Bonatti RO PARMA S.R.L.

Joi, 15 Octombrie, 2020 - 13:55

Consumatorii casnici care folosesc gazele naturale pentru încălzire ar putea plăti facturi mai mici cu sume cuprinse între 60 şi 150 lei/lună de iarnă în situaţia în care schimbă contractul sau furnizorul, estimează Consiliul Concurenţei în urma finalizării primei etape a analizei derulate în contextul liberalizării activităţii de furnizare a gazelor naturale către clienţii casnici.

Vineri, 2 Octombrie, 2020 - 10:07

Consiliul Concurenţei a autorizat tranzacţia prin care OMV Petrom SA externalizează către către J. Christof E&P Services S.R.L. şi Christof Private Firefighting Services S.R.L unele operaţiuni şi servicii generale de suprafaţă, conexe activităţilor de extracţie şi producţie a petrolului şi gazelor naturale, împreună cu activele şi angajaţii care le deservesc.

Joi, 1 Octombrie, 2020 - 13:40

Consiliul Concurenţei a autorizat tranzacţia prin care OMV Petrom SA externalizează către către J. Christof E&P Services S.R.L. și Christof Private Firefighting Services S.R.L unele operaţiuni şi servicii generale de suprafață, conexe activităţilor de extracţie şi producţie a petrolului şi gazelor naturale, împreună cu activele şi angajaţii care le deservesc.

Miercuri, 30 Septembrie, 2020 - 09:21

Consiliul Concurenţei analizează tranzacţia prin care Societatea de Investiţii Financiare Banat-Crişana SA (SIF Banat-Crişana) intenţionează să preia compania Doosan IMGB SA.

SIF Banat-Crişana SA desfăşoară, în principal, activităţi de investiţii financiare în vederea maximizării valorii propriilor acţiuni în conformitate cu reglementările în vigoare, gestionarea portofoliului de investiţii şi exercitarea tuturor drepturilor asociate instrumentelor în care se investeşte.

Marţi, 29 Septembrie, 2020 - 13:38

Consiliul Concurenţei a autorizat tranzacția prin care Koninklijke DSM N.V. intenţionează să preia compania Erber Aktiengesellschaft. Koninklijke DSM este o companie producătoare de substanţe chimice, specializată în ştiinţele vieţii şi ştiinţele materialelor. Filiala din România a grupului activează atât în industria alimentelor şi a hranei pentru animale, cât şi în industria produselor pentru îngrijire personală. Erber este compania-mamă a Biomin Holding GmbH şi Romer Labs Division Holding GmbH.

Marţi, 29 Septembrie, 2020 - 13:31

Consiliul Concurenţei analizează tranzacţia prin care Societatea de Investiții Financiare BanatCrișana SA (SIF Banat-Crișana) intenţionează să preia compania Doosan IMGB SA. SIF Banat-Crişana SA desfăşoară, în principal, activităţi de investiţii financiare în vederea maximizării valorii propriilor acţiuni în conformitate cu reglementările în vigoare, gestionarea portofoliului de investiţii şi exercitarea tuturor drepturilor asociate instrumentelor în care se investeşte.

Luni, 31 August, 2020 - 11:17

Ca urmare a apariției în spațiul public a informației conform căreia Electrica a fost inclusă în “lista neagră” întocmită de Consiliul Concurenței, compania face următoarele precizări:

Joi, 20 August, 2020 - 13:01

Consiliul Concurenţei analizează tranzacţia prin care Koninklijke DSM N.V. şi filiala sa, DSM International Participations B.V., intenţionează să preia compania Erber Aktiengesellschaft.

Koninklijke DSM este o companie producătoare de substanţe chimice, specializată în ştiinţele vieţii şi ştiinţele materialelor. Filiala din România a grupului are ca obiect principal de activitate fabricarea preparatelor pentru hrana animalelor de fermă.

Vineri, 26 Iunie, 2020 - 14:00

Consiliul Concurenţei a autorizat tranzacţia prin care Givesco A/S preia Sam Mills Business Investment Holding.
Givesco A/S din Danemarca desfășoară, în România, activități de comercializare a produselor
din mai multe domenii, precum: patiserie, textile, componente și ansamble hidraulice,
componente auto.
Sam Mills Business Investment Holding este o societate de tip holding, având în
portofoliucompanii cu activitate în diverse sectoare, de la producția de carne de pui și până la
cea de paste și apă îmbuteliată

Miercuri, 10 Iunie, 2020 - 09:57

Consiliul Concurenţei analizează tranzacţia prin care Socar Petroleum S.A. intenţionează să preia dreptul de folosinţă asupra a cinci staţii de distribuţie carburanţi operate de către Ipeco S.A.

