Vineri, 4 Octombrie, 2019 - 12:42

DNA cere judecătorilor ca Bogdan Olteanu, fost președinte al Camerei Deputaților și viceguvernator al BNR, să fie condamnat la 10 ani de închisoare pentru trafic de influență.

Politicianul ar fi primit în 2008, pe când prezida Camera Deputaților, un milion de euro de la omul de afaceri Sorin Ovidiu Vântu.

În schimb, premierul de atunci, Călin Popescu Tăriceanu, urma să fie influențat pentru numirea lui Liviu Mihaiu în funcția de guvernator al Administrației Rezervației Biosferei Deltei Dunării.

Miercuri, 25 Septembrie, 2019 - 14:38
Fostul șef SRI este martor în procesul în care Ghiță a denunțat-o pe Kovesi

Audiat pe 30 august, la Secţia pentru investigarea infracţiunilor din justiţie (SIIJ), în dosarul în care Laura Codruţa Kovesi este inculpată în legătură cu extrădarea lui Nicolae Popa fostul director SRI, George Maior a făcut declarații șocante. Audierea a avut loc la luni bune după prima citare, Maior refuzând de cel puţin două ori să se prezinte la SIIJ, invocând diverse motive legate de sănătate sau de agenda încărcată.

Marţi, 24 Septembrie, 2019 - 13:48

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul teritorial Craiova au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a unui cetăţean italian, administrator al unei societăţi comerciale, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de folosire sau prezentare cu rea credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene, cu consecinţe deosebit de grave.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut următoarea stare de fapt:

Miercuri, 18 Septembrie, 2019 - 18:00

Procurorii DNA i-au trimis în judecată, sub control judiciar, pe fostul rector al Academiei de Poliție, Adrian Iacob, și pe fostul prorector al instituției, Mihail Marcoci, pentru șantajarea jurnalistei Emilia Șercan.

Marţi, 10 Septembrie, 2019 - 19:20

Un procuror al DNA a susținut, marți, în fața unui complet de cinci judecători de la instanța supremă că CCR s-ar afla într-o stare de ilegalitate pentru că au trecut aproape 70 de zile de când a dat controversata decizie privind specializarea completurilor de trei judecători.

Mai mult, instituția nici n-a motivat-o în timp de 30 de zile așa cum spune regulamentul de organizare CCR.

Pe lângă magistratul DNA și consilierul Romsilva a fost de acord cu referirile procurorului și a cerut instanței supreme să judece dosarul.

Marţi, 10 Septembrie, 2019 - 18:18

Fostul șef al SRI, George Maior, este audiat la DNA în calitate de martor în dosarul controversatului lobbyst american Elliott Broidy, au declarat surse judiciare.

Elliott Broidy este fostul vicepreşedinte al Comitetului de strângere de fonduri pentru victoria lui Donald Trump la președenția Statelor Unite. 

Totodat, el este cel care l-a invitat pe Liviu Dragnea la petrecerea de învestire a actualului preşedinte american, informează jurnaliștii de la România Curata.

 

Duminică, 25 August, 2019 - 20:23
La precedentele două citări fostul șef al SRI nu s-a prezentat

Surse judiciare au declarat că fostul șef al Serviciului Român de Informații, George Maior, a fost citat pentru vineri, 30 august, de către procurorii Secției de investigare a infracțiunilor din justiție (SIIJ), în dosarul privind extrădarea lui Nicolae Popa, în care Laura Codruța Kovesi are calitatea de inculpat.

Este a treia oară când procurorii Secției de investigare a infracțiunilor din justiție (SIIJ) îl citează pe George Maior să se prezinte în acest dosar, fostul șef al Serviciului Român de Informații fiind citat anterior pe 23 iulie și pe 23 mai, dar neprezentându-se.

Miercuri, 21 August, 2019 - 17:45

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate corupției au dispus luarea măsurii controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile, față de inculpatul LA SALA MARIO, cetățean italian, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trafic de influență.

