Vineri, 12 Octombrie, 2018 - 16:00

Procurorii DNA au anunțat, vineri, că au dispus sechestru până la concurența sumei de 15.096.000 euro în dosarul în care sunt cercetați fostul ministru de Finanțe Sebastian Vlădescu și fostul deputat Cristian Boureanu, fiind indisponibilizate bunuri în valoare de peste două milioane de euro.

Joi, 11 Octombrie, 2018 - 18:10
Pentru că a fost mutat la Parchetul ÎCCJ

Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a avizat, astăzi, desfiinţarea Serviciului de combatere a corupţiei din cadrul Secţiei de combatere a corupţiei a Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

Modificările aduse Legii 304/2004 privind organizarea judiciară, care au intrat în vigoare, prevăd înfiinţarea Secţiei de investigare a infracţiunilor din Justiţie în cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Joi, 11 Octombrie, 2018 - 12:27

Toată lumea își dă cu părerea despre referendum și opiniile variază între aprecierea sa ca un succes al celor care s-au opus și o manevră dubioasă a celor care au promovat-o cât să o rateze STOP  Deja nimeni nu se mai gândește la ce ar fi fost să fie, iar specialiștii analizează pe toate fețele parteneriatul civil STOP  A apărut pe firmamentul media o altă temă, mult mai tentantă: Udrea și Bica!

Miercuri, 10 Octombrie, 2018 - 16:35

Procurorii DNA au dispus sechestrul pe averile inculpaților, până la concurența sumei de 4,5 milioane de euro, în dosarul în care fostul ministru de Finanţe, Sebastian Vlădescu, este urmărit penal pentru luare de mită şi trafic de influenţă, au precizat surse judiciare.

Procurorii DNA au instituit, miercuri, sechestru asigurator, până la concurența sumei de 4,5 milioane de euro în dosarul ce vizează încheierea unor contracte şi plata facturilor pentru reabilitarea unor tronsoane de cale ferată a liniei Bucureşti-Constanţa, au precizat sursele citate.

Joi, 4 Octombrie, 2018 - 08:59

Cei care și-au pus speranțe într-o  prestație de slabă calitate a Vioricăi Dăncilă în Parlamentul de la Strasbourg au suferit o cruntă deziluzie. Au uitat, în primul rând, că aceasta se afla într-un mediu care îi era familiar și printre persoane pe care le cunoștea mai bine decât pe cele de la București, pentru că le frecventase vreme de nouă ani. În comparație cu Ponta și cu umilința la care acesta a fost supus de Barroso în urmă cu vreo șapte ani când i s-a înmânat ca unui școlar repetent celebra „to do list”, Viorica Dăncilă a avut momentul său astral, dacă e să îi spunem așa.

Miercuri, 3 Octombrie, 2018 - 09:55
ÎCCJ: Fapta nu există!

 Instanta suprema a pronuntat marti, 2 octombrie 2018, solutia in cazul plangerii pe care Tiberiu Nitu a formulat-o impotriva solutiei de clasare dispusa in 27 aprilie 2018. Mai exact, Tiberiu Nitu a contestat la ICCJ faptul ca a primit clasare in baza art. 16 alin. 1 lit. b) teza I din Codul de procedura penala - “fapta nu este prevazuta de legea penala”. Cu alte cuvinte, DNA transmitea ca fapta ar fi fost comisa, insa Nitu nu ar fi putut fi tras la raspundere din cauza deciziei CCR care a dezincriminat abuzul in serviciu. Adica, Nitu ar fi fost vinovat, dar CCR l-ar fi scapat.

Sâmbătă, 29 Septembrie, 2018 - 10:45
Lazăr este semnatarul protocolului secret ilegal pe care l-ar fi dat publicității Adina Florea

Adina Florea l-a criticat pe procurorul general Augustin Lazar joi, in timpul sedintei CSM in care urma sa fie audiata in vederea eliberarii uni aviz, ea spunand ca acesta "arunca anatema" asupra sa si ca nu Parchetul ICCJ ar trebui sa cerceteze aparitia in spatiul public a protocolului cu SRI, publicat de Darius Valcov, avand in vedere ca procurorul general este semnatarul documentului.

