Sâmbătă, 14 Noiembrie, 2020 - 00:00

Sunt un om de știință independent cu peste 30 de ani de experiență în cercetarea medicamentelor noi, funcționând până la vicepreședinte și șef al cercetării respiratorii la Pfizer, o companie farmaceutică din SUA și fondator și CEO al Ziarco Ltd, o companie de biotehnologie vândută către Novartis în 2017.

Ca independent sunt mai puțin constrâns decât universitari și persoane comerciale. Cu toate acestea, din martie am aplicat aceeași rigoare analizei pandemiei ca și pentru oricare dintre proiectele mele anterioare.

Pe scurt:

  • Sunt sigur că pandemia s-a încheiat și s-a încheiat înainte de sfârșitul lunii iunie.
  • A existat un vârf clar al excesului de decese în primăvară. COVID-19 a provocat în mod clar multe decese, majoritatea persoanelor în vârstă și deja bolnave.
  • Trecând la sfârșitul verii și în toamnă - în ciuda afirmațiilor exagerate că există o pandemie completă în curs de desfășurare, există încă MAI MULTE decese respiratorii decât în ​​aceleași perioade de timp în toți cei cinci ani din 2015. Mai jos se arată decese lunare cu orice diagnostice primare respiratorii inclusiv COVID-19.

 

Există un semnal mic și potențial în creștere, care cauzează excesul de mortalitate. Lucrez cu un patolog, iar evaluarea noastră de până acum arată că aceste excese de decese sunt incompatibile cu a fi COVID-19. Pe scurt, nu mor de boli respiratorii, ci de insuficiență cardiacă și de accidente cerebrovasculare, cum ar fi accident vascular cerebral și diabet. O constatare îngrozitoare pe care o am este că aceste excese de decese sunt exact la felul la care v-ați aștepta dacă luați o populație mixtă, îi privați de accesul ușor la sistemul de sănătate timp de șapte luni și îi țineți stresați.

Privind datele obținute din contactele din cadrul NHS, nu avem spitale pline de pacienți cu căi respiratorii într-o măsură mai mare decât de obicei pentru noiembrie. Există întotdeauna puncte fierbinți și știm că Liverpool este unul dintre astăzi. Din nou, dovezile sunt împotriva faptului că acest lucru se datorează COVID-19. Și, pentru a repeta, nu am avut exces de decese respiratorii de la evenimentul de primăvară în sine. Liverpool și alte orașe și orașe din apropiere au capacitate suplimentară și „capacitate de creștere”, dacă este necesar. NHS în ansamblu nu este în criză și nu există nimic care să sugereze că este pe cale să fie. Am verificat și cu un coleg cu privire la paturile de terapie intensivă. În timp ce un număr din ce în ce mai mare de ocupanți au dat rezultate pozitive pentru COVID-19, paturile de terapie intensivă sunt la încărcări exact normale pentru perioada anului, adică 82%. Cred că aceste diagnostice COVID-19 sunt în mare parte sau toate incorecte. Am testat bine peste 30.000.000 de oameni. Nu ar fi surprinzător dacă mulți oameni primesc un diagnostic fals de la un test PCR.

Prevalența anticorpilor din sângele celor chestionați periodic scade constant și a fost de la vârful său în primăvară, când virusul se deplasa foarte repede prin populație, infectând probabil sute de mii pe zi chiar la vârf. Săptămâna trecută că anticorpii scad a fost susținut în mod greșit ca fiind problematic și a sugerat că imunitatea se estompează. Aceasta este interpretarea greșită. Corpul uman nu menține niveluri ridicate de anticorpi care nu sunt necesari. În consecință, scăderea constantă a prevalenței anticorpilor este un semnal clar că oamenii nu se mai confruntă cu virusul. Cred că, în măsura în care este încă prezent, a devenit endemic la niveluri scăzute și nu reprezintă o amenințare pentru sănătatea națiunii.

Întrucât cineva a citit în domeniile adiacente ale științei, pe care le-am făcut fără număr de la obținerea doctoratului în farmacologie respiratorie în 1988, am fost întotdeauna încrezător că populația va atinge rapid „imunitatea comunității”. Aceasta este ceea ce cred că s-a întâmplat așa cum este detaliat în articolul meu „ Ce SAGE a greșit ”.