Sâmbătă, 17 August, 2019 - 10:57

Biroul de Informare și Relații Publice din cadrul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism este împuternicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:

În dimineaţa zilei de 17.08.2019, Institutul Național de Medicină Legală ”Mina Minovici” a înaintat Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism constatările preliminare ale expertizei genetice judiciare, potrivit cărora:

Miercuri, 7 August, 2019 - 19:28
Sorin Mândruțescu nu comentează

Pocurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au efectuat, miercuri, percheziţii la sediul companiei Oracle din Pipera, în cauză existând suspiciuni de fapte de corupţie în cadrul unor contracte.

Miercuri, 7 August, 2019 - 17:18

Doi inspectori vamali din cadrul Direcţiei Judeţene pentru Accize şi Operaţiuni Vamale Bihor au fost trimişi în judecată de procurorii anticorupţie într-un dosar în care sunt acuzaţi de abuz în serviciu.

Joi, 25 Iulie, 2019 - 13:40

În completarea comunicatului nr. 182/VIII/3 din 22 februarie 2017, procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției au dispus trimiterea în judecată a inculpaților:

BACINSCHI DECEBAL-GABRIEL, la data faptei primar al Municipiului Focșani, județul Vrancea, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit.

Luni, 22 Iulie, 2019 - 17:33

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul teritorial Craiova au dispus trimiterea în judecată, sub control judiciar pe cauţiune, a inculpatului TĂNĂSESCU DAN, director executiv în cadrul Direcţiei pentru Agricultură Judeţeană Gorj, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de:

- luare de mită, în formă continuată,
- fals în declaraţii, în formă continuată.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut următoarea stare de fapt:

Luni, 22 Iulie, 2019 - 16:30

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a anunţat luni că raportul de control privind platforma informatică a Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate va fi depus la DNA în următoarele zile, după finalizare.

Vineri, 12 Iulie, 2019 - 16:48

Premierul Viorica Dăncilă a afirmat vineri că, atât timp cât mai există unele aspecte legate de persoana fostei şefe a DNA Laura Codruţa Kovesi, nu este oportună o susţinere a sa pentru funcţia de procuror şef european, dar a subliniat că aceasta este opinia sa personală, iar o decizie va fi luată în forurile statutare ale PSD.

Miercuri, 3 Iulie, 2019 - 17:00

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Constanța au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale în trei dosare distincte și începerea urmăririi penale într-un al patrulea dosar față de mai multe persoane (inculpați și suspecți) din cadrul Primăriei Constanța, după cum urmează:

Marţi, 2 Iulie, 2019 - 12:25

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul teritorial Bacău au dispus trimiterea în judecată, a inculpaţilor:

NECULA COSMIN, primarul municipiului Bacău,

ŞTEFAN DRAGOŞ DANIEL, la data faptei viceprimar al municipiului Bacău,

pentru săvârşirea infracţiunii de participaţie improprie (sub forma determinării) la infracţiunea de abuz în serviciu, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut următoarea stare de fapt:

Luni, 24 Iunie, 2019 - 17:10

La data de 24 iunie 2019, procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secţia de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție au dispus retrimiterea în judecată a inculpaților:

UDREA ELENA GABRIELA, membru al Guvernului la data faptelor, pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de influență și spălare a banilor,

ANDRONIC DAN-CĂTĂLIN, om de afaceri și jurnalist, pentru săvârșirea infracțiunii de mărturie mincinoasă.

Luni, 24 Iunie, 2019 - 13:35

La solicitarea reprezentaţilor mass media, Biroul de Informare şi Relaţii Publice este abilitat să transmită următoarele:

Joi, 20 Iunie, 2019 - 13:57

Fostul deputat Ioan Oltean s-a prezentat, joi, la Direcţia Naţională Anticorupţie, pentru a fi audiat în dosarul ANRP.

"Vom trăi şi vom vedea ce se va întâmpla. Într-un fel sau altul lucrurile trebuie clarificate. Dosarul a fost trimis definitiv de Înalta Curte acum doi ani. El trebuie acum închis fie printr-o clasare, fie printr-o retrimitere la instanţă", a declarat Oltean.
 

