Marţi, 4 August, 2020 - 15:43

Enel a fost inclusă în Grupul Consultativ pentru Piața Obligațiunilor Durabile al Bursei de la Londra (SBMAG). Enel este singura companie italiană și singura companie de utilități din lume inclusă în această inițiativă. SBMAG, care cuprinde actori cheie de pe piață care lucrează activ în domeniul finanțărilor durabile, are ca scop consilierea companiilor și a investitorilor care doresc să atragă capital pentru tranziția la o economie cu emisii reduse de carbon.

Joi, 23 Iulie, 2020 - 13:50

Enel X, divizia de servicii energetice avansate a Grupului Enel, s-a alăturat programului de echilibrare a rețelei prin managementul consumului de energie al companiei Taiwan Power Company (TPC), destinat să sprijine rețeaua electrică a țării. Enel X, ale cărui birouri locale au sediul în Taipei, s-a asociat cu un grup divers de clienți pentru serviciile de echilibrare a rețelei prin managementul consumului, din domenii precum depozitele frigorifice, prelucrarea alimentelor, producție și instalații industriale.

Marţi, 21 Iulie, 2020 - 12:18

Politehnica din Milano, în colaborare cu Grupul Enel, lansează primul master de nivel doi dedicat formării experților în domeniul rețelelor inteligente. Acest curs unic este destinat absolvenților și își propune să instruiască profesioniștii în abordarea unor probleme complexe în proiectarea și gestionarea rețelelor digitale, precum și pentru a promova inovația tehnologică în domeniul sistemelor de distribuție a energiei electrice.

Joi, 16 Iulie, 2020 - 15:05

Magazinele Enel din municipiul Bucureşti, judeţele Ilfov şi Giurgiu vor fi închise luni, 20 iulie, desemnată la nivel național ca Ziua Energeticianului. 

În celelalte zile, magazinele Enel vor funcţiona după programul obişnuit:

-      De luni până vineri, programul de funcţionare este de la ora 9 la ora 17 în municipiul Bucureşti şi de la ora 8 la ora 16 în judeţele Ilfov şi Giurgiu.

Joi, 4 Iunie, 2020 - 11:47

Magazinele Enel din municipiul Bucureşti, judeţele Ilfov şi Giurgiu vor fi închise luni, 8 iunie, zi liberă legală.

În celelalte zile, magazinele Enel vor funcţiona după programul obişnuit:

-      De luni până vineri, programul de funcţionare este de la ora 9 la ora 17 în municipiul Bucureşti şi de la ora 8 la ora 16 în judeţele Ilfov şi Giurgiu.

Joi, 28 Mai, 2020 - 11:38

Magazinele Enel din municipiul Bucureşti, judeţele Ilfov şi Giurgiu vor fi închise luni, 1 iunie, zi liberă legală.

În celelalte zile, magazinele Enel vor funcţiona după programul obişnuit:

-    De luni până vineri, programul de funcţionare este de la ora 9 la ora 17 în municipiul Bucureşti şi de la ora 8 la ora 16 în judeţele Ilfov şi Giurgiu.

Luni, 25 Mai, 2020 - 13:34

Astăzi, opt companii de top din industrie, SolarPower Europe și WindEurope, au lansat "Choose Renewable Hydrogen" (Alege Hidrogenul Regenerabil), o inițiativă comună care evidențiază rolul esențial al surselor regenerabile de energie pentru a asigura o redresare economică solidă, în linie cu European Green Deal. Semnatarii au cerut Comisiei Europene să ia deciziile corecte pentru viitoarea integrare a sistemului energetic și strategia Europei în ceea ce privește hidrogenul, exploatând întregul potențial al energiei electrice din surse regenerabile de a decarboniza în întregime Europa.

Joi, 7 Mai, 2020 - 08:25

PROFITUL NET DIN ACTIVITĂȚI CURENTE AL GRUPULUI ENEL A CRESCUT CU 10,5% ÎN PRIMUL TRIMESTRU DIN 2020

Vineri, 20 Martie, 2020 - 10:50

Venituri: 80.327 milioane de euro (75.575 milioane euro în 2018, + 6,3%)
    creșterea veniturilor se datorează în principal operațiunilor diviziei Infrastructură și Rețele, în special în America Latină, prin contribuția companiei Enel Distribuição São Paulo în Brazilia și prin soluționarea problemelor anterioare de reglementare din Argentina, precum și datorită diviziei Thermal Generation and Trading din Italia, reflectând o creștere a activităților de tranzacționare și a efectelor legate de aplicarea recentă a interpretărilor IFRIC  

Vineri, 6 Martie, 2020 - 12:48

În conformitate cu strategia comună de sustenabilitate, de reducere a impactului schimbărilor climatice, HEINEKEN México și Enel Energía México (EEM), filială a Grupului Enel („Enel”), au anunțat un acord prin care, în următorii zece ani, cea din urmă va furniza companiei olandeze energie 100% verde din portofoliul eolian și solar al Enel Green Power, filiala specializată în producția de energie regenerabilă a Enel. Energia livrată va fi folosită pentru operațiunile fabricii de bere situate în orașul Meoqui din statul Chihuahua, aflat în nordul Mexicului.

