Joi, 17 Octombrie, 2019 - 13:39

La data de 16.10.2019, procurorii DIICOT - Biroul Teritorial Maramureş împreună cu ofiţerii de poliţie judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Maramureş au efectuat un număr de 9 percheziţii domiciliare pe raza teritorială a municipiului Baia Mare, la locuinţele a patru bărbaţi, cu vârste cuprinse între 29 şi 36 de ani, suspectaţi de săvârşirea infracţiunilor de trafic de droguri de risc şi deţinere fără drept de droguri de risc în vederea consumului propriu.

Duminică, 13 Octombrie, 2019 - 16:15

Procurorii DIICOT și polițiștii au ridicat 20 de kilograme de heroină cu o valoare pe piață de 1,5 milioane de euro, în urma investigațiilor într-un dosar de trafic de droguri în care sunt cercetați un cetățean român și trei din Republica Moldova. La razie a fost găsită și valută.

Vineri, 11 Octombrie, 2019 - 11:38

Fostul procuror-şef al DIICOT, Felix Bănilă, urmează să îşi continue activitatea într-o funcţie de execuţie la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bacău.

Miercuri, 2 Octombrie, 2019 - 14:06
Vrea să ferească instituția de presiuni politice

Șeful DIICOT, Felix Bănilă, a anunțat, miercuri, că și-a depus demisia de onoare la Ministerul Justiției, decizie luată în urma discuțiilor cu ministrul Justiției și cu procurorul general. Bănilă consideră că demisia este necesară astfel încât colegii săi să lucreze într-un climat lipsit de presiuni politice, deși el personal nu se consideră vinovat pentru erorile din ancheta cazului de la Caracal.

Luni, 30 Septembrie, 2019 - 20:49

Klaus Iohannis a cerut, luni seara, de la Palatul Cotroceni, demisia șefului DIICOT, Felix Bănilă. El i-a reproşat acestuia modul în care a fost instrumentată ancheta în cazul de la Caracal. Șeful statului condamnă modul în care a fost tratată familia Melencu.

Joi, 26 Septembrie, 2019 - 13:50

Tonel Pop, avocatul familiei Luizei, a declarat că procurorii DIICOT i-ar putea deschide un dosar penal pe numele său, pentru obstrucţionarea justiţiei, dacă nu o convinge pe Monica Melencu să permită prelevarea probelor biologice.

Miercuri, 25 Septembrie, 2019 - 14:04

DIICOT a anunțat miercuri că a transmis o cerere în SUA, respectiv către FBI, pentru efectuarea unei expertize a ADN-ului Luizei Melencu, deoarece analiza mitocondrială nu poate fi efectuată nicăieri în România. Procurorii cer FBI și sprijin pentru realizarea profilului psihologic al lui Gheorghe Dincă.

Vineri, 20 Septembrie, 2019 - 08:35

La data de 19.09.2019 procurorii DIICOT-B.T.Giurgiu au dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpaţilor Ş. F. M., Ş. P., Ş. A.-D., Ş. M. A., M. M. D. şi T. A. I., pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de minori.

Miercuri, 18 Septembrie, 2019 - 08:25

În zilele de 16 şi 17.09.2019, procurorii DIICOT - Structura Centrală împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară delegaţi în cauză, pe baza materialului probator administrat până în prezent, au procedat la reconstituirea parţială a activităţilor ce reprezintă elementul material al infracţiunilor cercetate în cauza denumită generic "Caracal".

Marţi, 17 Septembrie, 2019 - 17:22

La data de 13.09.2019, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Serviciul Teritorial Craiova au dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpatului P.E., pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de persoane şi lovire sau alte violenţe.

Vineri, 6 Septembrie, 2019 - 14:38

Gheorghe Dincă, suspectul din cazul Caracal, este acuzat de două crime şi patru violuri. Iar soţia sa este cercetată pentru complicitate la omor. După mai bine de o lună de anchetă, şeful DIICOT a făcut un rezumat al celei mai complexe cercetări criminalistice din ultimele decenii. Anchetatorii au căutat în curtea lui Dincă 33 de zile, au scanat pământul, pereţii casei şi au săpat mai multe gropi adânci.

