Miercuri, 12 Februarie, 2020 - 17:00

Roxen este o artistă complexă, cu un timbru vocal special și o prezență scenică memorabilă.

Roxen, ca mulţi tineri din generaţia ei, este preocupată de soarta planetei şi de impactul pe care oamenii îl au asupra mediului. Artista îndrăgeşte şi alte forme de exprimare artistică : pictură, teatru, dans, literatură. Se relaxează meditând şi călătorind şi i-ar plăcea ca oamenii să vadă şi să înţeleagă mult mai clar imaginea de ansamblu şi să renunţe să mai caute imperfecţiuni în orice.

Miercuri, 5 Februarie, 2020 - 13:05

Conform informaţiilor oficiale din acest moment, doar 12 dintre cele 41 de ţări participante în acest an la concursul Eurovision au anunţat artistul ales. Dintre acestea, 6 au ales şi piesa ce va fi interpretată la Rotterdam.

România îşi va anunţa artistul pe 11 februarie, iar piesele care vor intra în Finala Naţională, unde vor fi selectate de către juriul de specialitate şi public, vor putea fi ascultate din data de 21 februarie.

Joi, 16 Mai, 2019 - 12:08

Așteptarea a luat sfârșit! Zilele au devenit ore, și doar câteva ne mai despart de a doua semifinală Eurovision 2019, cea în care românii de pretutindeni vor trăi emoția intrării în concurs a reprezentanților noștri. TVR 1, TVR HD, TVR Internațional și TVR+ transmit în direct evenimentul de pe scena de la Expo Tel Aviv, în această seară, începând cu ora 22.00. 

Marţi, 7 Mai, 2019 - 09:30

Emoţii mari la Tel Aviv, unde reprezentanții României au făcut primele repetiții pe scena Eurovision 2019. Încă din prima zi, show-ul României a impresionat prin culoare, efecte, dinamism și forță. 

Vineri, 8 Martie, 2019 - 14:38

On a Sunday, melodia României pentru Eurovision 2019, va avea un show pe măsură, pe scena din Tel Aviv. Conceptul, gândit de regizorul Petre Năstase, a fost pus în scenă în studiourile TVR și trimis organizatorilor din Israel.

Ester Peony, reprezentanta României la Eurovision, n-a dezvăluit niciun detaliu despre conceptul show-ului de pe scena din Tel Aviv. Vrea să păstreze totul secret până în luna mai, când va avea loc marele concurs pentru care se pregătește zi de zi.

Vineri, 15 Februarie, 2019 - 18:00

Netta Barzilai, laureata Eurovision 2018, va susţine un recital live, pentru prima dată în România, în finala Selecţiei Naţionale, duminică, de la ora 20.30, show-ul fiind transmis la TVR 1, TVR Moldova, TVRi, TVR HD şi online, pe TVR+.

"Invitaţia de a cânta la Selecţia Naţională mă onorează. Aştept cu nerăbdare recitalul de la Bucureşti şi sărbătoarea alături de toţi oamenii incredibili care mă aşteaptă acolo. Va fi o seară incendiară!", a spus artista.

Miercuri, 6 Februarie, 2019 - 15:23

Ordinea intrării celor 12 piese în concurs, Juriul și publicul decid cine merge în finala națională, Show-ul va fi transmis în direct și în exclusivitate la TVR 1, TVR Moldova, TVRi, TVR HD și online, pe TVR+, duminică, 10 februarie, de la ora 21.00

Vineri, 25 Ianuarie, 2019 - 16:53

Cu prilejul desfășurării la Iași în zilele de 26 și 27 ianuarie 2019 a primei semifinale din cadrul Selecției Naționale pentru Eurovision, mai multe echipaje de jandarmi ieşeni se vor afla în misiune, pentru asigurarea măsurilor de ordine și siguranță publică în zona evenimentului.

La acest eveniment, jandarmii vor acționa pentru asigurarea climatului de ordine, necesar desfășurării în cele mai bune condiții a manifestării, iar acolo unde situația o va impune, se va interveni prompt, în vederea luării măsurilor ce se impun.

Miercuri, 16 Ianuarie, 2019 - 19:50
Show-ul va fi transmis în direct și în exclusivitate la TVR 1

Încep emoţiile pentru semifinaliştii Eurovision România: Selecţia Naţională debutează duminică, 27 ianuarie a.c., la Iași, cu prima semifinală. 

Sub sloganul „Împlinește visul!”, 12 piese vor deschide seria show-urilor Eurovision
România, dar numai șase dintre acestea vor contiua lupta pentru a reprezenta țara
noastră în finala internațională.