În opinia mea - probabil pentru că SAGE nu avea experiență imunologică celulară și clinică la începutul acestui an și în niciun moment din acest eveniment nu a detașat un patolog sau un generalist expert ca mine - au făcut o serie de erori teribile care continuă să infecteze politica chiar în ziua de azi. Dacă astfel de experți ar fi fost consultați, sfaturile noastre ar fi făcut o diferență uriașă, nu în ultimul rând pentru ipotezele de început, care sunt larg criticate ca fiind ciudate în comunitatea științifică. În plus, am putea avea „sens verificat” unele dintre predicțiile mai uimitor de improbabile, cum ar fi 4.000 de decese pe zi.

 

Cea mai fundamentală eroare pe care a făcut-o SAGE a fost aceea de a ignora toate dovezile existenței însuși a imunității anterioare în populație pe motivul fals că acesta era un virus nou. Acest virus este de fapt legat de patru coronavirusuri producătoare de răceală obișnuită în circulație generală și s-a demonstrat fără echivoc că o proporție considerabilă a popoarelor din cel puțin Europa și America de Nord posedă celule T care le oferă o anumită protecție atât împotriva endemiei, cât și a celor noi viruși.

Acest virus reprezintă o amenințare gravă pentru o proporție redusă a persoanelor în vârstă, mai ales dacă sunt deja bolnavi. Această descriere a celor mai vulnerabile explică marea majoritate a deceselor Covid și vârsta medie a celor care au murit de COVID-19 este puțin mai veche decât vârsta mediană a celor care au murit din toate celelalte cauze. Cu toate acestea, majoritatea chiar și a acestui grup de vârstnici supraviețuiesc infecției. În general, letalitatea virusului este acum cunoscută ca fiind foarte apropiată de gripa sezonieră tipică. În special, în ceea ce privește riscurile pentru populația activă, letalitatea virusului la cei cu vârsta de 60 de ani și mai mică este de fapt mai mică decât gripa sezonieră.

Luni, 9 Noiembrie, 2020 - 15:39

DIABOLIC: Masurile luate de port masca si distantare sunt fleacuri, focarele de infectie sunt alimentate constant numai in zonele de :interes:'  Sa ne ascundem in case, singura solutie?
Jean-François Delfraissy, preşedintele echipei care îl sfătuieşte pe Emmanuel Macron în contextul pandemiei de coronavirus, 26 octombrie: ”am fost surprins de „brutalitatea” ritmului de răspândire al virusului din ultimele două săptămâni’‘.

Guvernul francez, 28 octombrie: ”Virusul explodează în Europa. Nu mai este o creștere exponențială, este un foc de artificii!”

Marţi, 11 August, 2020 - 12:18

Rusia a reuşit să devină prima ţară din lume care înregistrează un vaccin împotriva noului coronavirus, a anunţat marţi preşedintele rus Vladimir Putin, conform Reuters, EFE şi AFP.

Luni, 4 Mai, 2020 - 14:15
President Ilham Aliyev’s strategic view of the fight against coronavirus – a success story

For almost a hundred days now, the world has been waging war for dear life with an invisible enemy – coronavirus. Strict isolation measures are being taken. Borders are closed. Planes don’t fly. Trains don’t run. Classes in schools have been suspended. All public and sporting events have been canceled. The once crowded streets and squares, parks and alleys have plunged into silence. Half of the world's 7 billion population – almost 4 billion people – do not leave home.

Duminică, 26 Aprilie, 2020 - 23:17

Profesorul japonez de fiziologie sau medicină, profesorul dr. Tasuku Honjo, a provocat astăzi senzație în mass-media, spunând că virusul corona nu este natural. Dacă este firesc, nu va fi afectat întreaga lume așa. Deoarece, în funcție de natură, temperatura este diferită în diferite țări. dacă ar fi firesc, ar fi afectat doar țările cu aceeași temperatură ca China. În schimb, se răspândește într-o țară precum Elveția, la fel cum se răspândește și în zonele deșertate.În timp ce, dacă ar fi firesc, s-ar fi răspândit în locuri reci, dar ar fi murit în locuri fierbinți.

Joi, 26 Martie, 2020 - 13:28

Editurile încep să scoată deja pe piață cărți despre coronavirus. Prima dintre ele, Editura Integral. Este vorba de o colecție promovată de ziarul Libertatea și Bucatarescu.ro – proiectul se cheamă Coronavirus 2020.

