Marţi, 19 Mai, 2020 - 11:09

Teatrul EXCELSIOR are plăcerea să anunțe cele șase piese finaliste ale celei de-a VI-a ediții a Concursului de dramaturgie pentru adolescenți NEW DRAMA, desemnate, după lecturare, de un juriu de specialitate. La această ediție a concursului au fost înscrise 61 de piese scrise de adolescenți din 38 de orașe, comune și sate din întreaga țară.
Cele șase piese și cei șase tineri dramaturgi (în ordine alfabetică) care au trecut în următoarea etapă a proiectului NEW DRAMA sunt:
Desenează-mi un monstru de Daria Ancuța (17 ani, Constanța) 

Luni, 10 Februarie, 2020 - 11:03

Teatrul EXCELSIOR prezintă sâmbătă, 15 și duminică, 16 februarie 2020, premiera spectacolului Cenușăreasa – o adaptare muzicală originală, semnată Eduard Petru Jighirgiu, cu participarea coregrafului Edi Stancu. Teatrul EXCELSIOR propune publicului o versiune surprinzătoare a binecunoscutei povești, care are toate ingredientele unui musical

Luni, 13 Mai, 2019 - 13:33

Cea de-a patra ediție a Laboratorului de teatru tânăr RELIEF, care va avea loc în perioada 15 - 19 mai la Teatrul EXCELSIOR din București, este dedicată dramaturgului Eugène Ionesco și își propune să exploreze și să interogheze, prin filtrul creativ adolescentin, ipostaze din universul de creație al dramaturgului.

Miercuri, 6 Martie, 2019 - 12:26

Au mai rămas doar 10 zile în care adolescenții din întreaga țară se pot înscrie la Concursul de dramaturgie NEW DRAMA, organizat de Primăria Capitalei prin Teatrul EXCELSIOR. 
Termenul limită pentru aplicații este 15 martie 2019. 

Joi, 17 Ianuarie, 2019 - 13:50

La finalul anului trecut, EXCELSIOR a devenit primul teatru din România care a obținut un titlu în Cartea Recordurilor. Distincția a fost acordată pentru cea mai mare gradenă rotativă din lume, construită special pentru spectacolul „Vlaicu Vodă” – producția-eveniment organizată de Primăria Capitalei, prin Teatrul EXCELSIOR, cu ocazia celebrării Centenarului Marii Uniri.

Marţi, 11 Decembrie, 2018 - 08:36

Marea Finală a Concursului Naţional Gala Premiilor EXCELSIOR, aflat anul acesta la cea de-a doua ediţie, s-a desfăşurat, în transmisiune directă pe TVR 2, duminică, 9 decembrie 2018. Organizat de Primăria Municipiului Bucureşti, prin Teatrul EXCELSIOR, în parteneriat cu Societatea Română de Televiziune şi Ministerul Educaţiei Naţionale, evenimentul aduce în atenţia publicului larg rezultatele preocupărilor artistice ale noii generaţii, promovând cele mai reprezentative coruri şcolare din România. 

Joi, 6 Decembrie, 2018 - 14:04

Duminică, 9 decembrie 2018, ora 17:00, va avea loc, în transmisiune directă pe TVR 2, marea finală a Concursului Național Gala Premiilor EXCELSIOR, organizat de Primăria Municipiului București prin Teatrul EXCELSIOR, în parteneriat cu Societatea Română de Televiziune și Ministerul Educației Naționale. Prin acest eveniment, organizatorii și-au propus să promoveze și să premieze cele mai reprezentative coruri școlare de amatori din România.

Miercuri, 7 Noiembrie, 2018 - 12:52

Duminică, 18 noiembrie, ora 19:00, la Teatrul Excelsior (Sala „Ion Lucian”), coregraful de renume mondial Renato Zanella lansează publicului din România o INVITAȚIE LA DANS, spectacol-eveniment ce va avea în prim-plan personalitatea fascinantă a maestrului italian, precum și universul său de creație. Totodată, evenimentul îi aduce în lumina reflectoarelor pe tinerii dansatori care participă la cea de-a doua ediție a ATELIERELOR EXCELSIOR – DANS, masterclass susținut de către Renato Zanella la București, în perioada 12-18 noiembrie a acestui an. 

Marţi, 30 Octombrie, 2018 - 13:54

Teatrul Excelsior prezintă joi, 1 noiembrie 2018, ora 19:00, premiera oficială a spectacolului Prâslea cel Voinic și merele de aur, adaptare a basmului omonim scris de Petre Ispirescu, în regia lui Eduard Petru Jighirgiu.
Într-o versiune scenică antrenanantă și concentrată, regizorul Eduard Petru Jighirgiu aduce în prim-plan eterna luptă dintre Bine și Rău și valorile pozitive pe care basmul le promovează, punând într-o nouă lumină farmecul și profunzimea poveștii originale. 

Marţi, 25 Septembrie, 2018 - 12:44

În zilele de 26, 27 și 28 septembrie, ora 19:00, la Sala „Ion Lucian” a Teatrului EXCELSIOR, vor avea loc primele reprezentații ale spectacolului de Commedia dell’Arte Arlecchino și pierdutele iubiri, scris și regizat de Enrico Bonavera, după o canava de Flaminio Scala.
Premiera oficială va avea loc în data de 28 septembrie 2018 și va marca deschiderea celei de-a IV-a ediții a Festivalului de teatru pentru adolescenți Excelsior TEEN-FEST, ce se va desfășura în perioada 28 septembrie – 7 octombrie 2018.

Miercuri, 19 Septembrie, 2018 - 13:35

Au început înscrierile pentru Atelierele Excelsior – Dans! În perioada 12-18 noiembrie 2018, copiii și tinerii pasionați de balet, dans sau coregrafie vor avea ocazia să studieze sub îndrumarea renumitului coregraf și regizor Renato Zanella.
Evenimentul este organizat de Primăria Capitalei prin Teatrul Excelsior și își propune să le ofere copiilor și tinerilor talentați din România șansa unei experiențe de învățare autentică și deschiderea perspectivelor privind o viitoare carieră în domeniul dansului.

Miercuri, 19 Septembrie, 2018 - 12:12

Au început înscrierile pentru Atelierele Excelsior – Dans! În perioada 12-18 noiembrie 2018, copiii și tinerii pasionați de balet, dans sau coregrafie vor avea ocazia să studieze sub îndrumarea renumitului coregraf și regizor Renato Zanella.
Evenimentul este organizat de Primăria Capitalei prin Teatrul Excelsior și își propune să le ofere copiilor și tinerilor talentați din România șansa unei experiențe de învățare autentică și deschiderea perspectivelor privind o viitoare carieră în domeniul dansului.

Marţi, 29 Mai, 2018 - 19:45

În legătură cu informaţiile eronate care circulă în spaţiul public şi care asociază numele Primarului General cu turneul realizat de Teatrul Excelsior în mai multe oraşe din România, Primăria Municipiului Bucureşti face următoarele precizări:

Deşi teatrele din Capitala sunt finanţate de Primăria Municipiului Bucureşti (al cărei buget este aprobat în cadrul Consiliului General al Municipiului Bucureşti),  teatrele sunt ordonatoare terţiare de credite, ceea ce înseamnă că îşi elaborează singuri strategia repertorială şi managerială.

Subscribe to Excelsior