Miercuri, 4 Septembrie, 2019 - 09:25

Asociaţia Magistraţilor din România (AMR), organizaţie neguvernamentală, apolitică, naţională şi profesională a judecătorilor şi procurorilor, declarată "de utilitate publică" prin Hotărârea Guvernului nr. 530/21 mai 2008 - cu sediul în municipiul Bucureşti, B-dul Regina Elisabeta nr. 53, sector 5, e-mail amr@asociatia-magistratilor.ro -, reprezentată legal de judecător dr. Andreea Ciucă, în calitate de preşedinte interimar

Marţi, 3 Septembrie, 2019 - 08:19

Secţia de judecători a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) are pe ordinea de zi a şedinţei de marţi, 3 septembrie, cererea de renunţare la demisia din magistratură a Danei Gîrbovan.

Dana Girbovan a hotarat, saptamana trecuta, după ce preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că a decis respingerea numirii acesteia în funcţia de ministru al Justiţiei, sa isi retraga demisia din magistratură. 

Vineri, 30 August, 2019 - 18:15

Judecătorii CSM îi transmit lui Klaus Iohannis că nu acceptă ordine de la un preşedinte aflat în campanie electorală care doreşte să atragă justiţia în bătălia politică.

Luni, 26 August, 2019 - 11:32

 Secţia pentru judecători a CSM a decis luni eliberarea din funcţie prin demisie a judecătoarei Dana Gîrbovan.

Dana Gîrbovan, propunerea premierului pentru funcţia de ministru al Justiţiei, a anunţat, luni, că a înregistrat la Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii solicitarea de a se lua act de demisia ei din magistratură. 

Duminică, 28 Iulie, 2019 - 17:16
Și solicită Secției pentru procurori implicare deplină în gestionarea acestei situații u obiectivitate și independența proprie mandatului

Secția pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a luat act cu îngrijorare de evenimentele petrecute în județul Olt și își exprimă public regretul pentru modalitatea în care procedurile aplicate s-au dovedit a fi fost ineficiente.

Vineri, 19 Iulie, 2019 - 09:56
„Este regretabil modul în care preşedintele în funcţie, care nu şi-a depus candidatura pentru un nou mandat, a ales să se manifeste faţă de succesorul său”

Pentru corecta informare a opiniei publice faţă de o serie de afirmaţii făcute de către doamna judecător Iulia Cristina Tarcea, preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, cu privire la procedura de numire a preşedintelui instanţei supreme

Faţă de afirmaţiile lansate de preşedintele în funcţie al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie cu privire la legalitatea procedurii de numire a preşedintelui instanţei supreme, Biroul de informare publică şi relaţii cu mass-media este abilitat să aducă la cunoştinţă următoarele:

Luni, 1 Iulie, 2019 - 10:02

Preşedintele CSM, Lia Savonea, a anunţat, luni, că plenul va fi amânat pentru a treia oară, având în vedere că cei 7 membri care au boicotat şedinţa săptămâna trecută au transmis un e-mail pentru a cere din nou eliminarea de pe ordinea de zi punctele privind SIIJ până sunt dezbătute rapoartele europene. De altfel, pe ordinea de zi era numirea Adinei Florea ca şef al Secţiei de anchetă

Luni, 24 Iunie, 2019 - 11:11

Şapte membri ai CSM care nu au participat la ultimele două şedinţe cer public amânarea tuturor discuţiilor cu privire la Secţia de Investigare a magistraţilor până la traducerea raportului Comisiei de la Veneţia şi a raportului GRECO.

Miercuri, 19 Iunie, 2019 - 14:21
Înseamnă că Toader a avut mână bună când a propus-o la DNA...

Adina Florea a obţinut cel mai mare punctaj (9,86) la concursul organizat de CSM pentru funcţia de procuror-şef al Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiţie (SIIJ). Pe locul 2 s-a clasat procurorul Sorin Eugen Iasinovschi, , cu 8,85. Procurorul Bogdan Pîrlog a obţinut doar 3,25 de puncte. Numirea în funcţia de procuror-şef al SIIJ urmează să se facă prin decizie a plenului CSM. Doi dintre cei trei candidaţi au susţinut marţi proba interviului în faţa comisiei de concurs de la CSM. Al treilea candidat, Bogdan Pîrlog, nu s-a prezentat la interviu.

