Vineri, 15 Ianuarie, 2021 - 11:58

Moody’s Investors Service („Moody’s”) a anunțat că a revizuit în creștere  ratingul pe termen lung al Enel S.p.A. („Enel”) la „Baa1”, de la nivelul anterior „Baa2”. Perspectiva este stabilă. Agenția de rating a confirmat, de asemenea, ratingurile Prime-2 (P-2) pe termen scurt ale filialelor Enel Finance International N.V. și Enel Finance America LLC.

Vineri, 8 Ianuarie, 2021 - 10:23

Grupul Enel, prin filiala sa Enel Generación Chile  S.A. ("Enel  Generación Chile"), a scos din uz și a încetat operațiunile de la Unitatea I a centralei electrice pe bază de cărbune Bocamina, care este situată în regiunea chiliană Coronel. Unitatea I de 128 MW[1] a fost deconectată cu trei ani înainte de data stabilită în Planul Național de Decarbonizare din Chile.

Joi, 7 Ianuarie, 2021 - 11:15

Enel a stabilit un nou record al plafonului de capitalizare bursieră, trecând pragul de 90 de miliarde de euro și confirmând poziția companiei în fruntea bursei italiene și în topul companiilor de utilități din Europa. Atingerea acestui record a fost posibilă datorită succesului modelului de business sustenabil și integrat, model adoptat pentru prima dată în 2015, ce a permis Grupului să beneficieze de oportunitățile legate de tranziția energetică

Joi, 7 Ianuarie, 2021 - 10:47

Bucureşti, 6 ianuarie 2021

 

 

ÎNTRERUPERI PROGRAMATE ÎN ALIMENTAREA CU ENERGIE ELECTRICĂ

 

Miercuri, 30 Decembrie, 2020 - 18:42

Companiile de furnizare Enel au încurajat consumatorii casnici să accepte oferte din piaţa concurenţială încă din 2017, astfel încât, în prezent, peste două milioane de clienţi sunt deja pe piaţa liberă, beneficiind de un preţ fix la energia electrică pentru 12/24 de luni, potrivit unui comunicat remis, luni.

Astfel, pentru majoritatea dintre aceştia, Enel Energie Muntenia şi Enel Energie nu vor aplica nicio creştere de preţ la 1 ianuarie 2021.

Miercuri, 30 Decembrie, 2020 - 10:45

Magazinele Enel din municipiul Bucureşti, judeţele Ilfov şi Giurgiu vor avea program modificat astfel:

 

  • Joi, 31 decembrie, programul magazinelor Enel din București va fi 9:00 – 14:00
  • Joi, 31 decembrie, programul magazinelor Enel din județele Ilfov și Giurgiu va fi 8:00 – 14:00
  • Vineri, 1 ianuarie, va fi închis, fiind zi liberă legală.

 

Joi, 24 Decembrie, 2020 - 08:25

ÎNTRERUPERI PROGRAMATE ÎN ALIMENTAREA CU ENERGIE ELECTRICĂ

 

Vineri, 4 Decembrie, 2020 - 10:22

HIF (Highly Innovative Fuels), un parteneriat încheiat între Enel Green Power Chile (EGP Chile), sucursală a Enel Chile, compania chiliană de energie AME și compania de stat ENAP[1], alături de companiile internaționale Siemens Energy și Porsche, atinge o nouă etapă importantă.

Miercuri, 2 Decembrie, 2020 - 13:52

Liderii mondiali din sectorul energetic Enel și Eni colaborează pentru a dezvolta proiecte de hidrogen ecologic. Cei doi parteneri intenționează să producă hidrogen verde prin electrolizatoare alimentate cu energie regenerabilă. Electrolizatorii vor fi amplasați lângă două dintre rafinăriile Eni, unde hidrogenul verde pare a fi cea mai bună opțiune de decarbonizare. Fiecare dintre cele două proiecte pilot va avea un electrolizator de aproximativ 10 MW și vor începe să genereze hidrogen verde până în 2022-2023, conform estimărilor.

 

Joi, 26 Noiembrie, 2020 - 13:55

Magazinele Enel municipiul Bucureşti, judeţele Ilfov şi Giurgiu vor fi închise luni și marți, 30 noiembrie și 1 decembrie, zile libere legale.

În celelalte zile, magazinele Enel vor funcţiona după programul obişnuit:

Marţi, 10 Noiembrie, 2020 - 11:06

Pregătirea experților și specialiștilor în rețele inteligente pentru a construi infrastructuri avansate tehnologic și pentru a promova tranziția energetică: acesta este obiectivul masteratului internațional de nivel doi lansat de Enel și de Universitatea Politehnica din Milano. Cele două își propun să atragă talentele tinere și promițătoare cu vârsta sub treizeci de ani și care au deja finalizat un masterat în disciplinele științifice.

