Vineri, 13 Martie, 2020 - 10:27

Curtea de Apel Bucureşti a admis o contestaţie depusă de Mircea Beuran şi i-a revocat măsura arestului la domiciliu, urmând ca medicul să fie cercetat sub control judiciar în dosarul în care este acuzat de DNA că a primit o mită de 10.000 de euro pentru a-i aranja unui doctor ocuparea unui post de asistent universitar la UMF "Carol Davila" Bucureşti.

Marţi, 10 Martie, 2020 - 13:59

UNBR solicită CSM stabilirea unor intervale orare pentru prezentarea justiţiabililor şi a avocaţilor la şedinţa de judecată, nefiind suficientă măsura strigării pe loturi de 2-3 cauze

Marţi, 3 Martie, 2020 - 18:00

Curtea de Apel Bucureşti va judeca, vineri, contestaţia formulată de fostul ministru al Sănătăţii Sorina Pintea faţă de decizia de arestare preventivă. Pintea este acuzată de procurorii DNA că a luat de mită sumele de 10.000 de euro şi 120.000 lei, bani ce reprezintă un procent de 7% din valoarea unui contract.

Sorina Pintea a contestat decizia din 28 februarie luată de Tribunalul Bucureşti, prin care a fost arestată preventiv pentru 30 de zile, iar Curtea de Apel București va judeca vineri contestația acesteia.

Luni, 27 Ianuarie, 2020 - 18:40

Omul de afaceri Nelu Iordache a fost achitat de Curtea de Apel Bucureşti, în dosarul Transalpina, în care acesta era acuzat de instigare la abuz în serviciu şi de fals în înscrisuri. Acesta a fost trimis în judecată în acest dosar în anul 2014, iar decizia este definitivă.

Astfel, magistrații au menținut decizia luată în primă instanță luată la Tribunalul București, în decembrie 2017, iar omul de afaceri alături de mai mulți șefi de la Direcția Regională de Drumuri și Poduri Craiova au scăpat de acuzațiile aduse de procurorii anticorupție.

Marţi, 21 Ianuarie, 2020 - 15:38

Judecătorii de la Curtea de Apel Bucureşti au decis ca, începând de miercuri, să îşi suspende activitatea în sălile de judecată. Ei sunt nemulţumiţi de iminenta abrogare a pensiilor speciale de care beneficiază şi magistraţii.

Miercuri, 8 Ianuarie, 2020 - 09:00

Curtea de Apel Bucureşti a suspendat decizia prin care premierul Ludovic Orban l-a eliberat pe Andrei Tinu din funcţia de preşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Cetăţenie (ANC).

Decizia CAB este una provizorie, până când se va judeca pe fond cererea lui Andrei Tinu de anulare a deciziei prim-ministrului, însă este executorie.

Marţi, 24 Decembrie, 2019 - 18:00

Președintele Instituției de Învățământ Lumina, Fatih Gursoy, a fost ridicat de la domiciliul său din Capitală, în urma cererii de extrădare a autorităților din Turcia. După audierile procurorilor, Gursoy a fost dus la Curtea de Apel București, unde judecătorul a respins cererea.

Președintele Instituției de Învățământ Lumina, Fatih Gursoy, a fost ridicat de la domiciliu în urma cerererii de extrădare de la Ankara, potrivit soției lui.

Acesta se află la parchet pentru audieri, iar ulterior, acesta va fi dus la Curtea de Apel București, unde se va judeca cererea de extrădare.

Vineri, 20 Decembrie, 2019 - 16:34

Curtea de Apel București anunță, oficial, că începând de luni suspendă pe termen nedeterminat activitatea instanței în cazul în care Guvernul își menține intenția de a tăia drepturile salariale ale magistraților. Excepție fac măsurile preventive.

Adunarea Generală a judecătorilor Curţii de Apel Bucureşti, întrunită în şedinţa de vineri a dezbătut intenția Guvernului de a „afecta stabilitatea financiară a magistraților”.

Marţi, 22 Octombrie, 2019 - 15:18

Într-o acțiune inițiată de Asociația Bankwatch România, Curtea de Apel București a anulat săptămâna trecută Acordul de Mediu nr. 2/2016 care permitea extinderea carierei de cărbune Roșia, cea mai mare din România. În cadrul carierei Roșia au fost deja exploatate 1457 de hectare până în 2016, când Complexul Energetic Oltenia a solicitat o extindere de 280 ha, din care 235 ha sunt păduri ce ar fi trebuit defrișate. Cariera poate continua funcționarea în perimetrul existent, însă extinderea și defrișarea devin ilegale.

Luni, 7 Octombrie, 2019 - 17:00

Elena Udrea s-a prezentat la Curtea de Apel Bucureşti, unde fostul ministru a fost audiat în dosarul privind mita de 5 milioane de euro, dosar retrimis în judecată după ce judecătorii ÎCCJ au anulat o parte din probe.