Iată primele titluri:

 

Dr. Bernd Lee & Jo-Anne Anderson-Lee -

Coronavirusul între adevărul științific și teorii ale conspirației

Luni, 23 Martie, 2020 - 13:20

România a intrat de luni în "zonă galbenă" COVID-19, cu peste 500 de persoane raportate ca fiind infectate cu noul coronavirus pe teritoriul ţării. De altfel, cei care vin din ţări care au peste 500 de cazuri confirmate de infecţie cu noul coronavirus trebuie să stea în izolare timp de 14 zile.

Joi, 19 Martie, 2020 - 14:01

Pandemia de coronavirus a omorât peste 9.020 de oameni în întreaga lume, conform unui bilanţ alcătuit de AFP, joi.
Joi, la ora 11.00 GMT erau înregistrate 9.020 de decese, în Europa (4.134) şi Asia (3.416). Prin urmare, Europa este continentul în care pandemia progresează cel mai rapid, notează AFP.

 

Miercuri, 18 Martie, 2020 - 11:14

În urma demersurilor efectuate de autoritățile române, în cursul acestei nopți și în această dimineață, Poliția de Frontieră a efectuat formalitățile de intrare în ţară pentru aproximativ 3.000 de cetățeni români și străini şi aproximativ 800 de autovehicule, sosite în Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II.

Polițiștii de frontieră au efectuat controlul specific la intrarea în țară, iar ulterior  persoanele au fost preluate de către reprezentanții Direcției de Sănătate Publică pentru completarea declaraţiei pe proprie răspundere și  efectuarea controlului epidemiologic. 

Vineri, 13 Martie, 2020 - 17:11

Cuba, Bolivia și Hondurasul, au confirmat, vineri, primele cazuri de coronavirus (Covid-19) pe pământul lor, contribuind, astfel, la numărul de țări din America Latină în care virusul a apărut, număr care, în prezent, este de 12 State.

 

Potrivit Ministerului Sănătății din Cuba, trei dintre cei patru turiști italieni din regiunea italiană a Lombardiei - regiunea Europei cea mai afectată de virus - care prezentau simptome respiratorii, au rezultat pozitiv. Ajunseseră recent în țară că turiști, iar starea lor pare a fi „favorabilă”.

 

Vineri, 13 Martie, 2020 - 15:39

Ambasadorul Chinez la ONU a declarat astăzi că țara vecină Chinei,  Coreea de Nord, suferă „ serios”de pe urma coronavirusului și a solicitat o mai mare flexibilitate din partea Statelor Unite și a altor țări în ceea ce privește ridicarea sancțiunilor împotriva țării.

 

Vineri, 13 Martie, 2020 - 04:29
Un oficial chinez speculează că americanii ar fi putut infecta Wuhan la jocurile armatei și apelează la „curățenie”

Purtătorul de cuvânt al ministerului chinez de externe, Lijian Zhao, a cerut autorităților americane să dezvăluie ce ascund despre originile Covid-19, ceea ce sugerează că coronavirusul ar fi putut fi adus în China de către armata americană.

Arătând spre un videoclip al directorului Centrelor pentru controlul și prevenirea bolilor (CDC), Robert Redfield, care aparent că a recunoscut că SUA au avut mai multe decese din partea Covid-19 înainte de a putea testa acest lucru, Zhao a solicitat oficialului american să răspundă t într-un tweet postat joia.

Joi, 12 Martie, 2020 - 20:23

Testele sunt făcute la „Vector”, un centru statal de cercetari în domeniul virusologiei și biotehnologiilor.

Presă locala relatează, de asemenea, că Rusia,  la începutul acestei luni, a interzis exportul de măști chirurgicale, ventilatoare și izolete.

Surse din Ministerul Sănătății, au semnalat că Moscova a trimis zilele trecute circa 800 de truse de testare către state ex-sovietice, inclusiv în Uzbekistan și Azerbaidjan, precum și în Iran, Coreea de Nord și Mongolia, după ce, în februarie, transporturi similare s-au realizat către Armenia și Belarus.

Joi, 12 Martie, 2020 - 10:37

China a depăşit vârful epidemiei de coronavirus, a anunţat joi Comisia Naţională de Sănătate, conform Reuters.

Numărul de noi contaminări zilnice cu noul coronavirus în China a scăzut la 15, a anunţat joi Ministerul Sănătăţii, cel mai scăzut nivel de la debutul publicării statisticilor, la jumătatea lunii ianuarie, informează AFP.

