Luni, 13 August, 2018 - 12:34

Forțele Navale Române marchează, în acest an, aniversarea Zilei Marinei printr-o serie de evenimente la care participă mii de marinari militari, zeci de nave și numeroase aparate militare de zbor.

Vineri, 27 Iulie, 2018 - 10:00

O echipă de scafandri militari de mare adâncime din cadrul Forțelor Navale Române va interveni în acțiunile de căutare a unei persoane dispărute sâmbătă, 21 iulie, în adâncurile Lacului Beliș-Fântânele, din județul Cluj. Intervenția va fi făcută la solicitarea Inspectoratului județean pentru Situații de Urgență.

Militarii au plecat din Constanța joi, 26 iulie, cu echipamentele necesare pentru executarea în siguranță a scufundărilor la adâncimi cuprinse între 40 și 90 de metri și vor începe astăzi, 27 iulie, căutările persoanei dispărute.

Joi, 7 Iunie, 2018 - 13:13

Eşti în căutarea unui loc de muncă stabil pe piaţa muncii din România? Îţi doreşti o carieră plină de provocări, cu posibilităţi multiple de dezvoltare profesională şi personală? Vino alături de noi, în marea familie a Marinei Militare Române!

Joi, 31 Mai, 2018 - 11:19

Forțele Navale Române participă, în perioada 31 mai - 17 iunie, cu 30 de infanteriști marini și doi ofițeri de stat major, la exercițiul multinațional BALTOPS 18 (BALTIC OPERATIONS), cel mai mare exercițiu de tip Joint din nordul Europei, care se va desfășura în Klaipėda, pe plaja Nemirseta și în poligonul Kairiai, din Lituania, pe plaja Ustka, din Polonia, în Kiel, Germania și în apele internaționale ale Mării Baltice.

BALTOPS 18 este un exercițiu anual, organizat și finanțat de EUCOM, ce are loc în Marea Baltică și în zonele adiacente.

Miercuri, 16 Mai, 2018 - 09:52

Forţele Navale Române participă la cea de-a VII-a ediţie a expoziţiei internaţionale a industriei aeronautice, apărării, securităţii naţionale şi securităţii private "BLACK SEA DEFENSE & AEROSPACE 2018", care are loc în perioada 16-18 mai, la Complexul expoziţional ROMAERO din Bucureşti. La eveniment se vor reuni peste 270 de expozanţi din peste 25 de ţări.

Pe durata întregii ediţii, vor avea loc demonstraţii ale militarilor şi va fi expusă tehnică din dotarea Armatei României, a Forţelor Armate ale SUA şi din cea a Ministerului Afacerilor Interne.

Miercuri, 2 Mai, 2018 - 13:48

21 de nave militare, 10 aeronave de luptă şi un submarin participă, în perioada 4-11 mai, la SEA SHIELD 18, cel mai mare exerciţiu multinaţional, organizat în anul 2018, de Forţele Navale Române. Peste 2.300 de militari americani, britanici, bulgari, greci, români, spanioli şi turci vor pune în aplicare proceduri standard NATO de luptă împotriva ameninţărilor asimetrice, aeriene, submarine şi maritime, conform unui scenariu bazat pe o situaţie geopolitică fictivă. 

Duminică, 4 Martie, 2018 - 13:05
Fără nici un submarin...

 

 

 

Peste 1.700 de militari romani si straini vor participa, de luni si pana pe 15 martie, la unul dintre cele mai mari exercitii multinationale - Spring Storm 18 -, organizat de Fortele Navale Romane, pe teritoriul Dobrogei si in apele internationale ale Marii Negre. se arată în comunicatul  transmis de Fortele Navale Romane.

Vineri, 2 Martie, 2018 - 16:00

Fregata franceză „Jean Bart” va face o escală în portul Constanța, în perioada 7-10 martie 2018, înainte de a participa la un exercițiu militar în apele teritoriale ale României în Marea Neagră, alături de Forțele Navale Române. 

Fregata „Jean Bart” face parte din clasa F 70 AA și este specializată în acțiuni de luptă antiaeriană în cadrul operațiunilor aero-maritime și de gestionare de crize, fiind capabilă să desfășoare misiuni în orice zonă, în cadrul unei grupări navale aliate sau internaționale. Nava este echipată cu un elicopter Panther.

Subscribe to fortele navale romane