Vineri, 21 Iunie, 2019 - 14:26
CAB a admis contestația lui Darius Vâlcov și a revocat măsura controlului judiciar dispus de DIICOT

Darius Vâlcov s-a prezentat, vineri dimineaţă, la Curtea de Apel Bucureşti, unde a depus contestaţia faţă de controlul judiciar dispus de DIICOT în dosarul deschis după ce acesta a publicat pe Facebook protocolul secret între SRI şi Parchetul General.

„Cred că ştiţi cu toţii care e adevărul”, a spus Darius Vâlcov la intrarea în Curtea de Apel Bucureşti.

Joi, 6 Iunie, 2019 - 09:21

Magistraţii Curţii de Apel Bucureşti i-au dat câtig de cauză procurorului Doru Ţuluş şi au anulat ordinul emis de fosta şefă DNA, Laura Codruţa Kovesi, prin care acesta a fost revocat din funcţia de la Direcţie. Decizia nu este definitivă.

„Anulează Ordinul nr. 300/05.07.2017 emis de Procurorul Şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie. Respinge ca nefondat capătul de cerere privind daunele morale. Obligă pârâtul la plata către reclamant la cheltuieli de judecată în sumă de 7611, 78 lei”, se arată în minuta instanţei Curţii de Apel Bucureşti. 

 

Vineri, 29 Martie, 2019 - 13:00

Curtea de Apel Bucureşti a respins, vineri, acţiunea prin care s-a cerut anularea decretului semnat de Klaus Iohannis, de prelungire a mandatului de şef al Statului Major al Apărării pentru Nicolae Ciucă. Decizia nu este definitivă.

Joi, 14 Martie, 2019 - 13:26

Curtea de Apel Bucureşti a suspendat decretul preşedintelui Iohannis prin care a prelungit mandatul lui Nicolae Ciucă la conducerea Statului Major al Armatei deoarece există o îndoială serioasă asupra legalităţii actului.

Marţi, 26 Februarie, 2019 - 13:38
Rămâne cu gradul de Tribunal, însuficient pentru a deveni europrocuror

CSM respinge marți pentru a doua oară echivalarea gradului fostei șefe DNA, Laura Codruța Kovesi, anunță Antena 3, care citează surse judiciare.

Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a dezbătut plângerea formulată de Laura Codruţa Kovesi faţă de decizia din noiembrie 2018 a Secţiei, care a respins cererea fostului procuror de recunoaştere a gradului profesional aferent Parchetului General.

Joi, 14 Februarie, 2019 - 13:44

Update 14.30: Curtea de Apel Bucureşti a RESPINS cererea de revizuire privind ilegalitatea Companiilor Municipale. Firea cere sprijinul tuturor consilierilor

Societățile municipale din Holdingul „București, capitală europeană” au fost înființate cu bună credință și în deplină legalitate, conform prevederilor Legii 31/1991, din dorința de a oferi bucureștenilor servicii publice de bună calitate și mai ieftine, după un model care funcționează deja cu bune rezultate în multe capitale europene.

Miercuri, 16 Ianuarie, 2019 - 14:48

Curtea de Apel Bucureşti a admis miercuri contestaţia DNA şi a decis menţinerea mandatului de arestare preventivă în lipsă emis pe numele omului de afaceri Elan Schwartzenberg.

Joi, 27 Decembrie, 2018 - 12:38

Biroul de informare şi relaţii publice din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie este abilitat să aducă la cunoştinţa publicului următoarele:

Miercuri, 12 Decembrie, 2018 - 18:21

Curtea de Apel Bucureşti şi-a declinat competenţa în favoarea Curţii de Apel Alba Iulia de a judeca dosarul în care procurorul general Augustin Lazăr solicită suspendarea procedurii de revocare a sa din funcţie.

Decizia a fost luată miercuri de un judecător de la Curtea de Apel Bucureşti, care a admis o excepţie ridicată de avocatul lui Augustin Lazăr.

În condiţiile în care şi Curtea de Apel Alba Iulia a decis anterior că nu are competenţa teritorială de a judeca acest proces, Instanţa supremă va lua o hotărâre finală în acest caz.

