Miercuri, 26 Februarie, 2020 - 13:42
pentru instalarea de statii de incarcare a vehiculelor electrice in Italia, Spania si Romania

Enel X, divizia de servicii energetice avansate a Grupului Enel, a contribuit la obținerea unei finanțări complete pentru proiectul AMBRA-Electrify Europe (AMBRA-E), care prevede instalarea de stații de încărcare a vehiculelor electrice (EV) în Italia, Spania și România. Proiectul este co-finanțat de Agenția Executivă pentru Inovații și Rețele (INEA) a Comisiei Europene, prin programul Connecting Europe Facility, și Banca Europeană de Investiții (BEI), precum și de Enel X, prin resurse proprii.

Miercuri, 8 Ianuarie, 2020 - 13:11

Enel X, divizia de servicii energetice avansate a Grupului Enel, a lansat următoarea generație de stații inteligente de încărcare EV pentru a accelera adoptarea vehiculelor electrice și pentru a sprijini decarbonizarea sectoarelor de energie și transport. Linia de produse din America de Nord are la bază încărcătorul vârf de gamă, JuiceBox® 40, care deține statutul de cel mai bine vândut produs de acest tip pe Amazon în ultimii cinci ani și include o suită de stații de încărcare noi: JuiceBox 32, 40, 48 și 80.

Vineri, 3 Ianuarie, 2020 - 11:58

Enel X, divizia de servicii energetice avansate a Grupului Enel și Related Companies, o firmă imobiliară globală, au anunțat în decembrie lansarea celui mai mare sistem de stocare a energiei din New York. Sistemul de baterii înainte de contor de 4,8 MW/ 16,4 MWh este situat  în complexul Gateway Center dezvoltat de Related în cartierul Brooklyn și va sprijini rețeaua locală a companiei de furnizare de energie Con Edison din New York, în perioadele cu vârf de consum, contribuind la menținerea eficienței serviciului.

Joi, 5 Decembrie, 2019 - 12:39

Enel X este furnizorul oficial de soluții de încărcare inteligentă al ETCR, primul campionat mondial dedicat autoturismelor electrice multi-brand.

Miercuri, 27 Noiembrie, 2019 - 15:57

Noul sistem pentru case inteligente (smart home) care gestionează încălzirea, iluminatul și securitatea domiciliului este disponibil în magazinele online Amazon și prin canalele de vânzare Enel X și Endesa Energia.

Joi, 14 Noiembrie, 2019 - 15:36

Prin această tranzacție, Enel X își crește punctele de contact cu clienții și obține acces la o rețea de aproximativ 5.000 de magazine PayTipper din toată Italia. PayTipper este un fintech italian care oferă consumatorilor acces extins și ușor la serviciile de plată.

Miercuri, 25 Septembrie, 2019 - 19:46

Enel X a devenit acționar cu o participație de 12,5% la Hubject, un joint venture în domeniul mobilității electrice care include jucători de top din tehnologie, industria auto și cea a utilităților. Hubject a dezvoltat o platformă interoperabilă care permite șoferilor de vehicule electrice să își încarce mașinile la o rețea cu peste 200.000 de puncte publice de încărcare din întreaga lume, fără a fi nevoie ca aceștia să semneze alte contracte în afara celor avute cu furnizorii de servicii de mobilitate electrică care utilizează serviciile de eRoaming ale Hubject.

Miercuri, 25 Septembrie, 2019 - 10:25

Prin deținerea a 12,5% din joint venture-ul Hubject, Enel X își poate extinde rețeaua de puncte de încărcare accesibile clienților săi la nivelul întregii rețele Hubject. Enel X va contribui cu expertiza sa tehnologică la extinderea și consolidarea Hubject, cu scopul de a încuraja răspândirea mobilității electrice la nivel global.

Marţi, 11 Iunie, 2019 - 16:51
Acordul prevede livrarea în Vatican a 20 de puncte de încărcare pentru vehicule electrice

Promovarea mobilității sustenabile în Vatican este obiectivul acordului semnat de Enel X, divizia de afaceri globală a grupului Enel dedicată produselor inovatoare și soluțiilor digitale, și de Guvernoratul Statului Vatican, care prevede livrarea a 20 de puncte de încărcare. Primele 12 puncte de încărcare au fost deja instalate, în timp ce restul de opt sunt în curs de livrare. În mod concret, Enel X livrează Vaticanului stații de încărcare pentru zone publice, fiecare cu puncte de încărcare de 22 kW care permit alimentarea a două vehicule electrice în același timp.

Vineri, 24 Mai, 2019 - 19:42

Un centru de testare a tehnologiei V2G, echipat cu mașini Nissan LEAF și infrastructură de încărcare dezvoltată de Enel X, a fost deschis la punctele RSE din Milano, în colaborare cu Nissan și Enel X

Marţi, 13 Noiembrie, 2018 - 11:21
cu circa 2.500 de puncte de încărcare și investiții de până la 20 de milioane de euro

Enel X România, companie membră a Enel X, divizia de servicii avansate de energie a Grupului Enel, a fost prezentată oficial astăzi și a lansat cel mai mare plan de dezvoltare de infrastructură pentru mobilitatea electrică din țară. Planul vizează instalarea a circa 2.500 de puncte de încărcare în toate regiunile României, în perioada 2019-2023, în urma unor investiții totale de 15 până la 20 de milioane de euro.

Subscribe to Enel X