Florea a precizat ca in cariera sa de 28 de ani in magistratura nu a avut "niciun fel de abatere" si nicio sanctiune disciplinara.

Vineri, 28 Septembrie, 2018 - 10:09

Neprietenii președintelui fac mare caz de faptul că la New York acesta a ținut o cuvântare în fața unei săli aproape goale, la adunarea generală ONU. N-a fost o excepție. Asta este soarta celor de pe banca „rezervelor”, sălile pline fiind rezervate titularilor care marchează pe scena internațională STOP  La fel și cu întâlnirile bilaterale. Te vezi cu cine poți și nu e ocupat.

Joi, 13 Septembrie, 2018 - 17:26

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a avizat favorabil joi proiectul de Hotărâre de Guvern transmis de Ministerul Justiţiei, prin care solicită suplimentarea cu 160 de posturi a schemei de personal pentru Direcţia Naţională Anticorupţie.

Decizia a fost luată cu 12 voturi "pentru", 4 "împotrivă", iar două voturi au fost anulate.

Ministerul Justiţiei a transmis Consiliului Superior al Magistraturii, pentru avizare, un proiect de Hotărâre de Guvern prin care solicită suplimentarea cu 160 de posturi a schemei de personal pentru DNA.

Vineri, 7 Septembrie, 2018 - 08:32

Așa cum AMOS News a anticipat din știrea de ieri, invitația la dialog a premierului pe tema rectificării a fost făcută de președinte „la mișto”.

Joi, 6 Septembrie, 2018 - 13:01

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a anunţat că procurorul Adina Florea este candidatul pe care îl va propune pentru funcţia de procuror-şef DNA din cei şase care s-au înscris în cea de-a doua campanie de selecţie.

Alegerea a fost făcută dintre procurorii: Adina Florea, Andrei Bodean, Paula Tănase, Nicolae Lupulescu, Gabriela Scutea şi Sorin Armeanu.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a spus, pe Facebook, că joi, la ora 13:00, va anunţa propunerea sa pentru funcţia de procuror-şef DNA.

Marţi, 4 Septembrie, 2018 - 13:00

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a anunţat printr-o postare pe Facebook, că au fost finalizate interviurile pentru ocuparea funcţiei de şef al DNA. 

„Au fost finalizate interviurile pentru ocuparea functiei de procuror-sef DNA! Joi, 06.09.2018, la orele 13.00, pe pagina de internet a MJ, vom face cunoscuta propunerea pentru procurorul-sef DNA, precum si programele de management”, a scris Tudorel Toader pe Facebook.

Joi, 30 August, 2018 - 11:19
„Nu se pune întrebarea dacă funcționarii corupți sunt urmăriți penal, ci care sunt aleși pentru a fi urmăriți penal ”

 Kiki Skagen Munshi, care a lucrat în Serviciul de Externe al Statelor Unite 22 de ani, cu experiență diplomatică în mai multe țări și însărcinări oficiale chiar la București, a trimis un mesaj, intrat în posesia Q Magazine, către oficialii români.

ACEASTA NU ESTE JUSTIȚIA PE CARE AR TREBUI SĂ O SPRIJINE ROMÂNIA

„Vă scriu în sprijinul poziției domnului Louis Freeh și domnului Rudy Giuliani în ceea ce privește Direcția Națională Anticorupție (DNA). Am examinat activitatea sa de mai mulți ani și sunt de acord cu ei că structura instituției a condus la abuzuri.

