Vineri, 12 Iulie, 2019 - 16:48

Premierul Viorica Dăncilă a afirmat vineri că, atât timp cât mai există unele aspecte legate de persoana fostei şefe a DNA Laura Codruţa Kovesi, nu este oportună o susţinere a sa pentru funcţia de procuror şef european, dar a subliniat că aceasta este opinia sa personală, iar o decizie va fi luată în forurile statutare ale PSD.

Miercuri, 3 Iulie, 2019 - 17:00

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Constanța au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale în trei dosare distincte și începerea urmăririi penale într-un al patrulea dosar față de mai multe persoane (inculpați și suspecți) din cadrul Primăriei Constanța, după cum urmează:

Marţi, 2 Iulie, 2019 - 12:25

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul teritorial Bacău au dispus trimiterea în judecată, a inculpaţilor:

NECULA COSMIN, primarul municipiului Bacău,

ŞTEFAN DRAGOŞ DANIEL, la data faptei viceprimar al municipiului Bacău,

pentru săvârşirea infracţiunii de participaţie improprie (sub forma determinării) la infracţiunea de abuz în serviciu, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut următoarea stare de fapt:

Luni, 24 Iunie, 2019 - 17:10

La data de 24 iunie 2019, procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secţia de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție au dispus retrimiterea în judecată a inculpaților:

UDREA ELENA GABRIELA, membru al Guvernului la data faptelor, pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de influență și spălare a banilor,

ANDRONIC DAN-CĂTĂLIN, om de afaceri și jurnalist, pentru săvârșirea infracțiunii de mărturie mincinoasă.

Luni, 24 Iunie, 2019 - 13:35

La solicitarea reprezentaţilor mass media, Biroul de Informare şi Relaţii Publice este abilitat să transmită următoarele:

Joi, 20 Iunie, 2019 - 13:57

Fostul deputat Ioan Oltean s-a prezentat, joi, la Direcţia Naţională Anticorupţie, pentru a fi audiat în dosarul ANRP.

"Vom trăi şi vom vedea ce se va întâmpla. Într-un fel sau altul lucrurile trebuie clarificate. Dosarul a fost trimis definitiv de Înalta Curte acum doi ani. El trebuie acum închis fie printr-o clasare, fie printr-o retrimitere la instanţă", a declarat Oltean.
 

Marţi, 11 Iunie, 2019 - 13:00

Procurorii DNA şi-au retras, marţi, contestaţia depusă după ce Tribunalul Bucureşti le-a respins cererea de prelungire a mandatului de arestare preventivă în lipsă emis pe numele omului de afaceri Elan Schwartzenberg, constatând că faptele acestuia s-au prescris în data de 6 iunie.
Pe 16 ianuarie 2019, avocaţii omului de afaceri au cerut revocarea mandatului de arest preventiv, însă decizia a fost respinsă atunci de instanţă. 

Joi, 6 Iunie, 2019 - 13:10

Ca urmare a solicitărilor formulate de reprezentanţi ai mass media şi având în vedere interesul public major suscitat de tematica solicitărilor respective, pentru o corectă informare a opiniei publice, Biroul de Informare şi Relaţii Publice este abilitat să vă comunice următoarele:

Joi, 6 Iunie, 2019 - 09:21

Magistraţii Curţii de Apel Bucureşti i-au dat câtig de cauză procurorului Doru Ţuluş şi au anulat ordinul emis de fosta şefă DNA, Laura Codruţa Kovesi, prin care acesta a fost revocat din funcţia de la Direcţie. Decizia nu este definitivă.

„Anulează Ordinul nr. 300/05.07.2017 emis de Procurorul Şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie. Respinge ca nefondat capătul de cerere privind daunele morale. Obligă pârâtul la plata către reclamant la cheltuieli de judecată în sumă de 7611, 78 lei”, se arată în minuta instanţei Curţii de Apel Bucureşti. 

 

Marţi, 4 Iunie, 2019 - 12:20

Preşedintele Klaus Iohannis a criticat, marţi, votul din Senat pe cererea procurorilor DNA de urmărire penală în cazul lui Călin Popescu Tăriceanu.

