Marţi, 21 Iulie, 2020 - 10:21

Liderii statelor membre ale Uniunii Europene au decis, pentru prima dată, condiţionarea acordării fondurilor europene de respectarea principiilor democratice şi a statului de drept, a anunţat preşedintele Consiliului European, Charles Michel, la finalul unui summit extraordinar la Bruxelles, conform AFP.

''Este prima dată în istoria Europei când bugetul este legat de obiective climatice şi de respectarea statului de drept pentru acordarea finanţărilor'', a spus Charles Michel în conferinţa de presă.
 

Vineri, 17 Iulie, 2020 - 23:02

Președintele Klaus Iohannis se află timp de două zile la Bruxelles la reuniunea Consiliului European. 

 Reuniunea va fi dedicată negocierii bugetului multianual al Uniunii Europene pentru perioada 2021-2027 și Planului european pentru relansare economică.

Vineri, 19 Iunie, 2020 - 16:14

Președintele Klaus Iohannis a participat la reuniunea Consiliului European în format videoconferinţă, care a avut ca temă centrală planul de relansare post-covid.

Cele mai importante teme discutate la Consiliul European au fost bugetul multianual pentru perioada 2021 - 2027 și fondul de recuperare economică.

Marţi, 18 Februarie, 2020 - 13:17

Preşedintele României, Klaus Iohannis, va participa, începând cu data de 20 februarie a.c., la reuniunea extraordinară a Consiliului European de la Bruxelles, Regatul Belgiei. Subiectul aflat pe agenda de discuţii este cel referitor la Cadrul Financiar Multianual al Uniunii Europene pentru perioada 2021-2027. Obiectivul reuniunii este obţinerea unui acord între statele membre privind viitorul buget al Uniunii, pe baza propunerii prezentate la data de 14 februarie a.c. de către Preşedintele Consiliului European, domnul Charles Michel.

Luni, 3 Februarie, 2020 - 11:45

Președintele României, Klaus Iohannis, va avea vineri, 7 februarie a.c., la Bruxelles (Regatul Belgiei), o întâlnire cu Președintele Consiliului European, Charles Michel.

Agenda acestei reuniuni este dedicată negocierilor privind bugetul Uniunii Europene pentru perioada 2021-2027.

Luni, 6 Ianuarie, 2020 - 09:52

Prim-ministrul Ludovic Orban se va afla, în perioada 7-9 ianuarie 2020, în vizită de lucru la Bruxelles, unde se va întâlni cu oficiali europeni şi NATO.

Miercuri, 6 Noiembrie, 2019 - 08:43

Turismul european are nevoie de finanţare, iar IMM-urile din domeniu au nevoie de simplificarea procedurilor de accesare a fondurilor europene, a fost mesajul transmis de deputatul european Iuliu Winkler (UDMR, PPE) în cadrul dezbaterii despre viitorul turismului şi a cooperării transfrontaliere în acest domeniu găzduită, marţi, la Bruxelles, de Comitetul Regiunilor (CoR).

Sâmbătă, 19 Octombrie, 2019 - 07:23
„Când revin în țară o să încep câteva discuții, să căutăm o soluție”

Declarații de presă susținute de Președintele  Klaus Iohannis, înaintea participării la reuniunea Consiliului European

Vineri, 18 Octombrie, 2019 - 13:30

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a susţinut vineri, 18 octombrie a.c., la Bruxelles, Regatul Belgiei, declaraţii de presă, înaintea participării la reuniunea Consiliului European.

Vă prezentăm în continuare transcrierea declaraţiilor de presă:

Jurnalist: Bună dimineaţa, domnule Preşedinte!