Cele 5 staţii de distribuţie a carburanţilor, situate în judeţul Gorj, ar urma să fie operate de Socar în baza unui contract de închiriere de lungă durată.

Miercuri, 3 Iunie, 2020 - 10:14

La inițiativa secretarului de stat Liviu Rogojinaru, reprezentanți ai marilor centre comerciale și ai retailerilor din domeniul nealimentar au avut o întâlnire, în prezenţa președintelui Consiliului Concurenței, Bogdan Chiriţoiu, pe tema identificării unor soluții eficiente la problemele comune cauzate de epidemia de coronavirus.

Miercuri, 27 Mai, 2020 - 10:39

    ►  Modificările la Legea RCA vor afecta 8 milioane de proprietari de autovehicule și o industrie care reprezintă 15% din PIB-ul României, ce asigură salariile a peste 500.000 de cetățeni;
    ► În România sunt peste 100.000 de procese cu asiguratorii, care pierd în procent de peste 90%;
    ► Pentru a câștiga, asiguratorii își schimbă singuri legea, în favoarea lor;
    ► Parlamentul ar putea vota, fără să înțeleagă toate consecințele;
    ►  păgubiții RCA ar primi doar 30 – 35% din valoarea reală a despăgubirii;

Marţi, 26 Mai, 2020 - 09:23

Consiliul Concurenţei a autorizat tranzacţia prin care Sage Automotive Interiors, Inc, Statele Unite ale Americii, preia afacerea cu materiale textile pentru interioare auto aparţinând Grupului Adient.

Sage Automotive Interiors, Inc, Statele Unite ale Americii, realizează materiale pentru interioare auto pentru mai mulţi producători de autovehicule, desfăşurându-şi activitatea în ţări precum: SUA, Mexic, Brazilia, Italia, Polonia, România, China.

Joi, 14 Mai, 2020 - 13:19

FAN Courier, liderul pieței locale de curierat preia pachetul majoritar al operatorului de transport și logistică SLS Cargo, după ce Consiliul Concurenței a autorizat tranzacția anunțată în noiembrie 2019. Autoritatea competentă a avizat tranzacția în termenii și condițiile stabilite inițial de cei doi parteneri. 

Vineri, 3 Aprilie, 2020 - 13:08

Consiliul Concurenţei a autorizat tranzacţia prin care Euralis Semences Holding SAS intenționează să preia activitatea Caussade Semences Group.
Euralis Semences Holding SAS este activă în România pe piața de vânzării semințelor, prin filiala sa, Euralis Semințe S.R.L.
Caussade Semences Group este prezentă atât pe piața multiplicării, cât și pe piața producerii și vânzării de semințe în România prin filialele sale, Caussade Semences Est Europa S.R.L. și Sava S.A.

Miercuri, 1 Aprilie, 2020 - 09:33

Ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, a spus că a cerut o situaţie privind preţurile la anumite produse, dar că nu ar vrea să intervină în controlul preţurilor pentru că ar putea apărea o altă problemă, respectiv penuria.

Vineri, 28 Februarie, 2020 - 13:45

Consiliul Concurenţei avertizează companiile să nu crească preţurile în aceste zile, când există o cerere mai mare din partea consumatorilor, întrucât autorităţile pot apela la măsuri excepţionale pentru a stopa scumpirile nejustificate, a declarat preşedintele Consiliului Concurenţei, Bogdan Chiriţoiu.

Luni, 24 Februarie, 2020 - 13:55

Consiliul Concurenţei a autorizat tranzacţia prin care compania franceză Laboratoires de Biologie Vegetale Yves Rocher a preluat Sabon Holdings SRL.

Vineri, 21 Februarie, 2020 - 10:10

Consiliul Concurenţei a autorizat tranzacţia prin care SNEF SA, Franţa, intenţionează să preia compania Comoserv SRL.
SNEF SA are ca obiect principal de activitate realizarea instalaţiilor electrice pentru sectoarele energetic, maritim, nuclear şi telecomunicaţii.

Comoserv SRL este o companie românească, care activează pe piaţa serviciilor de inginerie mecanică industrială.

