Duminică, 5 Aprilie, 2020 - 00:00

Până acum am tăcut, pentru că am înțeles că spaima este necesară pentru a ține oamenii în casă. Acum spaima nu mai este necesară, pentru că oricum te amendează poliția dacă ieși din casă, deci putem vorbi deschis și lucid despre situație.

Noi nu stăm în casă pentru că virusul este ucigaș. Am avut dreptate, când am scris pe 25 ianuarie, că nu este atât de ucigaș pe cât pare. Noi stăm în case, pentru că nu există suficiente paturi în ATI pentru noi, dacă ne îmbolnăvim. De aceea stăm în case, pentru că virusul este extrem de contagios și, efectiv, nu există paturi și ventilatoare pentru un număr mare de îmbolnăviri simultane. De aceea stăm în casă. Ca să protejăm sistemul medical și medicii și ca să nu murim, nu pentru că virusul e ucigaș, ci pentru că nu ar exista ventilatoare si medicație pentru toți, deci nu am fi îngrijiți! Am muri pentru că nu am avea îngrijire medicală, nu neapărat pentru că ne omoară virusul. În Germania este cel mai mic număr de morți din cauza coronavirusului. De ce? Pentru că în Germania exista 28.000 de paturi în ATI.

Doi la mână: stăm în case pentru că nu se testează la scară mare! Noi acum stăm în casă, ca să suplinim munca celor care nu fac teste! Nu testezi multă lume. Atunci, ce faci? Îi ții pe toți în casă, laolaltă și testați și netestați. Și în acest fel, efectul este aproape ca și cum i-ai fi testat pe toti, adică întârzii vârful curbei. Deci noi stăm în case pentru toți netestații. Ar trebui începută testarea la scară largă! Dar nu în 3 scări din 10. Ar trebui testați toți cei simptomatici, nu trimiși acasă când vin cu febră la spital, ar trebui testați toți medicii care au îngrijit bolnavi de COVID (ce ne facem fără medici??), ar trebui testați toți casierii din hipermarketuri și toți cei care lucrează cu publicul (de două ori pe săptămână) și apoi testată din ce în ce mai multă lume. Și izolați cei bolnavi (nu toți de-a valma! – noi acum stăm în apartamente sănătoși, pentru că nu se știe câți oameni sunt bolnavi în alte apartamente). Testarea pe scară largă ar mai îndrepta situația, testarea pe scară largă este cerută și de OMS. Simpla izolare în case nu rezolvă situația, decât dacă este extrem de drastică, cum a făcut-o China, adică fără să mai ieși deloc pe stradă etc  (și nici acolo nu s-a rezolvat de tot, iar Coreea de Sud a găsit o idee mai bună și aceea a fost testarea în masă). De ce să stăm noi în case, cei care suntem sănătoși, pentru că alții sunt bolnavi, dar nedetectați, netestați?

Cu toate acestea, trebuie să stăm în case (subliniez). Acest articol nu este un îndemn de a ieși din case. Trebuie să stăm în case, tocmai pentru ca vârful curbei îmbolnăvirilor să apară cât mai lent și să fie cât mai lin, ca să avem paturi în spitale, ca să avem ventilatoare…

Trebuie să stăm în case, dar nu trebuie să o luăm razna, nu trebuie să înnebunim. Iată câteva lucruri simple, în acest sens:

Sâmbătă, 4 Aprilie, 2020 - 22:24

COVID-19 a trecut sâmbăta critică sâmbătă, iar numărul global de decese cauzate de pandemia coronavirusului a atins 60.000.

Epidemia a atins un nou stadiu morbid la doar două zile după ce fatalitatea a ajuns la 50.000. Peste 1,1 milioane de persoane din întreaga lume au fost infectate de boală.

Sâmbătă, 4 Aprilie, 2020 - 16:40
Certificatul de imunitate - un instrument necesar

Dincolo de depistarea infecțiilor active, controlarea pandemiei va necesita teste care pot detecta pe oricine a fost vreodată expus la SARS-CoV-2, chiar dacă au trecut de o infecție fără a avea simptome.

Sâmbătă, 4 Aprilie, 2020 - 15:47

Șase mari aeronave cargo au ajuns vineri, 3 aprilie la Belgrad cu o parte din ajutorul Rusiei pentru tara prietena, Serbia, constand în echipamente și experți, pentru a face față răspândirii pandemiei Covid-19 în aceasta țară. Aeronavele Iliusin IL-76 MD au început să aterizeze pe aeroportul militar din localitatea Batajnica, de la periferia Capitalei, de la ora 14:35, ora locală. In primul avion s-a aflat, potrivit presei locale, generalul maior Mikhail Chernishov, care a fost primit de prim ministrul sârb, Ana Brnabic.