Odată cu ameliorarea situaţiei constatată în ultimele săptămâni, autorităţile au început să se relaxeze restricţiile vizând cei 56 de milioane de locuitori din provincia Hubei, a cărei capitală este Wuhan.

Miercuri, 11 Martie, 2020 - 20:40
San Marino, cel mai puțin indicat!

În prezent, 110.090 sunt infectate de Coronavirus. 3831 de oameni au murit și 62.301 recuperați de la COVID-19
China este în continuare țara cu cel mai mare număr de infecții (80.738), dar în funcție de populația unei țări și comparativ cu numărul de infecții, China este doar numărul 12, Coreea de Sud numărul 6 , Italia 8, Iran 10 și Statele Unite ale Americii încă arată destul de sigur la numărul 48.

Miercuri, 11 Martie, 2020 - 13:46

Până la 70% din populaţie cel mai probabil va fi infestată cu coronavirusul care se extinde în prezent în lume, a declarat miercuri cancelarul german Angela Merkel si a spus eforturile trebuie să se concentreze pe încetinirea răspândirii, relatează Reuters şi DPA. "Când virusul circulă, populaţia nu are imunitate şi nu există terapie, atunci 60-70% din populaţie va fi infestată. (...) Procesul trebuie să se concentreze pe a nu suprasolicita sistemul de sănătate prin încetinirea răspândirii virusului", a spus Merkel, într-o conferinţă de presă la Berlin.
 

Miercuri, 11 Martie, 2020 - 09:42
Ursula von der Leyen anunță alocări de 25 mld euro

Comisia Europeava va sustine economia tarilor afectate de epidemia provocata de noul coronavirus, prin crearea unui fond special ca raspuns la epidemie, a anuntat, marti presedintele CE, Ursula von der Leyen.

"Vom folosi toate instrumentele de care dispunem pentru ca economia noastra sa reziste la aceasta furtuna", a declarat Ursula von der Leyen, la incheierea unei reuniuni extraordinare prin videoconferinta cu cei 27 de lideri europeni.

"Ne vom asigura ca ajutoarele de stat se pot adresa companiilor care au cel mai mult nevoie", a spus ea.

Miercuri, 11 Martie, 2020 - 09:23

Un caz de îmbolnăvire cu noul coronavirus a fost înregistrat în această dimineaţă, al 30 - lea caz la nivel naţional. Este vorba de o femeie, 43 ani, contact al pacientului care a fost internat în Spitalul Gerota.

 

Miercuri, 11 Martie, 2020 - 09:16
Xi Jinping în vizită la Wuhan

Situația epidemiei în provincia Hubei, considerată epicentrul focarului, se află în curs de stabilizare, numărul cazurilor depistate fiind în scădere de șase zile. În Wuhan, capitala provinciei, au fost raportate marți 13 noi infecții cu coronavirus.

Președintele Xi Jinping a vizitat marți orașul Wuhan, pentru prima dată de la izbucnirea epidemiei la finalul anului trecut. Câteva orașe din Hubei au început deja să slăbească restricțiile privind circulația persoanelor și a mărfurilor.

Marţi, 10 Martie, 2020 - 08:13
Măsuri excepţionale la instituţiile europene

La propunerea președintelui francez Emmanuel Macron marţi va avea loc o video-conferință cu alți lideri ai Uniunii Europene și cu președintele Consiliului European Charles Michel, pe tema epidemiei de coronavirus şi coordonarea unui răspuns comun la epidemia care afectează Europa, în special Italia, Franța și Germania, statele membre cu cel mai ridicat număr de infectări și decese, susţin surse europene.

Marţi, 10 Martie, 2020 - 08:05

Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență (CNSSU) a luat mai multe decizii cu privire la epidemia de coronavirus 2019-nCoV. Pe lângă sisteraea cursurilor școlare pentru o perioadă de o săptămână (inițial), CNSSU a luat multe ale măsuri care afectează viața de zi cu zi a persoanelor fizice și a operatorilor economici:

Duminică, 8 Martie, 2020 - 19:24

De la aparitia noului coronavirus in decembrie 2019, au fost inregistrate 107.021 de cazuri de infectare in 99 de tari si teritorii, 3.648 de oameni pierzandu-si viata, potrivit unui bilant difuzat de AFP duminica si valabil pentru orele 11:00 GMT, alcatuit pe baza unor surse oficiale și informari ale Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS).

Duminică, 8 Martie, 2020 - 15:47
Se discută varianta unui congres digital!