Vineri, 20 Septembrie, 2019 - 20:00

​Fostul președinte Traian Băsescu a declarat că va contesta decizia Curții de Apel București, prin care magistrații i-au stabilit calitatea de colaborator al Securității. Recursul poate fi depus tot la Curtea de Apel București.

Joi, 5 Septembrie, 2019 - 12:00

Traian Băsescu a declarat, joi, la Curtea de Apel Bucureşti unde se judecă dosarul cu CNSAS, că nu a fost colaborator al fostei Securităţi.

„Nu il comentez (procesul, n.r.), trebuie să mă apăr. Avem puncte de vedere total diferite, eu şi CNSAS, ne va impăca un al treilea, judecătorul. (...) Hai să vedem procesul”, a declarat fostul preşedinte Traian Băsescu, la sosirea la Curtea de Apel Bucureşti.

Vineri, 21 Iunie, 2019 - 14:26
CAB a admis contestația lui Darius Vâlcov și a revocat măsura controlului judiciar dispus de DIICOT

Darius Vâlcov s-a prezentat, vineri dimineaţă, la Curtea de Apel Bucureşti, unde a depus contestaţia faţă de controlul judiciar dispus de DIICOT în dosarul deschis după ce acesta a publicat pe Facebook protocolul secret între SRI şi Parchetul General.

„Cred că ştiţi cu toţii care e adevărul”, a spus Darius Vâlcov la intrarea în Curtea de Apel Bucureşti.

Joi, 6 Iunie, 2019 - 09:21

Magistraţii Curţii de Apel Bucureşti i-au dat câtig de cauză procurorului Doru Ţuluş şi au anulat ordinul emis de fosta şefă DNA, Laura Codruţa Kovesi, prin care acesta a fost revocat din funcţia de la Direcţie. Decizia nu este definitivă.

„Anulează Ordinul nr. 300/05.07.2017 emis de Procurorul Şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie. Respinge ca nefondat capătul de cerere privind daunele morale. Obligă pârâtul la plata către reclamant la cheltuieli de judecată în sumă de 7611, 78 lei”, se arată în minuta instanţei Curţii de Apel Bucureşti. 

 

Vineri, 29 Martie, 2019 - 13:00

Curtea de Apel Bucureşti a respins, vineri, acţiunea prin care s-a cerut anularea decretului semnat de Klaus Iohannis, de prelungire a mandatului de şef al Statului Major al Apărării pentru Nicolae Ciucă. Decizia nu este definitivă.

Joi, 14 Martie, 2019 - 13:26

Curtea de Apel Bucureşti a suspendat decretul preşedintelui Iohannis prin care a prelungit mandatul lui Nicolae Ciucă la conducerea Statului Major al Armatei deoarece există o îndoială serioasă asupra legalităţii actului.

Marţi, 26 Februarie, 2019 - 13:38
Rămâne cu gradul de Tribunal, însuficient pentru a deveni europrocuror

CSM respinge marți pentru a doua oară echivalarea gradului fostei șefe DNA, Laura Codruța Kovesi, anunță Antena 3, care citează surse judiciare.

Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a dezbătut plângerea formulată de Laura Codruţa Kovesi faţă de decizia din noiembrie 2018 a Secţiei, care a respins cererea fostului procuror de recunoaştere a gradului profesional aferent Parchetului General.

Joi, 14 Februarie, 2019 - 13:44

Update 14.30: Curtea de Apel Bucureşti a RESPINS cererea de revizuire privind ilegalitatea Companiilor Municipale. Firea cere sprijinul tuturor consilierilor

Societățile municipale din Holdingul „București, capitală europeană” au fost înființate cu bună credință și în deplină legalitate, conform prevederilor Legii 31/1991, din dorința de a oferi bucureștenilor servicii publice de bună calitate și mai ieftine, după un model care funcționează deja cu bune rezultate în multe capitale europene.

Miercuri, 16 Ianuarie, 2019 - 14:48

Curtea de Apel Bucureşti a admis miercuri contestaţia DNA şi a decis menţinerea mandatului de arestare preventivă în lipsă emis pe numele omului de afaceri Elan Schwartzenberg.

Joi, 27 Decembrie, 2018 - 12:38

Biroul de informare şi relaţii publice din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie este abilitat să aducă la cunoştinţa publicului următoarele:

Miercuri, 12 Decembrie, 2018 - 18:21

Curtea de Apel Bucureşti şi-a declinat competenţa în favoarea Curţii de Apel Alba Iulia de a judeca dosarul în care procurorul general Augustin Lazăr solicită suspendarea procedurii de revocare a sa din funcţie.

