Sâmbătă, 4 Mai, 2019 - 18:48
Consiliul Uniunii este organizatorul evenimentului

"Nu sunt supărată pentru că nu cred că ar rezolva lucrurile şi gândesc constructiv. Dincolo de orgolii şi interes personal, e important ca summitul să iasă bine. Toţi liderii europeni să plece cu concluzii nu numai în ceea ce priveşte România. Nu mai vrem o Europă cu două viteze, iar la masa deciziei să stea toate statele membre, pentru a vorbi într-adevăr de unitate", a declarat premierul Viorica Dăncilă, în urma speculațiilor făcute pe marginea prezenței sale la Summitul de la Sibiu.

Luni, 15 Aprilie, 2019 - 17:04

Consiliul Uniunii Europene a adoptat astăzi, 15 aprilie 2019, deciziile de autorizare a inițierii negocierilor şi directivele de negociere aferente pentru două acorduri comerciale privind liberalizarea comerțului cu produse industriale și evaluarea conformității în relația cu Statele Unite ale Americii. De asemenea, a decis publicarea deciziilor de autorizare a deschiderii negocierilor cu SUA, precum și a directivelor de negociere aferente.

Marţi, 9 Aprilie, 2019 - 19:45

În perioada 08 - 09 aprilie 2019, Președinția României la Consiliul Uniunii Europene a organizat “Reuniunea Directorilor privind Biodiversitatea”, care s-a desfășurat la Hotel Kronwell, în Municipiul Brașov.

Reuniunea a fost deschisă de alocuțiunile domnului Eugen Constantin Uricec, Secretar de Stat al Ministerului Mediului, ale prefectului Marian Iulian Rasaliu, urmate de discursurile președintelui Consiliului Județean Brașov, Veştea Adrian-Ioan și al primarului municipiului Brașov, George Scripcaru.

Miercuri, 6 Martie, 2019 - 12:29
în contextul deţinerii Preşedinţiei la Consiliul Uniunii Europene

Ministrul Muncii şi Justiţiei Sociale, Marius Budăi, şi Pieter Bult, Reprezentantul UNICEF în România, au fost prezenţi astăzi, 6 martie, la Bucureşti, la conferinţa de prezentare a celor patru Ambasadori Juniori la Uniunea Europeană - Ariana Ardelean, Alexandra Maria Stoica, Panait Tudor-Alexandru şi Rareş Voicu - care vor participa la evenimentele desfăşurate în cadrul Preşedinţiei României la Consiliul Uniunii Europene.

Marţi, 5 Martie, 2019 - 13:54

UE va dispune în curând de o serie de norme noi menite să monitorizeze mai îndeaproape investițiile directe provenite din țări terțe din motive de securitate sau de ordine publică.

Astăzi, Consiliul a adoptat un regulament de stabilire a unui cadru pentru examinarea investițiilor străine directe în UE. În timp ce principalii săi parteneri comerciali dispun deja de norme comparabile, UE se echipează astfel pentru prima dată cu un astfel de cadru cuprinzător.

Vineri, 22 Februarie, 2019 - 12:44
Petre Daea: „Normele vor face mai ușoară viața pescarilor și vor permite statelor membre și sectorului pescuitului să aibă un cuvânt mai greu de spus atunci când se iau decizii”

Astăzi, ambasadorii statelor membre la UE au aprobat acordul la care s-a ajuns, la 13 februarie, între reprezentanții președinției și ai Parlamentului European cu privire la un nou set de norme referitoare la conservarea resurselor piscicole și protecția ecosistemelor marine. Aceste măsuri includ specificații privind uneltele de pescuit și dimensiunile ochiurilor de plasă, zonele închise și sezoanele închise, precum și măsuri prin care să se reducă la minimum impactul pescuitului asupra ecosistemelor marine și asupra mediului marin.

Marţi, 19 Februarie, 2019 - 11:47

Miercuri, 20 februarie 2019, Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) organizează conferinţa "Primii paşi ai Preşedinţiei României la Consiliul UE. Analiza rezultatelor din primele două luni".

Evenimentul se va desfăşura la sediul SNSPA (Bd Expoziţiei, nr 30A), Sala Multifuncţională (parter), începând cu ora 10:00.

Scopul conferinţei este de a genera o dezbatere între experţi şi actori sociali privind primele rezultate ale Preşedinţiei României la Consiliul Uniunii Europene.

Joi, 14 Februarie, 2019 - 09:47

Președinția României la Consiliul Uniunii Europene depune toate eforturile necesare încheierii dosarelor-cheie aflate pe agenda Uniunii Europene. Unul dintre aceste dosare este propunerea de Directivă privind Dreptul de autor în Piața Unică Digitală, a cărei negociere complexă durează de trei ani.

Miercuri, 21 Noiembrie, 2018 - 10:00

Prim-ministrul Viorica Dăncilă a declarat, miercuri, că în Parlamentul României va fi votată, în scurt timp, ultima formă a programului preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene.

Joi, 9 August, 2018 - 08:53

Ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu, a trecut în revistă, în cadrul sedinţei săptămânale a Comitetului de Coordonare a Sistemului naţional de gestionare a Afacerilor Europene, evoluţiile înregistrate în cadrul procesului de pregătire pentru exercitarea Presedinţiei Consiliului Uniunii Europene de către România în primul semestru al anului 2019.

Luni, 2 Iulie, 2018 - 08:59

Începând cu 1 iulie 2018, Bulgaria predă Preşedinţia Consiliului Uniunii Europene Austriei, după şase luni de eforturi prin care a încercat să promoveze unitatea sub sloganul "Uniţi suntem puternici". 

Marţi, 22 Mai, 2018 - 13:31

Consiliul Uniunii Europene a adoptat marţi o decizie prin care se stabileşte că următoarele alegerile pentru Parlamentul European se vor desfăşura în perioada 23-26 mai 2019, se arată într-un comunicat al instituţiei UE.

Datele au fost ales în mod unanim de membrii Consiliului UE, după consultarea cu Parlamentul European.

 

Subscribe to Consiliul Uniunii Europene