Vineri, 30 Octombrie, 2020 - 14:22

Noul obiectiv stabilit pentru 2030 privind reducerile emisiilor directe de gaze cu efect de seră comparativ cu anul de referință 2017 a fost certificat în conformitate cu Science Based Targets (SBTi), o inițiativă globală care validează strategiile de decarbonizare corporative

Miercuri, 21 Octombrie, 2020 - 13:08

Extreme E, serie internațională de curse off-road, anunță că Fundația Enel devine Partener Fondator în zona de Cercetare.

 

În cadrul Extreme E, SUV-uri electrice se vor întrece în condiții extreme, în zone din întreaga lume deja afectate de probleme climatice sau de mediu, pentru a încuraja folosirea vehiculelor electrice în scopul conservării mediului și al protejării planetei.

 

Miercuri, 14 Octombrie, 2020 - 12:25
primele de acest tip pe piața lirei sterine

Enel Finance International NV („EFI”), compania de finanțare înregistrată în Olanda controlată de Enel SpA („Enel”) [1], a lansat o tranșă de obligațiuni „asociate cu obiectivele de sustenabilitate” pentru investitorii instituționali de pe piața lirei sterline în valoare totală de 500 de milioane de lire sterline, echivalentul a circa 550 de milioane de euro.

 

Luni, 12 Octombrie, 2020 - 12:25

În plină criză epidemiologică, tot mai multe companii continuă să recruteze, căutând să ocupe la fel de multe poziții ca înainte de epidemia de Covid-19. În perioada iulie-septembrie, numărul companiilor care au deschis poziții pe platforma de recrutare online BestJobs a crescut cu 20% față de aceeași perioadă din 2019, în timp ce numărul total de locuri de muncă scoase la concurs în trimestrul trei a fost la un nivel similar, de aproximativ 80.000 de joburi.

Marţi, 22 Septembrie, 2020 - 18:00

Directorul financiar al Enel, Alberto De Paoli, a participat, luni, la lansarea globală a principiilor CFO pentru investiții și finanțări integrate în Obiectivele de Dezvoltare Durabilă (ODD), în cadrul Forumului Sectorului Privat al Compactului Global al Națiunilor Unite (UNGC). Principiile CFO reprezintă un set de patru valori care indică modul în care companiile își pot alinia strategiile de finanțare corporativă la angajamentele de sustenabilitate pentru a crea un impact real asupra Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă ale ONU.

Marţi, 22 Septembrie, 2020 - 12:49

Enel a fost reconfirmată companie Global Compact LEAD, titulatură pe care Grupul o deține din 2011. Recunoașterea Global Compact LEAD evidențiază companiile cu cel mai mare angajament față de inițiativele Compactului Global al Națiunilor Unite (UNGC - United Nations Global Compact), precum și pe cele dedicate implementării celor zece principii ale Compactului Global și a Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă (ODD) în activitățile lor de business.

 

Vineri, 18 Septembrie, 2020 - 11:51

Enel se numără printre companiile care au impresionat cel mai mult investitorii, în acest an dificil, conform clasamentului "Echipa Executivă a Întregii Europe”, realizat de către Institutional Investor, unul dintre cei mai importanți publisheri de informații financiare și comerciale din Europa. Topul "Echipa Executivă a Întregii Europe”, realizat anual și ajuns în 2020 la cea de-a 16-a ediție, a solicitat investitorilor și analiștilor să evalueze directorii executivi din regiune, precum și programele de relații cu investitorii.

Joi, 17 Septembrie, 2020 - 13:29
din Indicele “Refinitiv

Enel ocupă prima poziție în categoria industrială „Utilități Electrice și Producători Independenți de Energie” a Indicelui Refinitiv pentru Diversitate și Incluziune, clasându-se pe locul 17 în Top 100 al indicelui dezvoltat de furnizorul global de date financiare Refinitiv. Indicele evaluează peste 7.000 de companii pentru performanțele obținute în domeniul diversității și incluziunii, în baza informațiilor disponibile public și colectate de Refinitiv din rapoartele instituționale ale companiilor și din media.

 

Joi, 3 Septembrie, 2020 - 13:00

Ernst and Young a publicat astăzi raportul „Un Plan Verde de Relansare şi Rezilienţă post COVID-19 pentru Europa", identificând peste 1.000 de proiecte verzi gata de implementare care pot crea în scurt timp valoare socială, de mediu și economică în limitele cadrului pentru relansarea post Covid. Potrivit EY, se așteaptă ca aceste proiecte să necesite aproximativ 200 de miliarde de euro în investiții publice și private și să susțină peste 2 milioane de locuri de muncă. Două proiecte Enel sunt incluse în raportul EY, după cum urmează:

 

Vineri, 28 August, 2020 - 13:27

Endesa Generación Portugal, filială a companiei spaniole Endesa, parte a grupului Enel, a câștigat dreptul de a dezvolta un proiect de 99 MW de energie solară + capacitate de stocare, conform rezultatelor preliminare ale celei de-a doua licitații pentru energie din surse regenerabile organizată de guvernul portughez prin DGEG (Direção-Geral de Energia e Geologia).

