Vineri, 2 August, 2019 - 20:00

Bulgara Kristalina Georgieva și olandezul Jeroen Dijsselbloem au rămas în cursa pentru desemnarea candidatului Uniunii Europene la șefia FMI, după retragerea finlandezului Olli Rehn, a anunțat vineri ministerul francez de Finanțe, citat de AFP. 

"Un al doilea tur de scrutin are loc în acest moment cu cei doi candidați rămași în cursă", a explicat ministerul francez, care organizează votul țărilor membre UE.

De la crearea sa, în 1944, FMI a fost întotdeauna condus de un european, în timp ce un american a condus Banca Mondială.

Joi, 6 Iunie, 2019 - 15:05
În condițiile asigurării echilibrelor economice

Premierul Viorica Dăncilă a primit joi delegația de experți a FMI, condusă de Jaewoo Lee, șeful misiunii Fondului pentru România și Bulgaria, aflată în vizita anuală de evaluare a situației macroeconomice, procedură de consultare periodică cu autoritățile naționale.

Duminică, 14 Aprilie, 2019 - 13:21
Nu cum zice Cîțu...

Ministrul Finanțelor Publice, dl. Eugen Teodorovici, a avut sâmbătă, 13 aprilie a.c., întrevederi cu reprezentanții agențiilor de rating: S&P, Moody's si Fitch. Ministrul Finanțelor a subliniat că punctele forte ale României sunt nivelul moderat al datoriei publice și al datoriei externe în comparație cu majoritatea statelor membre ale Uniunii Europene și menținerea perspectivelor de creștere economică.

 

Joi, 8 Noiembrie, 2018 - 11:14
dobândirea statutului de piață emergentă și intrarea în zona Schengen

Miercuri, 7 noiembrie 2018, Eugen Teodorovici, ministrul Finanțelor Publice, a avut o întrevedere cu delegația FMI condusă de Jaewoo Lee, șeful misiunii FMI pentru România și Bulgaria.

Principalele teme abordate în cadrul discuțiilor au fost:

Miercuri, 22 August, 2018 - 08:16

Darius Vâlcov acuză jocuri murdare ale Fondului Monetar Internațional în momente cheie ale economiei românești. Mai mult, aduce exemple concrete despre modul în care se cereau măsuri drastice pentru România care avantajau importuri din Germania. 

"Trebuia semnat în două ore"

Marţi, 3 Iulie, 2018 - 11:24

Imbatranirea populatiei este o provocare cunoscuta. Si Fondul Monetar International ii acorda o analiza ampla in fiecare intalnire trimestriala. Ceea ce atrage atentia este agresivitatea si cruzimea cu care pune in relief problema. Fondul reclama, intre alte masuri, ca beneficiile sa fie reduse si varsta de pensionare sa fie prelungita din cauza „riscului de a trai mai mult decat era de asteptat”.

De asemenea, propune solutii de piata pentru a reduce acest „risc”. In ceea ce priveste economistii FMI, spaniolul José Viñals numeste „risc de longevitate”„Daca longevitatea creste cu trei ani peste ceea ce este prevazut, pana in 2050, costul imbatranirii – care deja este enorm pentru Guverne, intreprinderi, societati de asigurari si particulari – va creste cu 50% in economiile avansate luand ca referinta PIB-ul din 2010.

Vineri, 8 Iunie, 2018 - 11:37

FMI recomandă României o disciplină fiscală mai precaută și recomandă o ţintă fiscală sub ţinta bugetară pe 2018, de 3% din PIB, conform documentului publicat miercuri de Fondul Monetar Internaţional (FMI) la sfârşitul consultărilor cu România în baza Articolului IV.
Oficialii FMI cer să fie evitate noi reduceri de taxe și majorările salariile şi pensiile.

Directorii FMI au mai subliniat importanţa reformelor pentru a spori eficienţa sectorului public prin întărirea administraţiei fiscale și îmbunătăţirea absorbţiei fondurilor europene.

Duminică, 22 Aprilie, 2018 - 20:11

Ministrul Finanțelor Publice, dl. Eugen Teodorovici, a participat, în perioada 20-21 aprilie 2018, la Reuniunea de Primăvară a Grupului Băncii Mondiale (BM) și a Fondului Monetar Internațional (FMI), la Washington, SUA.

Sâmbătă, 17 Martie, 2018 - 08:20
Precum limitarea dobânzilor la creditele pentru gospodării

Fondul Monetar Internaţional (FMI) sugerează că România ar trebui să evite promovarea unor inițiative precum limitarea dobânzilor la creditele pentru gospodării şi a preţurilor la care persoanele fizice pot răscumpăra datoriile achiziţionate de terţe părţi.
„Iniţiativele legislative care afectează sistemul financiar ar trebui evitate. Mai multe iniţiative recente, dacă ar fi adoptate, ar reduce creditul oferit economiei reale şi ar încetini rezolvarea problemei creditelor neperformante, afectând în mod negativ stabilitatea financiară”, se arată în recomandările FMI.

Vineri, 16 Martie, 2018 - 22:39

 Ne-a lăudat șeful NATO în raportul său anual: suntem pe primul loc la cheltuielile pentru înarmare! Dăm mai mulți bani decât orice alt stat membru (proporțional cu PIB-ul) pe rachete, avioane și transportoare blindate, și mai puțin pe grădinițe, școli și spitale. Securitatea costă!(și astăzi, ca și ieri) STOP  Membrii CSM au trudit din greu ca să aștearnă pe 50 de pagini motivatea avizului (pe care l-au dat în cîteva minute, după audiere) cererii ministrului Justiției de revocare a șefei DNA.

Joi, 15 Martie, 2018 - 20:05

Premierul Viorica Dăncilă a avut astăzi, la Palatul Victoria, o întâlnire cu delegația Fondului Monetar Internațional în contextul evaluării anuale cu privire la evoluția economică. La întâlnire au mai participat vicepremierul Viorel Ștefan și ministrul Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici.

Vineri, 16 Februarie, 2018 - 01:52
“Pedofilii secolului 21”

Premierul bulgar Boiko Borisov, al carui CV impresionant include si pozitia de bodyguard la JTI, in Sofia, s-a laudat ca tara sa a combatut serios contrabanda cu tigari si a redus-o la 6%, in timp ce Franta inregistreaza 23%, iar Romania peste 18%. El chiar s-a mirat ca, in aceste conditii, UE ii pune intrebari legate de coruptie. Iar subalternul lui de la finante e convins ca coruptia este "indusa de presa" STOP In schimb, Bulgaria se afla pe loc fruntas in privinta economiei gri, cu 31%, fiind surclasata doar de maica Rusie, cu peste 38%. La acest capitol, Romania sta un pic mai binisor, cu putin peste 26%, desi e departe de media europeana, de circa 17%. In aceste conditii comparative, Liviu Dragnea, tatucul guvernului Romaniei, are tot dreptul sa se mire de ce mai intreaba Bruxelu’ si societatea civila de coruptie

Subscribe to FMI