Luni, 10 Iunie, 2019 - 17:17

Secţia pentru judecători a CSM a anulat acţiunea disciplinară formulată de Inspecţia Judiciară faţă de şefa ÎCCJ, Cristina Tarcea, pe motiv că petentul care a depus sesizarea la Inspecţie nu avea calitatea procesuală pentru un astfel de demers.

Duminică, 5 Mai, 2019 - 12:18

Secţia pentru procurori în materie disciplinară din CSM îi judecă miercuri pe procurorii Laura Codruţa Kovesi, Lucian Onea şi Marius Iacob în trei dosare în care sesizarea aparţine Inspecţiei Judiciare. Pentru fosta şefă a DNA, Inspecţia a sesizat CSM în două dosare, din care unul alături de Iacob.

Miercuri, 3 Aprilie, 2019 - 18:08
Au afectat independența justiției din România în ceea ce privește o procedură judiciară aflată în curs de soluționare

Secţia pentru judecători a CSM denunţă într-o scrisoare deschisă presiuni asupra independenţei justiţiei din România, ca urmare a declaraţiilor făcute de unii oficiali europeni despre cazul Kovesi. Vizaţi sunt Manfred Weber, candidatul PPE la preşedinţia Comisiei Europene, Antonio Tajani, preşedintele Parlamentului European, şi Guy Verhofstadt președinte al grupului ALDE din Parlamentul European.

 

Textul integral al scrisorii:

"Consiliul Superior al Magistraturii

Secția pentru judecători

Duminică, 31 Martie, 2019 - 11:40

„Senzaţional, excepţional! Republica borfaşilor mai dă o lovitură! Încă un inculpat celebru e salvat de ordonanţa pe coduri a catastrofei naţionale! Modificarea codurilor penale prin ordonanţă de urgenţă se face în folosul penalilor şi inculpaţilor. O astfel de inculpată care va beneficia de modificarea codurilor penale este Laura Codruţa Kovesi. Aceasta este inculpată pentru 3 infracţiuni, luare de mită (fapta din aprilie 2011), abuz în serviciu (faptă din 2010-2011) şi mărturie mincinoasă (faptă din 2017).

Marţi, 26 Martie, 2019 - 18:21

Secţia pentru procurori a CSM urmează să numească, în şedinţa de joi, 28 martie, un nou procuror-şef al DNA Ploieşti. Precedentul procuror-şef, Nicolae Marin, a fost numit, de la 1 martie, în funcţia de procuror la Secţia de investigare a infracţiunilor din justiţie.

Marţi, 26 Februarie, 2019 - 17:18

DNA rămâne fără procuror-şef al Secţiei de combatere a corupţiei şi fără procuror şef al Secţiei penale, ca urmare a intrării în vigoare a OUG pe legile justiţiei, care interzice delegările în funcţiile de conducere din cadrul parchetelor pentru care numirea se face de preşedinte, anunţă CSM.

Marţi, 26 Februarie, 2019 - 13:38
Rămâne cu gradul de Tribunal, însuficient pentru a deveni europrocuror

CSM respinge marți pentru a doua oară echivalarea gradului fostei șefe DNA, Laura Codruța Kovesi, anunță Antena 3, care citează surse judiciare.

Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a dezbătut plângerea formulată de Laura Codruţa Kovesi faţă de decizia din noiembrie 2018 a Secţiei, care a respins cererea fostului procuror de recunoaştere a gradului profesional aferent Parchetului General.

Marţi, 26 Februarie, 2019 - 12:05
Aceasta urmează să fie purtată până la „remedierea situației”!

 Biroul de informare şi relaţii publice din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie este abilitat să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:

În ziua de 25 februarie 2019, Adunarea Generală a procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, constituită în temeiul Hotărârii Secției pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii nr. 95/20.02.2019, cu majoritatea voturilor, a hotărât solidarizarea de principiu cu acțiunile magistraților împotriva adoptării O.U.G. nr. 7/2019.

Marţi, 26 Februarie, 2019 - 09:16

Preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Cristina Tarcea, a atenţionat, luni seară, că ordonanţa pentru modificarea legilor justiţiei schimbă din nou reglementările privind completurile de 5 judecători de la instanţa supremă.

