Marţi, 11 August, 2020 - 12:18

Rusia a reuşit să devină prima ţară din lume care înregistrează un vaccin împotriva noului coronavirus, a anunţat marţi preşedintele rus Vladimir Putin, conform Reuters, EFE şi AFP.

Luni, 4 Mai, 2020 - 14:15
President Ilham Aliyev’s strategic view of the fight against coronavirus – a success story

For almost a hundred days now, the world has been waging war for dear life with an invisible enemy – coronavirus. Strict isolation measures are being taken. Borders are closed. Planes don’t fly. Trains don’t run. Classes in schools have been suspended. All public and sporting events have been canceled. The once crowded streets and squares, parks and alleys have plunged into silence. Half of the world's 7 billion population – almost 4 billion people – do not leave home.

Duminică, 26 Aprilie, 2020 - 23:17

Profesorul japonez de fiziologie sau medicină, profesorul dr. Tasuku Honjo, a provocat astăzi senzație în mass-media, spunând că virusul corona nu este natural. Dacă este firesc, nu va fi afectat întreaga lume așa. Deoarece, în funcție de natură, temperatura este diferită în diferite țări. dacă ar fi firesc, ar fi afectat doar țările cu aceeași temperatură ca China. În schimb, se răspândește într-o țară precum Elveția, la fel cum se răspândește și în zonele deșertate.În timp ce, dacă ar fi firesc, s-ar fi răspândit în locuri reci, dar ar fi murit în locuri fierbinți.

Joi, 26 Martie, 2020 - 13:28

Editurile încep să scoată deja pe piață cărți despre coronavirus. Prima dintre ele, Editura Integral. Este vorba de o colecție promovată de ziarul Libertatea și Bucatarescu.ro – proiectul se cheamă Coronavirus 2020.

Iată primele titluri:

 

Dr. Bernd Lee & Jo-Anne Anderson-Lee -

Coronavirusul între adevărul științific și teorii ale conspirației

Luni, 23 Martie, 2020 - 13:20

România a intrat de luni în "zonă galbenă" COVID-19, cu peste 500 de persoane raportate ca fiind infectate cu noul coronavirus pe teritoriul ţării. De altfel, cei care vin din ţări care au peste 500 de cazuri confirmate de infecţie cu noul coronavirus trebuie să stea în izolare timp de 14 zile.

Joi, 19 Martie, 2020 - 14:01

Pandemia de coronavirus a omorât peste 9.020 de oameni în întreaga lume, conform unui bilanţ alcătuit de AFP, joi.
Joi, la ora 11.00 GMT erau înregistrate 9.020 de decese, în Europa (4.134) şi Asia (3.416). Prin urmare, Europa este continentul în care pandemia progresează cel mai rapid, notează AFP.

 

Miercuri, 18 Martie, 2020 - 11:14

În urma demersurilor efectuate de autoritățile române, în cursul acestei nopți și în această dimineață, Poliția de Frontieră a efectuat formalitățile de intrare în ţară pentru aproximativ 3.000 de cetățeni români și străini şi aproximativ 800 de autovehicule, sosite în Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II.

Polițiștii de frontieră au efectuat controlul specific la intrarea în țară, iar ulterior  persoanele au fost preluate de către reprezentanții Direcției de Sănătate Publică pentru completarea declaraţiei pe proprie răspundere și  efectuarea controlului epidemiologic. 

Vineri, 13 Martie, 2020 - 17:11

Cuba, Bolivia și Hondurasul, au confirmat, vineri, primele cazuri de coronavirus (Covid-19) pe pământul lor, contribuind, astfel, la numărul de țări din America Latină în care virusul a apărut, număr care, în prezent, este de 12 State.

 

Potrivit Ministerului Sănătății din Cuba, trei dintre cei patru turiști italieni din regiunea italiană a Lombardiei - regiunea Europei cea mai afectată de virus - care prezentau simptome respiratorii, au rezultat pozitiv. Ajunseseră recent în țară că turiști, iar starea lor pare a fi „favorabilă”.