Marţi, 11 Iunie, 2019 - 13:00

Procurorii DNA şi-au retras, marţi, contestaţia depusă după ce Tribunalul Bucureşti le-a respins cererea de prelungire a mandatului de arestare preventivă în lipsă emis pe numele omului de afaceri Elan Schwartzenberg, constatând că faptele acestuia s-au prescris în data de 6 iunie.
Pe 16 ianuarie 2019, avocaţii omului de afaceri au cerut revocarea mandatului de arest preventiv, însă decizia a fost respinsă atunci de instanţă. 

Joi, 6 Iunie, 2019 - 13:10

Ca urmare a solicitărilor formulate de reprezentanţi ai mass media şi având în vedere interesul public major suscitat de tematica solicitărilor respective, pentru o corectă informare a opiniei publice, Biroul de Informare şi Relaţii Publice este abilitat să vă comunice următoarele:

Joi, 6 Iunie, 2019 - 09:21

Magistraţii Curţii de Apel Bucureşti i-au dat câtig de cauză procurorului Doru Ţuluş şi au anulat ordinul emis de fosta şefă DNA, Laura Codruţa Kovesi, prin care acesta a fost revocat din funcţia de la Direcţie. Decizia nu este definitivă.

„Anulează Ordinul nr. 300/05.07.2017 emis de Procurorul Şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie. Respinge ca nefondat capătul de cerere privind daunele morale. Obligă pârâtul la plata către reclamant la cheltuieli de judecată în sumă de 7611, 78 lei”, se arată în minuta instanţei Curţii de Apel Bucureşti. 

 

Marţi, 4 Iunie, 2019 - 12:20

Preşedintele Klaus Iohannis a criticat, marţi, votul din Senat pe cererea procurorilor DNA de urmărire penală în cazul lui Călin Popescu Tăriceanu.

Marţi, 4 Iunie, 2019 - 11:17

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie au dispus trimiterea în judecată a inculpaţilor:

SANDU MIRCEA, la data faptelor preşedinte al Federaţiei Române de Fotbal, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de luare de mită,

SANDU ELISABETA, soţia primului, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de complicitate la luare de mită.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut următoarea stare de fapt:

Marţi, 4 Iunie, 2019 - 09:00

Şeful ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a anunțat, luni, că pentru el candidatura la alegerile prezidențiale nu mai este o opțiune.

„În acest moment, candidatura la prezidențiale nu intră în discuție în ceea ce mă privește. Pentru mine, nu este o opțiune în momentul de față să o analizez”, a declarat Tăriceanu.

Joi, 30 Mai, 2019 - 17:16

Ministrul de Interne, Carmen Dan a fost citată ca martor în dosarul Tel Drum.

Miercuri, 29 Mai, 2019 - 11:06

Comisia Juridică a Senatului recomandă senatorilor ridicarea imunităţii lui Călin Popescu Tăriceanu, acuzat de DNA că a primit mită, indirect, 800.000 de dolari.
”Avem un vot neutru, au fost trei voturi pentru, două abţineri şi un vot împotrivă. Noi, Comisia juridică, vom propune plenului Senatului efectuarea urmăririi penale faţă de domnul Tăriceanu, urmând ca plenul Senatului să decidă în consecinţă”, a declarat preşedintele Comisiei juridice din Senat, Robert Cazanciuc.

Vineri, 24 Mai, 2019 - 13:19

Prorectorul Academiei de Poliţie ''Alexandru Ioan Cuza'', Mihail Marcoci, a anunţat vineri că şi-a dat demisia din funcţie, având în vedere că a fost pus sub control judiciar de DNA.

"Mi-am dat demisia, raportul meu de demisie a fost scris, am avut o ultimă discuţie cu doamna ministru de Interne, în care mi-am exprimat regretul pentru cele întâmplate. Este o anchetă în curs. (...) Nu vă pot da nimic din dosar", a declarat Marcoci, la ieşirea de la sediul MAI.

Vineri, 24 Mai, 2019 - 11:08

Prezentăm comunicatul de presa al DNA pe acest:
"Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și măsura controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile față de inculpații

Subscribe to DNA