Vineri, 21 Iunie, 2019 - 13:26
Corespondenţă specială de la Carmen Dinu, de la Bruxelles

Dupǎ discuţii care au durat pânǎ târziu în noapte (elicopterul poliţiei belgiene însǎrcinatǎ cu asigurarea protecţiei liderilor UE pe perioada reuniunilor de la Bruxelles aflând-se în zbor de supraveghere deasupra clǎdirii Consiliul de la Place Schumann până noaptea târziu, dupǎ ora 2.30, n.r.), liderii europeni nu au reuşit sǎ ajungǎ la un acord pentru a-și armoniza pozițiile și a identifica un compromis viabil în direcția numirilor care sunt în joc - posturile celor patru președinți – Comisia Europeană, Consiliul European, Parlamentul European, Banca Centrală Europeană – și funcția de Îna

Vineri, 21 Iunie, 2019 - 13:18

Şeful PNL Ludovic Orban a declarat joi seara, referitor la eventualitatea ca şeful statului să fie ales preşedinte al Consiliului European, că astfel Klaus Iohannis ar avea ocazia "de a ajuta foarte mult România din această poziţie".

Joi, 20 Iunie, 2019 - 09:35

Preşedintele Klaus Iohannis va participa, joi şi vineri, la reuniunea Consiliului European de la Bruxelles.

Marţi, 18 Iunie, 2019 - 18:19

Preşedintele României,  Klaus Iohannis, va participa, în perioada 20-21 iunie a.c., la reuniunea Consiliului European de la Bruxelles, Regatul Belgiei.

Marţi, 28 Mai, 2019 - 09:54
Corespondenţă specială de la Carmen Dinu, Bruxelles

Alegerile pentru Parlamentul European tocmai s-au încheiat, iar rezultatele finale privind compoziţia viitorului for legisislativ urmează să fie anunţate, însă discuțiile și marile manevre pentru posturile-cheie în instituţiile Uniunii Europene au fost deja lansate. 

Marţi, 7 Mai, 2019 - 15:50
„E Summit-ul MEU!”

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat că Viorica Dăncilă nu poate fi invitată la Summit-ul de la Sibiu pentru că reprezentantul României în Consiliul European este preşedintele ţării.

Vineri, 5 Aprilie, 2019 - 11:30

Premierul britanic Theresa May i-a trimis, vineri, o scrisoare preşedintelui Consiliului European, Donald Tusk, prin care îi cere o amânare a retragerii Marii Britanii din Uniunea Europeană până pe 30 iunie, informează Reuters.

Joi, 28 Martie, 2019 - 11:57
Consiliul merge pe mâna candidatului francez

După ce ieri, la Bruxelles, reprezentanții Parlamentului European și cei ai Consiliului nu s-au înțeles în privința desemnării candidatului la funcția de europrocuror șef, primii mergând pe mâna lui Kovesi iar ceilalți preferându-l pe francez,

la București Laura Codruța Kovesi, va fi audiată astăzi, din nou, la Secţia de investigare a magistraţilor, în dosarul în care este acuzată de abuz în serviciu, luare de mită şi mărturie mincinoasă, susțin surse juridice pentru știripesurse.ro. Dosarul a fost deschis în urma unui denunţ al lui Sebastian Ghiţă, relatează Știripesurse.ro.

Luni, 11 Martie, 2019 - 13:22

În data de 27.02.2019, Comisia Europeană a publicat Documentul de Lucru al Serviciilor Comisiei: „Raportul de țară din 2019 privind România, inclusiv un bilanț aprofundat referitor la prevenirea și corectarea dezechilibrelor economice”, care însoţeşte documentul Comunicarea Comisiei către Parlamentul European, Consiliul European, Consiliu, Banca Centrală Europeană și Eurogrup Semestrul european 2019: evaluarea progreselor înregistrate în ceea ce privește reformele structurale, prevenirea și corectarea dezechilibrelor macroeconomice, precum și rezultatele bilanțurilor aprofundate efectuate î

Sâmbătă, 12 Ianuarie, 2019 - 12:46
„România are puterea de a fascina și de a încânta”

Discursul integral al lui Donald Tusk, de la ceremonia preluării președinției rotative a Consiliului European de catre România:

Joi, 10 Ianuarie, 2019 - 22:16

#Rezistenții care-și puseseră mari speranțe în acest eveniment, nu au avut ocazia să își exprime frustrările direct către Europa.