 

Vineri, 13 Martie, 2020 - 15:39

Ambasadorul Chinez la ONU a declarat astăzi că țara vecină Chinei,  Coreea de Nord, suferă „ serios”de pe urma coronavirusului și a solicitat o mai mare flexibilitate din partea Statelor Unite și a altor țări în ceea ce privește ridicarea sancțiunilor împotriva țării.

 

Vineri, 13 Martie, 2020 - 04:29
Un oficial chinez speculează că americanii ar fi putut infecta Wuhan la jocurile armatei și apelează la „curățenie”

Purtătorul de cuvânt al ministerului chinez de externe, Lijian Zhao, a cerut autorităților americane să dezvăluie ce ascund despre originile Covid-19, ceea ce sugerează că coronavirusul ar fi putut fi adus în China de către armata americană.

Arătând spre un videoclip al directorului Centrelor pentru controlul și prevenirea bolilor (CDC), Robert Redfield, care aparent că a recunoscut că SUA au avut mai multe decese din partea Covid-19 înainte de a putea testa acest lucru, Zhao a solicitat oficialului american să răspundă t într-un tweet postat joia.

Joi, 12 Martie, 2020 - 20:23

Testele sunt făcute la „Vector”, un centru statal de cercetari în domeniul virusologiei și biotehnologiilor.

Presă locala relatează, de asemenea, că Rusia,  la începutul acestei luni, a interzis exportul de măști chirurgicale, ventilatoare și izolete.

Surse din Ministerul Sănătății, au semnalat că Moscova a trimis zilele trecute circa 800 de truse de testare către state ex-sovietice, inclusiv în Uzbekistan și Azerbaidjan, precum și în Iran, Coreea de Nord și Mongolia, după ce, în februarie, transporturi similare s-au realizat către Armenia și Belarus.

Joi, 12 Martie, 2020 - 10:37

China a depăşit vârful epidemiei de coronavirus, a anunţat joi Comisia Naţională de Sănătate, conform Reuters.

Numărul de noi contaminări zilnice cu noul coronavirus în China a scăzut la 15, a anunţat joi Ministerul Sănătăţii, cel mai scăzut nivel de la debutul publicării statisticilor, la jumătatea lunii ianuarie, informează AFP.

Odată cu ameliorarea situaţiei constatată în ultimele săptămâni, autorităţile au început să se relaxeze restricţiile vizând cei 56 de milioane de locuitori din provincia Hubei, a cărei capitală este Wuhan.

Miercuri, 11 Martie, 2020 - 20:40
San Marino, cel mai puțin indicat!

În prezent, 110.090 sunt infectate de Coronavirus. 3831 de oameni au murit și 62.301 recuperați de la COVID-19
China este în continuare țara cu cel mai mare număr de infecții (80.738), dar în funcție de populația unei țări și comparativ cu numărul de infecții, China este doar numărul 12, Coreea de Sud numărul 6 , Italia 8, Iran 10 și Statele Unite ale Americii încă arată destul de sigur la numărul 48.

Miercuri, 11 Martie, 2020 - 13:46

Până la 70% din populaţie cel mai probabil va fi infestată cu coronavirusul care se extinde în prezent în lume, a declarat miercuri cancelarul german Angela Merkel si a spus eforturile trebuie să se concentreze pe încetinirea răspândirii, relatează Reuters şi DPA. "Când virusul circulă, populaţia nu are imunitate şi nu există terapie, atunci 60-70% din populaţie va fi infestată. (...) Procesul trebuie să se concentreze pe a nu suprasolicita sistemul de sănătate prin încetinirea răspândirii virusului", a spus Merkel, într-o conferinţă de presă la Berlin.
 

Miercuri, 11 Martie, 2020 - 09:42
Ursula von der Leyen anunță alocări de 25 mld euro

Comisia Europeava va sustine economia tarilor afectate de epidemia provocata de noul coronavirus, prin crearea unui fond special ca raspuns la epidemie, a anuntat, marti presedintele CE, Ursula von der Leyen.

"Vom folosi toate instrumentele de care dispunem pentru ca economia noastra sa reziste la aceasta furtuna", a declarat Ursula von der Leyen, la incheierea unei reuniuni extraordinare prin videoconferinta cu cei 27 de lideri europeni.

"Ne vom asigura ca ajutoarele de stat se pot adresa companiilor care au cel mai mult nevoie", a spus ea.