 

Marţi, 4 August, 2020 - 15:43

Enel a fost inclusă în Grupul Consultativ pentru Piața Obligațiunilor Durabile al Bursei de la Londra (SBMAG). Enel este singura companie italiană și singura companie de utilități din lume inclusă în această inițiativă. SBMAG, care cuprinde actori cheie de pe piață care lucrează activ în domeniul finanțărilor durabile, are ca scop consilierea companiilor și a investitorilor care doresc să atragă capital pentru tranziția la o economie cu emisii reduse de carbon.

Joi, 23 Iulie, 2020 - 13:50

Enel X, divizia de servicii energetice avansate a Grupului Enel, s-a alăturat programului de echilibrare a rețelei prin managementul consumului de energie al companiei Taiwan Power Company (TPC), destinat să sprijine rețeaua electrică a țării. Enel X, ale cărui birouri locale au sediul în Taipei, s-a asociat cu un grup divers de clienți pentru serviciile de echilibrare a rețelei prin managementul consumului, din domenii precum depozitele frigorifice, prelucrarea alimentelor, producție și instalații industriale.

Marţi, 21 Iulie, 2020 - 12:18

Politehnica din Milano, în colaborare cu Grupul Enel, lansează primul master de nivel doi dedicat formării experților în domeniul rețelelor inteligente. Acest curs unic este destinat absolvenților și își propune să instruiască profesioniștii în abordarea unor probleme complexe în proiectarea și gestionarea rețelelor digitale, precum și pentru a promova inovația tehnologică în domeniul sistemelor de distribuție a energiei electrice.

Joi, 16 Iulie, 2020 - 15:05

Magazinele Enel din municipiul Bucureşti, judeţele Ilfov şi Giurgiu vor fi închise luni, 20 iulie, desemnată la nivel național ca Ziua Energeticianului. 

În celelalte zile, magazinele Enel vor funcţiona după programul obişnuit:

-      De luni până vineri, programul de funcţionare este de la ora 9 la ora 17 în municipiul Bucureşti şi de la ora 8 la ora 16 în judeţele Ilfov şi Giurgiu.

Joi, 4 Iunie, 2020 - 11:47

Magazinele Enel din municipiul Bucureşti, judeţele Ilfov şi Giurgiu vor fi închise luni, 8 iunie, zi liberă legală.

În celelalte zile, magazinele Enel vor funcţiona după programul obişnuit:

-      De luni până vineri, programul de funcţionare este de la ora 9 la ora 17 în municipiul Bucureşti şi de la ora 8 la ora 16 în judeţele Ilfov şi Giurgiu.

Joi, 28 Mai, 2020 - 11:38

Magazinele Enel din municipiul Bucureşti, judeţele Ilfov şi Giurgiu vor fi închise luni, 1 iunie, zi liberă legală.

În celelalte zile, magazinele Enel vor funcţiona după programul obişnuit:

-    De luni până vineri, programul de funcţionare este de la ora 9 la ora 17 în municipiul Bucureşti şi de la ora 8 la ora 16 în judeţele Ilfov şi Giurgiu.

Luni, 25 Mai, 2020 - 13:34

Astăzi, opt companii de top din industrie, SolarPower Europe și WindEurope, au lansat "Choose Renewable Hydrogen" (Alege Hidrogenul Regenerabil), o inițiativă comună care evidențiază rolul esențial al surselor regenerabile de energie pentru a asigura o redresare economică solidă, în linie cu European Green Deal. Semnatarii au cerut Comisiei Europene să ia deciziile corecte pentru viitoarea integrare a sistemului energetic și strategia Europei în ceea ce privește hidrogenul, exploatând întregul potențial al energiei electrice din surse regenerabile de a decarboniza în întregime Europa.

Joi, 7 Mai, 2020 - 08:25

PROFITUL NET DIN ACTIVITĂȚI CURENTE AL GRUPULUI ENEL A CRESCUT CU 10,5% ÎN PRIMUL TRIMESTRU DIN 2020

Vineri, 20 Martie, 2020 - 10:50

Venituri: 80.327 milioane de euro (75.575 milioane euro în 2018, + 6,3%)
    creșterea veniturilor se datorează în principal operațiunilor diviziei Infrastructură și Rețele, în special în America Latină, prin contribuția companiei Enel Distribuição São Paulo în Brazilia și prin soluționarea problemelor anterioare de reglementare din Argentina, precum și datorită diviziei Thermal Generation and Trading din Italia, reflectând o creștere a activităților de tranzacționare și a efectelor legate de aplicarea recentă a interpretărilor IFRIC  

Subscribe to enel