Marţi, 1 Ianuarie, 2019 - 11:32
Mesajul premierului Viorica Dancila la preluarea președinției Consiliului European

Premierul Viorica Dancila afirma în mesajul său la preluarea de către România a președinției Consiliului European, ca Uniunea Europeana poate progresa "in spiritul ideilor fondatoare ale proiectului european doar mentinand coeziunea si depasind decalajele intre statele membre". "Ne-am propus ca la predarea mandatului sa fim reconfirmati ca o voce puternica, un partener serios care lasa o baza solida pentru definirea urmatorului capitol al constructiei europene".

Joi, 13 Decembrie, 2018 - 18:55

Declarații de presă susținute de Klaus Iohannis, înaintea participării la reuniunea Consiliului European

Președintele României,  Klaus Iohannis, a susținut joi, 13 decembrie a.c., la Bruxelles (Regatul Belgiei), declarații de presă înaintea participării la reuniunea Consiliului European.

Jurnalist: Știm că aveți o întâlnire cu domnul Donald Tusk. Cu ce mesaj veți merge la întâlnire?

Miercuri, 12 Decembrie, 2018 - 21:31

 Bugetul este în aer. Mai mult ca sigur nu va putea fi dezbătut și aprobat anul acesta. Cei din guvern zic că de vină e tot Iohannis, care nu a aprobat în CSAT bugetele iubitelor sale servicii secrete, pentru care vrea mai mulți bani STOP  Diferență de vederi și de...sume între Dăncilă și Dragnea. Prima spune că Fondul de Investiții Interne va avea un buget de 10 miliarde de lei, iar al doilea plusează, tot la 10 miliarde, dar de euro STOP  Au fost dați în funcțiune 14 km de cale pe autostrada Transilvania. Fără niciun fel de festivitate.

Miercuri, 12 Decembrie, 2018 - 08:58

Ministrul delegat pentru Afaceri Europene, George Ciamba, a preluat oficial astăzi, 11 decembrie 2018, mandatul de Preşedinte al Consiliului Afaceri Generale, la finalul reuniunii miniştrilor pentru afaceri europene, desfăşurate la Bruxelles.

Duminică, 25 Noiembrie, 2018 - 18:19
„Trebuie să înțelegem cu toții că una este lupta politică internă, cu totul alta este președinția”

Declarația de presă susținută de Președintele României, domnul Klaus Iohannis, la finalul participării la reuniunea extraordinară a Consiliului European:

Duminică, 25 Noiembrie, 2018 - 12:29
Acordul de ieșire a fost semnat de cei 27

Liderii celor 27 de state membre ale Uniunii Europene au aprobat duminică acordul privind ieşirea Marii Britanii din blocul comunitar, a anunţat preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, relatează agenţiile internaţionale de presă.

Cele 27 de state membre s-au exprimat de asemenea în favoarea "unei relaţii cât mai strâns posibil" cu Londra după Brexit.

Duminică, 25 Noiembrie, 2018 - 12:13
Acordul pentru Brexit

Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a susținut duminică, 25 noiembrie a.c., la Bruxelles, o declarație de presă înaintea participării la reuniunea extraordinară a Consiliului European.

 

Președintele României, domnul Klaus Iohannis: „Bună dimineața!

Astăzi avem o singură temă pe ordinea de zi, este discuția asupra proiectului de Acord de retragere, acordul Brexit.

Joi, 20 Septembrie, 2018 - 11:56
La Reuniunea informală a Consiliului European

Declarația de presă susținută de Președintele României înaintea participării la reuniunea informală a Consiliului European

Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a susținut joi, 20 septembrie a.c., la Salzburg, Republica Austria, o declarație de presă înaintea participării la reuniunea informală a Consiliului European.

Vă prezentăm în continuare transcrierea declarației de presă:

Președintele României, domnul Klaus Iohannis: Bună dimineața! Avem un Summit informal început aseară. Se continuă astăzi.

Vineri, 27 Iulie, 2018 - 18:55

Preşedinţia României la Consiliul Uniunii Europene este a fiecărui român şi nu trebuie politizată, a afirmat  ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu.

Joi, 28 Iunie, 2018 - 10:49

Președintele României, Klaus Iohannis, va participa, în perioada 28-29 iunie a.c., la reuniunea Consiliului European de la Bruxelles.

Subscribe to Consiliul European