Miercuri, 11 Martie, 2020 - 09:23

Un caz de îmbolnăvire cu noul coronavirus a fost înregistrat în această dimineaţă, al 30 - lea caz la nivel naţional. Este vorba de o femeie, 43 ani, contact al pacientului care a fost internat în Spitalul Gerota.

 

Miercuri, 11 Martie, 2020 - 09:16
Xi Jinping în vizită la Wuhan

Situația epidemiei în provincia Hubei, considerată epicentrul focarului, se află în curs de stabilizare, numărul cazurilor depistate fiind în scădere de șase zile. În Wuhan, capitala provinciei, au fost raportate marți 13 noi infecții cu coronavirus.

Președintele Xi Jinping a vizitat marți orașul Wuhan, pentru prima dată de la izbucnirea epidemiei la finalul anului trecut. Câteva orașe din Hubei au început deja să slăbească restricțiile privind circulația persoanelor și a mărfurilor.

Marţi, 10 Martie, 2020 - 08:13
Măsuri excepţionale la instituţiile europene

La propunerea președintelui francez Emmanuel Macron marţi va avea loc o video-conferință cu alți lideri ai Uniunii Europene și cu președintele Consiliului European Charles Michel, pe tema epidemiei de coronavirus şi coordonarea unui răspuns comun la epidemia care afectează Europa, în special Italia, Franța și Germania, statele membre cu cel mai ridicat număr de infectări și decese, susţin surse europene.

Marţi, 10 Martie, 2020 - 08:05

Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență (CNSSU) a luat mai multe decizii cu privire la epidemia de coronavirus 2019-nCoV. Pe lângă sisteraea cursurilor școlare pentru o perioadă de o săptămână (inițial), CNSSU a luat multe ale măsuri care afectează viața de zi cu zi a persoanelor fizice și a operatorilor economici:

Duminică, 8 Martie, 2020 - 19:24

De la aparitia noului coronavirus in decembrie 2019, au fost inregistrate 107.021 de cazuri de infectare in 99 de tari si teritorii, 3.648 de oameni pierzandu-si viata, potrivit unui bilant difuzat de AFP duminica si valabil pentru orele 11:00 GMT, alcatuit pe baza unor surse oficiale și informari ale Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS).

Duminică, 8 Martie, 2020 - 15:47
Se discută varianta unui congres digital!

Liderul deputatilor PSD, Alfred Simonis, a declarat ca exista mai multe variante in ce priveste organizarea congresului social-democratilor: un congres mai restrans, unul "digital" sau chiar o amanare a acestuia pana ce pericolul coronavirusului va trece.

El a mentionat ca inca nu a fost luata o decizie in privinta congresului, care fusese fixat sa se desfasoare pe data de 21 martie la Bucuresti.

Duminică, 8 Martie, 2020 - 15:30
Au fost înregistrate până acum cinci cazuri de persoane care nu au respectat condiţiile izolării.

 

Incepand de duminica, autoritatile din Romania au decis interzicerea activitatilor care presupun participarea unui numar mai mare de 1.000 de persoane. Totodata, au fost adoptate criteriile care pot determina inchiderea scolilor unde apare un caz de imbolnavire de COVID-19.

Seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta, Raed Arafat, a anuntat ultimele informatii privind situatia imbolnavirilor.

S-a aprobat procedura si criteriile suspendarii cursurilor in scoli, in contextul aparitiei unui caz de coronavirus, potrivit acestuia.

Sâmbătă, 7 Martie, 2020 - 19:53

A fost confirmat și cel de al 12-lea caz de infecție cu noul coronavirus (COVID-19) la nivel național și primul din București.

Este vorba despre un bărbat în vârstă de 49 ani, care s-a întors din Italia (Roma) în data de 27 februarie 2020, dintr-o zonă neafectată.

Bărbatul s-a prezentat seara trecută la Institutul Național de Boli Infecțioase "Matei Balș" cu febră, dar cu simptomatologie care nu intră în definiția de caz COVID-19. I s-au recoltat probe și pentru că persoana a călătorit în Italia s-a decis să se recolteze probe și pentru testul COVID-19.

