Sâmbătă, 7 Septembrie, 2019 - 10:23
O măsură fără precedent față de un aliat strategic al Statelor Unite

Inițierea unei „liste negre” a persoanelor suspectate de corupție cărora li se interzice accesul pe teritoriul Statelor Unite este fără precedent față de un aliat strategic al Americii. Nici măcar familia lui Osama bin Laden nu a „beneficiat” de un astfel de tratament, membrii săi trăind liniștiți în America în virtutea calității lor de cetățeni ai Arabiei Saudite, aliat  de primă mână al Statelor Unite. Iar unicul caz cunoscut este acela al Rusiei, sancționată în acest mod sub pretextul anexării Crimeei.

 Anunțul  Departamentului de Stat prin care lui Liviu Dragnea și membrilor familiei sale li se interzice accesul pe teritoriul Statelor Unite datorită unor suspiciuni de corupție a survenit la scurt timp după vizita-fulger la Casa Albă a președintelui Iohannis și a discuțiilor purtate cu Donald Trump. Surse din serviciile secrete și din anturajul de la Cotroceni susțin că o astfel de sugestie a fost făcută chiar de Iohannis care, în acest fel încearcă să își securizeze cel de-al doilea mandat de influențele negative ce ar putea surveni din partea principalului său adversar, PSD, atâta timp cât acesta mai dispune de pârghii  prin care ar ptea să fie incriminat din perspectivă juridică, putându-i-se afecta candidatura. Totodată, această listă este și o „pisică”de arătat altror amatori de șicane la adresa principalului prezidențiabil, și de descurajare a politicienilor care insistă să rămână în siajul politicilor lui Dragnea.
Indiferent dacă aceste suspiciuni sunt sau nu reale, gestul în sine al americanilor dezvăluie profundul dispreț la adresa clasei politice române, în egală măsură afectată de un tratament rezervat, de regulă, celor din lumea a treia sau „partenerilor” pe care nu se pune preț.

Joi, 5 Septembrie, 2019 - 18:05
El și familia sa au interdicție de intrare pe teritoriul american

Liviu Dragnea şi familia sa au interdicţie de a intra în Statele Unite din cauza implicării fostului demnitar în fapte de corupţie, a anunţat joi Departamentul de Stat într-un comunicat postat pe site-ul oficial.

”Secretarul de stat Michael R. Pompeo i-a interzis public fostului preşedinte al Camerei Deputaţilor din România, Liviu Nicolae Dragnea, intrarea în Statele Unite din cauza implicării în fapte de corupţie”, se artă în comunicat.

Miercuri, 23 Ianuarie, 2019 - 09:24
El a negociat la București termenii Legii Offshore

Wess Mitchell, asistent al secretarului de Stat american pentru Afaceri europene si euroasiatice, a anuntat marti seara ca demisioneaza, la doar 16 luni dupa preluarea functiei, informeaza cotidianul The Washington Post si agentia Associated Press.

Departamentul de Stat a anuntat ca Wess Mitchell va ramane in functie pana la jumatatea lunii februarie.

Joi, 10 Ianuarie, 2019 - 19:20
Romania - furnizor de securitate şi stabilitate din 2% din PIB

Președintele României,  Klaus Iohannis, l-a primit joi, 10 ianuarie a.c., pe David Hale, Subsecretarul de stat pentru afaceri politice în Departamentul de Stat al Statelor Unite ale Americii, cu ocazia vizitei pe care acesta o efectuează în România.

Președintele României a reiterat angajamentul consecvent al țării noastre şi al său personal pentru aprofundarea Parteneriatului Strategic dintre România și SUA, subliniind, totodată, caracterul de excelență, substanța și dinamica acestuia.

Sâmbătă, 21 Iulie, 2018 - 10:11
Aceastea sunt un efect al recentelor presiuni făcute de Wess Mitchell pe legea OffShore

Începând din 2017, schimbările frecvente de guvern din România au dus la modificarea rapidă a politicilor ceea ce a determinat complicarea mediului de afaceri, se arată într-un raport despre climatul de business din România publicat de Departamentul de Stat al SUA.

Potrivit acestui document, deşi înainte de adoptarea unui act legislativ sunt necesare consultări cu părţile implicate şi studii de impact, această cerinţă a fost urmărită în mod inegal şi entităţile publice, în general, nu efectuează studii de impact amănunţite.

Luni, 18 Iunie, 2018 - 22:01
Discursul Asistentului Secretarului de Stat al SUA pentru Europa şi Eurasia, Wess Mitchell, la Universitatea din Bucureşti

„Vă mulţumesc pentru prezentarea extrem de amabilă, domnule rector Mircea Dumitru. Îi spuneam acum câteva minute domnului rector că am conferenţiat la această universitate cu câţiva ani în urmă, iar audienţa a fost atunci mult mai puţin numeroasă decât acum. Nu am nici cea mai mică idee care este motivul, sunt foarte bucuros că aţi venit să mă ascultaţi astăzi şi doresc să transmit recunoştinţa mea universităţii pentru ospitalitate. Şi doresc să vă mulţumesc dumneavoastră, tuturor, pentru că aţi venit.

Luni, 18 Iunie, 2018 - 18:06
Mitchell cântă pe altă „coardă” decât predecesorii săi, „comisarii” Nuland și Gordon

În timp ce relația cu America a fost cantonată pe palierul controlului și al impunerii de modele, pe parcursul administarției democrate, reprezentanții Departamentului de stat Nuland și Gordon comportându-se în vizitele lor la București ca niște veritabili comisari, adjunctul secretarului de Stat al SUA pentru Europa şi Eurasia, Wess Mitchell, a declarat, luni, că România a construit un sistem judiciar puternic şi instituţii anticorupţie, la care victimele comunismului nu au visat.

Duminică, 17 Iunie, 2018 - 09:36
Este posibil să facă și anunțul despre persoana noului ambasador

Adjunctul Secretarului de Stat al SUA pentru Europa şi Eurasia, Wess Mitchell, se va afla luni la Bucureşti, în cadrul unui turneu european care mai include Zagrebul, Praga şi Bruxellesul. Conform anunţului făcut sâmbătă de Departamentului de Stat al SUA, Mitchell se va întâlni cu oficiali români şi cu analişti independenţi. „În 18 iunie se va afla la Bucureşti unde va avea întâlniri cu înalţi oficiali şi cu analişti independenţi pe tema securităţii regionale şi cooperării economice.

Sâmbătă, 21 Aprilie, 2018 - 18:30
România nu a reuşit să atingă standardele UE privind închisorile!!!

Raportul de ţară privind Drepturile Omului, publicat de Departamentul de Stat al SUA, arată că închisorile din România nu au reuşit nici în 2017 să ajungă la standardele impuse de Consiliul Europei, alocând doar 4 metri pătraţi de spaţiu pentru fiecare deţinut.

„Condiţiile închisori au rămas grele. Acestea sunt supraaglomerate şi nu respectă standardele internaţionale. Abuzul la care sunt supuşi deţinuţii de către autorităţi sau alţi deţinuţi continuă să fie o problemă”, notează oficialii americani. 

Subscribe to Departamentul de Stat