Vineri, 6 Septembrie, 2019 - 13:01

Procurorii DIICOT au extins urmărirea penală în cazul de la Caracal şi pentru complicitate la omor, pe numele soţiei lui Gheorghe Dincă, a anunţat, vineri, şeful DIICOT, Felix Dănilă.

„În data de 23 august 2019 s-a dispus extinderea urmăririi penale in rem şi pentru complicitate la omor urmare a sesizării formulate de mama victimei Melencu Luiza Mihaela în data de 22 august 2019 cu privire la o presupusă activitate infracţională a numitei Dincă Elena, soţia inculpatului”, a declarat Bănilă.

Marţi, 27 August, 2019 - 11:50

Procurorul-şef al DIICOT, Felix Bănilă, a spus marţi că nu poate fi exclusă varianta ca Luiza Melencu, fata de 18 ani dispărută în luna aprilie, să fie în viaţă, având în vedere că rezultatele testelor ADN în cazul acesteia nu au fost concludente.

"Nu excludem niciuna dintre variante. Ştiţi foarte bine că testele ADN în cazul victimei majore nu sunt concludente şi de aceea, la momentul acesta, nu putem exclude nicio variantă", a spus Felix Bănilă, la venirea la CSM.
 

Luni, 26 August, 2019 - 15:20

Biroul de Informare și Relații Publice din cadrul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism este împuternicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:

În perioada 20.08.2019 - 26.08.2019, procurorii DIICOT - Structura Centrală împreună cu polițiști specializați din cadrul Poliției Române, delegați în cauză, au efectuat mai multe audieri, atât la sediul Poliției Municipiului Caracal cât și la sediul DIICOT- Structura Centrală.

Luni, 26 August, 2019 - 13:23

Duminică, 25.08.2019, procurorii D.I.I.C.O.T. - Serviciul Teritorial Galați au dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpaților P. N., P. C.-C., P. V., A. D. și L. D., cu vârste cuprinse între 21 și 53 de ani, într-o cauză vizând destructurarea unui grup infracțional organizat, specializat în săvârșirea infracțiunilor de trafic de minori şi trafic de persoane, în formă continuată.

Joi, 22 August, 2019 - 16:16

DIICOT face precizări de ultimă oră despre rețeaua de prostituție condusă de clanul Sprânceană și destructurată la Timișoara, în această dimineață, după ce  forțele speciale au descins la mai multe adrese ale proxeneților.

Marţi, 20 August, 2019 - 08:17

Biroul de Informare şi Relaţii Publice din cadrul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

În perioada 15.08.2019 - 19.08.2019, procurorii DIICOT-Structura Centrală împreună cu poliţişti specializaţi din cadrul Poliţiei Române, delegaţi în cauză, au continuat percheziţia efectuată la domiciliul inculpatului Dincă Gheorghe, respectiv, activitatea de scanare şi excavare a zonelor delimitate.

Luni, 19 August, 2019 - 20:00

Un număr de opt persoane din cele 16 aduse la audieri săptămâna trecută, în urma unor percheziţii efectuate de DIICOT într-un dosar de trafic de droguri de risc, au primit mandate de arestare preventivă.

Potrivit deciziei magistraţilor Tribunalului Vâlcea, cei opt suspecţi sunt toţi din Vâlcea şi au fost trimişi după gratii pentru 30 de zile, după ce la domiciliile lor anchetatorii au descoperit cinci plantaţii de cannabis şi alte droguri a căror valoare a fost estimată la 500.000 de euro.

Vineri, 16 August, 2019 - 18:42

Procurorii au descoperit o altă victimă a lui Gheorghe Dincă, minoră la momentul la care a fost violată de acesta, informează Știrile TVR.

Miercuri, 14 August, 2019 - 10:29

Biroul de Informare şi Relaţii Publice din cadrul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

Marţi, 13 August, 2019 - 08:21

Precizări privind cadrul normativ şi cazuistica Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism în materia infracţiunilor de trafic de persoane, trafic de minori, pornografie infantilă

Având în vedere informaţiile apărute în spaţiul public în ultima perioadă, Biroul de Informare şi Relaţii Publice aduce la cunoştinţă următoarele:

Miercuri, 7 August, 2019 - 19:19

Familia Luizei a depus o cerere la DIICOT în dosarul anchetei în cazul din Caracal prin care solicită daune morale în valoare de 300.000 de euro, au precizat, pentru Mediafax, surse judiciare.

