Joi, 28 Mai, 2020 - 15:18

Consiliul Superior al Magistraturii a votat în plenul de joi pentru menținerea controversatei secții de anchetare a magistraților. Astfel, CSM a avizat negativ proiectul de lege depus de USR la Camera Deputaţilor privind desfiinţarea Secției speciale. Au existat 10 voturi împotriva desființării Secției, 8 pentru, iar un vot a fost nul, au declarat surse din CSM.

Proiectul a fost depus la Camera Deputaților la începutul lunii mai și este semnat de 40 de deputaţi şi senatori de la USR, dar şi de deputatul neafiliat Ana Birchall, fost ministru al Justiţiei.

Vineri, 13 Martie, 2020 - 12:06

Având în vedere Hotărârea nr. 192/12.03.2020 a Consiliului Superior al Magistraturii, văzând agravarea situației epidemiologice din țară, pentru prevenirea îmbolnăvirilor cauzate de coronavirus COVID-19, Curtea de Apel Galați a decis modificarea măsurilor de protecție a populației, după cum urmează:

    În intervalul 14 martie 2020 - 4 mai 2020, se vor judeca numai anumite tipuri de cauze (cele cu caracter urgent și cele realizate exclusiv prin videoconferință), conform Ordinului nr. 9/13.03.2020 emis de Preşedintele Curţii de Apel Galaţi, disponibil la această adresă.

Joi, 5 Decembrie, 2019 - 11:43

Procurorul Adina Florea s-a retras din procedura prin care ar fi trebuit să fie numită șef al Secției de Investigare a Infracțiunilor din Justiției, în urma concursului. Președintele Consiliului Superior al Magistraturii, Lia Savonea, a avut șapte tentative eșuate de numire a Adinei Florea la conducerea controversatei secții.

Luni, 22 Iulie, 2019 - 19:53
Chiria plătită până acum se ridică la 9 milioane euro

Precizări cu privire la procedura de achiziţie publică a unui nou sediu pentru Consiliul Superior al Magistraturii

Faţă de informaţiile apărute în spaţiul public cu privire la procedura de achiziţie a unui nou sediu derulată de către Consiliul Superior al Magistraturii, Biroul de informare publică şi relaţii cu mass-media din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii este abilitat să aducă la cunoştinţă publică următoarele:

Miercuri, 3 Iulie, 2019 - 09:22

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a fost amânat şi miercuri din lipsă de cvorum. Pe ordinea de zi se afla validarea Adinei Florea ca şef al Secţiei de anchetare a magistraţilor.

Şapte membri ai CSM, respectiv Anamaria Chiş, Mihai Bălan, Bogdan Mateescu, Cristian Ban, Florin Deac, Tatiana Toader, dar Nicolae Solomon, vicepreşedinte al forului au cerut public amânarea tuturor discuţiilor cu privire la Secţia de Investigare a magistraţilor până la traducerea raportului Comisiei de la Veneţia şi a raportului GRECO.
 

Vineri, 7 Iunie, 2019 - 09:37

Somăm Guvernul Dăncilă să implementeze urgent şi fără alte eschivări recomandările Comisiei de la Veneţia privitoare la ultimele Ordonanţe de Urgenţă din domeniul Justiţiei, exprimate la sesizarea PNL

Miercuri, 15 Mai, 2019 - 17:14

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a validat în şedinţa de miercuri, 15 mai, concursul pentru funcţia de inspector-şef al Inspecţiei Judiciare şi l-a numit pe judecătorul Lucian Netejoru pentru încă un mandat de trei ani în această funcţie. Au fost 9 voturi "pentru", dintre cei 15 membri prezenţi.

Vineri, 8 Martie, 2019 - 16:00

Procurorul general al României, Augustin Lazăr, a cerut vineri Consiliului Superior al Magistraturii să analizeze dacă se impune sesizarea Curții Constitționale a României cu privire la modul în care Guvernul Dăncilă a modificat legile justiției prin OUG 7/2019.

Marţi, 5 Martie, 2019 - 13:44

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a avizat negativ, marţi, proiectul de modificare a OUG 7/2019 pe legile justiţiei. Avizul Consiliului este unul consultativ.

Joi, 21 Februarie, 2019 - 08:45
care încalcă principiul separării carierelor şi solicită Guvernului Dancilă să revină de indată asupra lor

Ordonanta de Urgenta 7/2019 ce aduce modificari legilor justitiei, adoptata de Guvernul Dancila in data de 19.02.2019, intempestiv si fara minime consultari, contine o serie de prevederi care incalca principiul separarii carierei judecatorilor de cea a procurorilor si modifica conditiile de accedere la Inalta Curte de Casatie si Justitie, reprezentand un pas enorm inapoi fata de forma anterioara a statutului acestor doua profesii.

Joi, 1 Noiembrie, 2018 - 13:35

Biroul de informare şi relaţii publice, raportat la susţinerile ministrului justiţiei, privind neîndeplinirea de către procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a condiţiei legale constând în obţinerea calificativului "Foarte bine" la ultima evaluare, condiţie cerută cu prilejul depunerii candidaturii pentru funcţia deţinută, este abilitat să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

Luni, 24 Septembrie, 2018 - 12:18

Ministerul Justiţiei a primit de la Consiliul Superior al Magistraturii situaţia evaluărilor în cazul procurorului general Augustin Lazăr.

„CSM a transmis către MJ situaţia evaluărilor procurorului general! Nu a fost supus niciunei evaluări”, a scris Tudorel Toader pe pagina sa de Facebook.

Pe 11 septembrie, ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat că a cerut Consiliului Superior al Magistraturii să îi comunice dacă în ultimii trei ani a existat vreo evaluare a procurorului general Augustin Lazăr.

Vineri, 22 Iunie, 2018 - 12:12

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a trimis vineri, 22 iunie a.c., Parlamentului, spre reexaminare, Legea pentru modificarea şi completarea Legii nr. 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii.

Vă prezentăm textul integral al cererii:

Bucureşti, 22 iunie 2018

Domnului Nicolae - Liviu Dragnea

Preşedintele Camerei Deputaţilor

În temeiul articolului 77 alineatul (2) din Constituţia României, republicată,

formulez următoarea

CERERE DE REEXAMINARE

asupra

Legii pentru modificarea şi completarea Legii nr. 317/2004

Luni, 11 Iunie, 2018 - 13:49

Consiliul Superior al Magistraturii a sesizat, luni, Inspecţia Judiciară în legătură cu declaraţiile preşedintelui PSD, Liviu Dragnea, după ce acesta a spus, despre sesizarea ce o vizează pe Viorica Dăncilă, că speră că procurorii să nu meargă mai departe cu "demenţa aceasta".

"Urmarea a afirmațiilor făcute în spațiul public în data de 10 iunie 2018 de către domnul Nicolae Liviu Dragnea, președintele Camerei Deputaților, în temeiul art. 30 alin (1) din Legea 317/2004 republicată, Secția pentru  procurori s-a sesizat din oficiu şi pe cale de consecință,

Subscribe to Consiliul Superior al Magistraturii