Sâmbătă, 26 Septembrie, 2020 - 11:02

Fundația pentru Apărarea Cetățenilor Împotriva Abuzurilor Statului (FACIAS) salută demersul Asociației Distribuitorilor de Medicamente, de a importa 25.000 de cutii de Euthyrox, însă reamintește că situația stocurilor de medicament este în continuare critică.

Sâmbătă, 19 Septembrie, 2020 - 17:27
Zece motive pentru care Monica Anisie trebuie să demisioneze

Fundația pentru Apărarea Cetățenilor Împotriva Abuzurilor Statului (FACIAS) semnalează o serie de probleme grave din sistemul de învățământ românesc, la care Ministerul Educației nu găsește rezolvare și care fac ca Educația să fie în cea mai mare criză a ultimilor treizeci de ani. Cu certitudine, în acest ritm ne îndreptăm spre o catastrofă.

Începutul de an școlar ne-a arătat dimensiunea dezastrului și faptul că actualul ministru este cu totul depășit de situație.

Joi, 7 Mai, 2020 - 14:22

Răspunzând nevoilor justițiabililor care de luni de zile așteaptă să își soluționeze problemele juridice, Fundația pentru Apărarea Cetățenilor Împotriva Abuzurilor Statului (FACIAS) salută intenția exprimată în cadrul comisiilor CSM potrivit căreia activitatea judecătorească ar trebui prelungită, iar vacanța judecătorească amânată pentru luna august.

Propunerile au fost analizate și propuse de către comisia de judecători „Legislație și cooperare interinstituțională" din cadrul CSM, în ședința din data de 5 mai 2020.

Miercuri, 6 Mai, 2020 - 20:21
Acestea pot fi contestate În instanță până pe data de 30 mai

Fundația pentru Apărarea Cetățenilor Împotriva Abuzurilor Statului (FACIAS) transmite tuturor cetățenilor care considera că au fost în mod abuziv amendați în perioada stării de urgență, pentru încălcarea prevederilor din ordonanțele militare, că pot contesta aceste amenzi, în instanță, până pe data de 30 mai 2020.

Marţi, 24 Martie, 2020 - 10:10
Date esențiale despre: munca la domiciliu; telemunca; concediul pentru supravegherea copilului!

Specialistul în dreptul muncii, colaboratorul FACIAS, avocatul Costel Gîlcă pune la dispoziția tuturor celor interesați “Ghidul contractelor de muncă pe perioada Stării de Urgenţă”. În contextul în care zeci de mii de angajatori se află într-o situație juridică care generează modificări ale relațiilor de muncă, un Ghid al relațiilor de muncă este mai mult decât bine venit pentru a pune cap la cap noutățile legislative și pentru a putea acționa rapid.         

Marţi, 17 Martie, 2020 - 20:00

Salutăm declararea de către Președintele României a stării de urgență și ne exprimăm speranța că modalitatea in care se va concretiza aceasta masura nu va depăși scopul pentru care a fost instituită.

Considerăm că aplicarea imediată a prevederilor decretului privind instituirea stării de urgență, măsură salutată de cvasi-majoritatea populației, va contribui, alături de efortul fiecărui cetățean, la eliminarea treptata a epidemiei de coronavirus.

Vineri, 31 Ianuarie, 2020 - 13:46

Solicitarea Fundației pentru Apărarea Cetățenilor Împotriva Abuzurilor Statului (FACIAS) legată de recunoaşterea diplomelor și calificărilor profesionale din România a fost luată în considerare de către oficialii Ministerului Sănătăţii.
 

Joi, 16 Ianuarie, 2020 - 15:05

Fundația pentru Apărarea Cetățenilor Împotriva Abuzurilor Statului (FACIAS) a sesizat Consiliul Superior al Magistraturii (CSM), solicitând acestuia să dispună sesizarea Inspecției Judiciare, pentru a efectua verificări prealabile privind posibile abateri disciplinare ale procurorilor DIICOT de la Biroul Teritorial Dâmbovița.

Luni, 9 Decembrie, 2019 - 15:11

Fundația pentru Apărarea Cetățenilor Împotriva Abuzurilor Statului (FACIAS) a intervenit în cazul polițistului craiovean arestat pentru pornografie infantilă și acte sexuale cu un minor, solicitând instituțiilor abilitate să intervină și să identifice problemele, pentru a preîntâmpina apariția unor situații similare. Situația trebuie tratată cu maximă seriozitate, având în vedere că nu este primul incident de acest gen.
 

Vineri, 9 August, 2019 - 09:18

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a anunțat în cadrul ședinței din 8 august a Consiliului Economic și Social prelungirea scutirii de taxă pentru încă 3 ani a imunogobulinei și a produselor obținute din plasmă umană.

FACIAS a avizat favorabil proiectul de ordonanță de urgență, în cadrul plenului CES de joi, considerând că preîntâmpinarea unor crize precum cea a imunoglobulinei, în care mai mulți bolnavi cu imunodeficiențe primare și-au pierdut viața, trebuie să devină prioritate națională. 

Joi, 8 August, 2019 - 14:22

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a anunțat în cadrul ședinței din 8 august a Consiliului Economic și Social prelungirea scutirii de taxă pentru încă 3 ani a imunogobulinei și a produselor obținute din plasmă umană.

FACIAS a avizat favorabil proiectul de ordonanță de urgență, în cadrul plenului CES de joi, considerând că preîntâmpinarea unor crize precum cea a imunoglobulinei, în care mai mulți bolnavi cu imunodeficiențe primare și-au pierdut viața, trebuie să devină prioritate națională. 

Duminică, 20 Ianuarie, 2019 - 11:58
Potrivit unor dovezi prezentate în presă

 
Fundația pentru Apărarea Cetățenilor Împotriva Abuzurilor Statului (FACIAS) a sesizat Secția pentru Magistrați cu privire la faptele fostului procuror șef DNA, Laura Codruța Kovesi, de divulgare de informații secrete de serviciu.

Marţi, 6 Noiembrie, 2018 - 17:17

Fundaţia pentru Apărarea Cetăţenilor Împotriva Abuzurilor Statului (FACIAS) solicită Ministerului Sănătăţii rezolvarea crizei gărzilor de noapte efectuate de personalul medical din spitale și centrele de urgență.

Conform unui studiu al Federației Solidaritatea Sanitară, în România o gardă durează în medie 33,3 ore, iar peste 93% dintre medicii români au muncit mai mult de 24 de ore în continuu. Un medic de urgențe ajunge să facă între 5 și 10 gărzi pe lună.

Miercuri, 19 Septembrie, 2018 - 11:25

"Fundaţia pentru Apărarea Cetăţenilor Împotriva Abuzurilor Statului (FACIAS) a solicitat Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție extinderea cercetărilor efectuate în prezent in rem în cazul epidemiei de pestă africană. Am solicitat Parchetului să îi ancheteze în această cauză pe foștii prim-miniștri și miniștri ai Agriculturii.

Subscribe to FACIAS