Sâmbătă, 7 Martie, 2020 - 13:39

Perspectiva Chinei cu privire la situația din Italia față de coronavirusul COVID-19 este că Italia face aceeași greșeală făcută de Beijing. Președintele Chinei, Xi Jinping, a fost clar când a spus că Italia, totuși, este încă în mijlocul fiordului.

Vineri, 6 Martie, 2020 - 19:00

Ministrul sârb al Sănătății, Zlatibor Locar, a confirmat astăzi primul caz al noului coronavirus din țară, fiind vorba despre un bărbat de 43 de ani, care se simte bine, dar rămâne in carantina într-un centru medical. Acesta este un cetățean al orașului Subotica, situat la 190 de kilometri nord de Belgrad, în apropierea graniței cu Ungaria, a semnalat demnitarul intr-o conferinta de presa. Zlatibor Locar a indicat că pacientul este ținut izolat într-un spital den Subotica și a adăugat că toate persoanele care au avut contact cu el sunt sub observație, în casele lor.

Joi, 5 Martie, 2020 - 19:12

Ungaria a raportat prezența noului coronavirus în țara, prin înregistrarea a două cazuri de persoane infectate. Premierul Viktor Orban scria  aseară pe contul său de Facebook că aceștia sunt doi studenți din Iran.
El a menționat că niciunul dintre ei nu prezintă simptomele, dar este confirmat clinic că sunt infectați.
Până în prezent, nu s-au oferit informații noi despre aceste cazuri.
Iranul este, dupa China, unde a început epidemia, țara cu cele mai multe cazuri de Covid-19, urmand apoi Coreea de Sud și Italia.

Ciprian Pop

Duminică, 1 Martie, 2020 - 15:47
Strict autentic

Responsabilitatea cetățenească se manifestă prompt. La un bloc de locuințe a fost postat un apel care le cere locatarilor sa nu mai închirieze la italieni și chineji, pentru că aceștia vin cu coronavirusul după ei.

Sâmbătă, 29 Februarie, 2020 - 11:06

Autoritățile Republicii Populare Democrate Coreene au extins vacanțele studenților și elevilor ca o masura profilactica împotriva pandemiei coronavirusului (COVID-19), a informat astăzi presa locală. Televiziunea Centrala din Coreea de Nord (KCBS) a semnalat in buletinele sale de sitri indicațiile privind măsurile de protecție in fata COVID-19, pentru o mai buna informare a apopulatiei. Potrivit sursei, carantina se desfasoara in Coreea de Nord într-o manieră strictă, de la școli, la grădinițe și la universități, ca dealtfel în toate sectoarele vieții sociale și economice din țară.

Joi, 27 Februarie, 2020 - 08:13
FUMIGENE DE WEEKEND (128)