Vineri, 7 Decembrie, 2018 - 18:37

Curtea de Apel Bucureşti a decis ca fostul ministru al Agriculturii Daniel Constantin să fie adus cu mandat cu însoţitor pe 23 ianuarie.

Constantin va fi audiat în calitate de martor în dosarul în care fostul ofiţer SRI Daniel Dragomir a fost condamnat în primă instanţă la un an de închisoare cu suspendare pentru săvârşirea infracţiunii de fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Daniel Constantin a fost chemat vineri în instanţă pentru a fi audiat ca martor, însă el nu s-a prezentat.

Luni, 3 Decembrie, 2018 - 19:00

Judecătorii de la Curtea de Apel Bucureşti au aprobat cererea fostului deputat Cristian Boureanu şi i-au ridicat controlul judiciar în dosarul în care este judecat pentru ultraj, după ce a lovit un poliţist. Boureanu ceruse încă din vară ridicarea controlului judiciar, pe motiv că vrea să plece în vacanţă în Dubai.

Luni, 3 Decembrie, 2018 - 12:35

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat luni că Augustin Lazăr ar putea să tragă de timp în procesul de la Curtea de Apel Bucureşti, în care a contestat revocarea, pentru a-i expira mandatul de procuror general. 

„Domnul Lazăr, din 2-3 termene, sigur trage de timp, poate îi expiră mandatul în funcţia de general. Nu ştiu (dacă va reprezenta Ministerul în proces, n.r.). De la Ministerul Justiţiei nu se duce ministrul să susţină cauze. Avem o direcţie de contencios, unde sunt specialişti bine pregătiţi”, a spus ministrul Toader.
 

Luni, 3 Decembrie, 2018 - 10:35

Update: Fostul judecător CCR, Toni Greblă, a fost întrebat de ce atât de târziu s-a pus problema legalităţii constituirii Completurilor de 5 judecători de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, având în vedere că ele funcţionau în acest fel din 2014.

Vineri, 23 Noiembrie, 2018 - 17:00
Cu privire la modul în care au fost stabilite noile completuri

Curtea de Apel București i-a dat vineri câștig de cauză lui Liviu Dragnea în privința contestării modului în care Înalta Curte de Casație și Justiție a stabilit componența completurilor de 5 judecători.

Curtea de Apel București a admis contestația lui Liviu Dragnea a suspendat hotărârea Înaltei Curți din 8 noiembrie prin care a fost stabilită noua componență a C5 – urilor prin tragere la sorți.

Decizia produce efectele de la emiterea ei.

Vineri, 23 Noiembrie, 2018 - 09:55

Curtea de Apel Bucureşti a decis, joi, anularea tuturor hotărârilor de înfiinţare a companiilor municipale ale Primăriei Capitalei, în urma unui proces iniţiat de USR Bucureşti în 2017.

Luni, 19 Noiembrie, 2018 - 18:55

Curtea de Apel Bucureşti a suspendat hotărârea Consiliului General al Municipiului Bucureşti adoptată în decembrie anul trecut prin care se stabilea că pot asigura transport în regim taxi doar transportatorii cu servicii de dispecerat. Decizia instanţei a fost dată după ce compania Star Taxi a cerut anularea acestei hotărâri.

Vineri, 26 Octombrie, 2018 - 11:33

Curtea de Apel Bucureşti a amânat procesul înaintat de preşedintele PSD, Liviu Dragnea, împotriva Colegiului de Conducere al ÎCCJ, privind modul în care au fost formate completurile de 5 judecători de la instanţa supremă, pentru 23 noiembrie, din lipsă de procedură.

Vineri, 19 Octombrie, 2018 - 09:21

În data de 16.10.2018 Curtea de Apel Bucureşti a admis acţiunea în anulare formulată de juriştii CNAIR, obligând Antreprenorul Salini Impregilo S.p. A să restituie companiei suma de 83.158.980,82 lei.