Sâmbătă, 4 Aprilie, 2020 - 11:18

56% dintre români nu pot lucra de acasă, rămânând vulnerabili infecției cu virusul- este concluzia unui studiu efectuat de MKOR Consulting.

Sâmbătă, 4 Aprilie, 2020 - 11:08

La începutul anului 2020, izbucnirea bruscă a coronavirusului COVID-19 a lovit China și s-a răspândit în întreaga lume. Cu răspândirea sa rapidă, o gamă largă de infecții și o mare dificultate în prevenire și control, a devenit cea mai mare provocare de sănă

Vineri, 3 Aprilie, 2020 - 20:45

Cetățenii ruși rămași în străinătate,ca și străinii care doresc să părăsească Rusia, nu se vor mai putea întoarce acasă în curând.

 

Conform rapoartelor agențiilor de știri ruse, Rusia va suspenda toate zborurile internaționale - fără NICI O excepție - începând cu 4 aprilie, în încercarea de a opri răspândirea epidemiilor COVID-19.

Măsura va intra în vigoare la miezul nopții de sâmbătă, au declarat surse din principalii transportatori aerieni din țară.

Vineri, 3 Aprilie, 2020 - 20:31

Pandemia de coronavirus a provocat deja peste un milion de imbolnaviri in intreaga lume si mai mult de 50.000 de decese. In Romania s-au inregistrat pana vineri la amiaza 3.183 de cazuri confirmate si 133 decese.

Spitalele din tara raman principalele focare de infectie, din ce in ce mai multe cadre medicale fiind confirmate zilnic cu COVID-19, in tot mai multe unitati sanitare, inclusiv centre mari din Bucuresti. Numarul cadrelor medicale infectate a ajuns la 474, iar dintre acestea 318 sunt din Suceava.

Vineri, 3 Aprilie, 2020 - 13:33
Peste 51.000 de oameni au murit în întreaga lume din cauza virusului

COVID-19 epidemia a atins un nou punct de reper sumbru, cu numărul total de cazuri confirmate cornavirus lovind marca 1 milion de joi. Peste 51.000 de oameni au murit în întreaga lume din cauza virusului.

 

Potrivit statisticilor consemnate de  Johns Hopkins University, peste un milion de oameni din întreaga lume s-au testat pozitiv pentru boală începând de astăzi. Numărul se bazează pe cifrele din mai multe surse.

Miercuri, 1 Aprilie, 2020 - 10:02

Conform celor mai recente date de la Johns Hopkins Coronavirus Resource Center, numărul global de decese de la COVID-19 a atins o nouă etapă sumbră: 40.000 de morți.

Un număr tot mai mare de decese atât în ​​Europa de Vest, cât și în SUA a contribuit în mare măsură la marile repere.

Miercuri, 1 Aprilie, 2020 - 09:57
Trump: Fără bani pentru o economie verde a SUA, ci pentru infrastructură

Hawaii tocmai a devenit mortal astăzi cu un prim deces pe COVID-19.
Este cea mai neagră zi din Statele Unite, cu aproape 4.000 de morți.

Numai în New York, centrul epic al COVID-19 1550 de oameni și-au pierdut viața, 75795 sunt infectați și spitalele arată ca zone de război, potrivit lui Trump.

Marţi, 31 Martie, 2020 - 12:58

Conform raportării INSP, astăzi a fost primit rezultatul pozitiv la testarea Covid 19 a unei persoane care a decedat la domiciliu din județul Suceava.
Este vorba e un bărbat de 56 ani, cunoscut cu afecțiuni psihiatrice, care locuia singur.
Decesul a fost constatat de către personalul ambulanței în data de 26.03.2020.
Probele au fost recoltate de către serviciul de medicină legală în aceeași dată.

Marţi, 31 Martie, 2020 - 00:58

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat că la Suceava s-a transmis coronavirusul în mod comunitar, fiind evidențiate peste o mie de cazuri, pe fondul unor erori medicale şi a managementului local, iar anchetele epidemiologice nu au fost făcute cum ar fi trebuit, din lipsă de personal.

Luni, 30 Martie, 2020 - 11:46
2 milioane de persoane în pericol de moarte în Statele Unite din cauza Coronavirus

 

 

Președintele american Trump a extins astăzi ordonanța de urgență, ceea ce duce la stoparea afacerilor și a mișcării dincolo de perioada inițială de 2 săptămâni, până la 30 aprilie 2020

Americanii împreună cu cetățenii din țări din întreaga lume vor fi limitați la casele lor cel puțin încă 30 de zile. De asemenea, înseamnă că turismul, aviația este de așteptat să rămână inactiv pe cea mai mare piață de călătorii și consumatori din lume.