FUMIGENE DE WEEKEND (128)  Unii zic ca italianul de 71 de ani care a fost recent în centrul Olteniei neguvernabile, la rudele nevestei, ar fi dat coronavirus la toată Craiova. Alții, mai informați, amicii lui Funar, susțin că, de fapt, coronavirusul ar fi fost adus pe meleagurile noastre direct de la Roma, împreună cu Legiunea Iudaica, de însuși Împăratul Traian. Așa s-ar explica dispariția dacilor și a peste 1000 de ani de istorie STOP Emanuel Ungureanu face cât juma’ de Funar și un sfert de Vadim, în mizerie. Așadar, nu e tocmai întreg, lipsindu-i, pare-se, o doagă. Parlamentarul averizează că “pseudo-masonii” încercă să vândă “roboți cu raze ultraviolete”, anti-coronavirus, cerându-le portarilor de la Ministerul Sănătății să nu-i primească în incintă pe acești “speculanți” rămași de pe vremea aviarei - relatează Știripesurse STOP Sirena lui Vasile Roaită, pe stil nou, la persoana întâi singular: “am cerut”, “am obosit”, “am făcut plângere”, “rog public”, “din punctul meu de vedere”. Ia greul sănătății publice, cu tutun și experți cu tot, pe umerii proprii. Speriat de bombe, alarmist, mesianic, complotist, și chiar, pe ici pe colo, fascist, el cere izolarea celor aflați în carantină în afara orașelor. Nu le zice chiar în lagăre, dar cam asta ar fi ideea STOP Țara arde și baba se piaptănă. În plină nebunie legată de coronavirus, care ne-a luat prin surprindere ca și iarna, Ramona Brad și amica ei Magda Ciobanu îl hărțuiesc pe interimarul Costache cu ”cestiunea arzătoare” a...anti-tutunului: să fie modificat Punctul de vedere negativ, redactat pe baza poziției mai multor ministere, aprobat de Guvern și comunicat Camerei Deputaților, în care scrie negru pe alb că Proiectul (conceput de Ramona și fertilizat de Ungureanu in vitro n.n.) e inoportun, depășește cadrul european și poate păgubi bugetul cu 2 miliarde pe an STOP Pe scurt, Proiectul e un avorton care nu poate supraviețui nici măcar împăiat și pus în geam până vine poștașul cu stipendia de la Fundația socialistului american Bloomberg pentru directoarea Programului 2035farătutun și prietenii ei STOP În mijlocul dezbaterii pe coronavirus și ignorând furtul măștilor chirurgicale de la Institutul Nasta, unde lucrează, pneumologul Mihălțan deplânge prioritar scăderea României în clasamentele anti-tutun. Bonusul în pericol! STOP “Acum două zile România a pierdut cinci locuri în Tobacco Control Scale pentru că din 2016 pe legea antifumat nu s-a întâmplat nimic”, zice Mihălțan. Las’ că a urcat Turcia, după ce a interzis Erdogan importul țigărilor electronice! STOP Haz de necaz. “Pentru a vă feri de coronavirus e recomandat să mâncați doi căței de usturoi. Nu contribuie la vindecare, ci la prevenție, ținându-i pe toți la  distanță” STOP “Pupat toți piața endependenți”. Raed Arafat pare proaspăt reabilitat în ochii ministrului liberal de Interne, deși între timp a fost propus premier de Ponta, pe motiv de coronavirus STOP “Arafat prezintă lista celor necesare pentru coronavirus: 500 g arpacaş, 350 g zahăr, 350 g nucă, 6 pliculețe zahăr vanilat, 5 lingurițe coajă de lămâie, 100 g stafide, 1 pachet zahăr pudră pentru ornat, bomboane, lumânări, prosoape”. Dar, precis că siriano-palestianul de la DSU nu a deprins umorul loco STOP ”Arafat, Streniu-Cercel și Rafila ne asigură azi că stăpânesc coronavirusul așa cum asigurau că avem de toate la Colectiv!”, scrie Tolo. Filmul cu același nume a avut premiera la București, iar tatăl lui Alexandru, studentul mort, infectat cu nosocomiale după ce i s-a întârziat transferul, a spus că, de câteva zile, vede la televizor ”aceiași oameni care ne-au spus după Colectiv că e bine” STOP În  perioada 15 - 25 ianuarie, SRI a “verificat 845 de persoane care au provenit de pe teritoriul chinez, la solicitarea MAI” a declarat parlamentarul Cucşa. O fi avut mandate pe siguranță națională? STOP Încă un motiv pentru care Guvernul nu poate ceda ofensivei activiste. Veniturile din accizele la tutun ”au înregistrat un avans de 16,8%”, pe fondul majorării nivelului accizei și al scăderii contrabandei