Sâmbătă, 25 August, 2018 - 09:27

Un atac de o violență fără precedent a lansat vineri, din Hermannstadt-ul natal, președintele Iohannis, la adresa partidului de guvernământ, pe care l-a acuzat - printr o formulare nefericită, dată fiind apartenența sa la o etnie specializată istoric în astfel de operațiuni - că ar fi „gazat” poporul român !

Miercuri, 22 August, 2018 - 08:53

Spre deosebire de cei care au văzut în mitingul din 10 august o manifestație pașnică pe care niște suporteri de fotbal au încercat să o deturneze, Liviu Dragnea a văzut limpede o tentativă de lovitură de stat și de guvern STOP Totodată, șeful PSD a dezvăluit faptul că anumite companii străine au sponsorizat și și-au mobilizat angajații să participi la proteste.

Marţi, 21 August, 2018 - 15:34

Paula Tănase, procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Galaţi, şi-a depus candidatura la selecţia organizată de Ministerul Justiţiei pentru funcţia de şef al DNA.

Informaţia a fost confirmată de ministrul Justiţiei, Tudorel Toader.

Ministerul Justiţiei a demarat o nouă selecţie pentru propunerea de numire în funcţia vacantă de procuror-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie.
Noua procedură se desfăşoară în perioada 6 august - 6 septembrie.

Candidaţii pot depune cereri de înscriere pentru funcţia de conducere vacantă până vineri inclusiv.

Marţi, 7 August, 2018 - 09:35

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, va avea marţi o întrevedere cu procurorul-şef interimar DNA, Anca Jurma, pentru a discuta, de la ora 10.00, despre delegările din instituţie. 

La întâlnire va participa şi procurorul general Augustin Lazăr.

"Avem o invitaţie la o discuţie cu carater general şi urmează să discutăm. Nu este nimic în neregulă. Totul este legal", a spus Augustin Lazăr, înainte să intre la discuţii. De altfel, ministrul Justiţiei îşi întrerupe concediul pentru a discuta cu procurorul-şef interimar DNA

Luni, 6 August, 2018 - 12:40

Procurorul general Augustin Lazăr a adresat, luni, o invitaţie şefilor de parchete de pe lângă curţile de apel, precum şi celorlalţi procurori cu experienţă managerială să participe la selecţia organizată de Ministerul Justiţiei pentru conducerea DNA.

Luni, 6 August, 2018 - 11:03

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a intrat în concediu de odihnă începând de luni şi se întoarce pe data de 17 august.

"În perioada 06.08.2018-17.08.2018 domnul ministru Tudorel Toader se află în concediu de odihnă", se arată într-un anunţ postat pe site-ul ministerului Justiţiei.

Tot luni, a început a doua campanie de selecţie de candidaţi pentru şefia DNA, care va ţine o lună.

Marţi, 31 Iulie, 2018 - 21:17

Cea mai penibilă campanie de presă a sezonului este cea plăcuțelor cu numere de înmatriculare „anti PSD” care a făcut dintr-un șofer tembel o vedetă media. Este cea mai bună dovadă că nimic serios nu se poate dezbate cu adevărat într-o țară pe măsura șoferului „erou” STOP A început „bătaia” pentru europarlamentare, deși până la runda de vot mai sunt 10 luni.

Luni, 30 Iulie, 2018 - 09:47

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a spus luni, referitor la respingerea candidaţilor pentru funcţia de procuror-şef al DNA, că un program managerial trebuie să cuprindă obligatoriu radiografia autorităţii Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

Vineri, 27 Iulie, 2018 - 15:47

A doua rundă pentru selecția procurorului-șef al DNA va începe pe șase august și va dura o lună, informeaza Ministerul Justiției, după ce cei patru candidați din prima rundă au fost respinși vineri de instituția condusă de Tudorel Toader.

Vineri, 27 Iulie, 2018 - 12:06

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, nu acceptă niciunul dintre cei patru candidaţi pentru funcţia de procuror-şef DNA, procedura urmând a fi reluată, potrivit unui comunicat al Ministerului Justiţiei.