Lista pieselor care vor concura în semifinala de la Iași, în ordine alfabetică:

Army of love - Bella Santiago
Muzică şi versuri: Bella Santiago, Alex Luft

Joi, 20 Decembrie, 2018 - 12:38

Vineri, 20 decembrie, juriul de preselecție a anunţat semifinaliştii Selecţiei Naţionale Eurovision România 2018. Dintre cele 126 de piese înscrise în concurs, doar 24 vor intra în cursa pentru un loc pe scena din Tel Aviv. 

Miercuri, 12 Decembrie, 2018 - 11:18

Artişti consacraţi sau debutanţi, din România şi din străinătate, au răspuns provocării lansate de TVR pentru participarea la Eurovision 2019.

Timp de o lună de zile, compozitorii au înscris în competiţie un număr impresionant de piese - 126, cu 70% mai multe decât la ediţia precedentă. Materialele au fost transmise exclusiv online, o premieră în istoria participării României la concurs.

Joi, 20 decembrie, vom afla semifinaliştii Selecţiei Naţionale.

Vineri, 9 Noiembrie, 2018 - 12:41

Vineri, 9 noiembrie, încep înscrierile pentru Selecţia Naţională a Concursului Eurovision 2019, ediția din acest an fiind organizată sub sloganul „Împlinește visul!”.  

În perioada următoare, jurați de specialitate și telespectatorii TVR vor alege reprezentantul nostru pentru cea de-a 20-a participare a României la Eurovision Song Contest.
Compozitorii pot înscrie piese pentru Selecţia Naţională până pe 10 decembrie 2019. Înscrierile se fac exclusiv online, completând formularul disponibil pe siteul oficial al evenimentului.

Joi, 17 Mai, 2018 - 15:11

Peste 17 mii de islandezi au semnat o petiție pentru retragerea țării lor din concursul Eurovision de anul viitor. Motivul petiției sunt recentele violențe din Israel și modul în care i-au tratat autoritățile pe demonstranții palestinieni.

Israelul ar trebui să găzduiască în 2019 concursul Eurovision.

Cele 17 mii de semnături nu par multe - dar ele reprezintă opțiunea a peste... 5 % din populația Islandei.

Radioteleviziunea publică nu a luat o decizie, dar afirmă că aceasta va fi influențată de situația din Israel.

Joi, 10 Mai, 2018 - 12:50

A doua semifinală a concursului este în direct joi, 10 mai, de la ora 22.00, la TVR 1, TVR HD, TVRi și online pe TVR+
•    Fanii (cu excepția celor care locuiesc în România) vor putea vota Goodbye de până la 20 de ori de pe același număr de telefon, sau prin aplicatia de pe siteul oficial al concursului

Așteptarea a luat sfârșit! În doar câteva ore, trupa The Humans va urca pe scena Eurovision în a doua semifinală a concursului. 

Calificarea României în Marea Finală se decide astăzi, în direct pe TVR 1, TVR HD, TVR Internaţional şi TVR+, începând cu ora 22.00.

Joi, 22 Martie, 2018 - 14:22

Dupa ce a lansat “O nefericita si un nebun” si “Partea Rea (52)”, Andrei Leonte incheie trilogia muzicala inceputa in 2016 si revine cu “Dragoste in haine de casa”, piesa care dezvaluie povestea de dragoste ce a inspirat toata aceasta mini-serie. Single-ul est compus de Victor Razvan Alstani (care a semnat si “O nefericita si un nebun”) iar versurile sunt scrise, ca de obicei, de catre Andrei Leonte, care a semnat si scenariul scurtmetrajului, regizat de Anthony Icuagu. 

Luni, 26 Februarie, 2018 - 10:30

Publicul a decis cine va reprezenta România pe scena de la Lisabona. Trupa The HUMANS a adunat cele  mai multe voturi din partea românilor, în spectacolul transmis duminică, 25 februarie, în direct la TVR 1, TVR HD, TVR Internaţional, TVR Moldova şi online, pe TVR+.

Luni, 12 Februarie, 2018 - 10:44

Duminică, 11 februarie, la finalul unui show care a scris istorie în concursul Eurovision, juriul Selecţiei Naţionale a anunţat, în direct la TVR 1, TVR HD, TVR Internaţional şi TVR Moldova, câştigătorii semifinalei de la Salina Turda: Claudia Andas, TIRI şi Feli merg mai departe şi vor concura, în ultimul act al competiţiei, pentru un bilet spre scena din Lisabona.

Subscribe to Eurovision