Liderul deputatilor PSD, Alfred Simonis, a declarat ca exista mai multe variante in ce priveste organizarea congresului social-democratilor: un congres mai restrans, unul "digital" sau chiar o amanare a acestuia pana ce pericolul coronavirusului va trece.

El a mentionat ca inca nu a fost luata o decizie in privinta congresului, care fusese fixat sa se desfasoare pe data de 21 martie la Bucuresti.

Duminică, 8 Martie, 2020 - 15:30
Au fost înregistrate până acum cinci cazuri de persoane care nu au respectat condiţiile izolării.

 

Incepand de duminica, autoritatile din Romania au decis interzicerea activitatilor care presupun participarea unui numar mai mare de 1.000 de persoane. Totodata, au fost adoptate criteriile care pot determina inchiderea scolilor unde apare un caz de imbolnavire de COVID-19.

Seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta, Raed Arafat, a anuntat ultimele informatii privind situatia imbolnavirilor.

S-a aprobat procedura si criteriile suspendarii cursurilor in scoli, in contextul aparitiei unui caz de coronavirus, potrivit acestuia.

Sâmbătă, 7 Martie, 2020 - 19:53

A fost confirmat și cel de al 12-lea caz de infecție cu noul coronavirus (COVID-19) la nivel național și primul din București.

Este vorba despre un bărbat în vârstă de 49 ani, care s-a întors din Italia (Roma) în data de 27 februarie 2020, dintr-o zonă neafectată.

Bărbatul s-a prezentat seara trecută la Institutul Național de Boli Infecțioase "Matei Balș" cu febră, dar cu simptomatologie care nu intră în definiția de caz COVID-19. I s-au recoltat probe și pentru că persoana a călătorit în Italia s-a decis să se recolteze probe și pentru testul COVID-19.

Sâmbătă, 7 Martie, 2020 - 13:39

Perspectiva Chinei cu privire la situația din Italia față de coronavirusul COVID-19 este că Italia face aceeași greșeală făcută de Beijing. Președintele Chinei, Xi Jinping, a fost clar când a spus că Italia, totuși, este încă în mijlocul fiordului.

Vineri, 6 Martie, 2020 - 19:00

Ministrul sârb al Sănătății, Zlatibor Locar, a confirmat astăzi primul caz al noului coronavirus din țară, fiind vorba despre un bărbat de 43 de ani, care se simte bine, dar rămâne in carantina într-un centru medical. Acesta este un cetățean al orașului Subotica, situat la 190 de kilometri nord de Belgrad, în apropierea graniței cu Ungaria, a semnalat demnitarul intr-o conferinta de presa. Zlatibor Locar a indicat că pacientul este ținut izolat într-un spital den Subotica și a adăugat că toate persoanele care au avut contact cu el sunt sub observație, în casele lor.

Joi, 5 Martie, 2020 - 19:12

Ungaria a raportat prezența noului coronavirus în țara, prin înregistrarea a două cazuri de persoane infectate. Premierul Viktor Orban scria  aseară pe contul său de Facebook că aceștia sunt doi studenți din Iran.
El a menționat că niciunul dintre ei nu prezintă simptomele, dar este confirmat clinic că sunt infectați.
Până în prezent, nu s-au oferit informații noi despre aceste cazuri.
Iranul este, dupa China, unde a început epidemia, țara cu cele mai multe cazuri de Covid-19, urmand apoi Coreea de Sud și Italia.

Ciprian Pop

Duminică, 1 Martie, 2020 - 15:47
Strict autentic

Responsabilitatea cetățenească se manifestă prompt. La un bloc de locuințe a fost postat un apel care le cere locatarilor sa nu mai închirieze la italieni și chineji, pentru că aceștia vin cu coronavirusul după ei.

Sâmbătă, 29 Februarie, 2020 - 11:06

Autoritățile Republicii Populare Democrate Coreene au extins vacanțele studenților și elevilor ca o masura profilactica împotriva pandemiei coronavirusului (COVID-19), a informat astăzi presa locală. Televiziunea Centrala din Coreea de Nord (KCBS) a semnalat in buletinele sale de sitri indicațiile privind măsurile de protecție in fata COVID-19, pentru o mai buna informare a apopulatiei. Potrivit sursei, carantina se desfasoara in Coreea de Nord într-o manieră strictă, de la școli, la grădinițe și la universități, ca dealtfel în toate sectoarele vieții sociale și economice din țară.

Subscribe to coronavirus