Marţi, 26 Februarie, 2019 - 09:09

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a anunţat, luni seară, că abrogarea integrală a ordonanţei de urgenţă pe legile justiţiei nu va exista.

Duminică, 24 Februarie, 2019 - 18:12

Având în vedere opiniile exprimate în spațiul public de diferite asociații profesionale din mediul juridic, premierul Viorica Dăncilă invită luni, 25 februarie 2019, ora 15.30 la Palatul Victoria câte un reprezentant al asociațiilor de magistrați, precum și reprezentanți ai CSM, pentru discuții pe marginea legislației în domeniul justiției.

Marţi, 19 Februarie, 2019 - 12:03

Plenul CSM a validat marţi, rezultatele concursului pentru funcţiile de execuţie din cadrul Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiţie şi a numit cinci procurori pentru mandate de trei ani. Decizia a fost luată cu 13 voturi pentru şi cinci voturi nule. 

Sâmbătă, 16 Februarie, 2019 - 14:33
Ministrul Justiţiei face lista de propuneri, după o selecţie făcută de o comisie

Tudorel Toader vrea să stabilească prin ordonanţă de urgenţă procedura de desemnare a procurorului european din partea României, potrivit unui proiect transmis la Consiliul Superior al Magistraturii. Documentul prevede că ministrul Justiţiei face lista de propuneri, după o selecţie făcută de o comisie.

Vineri, 15 Februarie, 2019 - 19:04
Speculații publice, formulate într-o modalitate continuă și agresivă, cu depășirea limitelor admisibile ale discursului public

Lia Savonea, preşedintele CSM, ia atitudine faţă de discursul clasei politice și al unor lideri de opinie în legătură cu activitatea de urmărire penală derulată de Secția pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție, în urma citării Laurei Codruţa Kovesi în calitate de suspect într-un dosar penal. Lia Savonea consideră că sunt depăşite limitele admisibile ale discursului public şi se afectează în mod grav independenţa procurorilor de la SIIJ.

Joi, 14 Februarie, 2019 - 11:49

Adina Florea a spus că ancheta în care este vizată Laura Codruţa Kovesi este tratată obiectiv ca orice altă speţă.

Joi, 14 Februarie, 2019 - 10:48

Secţia pentru procurori a CSM ar fi decis joi, delegarea în funcţia de procuror-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) a lui Călin Nistor, care deţine acum funcţia de adjunct în cadrul instituţiei, conform unor surse.

Marţi, 5 Februarie, 2019 - 10:30

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a scris marţi dimineaţă pe Facebook că a transmis preşedintelui Klaus Iohannis trei propuneri pentru funcţii de conducere în Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorist (DIICOT).

Luni, 28 Ianuarie, 2019 - 16:47

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a validat luni, 28 ianuarie, cu 11 voturi "pentru", noul şef al Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiţie, în persoana procurorului Gheorghe Stan.

Luni, 28 Ianuarie, 2019 - 09:38

Secţia pentru procurori a CSM urmează va audia luni candidaţii propuşi de ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, pentru trei funcţii de conducere în cadrul DIICOT.

Luni, 21 Ianuarie, 2019 - 15:27

Un consilier CSM a fost găsit fără suflare. Polițiștii au deschis un dosar pentru moarte suspectă în cazul lui Nicolae Butnariu, potrivit procedurilor.

Printr-un mesaj postat pe site-ul instituției, CSM a transmis condoleanțe familiei.

„Consiliul Superior al Magistraturii îşi exprimă regretul profund pentru încetarea din viaţă a domnului Butnariu Eugen Nicolae, consilier în cadrul Serviciului sinteze, pregătirea lucrărilor şedinţelor Consiliului, şi transmite sincere condoleanţe familiei îndoliate.Dumnezeu să-l odihnească!”, transmite CSM într-un comunicat de presă.

Marţi, 15 Ianuarie, 2019 - 12:15

Secţia pentru procurori a CSM a admis, marţi, cererea DNA privind revocarea din funcţia de procuror a fostului şef al DNA Ploieşti Lucian Onea, cercetat într-un dosar aflat la Secţia pentru investigarea infracţiunilor din Justiţie, conform unor surse judiciare.

Subscribe to CSM