Joi, 26 Iulie, 2018 - 09:57

Anunțul schimbării sale la făcut pe ambasadorul Klemm să renunțe la participarea la evenimentul inaugurării Casei Solare EfDN Signature, unde era invitat Iohannis, trimițând în locul său pe David Schlaeffer, șeful Misiunii Diplomatice.

Joi, 26 Iulie, 2018 - 08:50

Update: Procurorul Cristian Lazăr a declarat că este pregătit pentru discuţie.
„Sunt pregătit, pentru că altfel nu m-aş fi prezentat. Pe ceilalţi îi văd la fel de calificaţi cum mă văd pe mine”, a declarat procurorul Cristian Lazăr, înainte de interviul cu Tudorel Toader.

Update: Florentina Mirică a declarat, înainte să susţină interviul pentru funcţia de şef al DNA în faţa lui Tudorel Toader, că e pregătită.

Miercuri, 25 Iulie, 2018 - 12:12

Doi procurori de la DNA Ploiești, Lucian Onea și Mircea Negulescu, au fost puși sub control judiciar de către procurorii de la ÎCCJ în dosarul deschis ca urmare acelei plângeri pe care deptuatul Cosma a făcut-o pe numele lor, informează antena3.ro

De asemenea, procurorii i-au interzis lui Lucian Onea să mai lucreze la dosarul lui Vlad Cosma, conform sursei citate.

 

Marţi, 24 Iulie, 2018 - 18:33

Dezvăluire de senzaţie în privinţa unuia dintre candidaţii la şefia DNA. Este vorba despre procurorul Elena Grecu, despre care „Înalta Curte a confirmat ordonanţa procurorului Gheorghe Popovici şi a dispus începerea urmăririi penale impotriva ei“, scrie luju.ro.

„Grecu a fost acuzată de grup infracţional organizat, abuz în serviciu, fals şi favorizarea făptuitorului“, susţine lumeajustiţiei.ro.

Marţi, 24 Iulie, 2018 - 12:44
Plecând de la precipitata vizită a lui Klemm, împreună cu atașatul FBI, la DNA post-Kovesi

DNA a trimis luni presei un drept la replică în care ”repară” o informație eronată: șefa interimară Anca Jurma nu a mers la sediul ambasadei SUA pentru discuții cu ambasadorul Klemm și cu atașatul FBI în România, ci ei au venit la sediul parchetului. Așa ceva se întâmpla pe vremea Codruței Kovesi. Acum lucrurile s-au schimbat!  Ne-am fi liniștit, dacă postul german Deutsche Welle nu arunca pe masă o întrebare nucleară; una pe care nimeni din România nu a îndrăznit să o pună pînă acum, scrie Inpolitics.ro.

Luni, 23 Iulie, 2018 - 21:17
Toader: Nu e obligatoriu ca viitorul șef să fie unul dintre ei

Ministerul Justiţiei a anunţat oficial numele procurorilor care îşi doresc să ocupe funcţia de şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

Primul este adjunctul DNA, Marius Constantin Iacob. Acesta are, pe numele său, o acţiune disciplinară deschisă de către Inspecţia Judiciară şi aflată pe masa procurorilor CSM.

Luni, 23 Iulie, 2018 - 15:29
Marele său succes profesional este dosarul „Elodia”: condamnare fără cadavru și fără arma crimei

Procurorul DNA Marius Iacob, procuror şef adjunct al DNA, s-a prezentat, luni, la sediul Ministerului Justiţiei, pentru a-şi depune candidatura pentru ocuparea funcţiei de şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie. 

„Am venit să-mi depun candidatura”, a declarat Marius Iacob la intrarea în Ministerul Justiţiei.

Tot luni dimineaţă, și-a depus candidatura pentru conducerea DNA Florentina Mirică.

Subscribe to DNA