STOP SUA promit investiții de un miliard de dolari în proiecte energetice din țările ”Inițiativei celor trei mări”. Ce mai e azi miliardul? Un mizilic. Nici măcar o treime din taxele virate de hulita industrie a tutunului la bugetul României STOP Un elicopter SMURD a fost solicitat, marți, pentru preluarea unui copil de patru ani care a suferit o intoxicație. Nu cu tabac, ci cu medicamente, din alea cărora li se face intens reclamă la radio și la televizor STOP Ungureanu va candida la Primaria Cluj. La fel și predecesoarea sa Aurelia Cristea. Trambulina anti-tutun e, însă, cam mică. Boc o are mai mare STOP Ministrul Mediului a declarat că autoritățile trebuie să facă ceva pentru îmbunătățirea calității aerului, pentru că românii sunt „abonați la camera de gardă a spitalelor”, din cauza bolilor provocate de poluare, relatează Mediafax STOP Kramer contra Kramer. Activiști de mediu între ei. “O instanță din Germania a cerut Tesla să oprească defrișarea pădurii de pe terenul pe care vrea să-și construiască fabrica, o victorie pentru ecologiștii germani împotriva producătorului american de mașini electrice (nepoluante)” notează Reuters STOP Unde dai și unde crapă. ”Efectul pozitiv neaşteptat pe care îl are epidemia de coronavirus”: reducerea emisiilor de CO2 cu 100 milioane tone și a celor de nitrogen cu 36%, în două săptămâni Au murit în total 2.700 de oameni, iar 80.000 au fost infectați. Dalde Greta își freacă mânușițele STOP “Cine nu e cu noi e”...musai, ”plătit”. Lobiștii anti-tutun împroașcă venin, noroi și acuzații în toate părțile. Jurnaliștii care nu le servesc cauza sunt, evident, ”cumpărați”, miniștrii și parlamentarii care nu cedează șantajului lor sentimental sunt, neapărat, ”corupți”... STOP E drept că, în teorie, invocarea copiilor impresionează, iar sordidul vinde. Dar cum să atragi cititori și like-uri cu un vocabular limitat, care se rezumă la repetarea obositoare a câtorva “flori de mucigai” (”ucigaș, moarte, drog, minciună, manipulare, interese, morminte, mercenari, grupuri de interese, mocirlă, disperare”...) ? Să fie la ei, acolo, la cei plătiți de Fundația Bloomberg să atragă susținători cu mizeriile astea. Că doar nu crede nimeni că postează pe gratis sau din convingere STOP Nu există în română un corespondent pentru “hater”, care înseamnă altceva decât “urâcios”. “Haterul” e cel care propagă ura, având aceeași rădăcină cu urâtul, “dragi” activiști activi sau reactivați STOP “Dacă eşti fericit la job, eşti o minoritate. Peste 90% dintre angajaţii români se simt deprimaţi şi trişti”, simptome care duc la depresie. Dacă mai citesc și pagina 2035fără tutun, sigur își taie venele STOP Praf în ochi lupta cu tutunul, de dragul copiilor. Potrivit UNICEF, România este ultima din Europa în privința bunăstării acestora, ocupând locul 80 din 180, între Rusia și Bahamas și mult în urma Albaniei. Raportul intitulat „Un viitor pentru copiii lumii?“ a avut în vedere indicatori precum nivelul de sărăcie, nutriția, accesul la servicii de sănătate și de asistență socială, mortalitatea, nivelul de violență și alte abuzuri sau mediul unde locuiește minorul, scrie Libertatea STOP Cică fumătorii mor de coronavirus. ”Chiar mă miram că nu a băgat-o nimeni pe asta cu vinovatul de serviciu, tutunul”. Nimeni până la... Bloomberg School of Public Health. Potrivit CSID, “experții” au observat că bărbaţii - care fumează, în general, mai mult decât femeile -, au o rată de mortalitate de 2,8% (față de 1,7%), chestie valabilă  și pentru SARS sau gripa spaniolă. Evident, totul e cu “se pare”. Halal știință! Dacă erau savanți, găseau leacul, nu publicau goange STOP ”Maria mulge vaca, în lac se vede invers”. Barna ar vrea la guvernare. Guvernarea nu îl vrea pe Barna. Dan Barna a declarat metaforic că “praful de stele” de pe umerii liberalilor s-a risipit. Orban a contracarat țintit cu stelele de pe umerii “progresiștilor” (și înaintașilor lor), iar Iohannis a zis aluziv că nu știe “care e treaba cu praful”, dar poate îl “lămurește respectivul politician la consultări