Precizăm că  în data de 23.03.2017 Curtea Internaţională de Arbitraj Camera Internaţională de Comerţ - ICC Pariş a pronunţat o sentinţă parţială arbitrală care a obligat CNAIR să plătescă suma de 83.158.980,82 lei Antreprenorului Salini Impregilo S.p.A. cel care a construit lotul 3 al Autostrăzii Orăştie - Sibiu (km 43+855 - km 65+965).

Luni, 17 Septembrie, 2018 - 18:00

Curtea de Apel Bucureşti transmite, luni, că se delimitează de acţiunile de protest ce au avut loc duminică pe scările instituţiei, precizând că nu a existat un acord din partea instituţiei şi nicio notificare prealabilă sau o informare cu privire la intenţia de organizare a manifestaţiei.

Marţi, 3 Iulie, 2018 - 13:27

Consiliul Județean Ilfov a înaintat astăzi, 3 iulie 2018, către Curtea de Apel București, acțiunea în Contencios Administrativ împotriva Ministerului Fondurilor Europene, prin care solicită plata sumei de 262,15 milioane de euro + TVA, reprezentând contravaloarea finanțării pierdute în cadrul Proiectului Regional de Dezvoltare a Infrastructurii de Apă și Apă Uzată din județul Ilfov, POIM 2014-2020, ca urmare a încălcării dreptului la o bună administrare. 

Joi, 21 Iunie, 2018 - 11:17

Un tunisian, declarat indezirabil, a fost depistat cu operativitate de polițiștii de imigrări și  îndepărtat, sub escortă, de pe teritoriul României. Pe numele său, a fost instituit consemn de nepermitere a intrării în ţara noastră, pentru o perioadă de 15 ani.

La data de 20 iunie a.c., Curtea de Apel București a emis hotărâre prin care un cetățean de origine tunisiană, de 21 de ani, a fost declarat indezirabil pentru o perioadă de 15 ani.

Marţi, 22 Mai, 2018 - 17:34

Judecătoarea Florica Roman reacționează după protestul magistraților, care a avut loc sâmbătă în fața Curții de Apel București, și susține pe blogul personal că se dezice de tabăra protestatarilor, precizând că „aceștia încalcă separarea puterilor în stat și atacă statul de drept”.

Vineri, 18 Mai, 2018 - 14:17

Magistrații Curții de Apel au decis redeschiderea dosarului în care Traian Băsescu vorbea despre cum a fost aranjată condamnarea lui Dan Voiculescu. Decizia judecătorilor vine după ce avocatul Toni Neacșu, fost judecător, a contestat dosarul deschis la Parchetul General după înregistrarea în care Traian Băsescu dezvăluia că statul este unul mafiot, iar marile dosare din justiţie aveau un traseu prestabilit.

Duminică, 13 Mai, 2018 - 19:43
La cererea omului de afaceri Sorin Strutinsky

Magistrații Curții de Apel București i-au admis cererea omului de afaceri Sorin Strutinsky și obligă Inspecția Judiciară să o ancheteze pe Laura Codruța Kovesi, dar și modul în care SRI s-a implicat în dosarul în care acesta este judecat pentru fapte de corupție.

Vineri, 23 Martie, 2018 - 16:59

Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa Nicuşor Constantinescu a fost achitat definitiv vineri de Curtea de Apel Bucureşti, într-un dosar în care era acuzat că a împiedicat efectuarea unor controale ale Curţii de Conturi şi nu a respectat dispoziţiile legale privind prelungirea unor certificate de urbanism şi a autorizaţiilor de construire a unor centrale eoliene.

Marţi, 20 Februarie, 2018 - 10:34
Prefectul de Argeș refuză să sancționeze primăria culpabilă

În plină dezbatere -internă și internațională- asupra rolului justiției în România, Curtea de Apel București a fost sesizată pentru a condamna Statul Român - prin Ministerul Finanțelor Publice pentru nerespectarea unor hotărâri judecătorești definitive pronunțate de către instanțele naționale ce condamnau o autoritate publică locală în favoarea cetățeanului.

Subscribe to Curtea de Apel București