Marţi, 4 Iunie, 2019 - 11:17

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie au dispus trimiterea în judecată a inculpaţilor:

SANDU MIRCEA, la data faptelor preşedinte al Federaţiei Române de Fotbal, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de luare de mită,

SANDU ELISABETA, soţia primului, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de complicitate la luare de mită.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut următoarea stare de fapt:

Marţi, 4 Iunie, 2019 - 09:00

Şeful ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a anunțat, luni, că pentru el candidatura la alegerile prezidențiale nu mai este o opțiune.

„În acest moment, candidatura la prezidențiale nu intră în discuție în ceea ce mă privește. Pentru mine, nu este o opțiune în momentul de față să o analizez”, a declarat Tăriceanu.

Joi, 30 Mai, 2019 - 17:16

Ministrul de Interne, Carmen Dan a fost citată ca martor în dosarul Tel Drum.

Miercuri, 29 Mai, 2019 - 11:06

Comisia Juridică a Senatului recomandă senatorilor ridicarea imunităţii lui Călin Popescu Tăriceanu, acuzat de DNA că a primit mită, indirect, 800.000 de dolari.
”Avem un vot neutru, au fost trei voturi pentru, două abţineri şi un vot împotrivă. Noi, Comisia juridică, vom propune plenului Senatului efectuarea urmăririi penale faţă de domnul Tăriceanu, urmând ca plenul Senatului să decidă în consecinţă”, a declarat preşedintele Comisiei juridice din Senat, Robert Cazanciuc.

Vineri, 24 Mai, 2019 - 13:19

Prorectorul Academiei de Poliţie ''Alexandru Ioan Cuza'', Mihail Marcoci, a anunţat vineri că şi-a dat demisia din funcţie, având în vedere că a fost pus sub control judiciar de DNA.

"Mi-am dat demisia, raportul meu de demisie a fost scris, am avut o ultimă discuţie cu doamna ministru de Interne, în care mi-am exprimat regretul pentru cele întâmplate. Este o anchetă în curs. (...) Nu vă pot da nimic din dosar", a declarat Marcoci, la ieşirea de la sediul MAI.

Vineri, 24 Mai, 2019 - 11:08

Prezentăm comunicatul de presa al DNA pe acest:
"Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și măsura controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile față de inculpații

Marţi, 21 Mai, 2019 - 20:00

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție au dispus trimiterea în judecată, a inculpatei MÎRA ANTONETA, expert judiciar contabil, cercetată în stare de arest preventiv în lipsă.

Duminică, 5 Mai, 2019 - 12:18

Secţia pentru procurori în materie disciplinară din CSM îi judecă miercuri pe procurorii Laura Codruţa Kovesi, Lucian Onea şi Marius Iacob în trei dosare în care sesizarea aparţine Inspecţiei Judiciare. Pentru fosta şefă a DNA, Inspecţia a sesizat CSM în două dosare, din care unul alături de Iacob.

Luni, 29 Aprilie, 2019 - 08:18
Cei mai frecvenți fraudatori - primarii de comune mici sau medii

Raportul Oficiului European Anti-Fraudă (OLAF) pe 2017 arată că statele membre au furat 3 miliarde de euro din bugetul comunității. Raportul spune că România conduce clasamentul investigațiilor OLAF, având cele mai multe spețe de fraudare identificate. După noi vin ungurii și polonezii.

Joi, 25 Aprilie, 2019 - 11:47

Fostul şef al Autorităţii Electorale Permanente, Daniel Barbu, candidat al ALDE pentru alegerile europarlamentare, a spus că nu a oprit niciun control la niciunul dintre partidele politice pe durata mandatului său la AEP.

"Nu am stopat, oprit, blocat niciun fel de control la niciunul dintre partidele politice pe durata mandatului meu ca preşedinte al AEP. (...) Faptele sunt evocate, după părerea mea, parţial şi în bună măsură distorsionat de către DNA", a spus Barbu, într-o conferinţă de presă.

Miercuri, 24 Aprilie, 2019 - 13:21

La solicitarea reprezentaților mass media, Biroul de Informare și Relații Publice este abilitat să transmită următoarele: 

Marţi, 23 Aprilie, 2019 - 09:02
Procurorul DNA protestează!

