Miercuri, 29 Iulie, 2020 - 10:50

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6 dezvoltă reţeaua de asistenţi maternali profesionişti

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6 organizează selecţie în vederea atestării şi angajării de asistenţi maternali profesionişti, pentru dezvoltarea reţelei de asistenţă maternală la nivelul comunităţii Sectorului 6.

Vineri, 19 Iunie, 2020 - 18:00

Centrele de zi dedicate persoanelor cu dizabilităţi din Sectorul 6 se redeschid de luni.

"Aproximativ 100 de persoane cu dizabilităţi - copii şi adulţi - reîncep de luni, 22 iunie, activitatea de recuperare şi reabilitare în cadrul centrelor specializate din subordinea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6", se arată într-un comunicat al autorităţii locale.

Conform sursei citate, activitatea se va relua treptat, cu respectarea normelor de igienă, în acord cu legislaţia în vigoare.

Miercuri, 29 Aprilie, 2020 - 13:51

În această perioadă, Primăria Sectorului 6 prin Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6, este alături de toţi cetăţenii afectaţi direct sau indirect de pandemia CoVid 19 şi, implicit, de toate persoanele aflate în autoizolare, care au nevoie de suport material sau psihologic.

Luni, 27 Aprilie, 2020 - 18:24

Chiar dacă se află în autoizolare la domiciliu, împreună cu familia, copiii cu dizabilități din Sectorul 6 continuă activitatea de recuperare cu ajutorul tehnologiei.

La Complexul de Servicii de Recuperare, aflat în subordinea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6, toți cei 110 beneficiari își fac exercițiile acasă! Și asta pentru că kinetoterapeuții au găsit o modalitate accesibilă de a ajunge la ei, pe perioada pandemiei: prin intermediul instrumentelor online.

Marţi, 17 Martie, 2020 - 13:59

Începând din data de 12 martie 2020, în vederea prevenirii răspândirii infecţiei cu virusul COVID - 19, Primăria Sectorului 6, prin Directia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6, a contactat gospodăriile în care se găsesc persoane declarate oficial în autoizolare la domiciliu, pentru a le informa despre programul de sprijin, care constă în:

- distribuirea de alimente, apă şi produse igienico-sanitare în pachete standard;

- consultanţă şi suport emoţional persoanelor care solicită acest tip de sprijin;

Marţi, 3 Decembrie, 2019 - 15:22

Marti, 03 decembrie 2019, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6 marchează Ziua Internațională a Persoanelor cu Dizabilități printr-un experiment muzical inedit: un concert cu ochii larg… închiși! Timp de 15 minute, într-o sală a Centrului de Dezvoltare Personală și Recreere “Conacul Golescu Grant”, zeci de persoane cu dizabilități, împreună cu reprezentanți ai asociațiilor din domeniu dar și specialiști ai DGASPC Sector 6, vor asculta Bach pe întuneric, renunțând la văz și folosind celelalte simțuri pentru a se bucura de întregul moment.

Miercuri, 16 Octombrie, 2019 - 14:38

Prin parteneriatul dintre Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6 şi Asociaţia Sănătate pentru Viaţă, astăzi, 16 octombrie 2019, un număr de 60 de persoane în vârstă, membre ale Cluburilor Seniorilor din Sectorul 6, au participat la o întâlnire dedicată problemelor medicale specifice vârstei şi celor mai bune metode de a te menţine sănătos.

Miercuri, 16 Octombrie, 2019 - 11:12

Prin intermediul Magazinului caritabil SocialXChange din Sectorul 6, un pătuţ supraetajat, donat de către o persoană binevoitoare din comunitate, şi-a găsit cu uşurinţă destinatarii. Două fetiţe de 6 şi 7 ani, provenind dintr-o familie defavorizată, au primit vizita lucrătorilor magazinului, intrând în posesia obiectului de mobilier care le va face viaţa mai uşoară.

Luni, 7 Octombrie, 2019 - 16:42

Începând cu 10 octombrie 2019, Centrul de Recreere și Dezvoltare Personală „Conacul Golescu-Grant”, coordonat de Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6, va găzdui expoziția interactivă Utopica.

Joi, 1 August, 2019 - 13:56

Peste 850 de copii din Sectorul 6 s-au înscris deja la cursurile gratuite organizate de Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6 și derulate în cadrul Centrului de Recreere şi Dezvoltare Personală Conacul Golescu-Grant. Învățarea eficientă, muzicoterapia, discursul liber, spaniola și dezvoltarea personală sunt cursurile la care nu mai sunt locuri libere, după o lună de înscrieri! 

