Vineri, 23 Octombrie, 2020 - 13:09

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul teritorial Braşov au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi luarea măsurii controlului judiciar pe cauţiune pe o durată de 60 de zile, începând cu data de 22 octombrie 2020, faţă de fiecare dintre inculpaţii:

SCRIPCARU GEORGE, primar în exerciţiu al municipiului Braşov, cu privire la săvârşirea infracţiunii de şantaj;

CORNEA GEORGE MIHAI, director general al Regiei Autonome de Transporturi Braşov (RATBV) SA, cu privire la săvârşirea infracţiunii de şantaj în forma complicităţii.

Miercuri, 23 Septembrie, 2020 - 13:05

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Secţia de combatere a corupţiei au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore, începând de la data de 22 septembrie 2020, a unui inculpat, persoane fără calitate specială, pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă.

În ordonanţa procurorilor se arată că, în cauză, există date şi probe care conturează următoarea stare de fapt:

Vineri, 7 August, 2020 - 13:15

Biroul de Informare şi Relaţii Publice a întocmit o sinteză a cauzelor finalizate de procurorii anticorupţie în luna iulie 2020, altele decât cele deja mediatizate prin intermediul comunicatelor de presă:

1. Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Cluj au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpatului

Marţi, 4 August, 2020 - 11:49

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul teritorial Bacău au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore, începând de la data de 3 august 2020, a inculpaţilor:

SANDU VICTOR, la data faptei director general al Administraţiei Naţionale "Apele Române", în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de luare de mită,

Persoana fizică, om de afaceri, reprezentant al unei societăţi comerciale, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de dare de mită.

Luni, 3 August, 2020 - 12:54

La solicitarea procurorilor din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Bacău, judecătorii Curţii de Apel Bacău au dispus măsura arestului la domiciliu, pe o perioadă de 30 de zile (cu începere de la 31 iulie 2020), pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită, faţă de fiecare dintre următorii inculpaţi:

Vineri, 22 Mai, 2020 - 10:15

Rezumat discurs procuror șef al D.N.A. la conferința de presă online organizată la finalul stării de urgență

Miercuri, 6 Mai, 2020 - 12:40

În cauza mediatizată prin comunicatul nr. 236 din 15 aprilie 2020, Biroul de Informare şi Relaţii Publice este abilitat să transmită următoarele:

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Secţia de combatere a corupţiei au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv pentru 30 de zile, a unui inculpat, persoană fizică fără calitate specială, reprezentant legal al unei firme private, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de luare de mită.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut următoarea stare de fapt:

Miercuri, 6 Mai, 2020 - 12:30

În cauza mediatizată prin comunicatul nr. 238/VIII/3 din 15 aprilie 2020, Biroul de Informare şi Relaţii Publice este abilitat să transmită, în completare, următoarele:

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Secţia de combatere a corupţiei au dispus trimiterea în judecată a inculpatei ZANFIR CARMEN ELENA, director şi ordonator de credite la o şcoală gimnazială din Bucureşti (plasată în arest la domiciliu pentru 30 de zile), sub aspectul săvârşirii infracţiunii de luare de mită.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut următoarea stare de fapt:

Miercuri, 19 Februarie, 2020 - 16:33

Medicul Mircea Beuran s-a prezentat, miercuri, la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie. La intrarea în DNA, Mircea Beuran nu a dorit să dea declaraţii jurnaliştilor.

Audierea are loc cu o zi înainte ca judecătorii Curţii de Apel Bucureşti să judece contestaţia Direcţiei Naţionale Anticorupţie împotriva deciziei Tribunalul Bucureşti de la finalul săptămânii trecute, care a respins cererea de arestare preventivă a chirurgului Beuran, însă a decis ca acesta să fie plasat în arest la domiciliu. Decizia instanţei nu a fost definitivă.

Miercuri, 18 Septembrie, 2019 - 14:21

În cauza mediatizată prin comunicatele nr. 378/VIII/3 din data de 25 aprilie 2019 și nr. 430/VIII/3 din 23 mai 2019, procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție au dispus trimiterea în judecată, sub control judiciar, a inculpaților:

IACOB ADRIAN, la data faptei chestor de poliție și rector al Academiei de Poliție „Alexandru Ioan Cuza”,

Marţi, 18 Iunie, 2019 - 18:16
Dorin Marian a fost și consilier al lui Emil Constantinescu

La solicitarea reprezentaților mass media, Biroul de Informare și Relații Publice este abilitat să transmită următoarele: 

"Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de inculpații:

MARIAN MARIUS-DORIN, la data faptei șef al cancelariei prim-ministrului și BERTEANU PETRU, la data faptei administrator al unor societăți comerciale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de complicitate la luare de mită.

Marţi, 18 Iunie, 2019 - 18:13

Ca urmare a interviului publicat de o agenţie de presă în care fostul şef al Secţiei pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie Gheorghe Stan a afirmat că Direcţia Naţională Anticorupţie ar fi fost de acord cu decizia secţiei de a retrage căile de atac în două dosare penale aflate pe rolul instanţelor de judecată, Biroul de Informare şi Relaţii Publice face următoarea precizare:

Luni, 18 Martie, 2019 - 14:39
A recunoscut doar că...nu e perfectă!

Fostul procuror-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Laura Codruţa Kovesi, a fost audiată la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Instanţa a judecat contestaţia Inspecţiei Judiciare la una dintre acţiunile disciplinare respinse de CSM.

Miercuri, 19 Decembrie, 2018 - 19:07

Omul de afaceri Sorin Ovidiu Vântu a fost trimis în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie într-un dosar în care este acuzat de cumpărare de influenţă, după ce i-ar fi dat fostului preşedinte al Camerei Deputaţilor Bogdan Olteanu 1.000.000 de euro.

Procurorii DNA l-au trimis în judecată pe Sorin Ovidiu Vîntu, aflat în prezent în închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de cumpărare de influenţă.

Joi, 22 Noiembrie, 2018 - 11:11

Ca urmare a informaţiilor apărute în spaţiul public în legătură cu procedura de avizare a propunerilor formulate de ministrul justiţiei, de numire în funcţii de conducere la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Direcţia Naţională Anticorupţie, Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, Biroul de Informare Publică şi Relaţii cu Mass Media este abilitat să facă următoarele precizări:

Marţi, 1 Mai, 2018 - 12:19

Directia Nationala Anticoruptie (DNA) a finalizat ancheta in dosarul mortii politistului Bogdan Gigina, in care fostul ministru de Interne Gabriel Oprea este urmarit penal pentru savarsirea infractiunii de ucidere din culpa.

Procurorul de caz a terminat ancheta de saptamana trecuta si a inaintat-o sefului ierarhic pentru confirmarea solutiei dispuse, au precizat surse pentru Agerpres.

Subscribe to Directia Nationala Anticoruptie