Miercuri, 3 Iulie, 2019 - 09:22

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a fost amânat şi miercuri din lipsă de cvorum. Pe ordinea de zi se afla validarea Adinei Florea ca şef al Secţiei de anchetare a magistraţilor.

Şapte membri ai CSM, respectiv Anamaria Chiş, Mihai Bălan, Bogdan Mateescu, Cristian Ban, Florin Deac, Tatiana Toader, dar Nicolae Solomon, vicepreşedinte al forului au cerut public amânarea tuturor discuţiilor cu privire la Secţia de Investigare a magistraţilor până la traducerea raportului Comisiei de la Veneţia şi a raportului GRECO.
 

Vineri, 7 Iunie, 2019 - 09:37

Somăm Guvernul Dăncilă să implementeze urgent şi fără alte eschivări recomandările Comisiei de la Veneţia privitoare la ultimele Ordonanţe de Urgenţă din domeniul Justiţiei, exprimate la sesizarea PNL

Miercuri, 15 Mai, 2019 - 17:14

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a validat în şedinţa de miercuri, 15 mai, concursul pentru funcţia de inspector-şef al Inspecţiei Judiciare şi l-a numit pe judecătorul Lucian Netejoru pentru încă un mandat de trei ani în această funcţie. Au fost 9 voturi "pentru", dintre cei 15 membri prezenţi.

Vineri, 8 Martie, 2019 - 16:00

Procurorul general al României, Augustin Lazăr, a cerut vineri Consiliului Superior al Magistraturii să analizeze dacă se impune sesizarea Curții Constitționale a României cu privire la modul în care Guvernul Dăncilă a modificat legile justiției prin OUG 7/2019.

Marţi, 5 Martie, 2019 - 13:44

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a avizat negativ, marţi, proiectul de modificare a OUG 7/2019 pe legile justiţiei. Avizul Consiliului este unul consultativ.

Joi, 21 Februarie, 2019 - 08:45
care încalcă principiul separării carierelor şi solicită Guvernului Dancilă să revină de indată asupra lor

Ordonanta de Urgenta 7/2019 ce aduce modificari legilor justitiei, adoptata de Guvernul Dancila in data de 19.02.2019, intempestiv si fara minime consultari, contine o serie de prevederi care incalca principiul separarii carierei judecatorilor de cea a procurorilor si modifica conditiile de accedere la Inalta Curte de Casatie si Justitie, reprezentand un pas enorm inapoi fata de forma anterioara a statutului acestor doua profesii.

Joi, 1 Noiembrie, 2018 - 13:35

Biroul de informare şi relaţii publice, raportat la susţinerile ministrului justiţiei, privind neîndeplinirea de către procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a condiţiei legale constând în obţinerea calificativului "Foarte bine" la ultima evaluare, condiţie cerută cu prilejul depunerii candidaturii pentru funcţia deţinută, este abilitat să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

Luni, 24 Septembrie, 2018 - 12:18

Ministerul Justiţiei a primit de la Consiliul Superior al Magistraturii situaţia evaluărilor în cazul procurorului general Augustin Lazăr.

„CSM a transmis către MJ situaţia evaluărilor procurorului general! Nu a fost supus niciunei evaluări”, a scris Tudorel Toader pe pagina sa de Facebook.

Pe 11 septembrie, ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat că a cerut Consiliului Superior al Magistraturii să îi comunice dacă în ultimii trei ani a existat vreo evaluare a procurorului general Augustin Lazăr.

Vineri, 22 Iunie, 2018 - 12:12

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a trimis vineri, 22 iunie a.c., Parlamentului, spre reexaminare, Legea pentru modificarea şi completarea Legii nr. 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii.

Vă prezentăm textul integral al cererii:

Bucureşti, 22 iunie 2018

Domnului Nicolae - Liviu Dragnea

Preşedintele Camerei Deputaţilor

În temeiul articolului 77 alineatul (2) din Constituţia României, republicată,

formulez următoarea

CERERE DE REEXAMINARE

asupra

Legii pentru modificarea şi completarea Legii nr. 317/2004

Luni, 11 Iunie, 2018 - 13:49

Consiliul Superior al Magistraturii a sesizat, luni, Inspecţia Judiciară în legătură cu declaraţiile preşedintelui PSD, Liviu Dragnea, după ce acesta a spus, despre sesizarea ce o vizează pe Viorica Dăncilă, că speră că procurorii să nu meargă mai departe cu "demenţa aceasta".

"Urmarea a afirmațiilor făcute în spațiul public în data de 10 iunie 2018 de către domnul Nicolae Liviu Dragnea, președintele Camerei Deputaților, în temeiul art. 30 alin (1) din Legea 317/2004 republicată, Secția pentru  procurori s-a sesizat din oficiu şi pe cale de consecință,

Subscribe to Consiliul Superior al Magistraturii