Miercuri, 29 Ianuarie, 2020 - 11:59

Enel a atins un nou nivel record al capitalizării de piață, depășind pentru prima dată valoarea de 80 de miliarde de euro. Astfel, Enel își consolidează poziția de lider în rândul companiilor italiene precum și în sectorul de utilități din Europa. Performanța se datorează modelului de afaceri integrat și sustenabil, adoptat de Enel încă din 2015, ceea ce a permis Grupului să profite de oportunitățile ample oferite de tranziția energetică.

Miercuri, 22 Ianuarie, 2020 - 13:50

Enel a fost inclusă pentru prima dată în Indexul Bloomberg al Egalităţii de Gen (GEI), fiind una dintre cele 325 de companii din aproape 6.000 de afaceri listate la bursă din 84 de ţări, evaluate în funcţie de comunicarea şi îndeplinirea iniţiativelor de egalitate de gen, potrivit unui comunicat al companiei.

Marţi, 31 Decembrie, 2019 - 09:00

Pe perioda anului în curs, în urma unei investiții de 8,4 milioane lei, două stații de transformare au fost complet modernizate în beneficiul a 5.000 de clienți rezidențiali și industriali. E-Distribuție Dobrogea a finalizat cele două proiecte de modernizare a stațiilor de transformare Palas Sud din Constanța și Ecluză din Ovidiu cu scopul de a susține activitățile economice și industriale prin îmbunătățirea calității serviciului de distribuție de energie electrică. 

Marţi, 31 Decembrie, 2019 - 08:19

Magazinele Enel din municipiul Bucureşti, judeţele Ilfov şi Giurgiu vor fi închise în perioada 1 – 3 ianuarie 2020.

În celelalte zile, magazinele Enel vor funcţiona după programul obişnuit:

 

-      De luni până vineri, programul de funcţionare este de la ora 9 la ora 17 în municipiul Bucureşti şi de la ora 8 la ora 16 în judeţele Ilfov şi Giurgiu.

Luni, 23 Decembrie, 2019 - 13:09

Magazinele Enel din municipiul Bucureşti, judeţele Ilfov şi Giurgiu vor fi închise în perioada 25 – 27 decembrie 2019.

În celelalte zile, magazinele Enel vor funcţiona după programul obişnuit:

-    De luni până vineri, programul de funcţionare este de la ora 9 la ora 17 în municipiul Bucureşti şi de la ora 8 la ora 16 în judeţele Ilfov şi Giurgiu.

Miercuri, 18 Decembrie, 2019 - 12:25

Directorul financiar al Enel, Alberto De Paoli, a fost numit co-președinte al grupului de lucru al directorilor financiari din cadrul Compactului Global al Organizației Națiunilor Unite, prima inițiativă la nivel mondial care implică directorii financiari cu scopul de a începe un dialog între liderii mediului de afaceri pentru promovarea finanțărilor corporative sustenabile și a investițiilor scalabile în vederea urmăririi Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă (ODD) ale ONU.

Miercuri, 18 Decembrie, 2019 - 09:19

Grupul Enel a stabilit un nou record în privința capitalizării de piață, atingând nivelul de 7 euro pe acțiune și depășind astfel pentru prima dată valoarea totală de 71 de miliarde de euro.
De la începutul acestui an, valoarea acțiunilor Grupului Enel a urcat cu circa 45% (randamentul total obținut de acționari), ceea ce reprezintă una dintre cele mai bune performanțe în comparație cu principalii competitori europeni.

Marţi, 17 Decembrie, 2019 - 10:21

Enel a fost desemnată de către International Financing Review (IFR), cel mai important furnizor internațional de informații pentru piața mondială de capital, drept Emitentul ESG al anului în cadrul Premiilor IFR 2019. Premiul a fost acordat pentru angajamentul Enel pentru o strategie durabilă, care a adus inovare pe piața finanțării durabile, prin primele obligațiuni generale din lume asociate realizării Obiectivelor Organizației Națiunilor Unite de Dezvoltare Durabilă (ODD), lansate de grup pe piața euro și a dolarului american, în luna octombrie și, respectiv, septembrie a acestui an.

Duminică, 15 Decembrie, 2019 - 12:07
Directorul General ENEL este primul italian și primul reprezentant al sectorului energetic care a primit acest premiu

Roma, 15 decembrie 2019 - Francesco Starace, CEO și director general al Enel, a primit premiul Global Leadership pe anul 2019 conferit de Universitatea Berkeley din California. Domnul Starace este primul italian și primul reprezentant al sectorului energetic care a primit acest premiu prestigios acordat liderilor globali care promovează și pun în practică inovarea deschisă, cu impact la nivel global.