Duminică, 29 Martie, 2020 - 12:44
Urmează  noi masuri in ce priveste restrictiile pentru populatie, dar si tratamentul bolnavilor

La o saptamana de la primul deces inregistrat in Romania din cauza coronavirusului, bilantul negru a ajuns deja la 38 de morti. Creste accelerat si numarul imbolnavirilor, astfel ca ne indreptam cu pasi repezi spre 2.000 de cazuri, ceea ce ne va aduce Scenariul 4 al epidemiei.

Sâmbătă, 28 Martie, 2020 - 13:28
Toate din județul Arad

Încă 3 decese ale unor persoane infectate cu noul coronavirus, numărul total ajungând la 29.

Toate persoanele decedate sunt din județul Arad.

Deces 27

Femeie, 71 ani din Arad, cunoscută cu diabet zaharat, s-a internat la Spitalul Județean, secția Boli Infecțioase prin Unitatea de Primiri Urgențe, în data de 25.03.2020.

Din data de 27.03.2020 a fost transferată în secția de ATI, unde a  decedat în aceeasi zi.

La internare prezenta insuficienta respiratorie acuta.

Vineri, 27 Martie, 2020 - 14:41

Premierul britanic are prilejul să aplice pe el însuși soluția pe care o preconizase la debutul epidemiei: cea a autoimunizării!. Boris Johnson (55 ani), a fost testat pozitiv pentru coronavirus.

Conform unei declaratii oficiale, citate de BBC, premierul britanic are simptome usoare.

Joi, 26 Martie, 2020 - 13:35
SUA poziția 20, Germania 21, China 25, Italia 2

Lumea a analizat numărul de COVID-19 infecții pe țară pentru a identifica țările cu cele mai slabe rezultate.

Un alt mod de a identifica țările cu cea mai gravă situație este să analizezi numărul de cazuri mortale.

Nu ar fi corect să ne uităm la numerele pure pe țări, desigur. O modalitate realistă este de a compara numărul de decese dintr-o țară în funcție de procentul populației. Următorul tabel arată numărul deceselor pe baza a 1 milion de populație.

Joi, 26 Martie, 2020 - 09:14
Companiile de telefonie mobilă vor oferi date către instituțiile care monitorizează carantina

Marile companii de telefonie mobilă din România, printre care Vodafone, Telekom și alți 5 operatori au fost de acord să ofere datele către instituțiile europene. Aceste date vor fi utilizate pentru a-i monitoriza pe oamenii aflați în carantină sau la izolare, în timpul epidemiei de coronavirus.

Acordul de a furniza date către Comisia Europeană a fost semnat și de Telefonica, Telecom Italia , Telenor, Telia și A1 Telekom Austria, care s-au întâlnit luni cu Thierry Breton, comisar european pentru piață internă și servicii

Joi, 26 Martie, 2020 - 08:41
„În curând oamenii vor vedea că au fost păcăliți de către acești guvernanți și de marea parte a mass-media”

Brazilia a devenit unul dintre centrele crizei coronavirusului din America de Sud, cu peste 2.000 de infecții confirmate și zeci de decese. Totuși, țara de 210 milioane nu este nici măcar pregătită de la distanță pentru a răspunde la această urgență de sănătate publică fără precedent.

Guvernul federal condus de președintele de extremă dreaptă Jair Bolsonaro a încercat să reducă gravitatea amenințării cu care se confruntă țara încă de când experți din întreaga lume au sunat alarma cu privire la virusul extrem de contagios la începutul lunii ianuarie. 

Miercuri, 25 Martie, 2020 - 21:51
În absența testelor și a medicilor

În prima zi de izolare totala armata a iesit cu vehicule de lupta pe strazi. Militari cu mitralierele la vedere  alaturi de politisti si jandarmi, au oprit dupa 12:00 oamenii care se deplasau pentru a verifica daca se incadreaza la motivele prevazute in noua ordonanta militara.

Miercuri, 25 Martie, 2020 - 19:30
În Săptămâna Patimilor, sprijin financiar pentru persoanele afectate și impozite pentru bogați

Rusii vor primi o săptămână de concediu plătit și un spor la beneficii pentru cei mai nevoiași, în timp ce cei mai bogați vor trebui să plătească mai multe impozite pe venit, a declarat președintele rus în timp ce și-a prezentat planul de a face față coronavirusului.