Un complet de 5 judecatori de la Inalta Curte au pronuntat, luni seara, decizia in dosarul in care presedintele Senatului, Calin Popescu-Tariceanu, a fost achitat in prima instanta pentru marturie mincinoasa. Decizia de achitare a fost, astfel, mentinuta si este definitiva.

In urma cu o luna, procurorul DNA a cerut rejudecarea intregului caz, in timp ce avocatul lui Tariceanu a cerut pronuntarea unei decizii definitive de achitare.

Joi, 18 Aprilie, 2019 - 13:29

Instanţa Supremă a respins cererea procurorilor DNA de preschimbare a termenelor stabilite în dosarele lui Liviu Dragnea şi Darius Vâlcov. Prin urmare, următorul termen în dosarul lui Dragnea are loc pe 20 mai, iar cel din cauza lui Vâlcov pe 11 iunie, aşa cum a stabilit iniţial instanţa.
 

Marţi, 16 Aprilie, 2019 - 17:43
Și renunță la un premiu primit din partea GDS (un fel de Societatea Timișoara)

Judecatorul CCR Daniel Morar anunță printr-o scrisoare deschisă că renunta la premiul primit in 2011 de la GDS argumentand ca decizia de a acorda premiul G.D.S. pe anul 2018 procurorului general Augustin Lazar l-a determinat sa reflecteze asupra semnificatiei acestui premiu.

Luni, 15 Aprilie, 2019 - 12:00

După multi ani, o instanță de judecată i-a trimis la închisoare pe câțiva funcționari care manipulau secrete de stat în folosul unor demnitari.

În urmă cu 7 ani, un polițist judiciarist de la DNA a fost prins în flagrant cu fotografii ale unor documente din Ministerul Dezvoltării, pe care le-a predat secretarului de stat Valentin Preda. Nota secretă conținea informații ale SRI despre societatea TelDrum.

Beneficiarul final al operațiunii a rămas nedescoperit, însă cei doi, fostul polițist și fostul demnitar, vor executa 8, respectiv 4 ani de închisoare.

Duminică, 14 Aprilie, 2019 - 07:59
Decizia de clasare s-a dat în august anul trecut, dar nu a fost făcută publică până acum

DNA a clasat dosarul actualului președinte al Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, în care omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu acuza faptul că i-a dat mită un milion de euro fostului premier ca să îl numească, în 2008, pe jurnalistul Liviu Mihaiu, guvernator al Deltei Dunării .

Decizia de clasare s-a dat în august anul trecut, însă nu a fost făcută publică.

Marţi, 9 Aprilie, 2019 - 14:25
Pentru falsificare de deconturi europene

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpatului Petru Luhan. A fost timp  europarlamentar (2009 -2014), „copil de suflet” al  liderului PDL Gheorghe Flutur, care l-a și promovat pe lista de partid, timp în care a făcut pe „play-boy”-ul pe la cafenelele Parlamentului din Bruxelles.

Luni, 8 Aprilie, 2019 - 21:10

Celebrul procuror Mircea Negulescu, zis Portocală, cel care a„lucrat” câteva dosare de corupție comițând abuzuri și ilegalități în „unitatea de elită” de la Ploiești, a fost exclus din magistratură, conform deciziei luate de Înalta Curte.

Luni, 8 Aprilie, 2019 - 17:18

Dan Manolachi, fost ofiţer de poliţie judiciară în DNA, şi Valentin Preda, fost secretar de stat în Ministrul Transporturilor, au fost condamnaţi definitiv, luni, la opt, respectiv patru ani de închisoare. Fostul poliţişt este acuzat că l-a prevenit pe Preda privind organizarea unui flagrant.

Decizia aparţine Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie şi este definitivă.

Joi, 4 Aprilie, 2019 - 11:37

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul teritorial Constanţa au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore, începând cu data de 03 aprilie 2019, a inculpatului IONELE SILVIU IOAN, comisar în cadrul Penitenciarului Tulcea, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de:

- luare de mită,
- introducerea, în mod ilicit, într-un penitenciar de telefoane mobile şi alte mijloace de comunicare la distanţă, cartele SIM, dispozitive de tip GPS, modem de internet, medii de stocare a datelor şi alcool.

Subscribe to DNA