Marţi, 30 Iulie, 2019 - 10:25

Copiii din Sectorul 6 se pregătesc miercurea aceasta de întâlniri de seamă. Ei vor face cunoștință cu Gloria și unicornul magic, cu Străfurnica și prietenii săi, dar și cu Șoarele de oraș și Soarele de la sat. Pe toate aceste personaje le vor cunoaște în cadrul Atelierului de Povești, un proiect organizat de Direcția Generală de Asistență și Protecția Copilului Sector 6. În această săptămână, poveștile vor fi spuse de actori, jurnaliști și bloggeri.

Joi, 18 Iulie, 2019 - 12:21

Igiena înseamnă sănătate? O întrebare la care copiii care au participat ieri, 17 iulie 2019, la Atelierul de Povești au aflat răspunsul corect. Medici de la Centrul de Sănătate Multifuncțional “Sfântul Nectarie” au poposit la Magazinul Socialxchange Crângași.

Luni, 15 Iulie, 2019 - 16:26

O nouă săptămână vine cu o altă șansă ca bunicii din comunitate să le citească basme și poezii copiilor tăi. Așa cum deja te-am obișnuit, în fiecare zi de miercuri, între orele 10.00 – 12.00, cele două sedii ale magazinelor SocialXchange, din Calea Crângași nr. 3 şi, respectiv, Aleea Lunca Cernei nr. 6A, îi aşteaptă pe copii la întâlnirea cu eroi extraordinari, locuri îndepărtate şi aventuri fantastice. Vocea care îi poartă pe cei mici în alte lumi aparține seniorilor din cadrul Cluburilor de Seniori Sector 6.

Miercuri, 10 Iulie, 2019 - 12:37

O nouă zi de miercuri, o nouă șansă ca bunicii din Sectorul 6 să citească o poveste copilului tău! Aproximativ 20 de prichindei s-au înscris deja la Atelierul de Povești care se va desfășura la cele două magazine caritabile SocialXChange, în această zi până la orele 12:00.
Tematica din această săptămână este “Povești cu povețe” și va scoate din bibliotecă cele mai interesante fabule. Cei mici îi vor cunoaște pe vulpoiul predicator și pe lupul moralist, pentru ca în final să plece acasă cu o învățătură importantă, ascunsă în paginile cărților colorate.

Luni, 8 Iulie, 2019 - 14:14

În urma parteneriatului încheiat între Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6 şi Asociaţia Mondială pentru Orfani (AMOR), copii defavorizaţi din comunitate au şansa de a-şi aprofunda cunoştinţele de programare pe calculator.

Copiii au fost selecţionaţi dintr-un număr de 20 de participanţi la cursurile de iniţiere în tainele informaticii, susţinute de Asociaţie, începând cu jumătatea lunii iunie.

Vineri, 28 Iunie, 2019 - 13:00

În epoca informatizării şi a interentului, deţinerea unui calculator nu mai este un lux, ci o necesitate, iar competenţele profesionale şi chiar statutul social al unei persoane sunt frecvent evaluate din perspectiva cunoştinţelor informatice pe care aceasta le deţine. 
A avea posibilitatea de a lucra la un computer şi de a învăţa limbajul propriu acestui instrument reprezintă o şansă la normalitate, pe care Autorităţile Locale ale Sectorului 6 îşi propun să o ofere tuturor. 

Miercuri, 26 Iunie, 2019 - 10:02

Copilul tău este pasionat de sport, muzică, dans, teatru, limbi străine, informatică? 1.300 de locuri gratuite la cursuri de dezvoltare personală îi oferă acum ocazia de dobândi cunoştinţe şi aptitudini noi!

La iniţiativa Primăriei Sectorului 6, o serie de cursuri atractive, care pun în practică metode nonformale, sunt puse la dispoziţia copiilor şi adolescenţilor din comunitate. Metodele de predare sunt interactive, nu există teme pentru acasă și nici catalog.  

Vineri, 21 Iunie, 2019 - 13:52

În perioada 24-28 iunie 2019, un grup de 8 copii beneficiari ai Programului Integrat de Educaţie pentru Diversitate (PIED), derulat de Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6, va participa la cea de-a VI-a ediţie a competiţiei de fotbal “Copa Alma”, desfăşurată în oraşul Felcsut, Ungaria.

Vineri, 14 Iunie, 2019 - 13:20

"Să reciclăm, nu să aruncăm!", este tema pe care Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6 o propune participanţilor la Taberele de Cartier din acest an.

O temă care, cu sprijinul Primăriei Sectorului 6, a făcut în această lună obiectul unei campanii de sensibilizare şi conştientizare în rândul comunităţii, prilejuită de sărbătorirea Săptămânii Voluntariatului în comunitate.

Vineri, 14 Iunie, 2019 - 12:30

„Să reciclăm, nu să aruncăm!”, este tema pe care Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6 o propune participanţilor la Taberele de Cartier din acest an. 

O temă care, cu sprijinul Primăriei Sectorului 6, a făcut în această lună obiectul unei campanii de sensibilizare şi conştientizare în rândul comunităţii, prilejuită de sărbătorirea Săptămânii Voluntariatului în comunitate.