Decizia a fost luată miercuri de un judecător de la Curtea de Apel Bucureşti, care a admis o excepţie ridicată de avocatul lui Augustin Lazăr.

În condiţiile în care şi Curtea de Apel Alba Iulia a decis anterior că nu are competenţa teritorială de a judeca acest proces, Instanţa supremă va lua o hotărâre finală în acest caz.

Vineri, 7 Decembrie, 2018 - 18:37

Curtea de Apel Bucureşti a decis ca fostul ministru al Agriculturii Daniel Constantin să fie adus cu mandat cu însoţitor pe 23 ianuarie.

Constantin va fi audiat în calitate de martor în dosarul în care fostul ofiţer SRI Daniel Dragomir a fost condamnat în primă instanţă la un an de închisoare cu suspendare pentru săvârşirea infracţiunii de fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Daniel Constantin a fost chemat vineri în instanţă pentru a fi audiat ca martor, însă el nu s-a prezentat.

Luni, 3 Decembrie, 2018 - 19:00

Judecătorii de la Curtea de Apel Bucureşti au aprobat cererea fostului deputat Cristian Boureanu şi i-au ridicat controlul judiciar în dosarul în care este judecat pentru ultraj, după ce a lovit un poliţist. Boureanu ceruse încă din vară ridicarea controlului judiciar, pe motiv că vrea să plece în vacanţă în Dubai.

Luni, 3 Decembrie, 2018 - 12:35

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat luni că Augustin Lazăr ar putea să tragă de timp în procesul de la Curtea de Apel Bucureşti, în care a contestat revocarea, pentru a-i expira mandatul de procuror general. 

„Domnul Lazăr, din 2-3 termene, sigur trage de timp, poate îi expiră mandatul în funcţia de general. Nu ştiu (dacă va reprezenta Ministerul în proces, n.r.). De la Ministerul Justiţiei nu se duce ministrul să susţină cauze. Avem o direcţie de contencios, unde sunt specialişti bine pregătiţi”, a spus ministrul Toader.
 

Luni, 3 Decembrie, 2018 - 10:35

Update: Fostul judecător CCR, Toni Greblă, a fost întrebat de ce atât de târziu s-a pus problema legalităţii constituirii Completurilor de 5 judecători de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, având în vedere că ele funcţionau în acest fel din 2014.

Vineri, 23 Noiembrie, 2018 - 17:00
Cu privire la modul în care au fost stabilite noile completuri

Curtea de Apel București i-a dat vineri câștig de cauză lui Liviu Dragnea în privința contestării modului în care Înalta Curte de Casație și Justiție a stabilit componența completurilor de 5 judecători.

Curtea de Apel București a admis contestația lui Liviu Dragnea a suspendat hotărârea Înaltei Curți din 8 noiembrie prin care a fost stabilită noua componență a C5 – urilor prin tragere la sorți.

Decizia produce efectele de la emiterea ei.

Vineri, 23 Noiembrie, 2018 - 09:55

Curtea de Apel Bucureşti a decis, joi, anularea tuturor hotărârilor de înfiinţare a companiilor municipale ale Primăriei Capitalei, în urma unui proces iniţiat de USR Bucureşti în 2017.

Luni, 19 Noiembrie, 2018 - 18:55

Curtea de Apel Bucureşti a suspendat hotărârea Consiliului General al Municipiului Bucureşti adoptată în decembrie anul trecut prin care se stabilea că pot asigura transport în regim taxi doar transportatorii cu servicii de dispecerat. Decizia instanţei a fost dată după ce compania Star Taxi a cerut anularea acestei hotărâri.

Vineri, 26 Octombrie, 2018 - 11:33

Curtea de Apel Bucureşti a amânat procesul înaintat de preşedintele PSD, Liviu Dragnea, împotriva Colegiului de Conducere al ÎCCJ, privind modul în care au fost formate completurile de 5 judecători de la instanţa supremă, pentru 23 noiembrie, din lipsă de procedură.

Vineri, 19 Octombrie, 2018 - 09:21

În data de 16.10.2018 Curtea de Apel Bucureşti a admis acţiunea în anulare formulată de juriştii CNAIR, obligând Antreprenorul Salini Impregilo S.p. A să restituie companiei suma de 83.158.980,82 lei.

Precizăm că  în data de 23.03.2017 Curtea Internaţională de Arbitraj Camera Internaţională de Comerţ - ICC Pariş a pronunţat o sentinţă parţială arbitrală care a obligat CNAIR să plătescă suma de 83.158.980,82 lei Antreprenorului Salini Impregilo S.p.A. cel care a construit lotul 3 al Autostrăzii Orăştie - Sibiu (km 43+855 - km 65+965).

Subscribe to Curtea de Apel București