Miercuri, 25 Martie, 2020 - 10:41
Cel mai tânăr - 59 ani, iar cel mai vârstnic - 74 ani

13 romani au murit pana in prezent in Romania din cauza noului coronavirus.
Conform datelor transmise de autoritati, toti cei care au murit pana acum sufereau de alte afectiuni.

Miercuri (25 martie)

13. O femeie din judetul Caras-Severin, in varsta de 72 de ani, tranferata in seara zilei de 24 martie la Spitalul Clinic de Boli Infectioase Timisoara, de la Spitalul Judetean de Urgenta Resita, sectia ATI, unde se afla din 21 martie. Femeia nu avea istoric de calatorie si nici nu a fost identificat un contact pozitiv.

Miercuri, 25 Martie, 2020 - 09:00
De ce „în curând” devine mai realist

Când va fi disponibil un vaccin COVID-19? Cum poate fi tratat cineva împotriva Coronavirusului? Există un medicament împotriva coronavirusului? Acestea sunt cele mai populare întrebări nu numai pe coronavirusul Căutării Google.

Potrivit oamenilor de știință, avinul împotriva coronavirusului ar trebui să dureze 12 până la 18 luni, în timp ce alți oameni de știință spun că este posibil ca terapiile să fie disponibile mult mai devreme, spun oamenii de știință

Miercuri, 25 Martie, 2020 - 08:53

Tuturor rezidenților orașului New York, care ar fi părăsit orașul să plece în altă parte, li s-a spus să se „auto-izoleze”, deoarece ar fi putut fi expuși la virusul COVID-19.

La ședința zilnică de astăzi, grupul de lucru COVID-19 al Casei Albe îi îndemna pe toți New Yorkerii să se auto-carantineze, deoarece New York City devenea rapid un nou punct de coronavirus.

Miercuri, 25 Martie, 2020 - 08:42
Gaddafi dixit - cu mult timp în urmă, când încă nu se „inventase” coronavirusul

Apariția coronavirusului a cunoscut o puternică retorică de blamare între Statele Unite ale Americii și China. Chinezii dau vina pe SUA pentru răspândirea virusului. Purtătorul de cuvânt al ministerului de externe de la Beijing, Zhao Lijian, a replicat că „ar putea fi armata americană” cea care a adus coronavirusul în China, în timp ce Donald Trump, Președintele Statelor Unite, se referă în mod constant la COVID-19 ca fiind „virusul chinezesc”.

 

Marţi, 24 Martie, 2020 - 23:55
Între supravegherea totalitară și împuternicirea cetățenilor și între izolarea naționalistă și solidaritatea globală

Omenirea se confruntă acum cu o criză globală. Poate cea mai mare criză a generației noastre. Deciziile pe care oamenii și guvernele le vor lua în următoarele săptămâni vor contura, probabil, lumea anilor următori. Ele vor contura nu doar sistemele noastre de sănătate, ci și economia, politica și cultura. Trebuie să acționăm rapid și decisiv. De asemenea, ar trebui să luăm în considerare consecințele pe termen lung ale acțiunilor noastre.

Marţi, 24 Martie, 2020 - 08:15
„Măsurile defensive nu vor ajuta câștigarea luptei cu boala”

Răspândirea bolii se „ accelerează  ” . Șeful Organizației Mondiale a Sănătății a declarat luni, că răspândirea COVID-19 este „accelerată”, citând cifrele în expansiune ale cazurilor de coronavirus.

 

Epidemia de boală este departe de a încetini, a avertizat Tedros Adhanom Ghebreyesus, cerând țărilor să acționeze în timp ce era încă posibil să „schimbe traiectoria” pandemiei.

Luni, 23 Martie, 2020 - 23:48

Misiunea anti- coronavirus rusă , condusă de un general, a ajuns în Lombardia, Italia. La fel ca și o echipă de 52 de medici din Cuba.

Rușii sosesc,cu vigoare, pentru a lupta împotriva virusului în Lombardia, regiunea cea mai afectată de inamicul invizibil cu nouă avioane de marfă Iushin, 160 de medici și specialiști, vehicule și tone de material.

Luni, 23 Martie, 2020 - 18:10
"Nu putem permite ca remediul să facă mai mult rău ca problema însăşi"

 Donald Trump, şi-a exprimat, luni, îndoiala în ce priveşte restricţiile aplicate în faţa noului coronavirus, deplorând impactul acestora asupra economiei şi lăsând să se înţeleagă că ar putea decide o relaxare a restricţiilor, relatează AFP.

"Nu putem permite ca remediul să facă mai mult rău ca problema însăşi", a transmis Trump pe Twitter.

Subscribe to COVID 19