Marţi, 18 Februarie, 2020 - 11:35

Anul 2019 a adus o presiune mai intensă a politicului asupra Consiliului Concurenţei, dar şi o agresivitate din partea mediului de afaceri, a declarat, marţi, preşedintele autorităţii de concurenţă, Bogdan Chiriţoiu, "A fost un an 2019 cu activitate foarte intensă în care multe lucruri au mers bine. Am avut o viteză bună în gestionarea concentrărilor economice, deşi numărul acestora a fost mai mare decât în anii precedenţi. Perfomanţa noastră în instanţe a fost bună. Numărul de sancţiuni, deşi nu e obiectivul nostru şi nu ne bucură să le dăm, este similar cu cel de anul de dinainte.

Vineri, 14 Februarie, 2020 - 08:52

Consiliul Concurenţei a autorizat tranzacţia prin care AIK Energy LTD preia compania Valahia Gaz SRL. AIK Energy LTD desfăşoară activităţi, precum: extracţia gazelor naturale, comercializare en-gros de electricitate şi gaze naturale, vânzare en-gros de ţiţei şi produse petroliere. În România, activitatea AIK se desfăşoară prin intermediul AIK Energy LTD - sucursala Bucureşti, care are ca obiect principal de activitate comercializarea combustibililor gazoşi prin conducte.

Luni, 10 Februarie, 2020 - 13:07

Consiliul Concurenţei analizează tranzacţia prin care Help Net Farma SA intenţionează să preia Ecofarmacia Network SRL.
Help Net Farma SA face parte din grupul german Phoenix şi operează, la nivelul întregii ţări, lanţul farmaceutic ce activează sub brandul ˜"Help Net''.

Ecofarmacia Network SRL operează 33 de farmacii "Ecofarmacia", localizate în centrul Transilvaniei.

În conformitate cu prevederile Legii concurenţei (nr. 21/1996), această operaţiune reprezintă o concentrare economică ce trebuie supusă controlului Consiliului Concurenţei.

Miercuri, 22 Ianuarie, 2020 - 13:44

Consiliul Concurenţei a sancţionat compania farmaceutică Roche România SRL cu amenzi în valoare totală de 59.967.944 lei (12.857.897 euro) pentru abuz de poziţie dominantă pe piața unor produse oncologice din România. Sancțiunile au fost aplicate în urma a două investigaţii declanșate în anul 2017.
În cadrul primei investigaţii, autoritatea de concurenţă a constatat că, în perioada 2017 – 2019,
producătorul Roche adoptat o strategie comercială menită să elimine concurența la licitații și să
întârzie intrarea pe piață a unor medicamente similare.

Joi, 16 Ianuarie, 2020 - 10:07

Consiliul Concurenţei analizează tranzacţia prin care compania Laboratoires de Biologie Vegetale Yves Rocher intenţionează să preia Sabon Holdings SRL.

Grupul Rocher produce şi comercializează o gamă largă de produse cosmetice, ce include produse de îngrijire a feţei şi îngrijire corporală, îngrijire a părului etc. Mărcile de produse cosmetice deţinute de Grupul Rocher sunt prezente şi pe piaţa românească.

Marţi, 14 Ianuarie, 2020 - 13:15

Consiliul Concurenţei a sancţionat cu 449.529 lei (94.240 euro) companiile Safety Securty SRL şi Spartan Pază şi Protecţie SRL pentru trucarea unei licitaţii organizate de Regia Naţională a Pădurilor Romsilva RA, prin Direcţia Silvică Hunedoara, în vederea atribuirii contractului: "Contract de prestare servicii de pază - DS Hunedoara 2017".

Autoritatea de concurenţă a constatat că, cele două companii s-au înţeles şi, în urma unui schimb de informaţii sensibile, şi-au coordonat comportamentului concurenţial, astfel încât să nu se concureze în cadrul licitaţiei.

Marţi, 14 Ianuarie, 2020 - 08:16

Consiliul Concurenţei a declanşat o investigaţie privind o posibilă trucare a 11 licitaţii organizate, în perioada 2017 - 2019, de mai multe unităţi administrativ teritoriale din judeţul Mureş (în principal, primării) pentru delegarea serviciilor de salubrizare.
Practic, investigaţia vizează o posibilă o posibilă înţelegere între 3 companii, Sylevy Salubriserv SRL, Bissdog SRL şi Servicii Salubritate Bucureşti SA, pentru împărţirea contractelor de delegare a serviciilor de salubrizare pe teritoriul judeţului Mureş.

Subscribe to Consiliul Concurenței