Miercuri, 22 Mai, 2019 - 12:32

Un număr de 45 de copii care frecventează Centrul de zi “Sf.Andrei” au aflat care sunt tehnicile corecte de periaj dentar direct de la stomatologul Centrului de Sănătate Multifuncțional “Sfântul Nectarie”.
Acțiunea face parte din campania “Când doi ori doi fac şase, zâmbeşte!”, care promovează igiena orală, atât pentru asigurarea unui zâmbet frumos, dar şi pentru evitarea apariţiei infecţiilor bucale.

Marţi, 21 Mai, 2019 - 16:46

La ce te gândești când ai în fața ta o lădiță cu nisip și miniaturi? Poate la mare și la copii. În Sectorul 6, ne gândim și la o formă inedită de terapie – cea prin jocul cu nisip. În fiecare zi de miercuri, 8 prichindei din comunitatea noastră se simt ca la mare și se bucură de nisip, într-un cadru plăcut, la Centrul de Recreere și Dezvoltare Personală Conacul Golescu Grant.

Miercuri, 15 Mai, 2019 - 12:15

Știați că 10% dintre produsele alimentare cu care ne umplem coșul de cumpărături ajung la gunoi? Mai mult, v-ați gândit vreodată că în țara noastră risipa alimentară se ridică la 6.000 de tone pe zi? Iar cea mai alarmantă statistică vine atunci când vorbim despre locul în care se produce risipa: doar 7% în retail și aproape 50% în gospodării! 

Marţi, 9 Aprilie, 2019 - 16:30

Copii cu vârste între 6 și 10 ani, beneficiari ai Programului Integrat de Educaţie pentru Diversitate (PIED) s-au întâlnit zilele acestea cu jurnaliști ai publicațiilor de limbă germană, din dorința de a povesti despre provocările cu care se confruntă zilnic, pentru o educație cât mai bună.

Programul Integrat de Educaţie pentru Diversitate este un proiect al Primăriei Sectorului 6, prin Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6, dedicat elevilor defavorizați din cartierul Giulești-Sârbi.

Luni, 8 Aprilie, 2019 - 14:19

Luni, 15 aprilie 2019, Primăria Sectorului 6 prin Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6 organizează ediția a II-a a Campaniei “6 PENTRU VIAȚĂ” – campanie de donare de sânge.

Acțiunea va avea loc între orele 08.30 - 12.30, la Centrul de Sănătate Multifuncțional “Sfântul Nectarie” și este realizată cu sprijinul Spitalului Universitar de Urgenţă Militar Central “Dr. Carol Davila”.

Joi, 28 Martie, 2019 - 12:52

Copilul dumneavoastră are manifestări de timiditate, anxietate, introversiune, tristeţe sau scăderea stimei de sine?  

Poate fi vorba despre bullying la şcoală sau în grupul de prieteni din cartier, un fenomen tot mai frecvent, care face obiectul unui program de combatere iniţiat de Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6 în parteneriat cu Asociația Sprijinirea Integrării Sociale (ASIS).

Vineri, 15 Martie, 2019 - 13:31

La iniţiativa primarului Gabriel Mutu, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6 a început un dialog cu asociațiile de studenți dornice să susţină activitățile derulate în sprijinul beneficiarilor de servicii sociale. La apelul nostru au răspuns Liga Studenților și Absolvenților din Universitatea Națională de Educație Fizică și Sport, Societatea Studenților în Medicină, Asociația Studenților în Drept și Asociația Studenților din Filosofie.

Joi, 28 Februarie, 2019 - 17:36

Într-o perioadă în care se vorbește tot mai mult despre inteligența artificială și roboți, peste 30 de beneficiari ai Centrului pentru copii cu dizabilităţi “Domnița Bălașa”, aflat în subordinea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6, au avut ocazia de a pătrunde în acest univers aparte al tehnologiei de vârf.

Joi, 20 Decembrie, 2018 - 11:20

Pentru sute de copii și adulți din Sectorul 6, care duc în fiecare zi o luptă cu dizabilitățile, sărbătorile de iarnă sunt momentul cel mai frumos. Este acea perioadă în care se reîntorc către cântec și dans cu bucurie, reușind să uite de momentele grele prin care trec și de prejudecățile de care deseori se lovesc. 

Marţi, 4 Decembrie, 2018 - 12:14

Cei 100 de ani care s-au scurs de la înfăptuirea Marii Uniri au fost celebrați și de iubitorii sportului minții din Sectorul 6. 
În cadrul unui eveniment care reprezintă o punte între generații, copii, adolescenți și persoane vârstnice din comunitate s-au întâlnit în incinta Centrului de Recreere și Dezvoltare Personală Conacul Golescu-Grant, din Aleea Țibleș nr. 64, pentru a se înfrunta în fața tablelor de șah. 

Subscribe to Direcția Generala de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6