Procurorii DIICOT au găsit un sac cu oase și cenușă în pădurea în care a indicat Gheorghe Dincă faptul că și-a ascuns urmele.

Suspectul susține că este vorba despre rămășițele umane ale Luizei Melencu (18 ani), pe care ar fi ucis-o în luna aprilie, în aceeași zi în care a sechestrat-o.

Miercuri, 7 August, 2019 - 11:55

La data de 06.08.2019, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Biroul Teritorial Bistriţa - Năsăud împreună cu ofiţerii de poliţie judiciară din cadrul SCCO Bistriţa - Năsăud au efectuat un număr de 3 percheziţii domiciliare la locuinţele a două persoane suspectate pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de droguri de risc.

Marţi, 6 August, 2019 - 15:19

Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a decis, marţi, sesizarea Inspecţiei Judiciare pentru a face verificări la DIICOT privind modul de instrumentare a dosarelor aflate în lucru având ca obiect infracţiunile de trafic de persoane şi trafic de minori.

Totodată, Secţia a dispus sesizarea IJ pentru a verifica modul de înregistrare şi instrumentare de către parchetele de pe lângă judecătorii şi tribunale a dosarelor ce au ca obiect infracţiunile de lipsire de libertate şi omor.

Sâmbătă, 3 August, 2019 - 14:40
Din analize a rezultat profilul genetic al Alexandrei

”DIICOT continuă activitățile începute in ziua de ieri, potrivit comunicării anterioare, prin cercetarea efectuată de echipe complexe, a locuinței inculpatului, echipe formate din procurorii care efectuează UP, polițiști specializați în cercetarea infracțiunii de omor, criminaliști și polițiști din cadrul structurii specializate a IGPR – DCCO.

Vineri, 2 August, 2019 - 12:40

Purtătorul de cuvânt al DIICOT, Mihaela Porime, a declarat, vineri, la Caracal, că vor fi cercetate toate zonele din curtea locuinţei lui Gheorghe Dincă, de echipe complexe. 

Joi, 1 August, 2019 - 12:57

La data de 01.08.2019, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Biroul Teritorial Buzău au dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore faţă de inculpaţii A. A. şi Ş.O., pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de persoane.

Joi, 25 Iulie, 2019 - 13:53

La data de 25.07.2019, procurorii D.I.I.C.O.T. - Structura Centrală împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul D.C.C.O. - Serviciul de Combatere a Grupurilor de Criminalitate Organizată şi Serviciul Antidrog, B.C.C.O. - Craiova au efectuat un număr de 14 percheziţii domiciliare pe raza municipiilor Craiova şi Bucureşti, precum şi în localităţile Salcia şi Argetoaia din judeţul Dolj.

Joi, 18 Iulie, 2019 - 13:19

La data de 18.07.2019, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Serviciul Teritorial Piteşti împreună cu ofiţerii de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Piteşti, Bucureşti, Craiova şi Suceava au efectuat un număr de 32 percheziţii domiciliare pe raza teritorială a judeţelor Argeş şi Suceava, precum şi în municipiul Bucureşti, la locuinţele a 21 de suspecţi, într-o cauză vizând destructurarea unui grup infracţional organizat, specializat în săvârşirea infracţiunii de contrabandă.

Miercuri, 3 Iulie, 2019 - 13:59

La data de 02.07.2019, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Serviciul Teritorial Iaşi împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Iaşi, Constanţa, Piteşti, Bucureşti şi Serviciului de Combaterea Criminalităţii Organizate Neamţ au efectuat un număr de 18 percheziţii domiciliare pe raza judeţelor Iaşi, Constanţa, Neamţ, Argeş, Giurgiu şi a municipiului Bucureşti, într-o cauză vizând destructurarea unui grup infracţional organizat, specializat în săvârşirea infracţiunii de înşelă

Subscribe to DIICOT