 

Marţi, 26 Noiembrie, 2019 - 12:19

Modelul integrat de afaceri al Enel și încorporarea sustenabilității în strategia sa au permis Grupului să devină cel mai mare operator privat de energie și rețele regenerabile la nivel mondial, cu cel mai mare portofoliu de clienți. Decizia strategică din 2015 de a trece la un model de afaceri sustenabil și integrat a poziționat Grupul ca lider în tranziția energetică, permițând acum Enel să beneficieze de oportunitățile extinse oferite de accelerarea acestei tranziții.

Miercuri, 13 Noiembrie, 2019 - 11:29

ENEL, PROFITUL CURENT NET CREȘTE CU 14,1% ÎN PRIMELE NOUĂ LUNI ALE ANULUI 2019, OBIECTIVUL EBITDA CURENT PENTRU ANUL ÎN CURS ESTE REVIZUIT ÎN CREȘTERE, LA 17,8 MILIARDE DE EURO

Luni, 11 Noiembrie, 2019 - 19:58

Pentru lucrările anuale de reparaţii şi întreţinere instalaţii şi reţele electrice, precum şi posturi de transformare, E-Distribuţie Muntenia anunţă întreruperea furnizării energiei electrice în timpul lucrărilor după programul indicat mai jos.  

Marti 12.11.2019

În județul Ilfov

Miercuri, 6 Noiembrie, 2019 - 16:00

Enel s-a alăturat „Valuable 500”, o mișcare globală care solicită participarea a 500 de companii private cu scopul de a promova valoarea pe care persoanele cu dizabilități din întreaga lume o pot genera din punct de vedere social, economic și de business. Grupul, care a integrat deja dizabilitatea pe ordinea de zi a Consiliului de Administrație, și-a asumat un angajament public pentru acțiuni privind integrarea persoanelor cu dizabilități.

Joi, 17 Octombrie, 2019 - 12:49

Francesco Starace, CEO Enel, s-a alăturat Alianței Investitorilor Globali pentru Dezvoltare Durabilă (GISD) a Națiunilor Unite, în urma apelului Secretarului General al ONU, António Guterres, către 30 de lideri influenți din mediul de afaceri, cu scopul de a coopera în următorii doi ani în domeniul finanțării Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă (ODD). Enel este singura companie globală de utilități și singura din Italia care face parte din această Alianță.

Marţi, 15 Octombrie, 2019 - 19:35

Pentru lucrările anuale de reparaţii şi întreţinere instalaţii şi reţele electrice, precum şi posturi de transformare, E-Distribuţie Muntenia anunţă întreruperea furnizării energiei electrice în timpul lucrărilor după programul indicat mai jos.  

Miercuri 16.10.2019

În Bucuresti

Între orele 09:00 – 17:00 în următoarele zone:
•    cartier Straulesti, strazile Bucuresti -Targoviste , Dirijorului si strazi adiacente

Vineri, 11 Octombrie, 2019 - 13:00

Enel Finance International N.V. a plasat o emisiune de obligațiuni legate de realizarea a două Obiective de Dezvoltare Durabilă ale ONU, ODD 7 și ODD 13, în condiții similare obligațiunilor asociate ODD-urilor emise în luna septembrie

Luni, 7 Octombrie, 2019 - 10:46

Începând de luna aceasta, clienții Enel pot opta să primească factura prin SMS, compania fiind primul furnizor de energie din țară care lansează un serviciu ce îmbină tehnologii digitale precum SMS-ul, internetul pe dispozitivele mobile și IVR-ul. Acesta se adresează clienților care folosesc tot mai puțin e-mailul ca mijloc de corespondență, ca alternativă la serviciul de trimitere pe e-mail.  Mai mult decât atât, Factura prin SMS vine și în întâmpinarea celor care nu au acces la internet pe telefon mobil.

Joi, 3 Octombrie, 2019 - 14:00

Enel SpA („Enel”) a semnat cu UniCredit SpA („UniCredit”) prima sa linie de credit de tip revolving asociată de realizarea Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă (ODD) ale ONU, un contract de împrumut „asociat de îndeplinirea ODD” în valoare de 1 miliard de euro, cu termen 5 ani.

Joi, 26 Septembrie, 2019 - 12:47

București, 26 septembrie 2019 – Companiile parte din grupul Enel din Muntenia (E-Distribuție Muntenia și Enel Energie Muntenia) sprijină, începând cu anul acesta, proiectul „Bucureștiul Pregătit” al Fundației Comunitare București. „Bucureștiul Pregătit” finanțează proiecte care își propun să minimizeze impactul unui cutremur sau al unui dezastru major, prin informare, educare și dezvoltarea de sisteme de suport în comunitate.

Luni, 23 Septembrie, 2019 - 15:05

O tranziție energetică sustenabilă și justă, finanțarea măsurilor climatice, infrastructura și orașele sunt printre principalele teme ale Summit-ului ONU pentru combaterea schimbărilor climatice din acest an

Subscribe to enel