care e treaba cu prafurile”. Umor săsesc STOP Un director OMS declară ca lumea nu e pregătită pentru o pandemie. Poate pentru că OMS a avut alte preocupări în ultimii 30 de ani...Vezi fumatul, vapatul, chestii facile, bune de umplut agenta politică a birocraților de la Geneva, plătiți să aibă grijă de sănătatea lumii, nu să atace industrii legale STOP Neadecvare și incoerență. Prof. dr. Florin Mihălțan la Forumul de Sănătate Publică: ”Toată lumea vorbește despre tabagism, tabagismul e un factor de risc și pentru piciorul diabetic și pentru boli cardiovasculare, ce să mai vorbim de bolile respiratorii. Am tot fost prin comisii de oncologie. Nu se vorbește de loc despre tabagism”. Păi, se vorbește sau nu? STOP Dar, să citim mai departe tirada tragicului pneumolog: “ceea ce mi se pare mai dureros, este această lipsă de coerență și continuitate, fără coloratură politică, care ar trebui să definească coloana care se cheamă sănătate și prevenție și unde poate ar trebui să privim mai mult nu atât spre educație, cât spre factorii de risc major cum să-i stăpânim și cum să ne utilizăm mai bine fondurile pentru corectarea lor”. Coloana a cincea...STOP “Forumul de Sănătate Publică” în cadrul căruia s-a glăsuit astfel este un vehicul farma, care “își propune crearea unei platforme de discuții intersectoriale, între factorii de decizie (legislatori, executivi) din zonele de sănătate, economică, financiară, educație, socială – autorități locale – societate civilă – mass-media... la nivelul celor trei direcții majore de sănătate publică în România: protejarea sănătății, prevenirea bolilor, promovarea sănătății” STOP “Evenimentul este organizat de către Sănătatea Press Group”, despre care nu se știe exact al cui e, deși e limpede ce urmărește STOP Coronavirusul se răspândește rapid în Europa, înregistrându-se bolnavi în Austria, Belgia, Finlanda, Suedia, Elveția, Franța, Marea Britanie, Spania, România, după ce Italia a declarat sute de bolnavi și șapte decese STOP ”Coronavirusul lovește puternic în maneliști: mai mulți 'valoroși' și-au anulat concertele în Italia”, conform Știripesurse STOP Noroc cu Popescu. Gilda Popescu. Pneumologul cu acest nume, colegă cu Mihălțan, cum ar veni, a declarat la Digi24 că “nu trebuie creată panică, întrucât astfel de evenimente au mai existat”. Ea a  dat ca exemplu gripa clasică, sezonieră, care “a infectat în 2018 -2019 peste 42 de milioane de oameni şi s-a soldat cu 61.000 de decese” STOP GRIPA PENTRU PROȘTII ISTERIZAȚI”, scrie pe FB, despre coronavirus dr. Răzvan Constantinescu, susținând că acesta ”nu reprezintă un pericol vital decât pentru categoriile cu risc maxim” (cirotici, neoplazici, vârste extreme, pacienți cu insuficiență cardiacă, BPOC, imunodeprimați).Ca să-i lămuresc pe imbecilii care umblă cu chiloțeii pe nas prin aeroporturi, mă ofer voluntar să mă infectez cu virusul vieții”, adaugă el STOP “Să nu intrăm în panică, să n-o dăm în prosteală. Să ne spălăm pe mâini şi să facem deosebirea dintre microbi şi viruşi. Dacă celor dintâi le plac locurile călduţe (ca politicienilor), la peste 20 de grade viruşii bat în retragere. N-apucă autorităţile să citească modul de întrebuinţarea a scanerelor pe care nu le-au achiziţionat încă, şi vine canicula”, scrie Lelia Munteanu, în Gândul STOP “Numai să nu intrăm în panică. Am supravieţuit ciumei roşii. Am compromis noi comunismul şi capitalismul. Coronavirusul e victimă sigură”, adaugă ea (HEXAVALENT)

 

Miercuri, 26 Februarie, 2020 - 11:33

China a anunţat miercuri 52 de decese provocate de coronavirus în ultimele 24 de ore şi ajunge la 2.715 totalul cumulat al victimelor de la apariţia pneumoniei virale în luna decembrie 2019 în provincia Hubei (centru), informează AFP. Este cea mai mică cifră de deces în trei săptămâni în această provincie. Tot în Hubei au fost indentificate şi 401 din cele 406 de cazuri noi de contaminare raportate miercuri, potrivit Comisiei Naţionale de Sănătate. În prezent, China are peste 78.000 de cazuri de infectare cu noul coronavirus.

Subscribe to coronavirus