Joi, 5 Noiembrie, 2020 - 12:03

Cele mai multe firme românești nu au luat niciun fel de măsuri de

securitate suplimentare, în contextul în care, pe fondul pandemiei, au

adoptat munca de acasă conform barometrului realizat de compania de

consultanță FRAMES la comanda INFOSEC CENTER. Experții afirmă că, fără

măsuri de management al securității informațiilor, există riscul ca

aceste companii să sufere pierderi majore, dacă informațiile de business

sau datele cu caracter personal fac subiectul unor breșe de securitate.

Joi, 20 August, 2020 - 10:48

Piața românească a fost invadată de zeci dacă nu sute de produse

dezinfectante contrafăcute, care reprezintă un pericol real pentru cei

care le folosesc. Descinderile autorităților române din ultimele zile,

care au dus la descoperirea unor depozite, produse și unități de

producție ilegale, arată amploarea fenomenului, unul care aduce atingere

sănătății publice, afirmă experții de la Grande Gloria Production, unul

dintre cei mai importanți producători români de dezinfectanți.

 

Marţi, 21 Iulie, 2020 - 11:31

ELCEN  analizează toate opțiunile legale pentru recuperarea creanțelor pe care i le datorează Compania Municipală Termoenergetica, inclusiv formularea unei cereri pentru deschiderea procedurii de insolvență. În acest scenariu, ELCEN va solicita și atragerea răspunderii conducerii companiei municipale.

 

Intenția ELCEN vine ca urmare a faptului că Primăria Municipiului București (PMB) nu a virat către Termoenergetica subvenția aferentă perioadei decembrie 2019 - mai 2020, în valoare de 652,22 milioane de lei.

 

Marţi, 23 Iunie, 2020 - 10:10

Perioada de pandemie, izolarea la domiciliu și munca de acasă i-au determinat pe români să se preocupe mai mult ca oricând de starea locuințelor. De la zugrăvit la schimbarea obiectelor sanitare, parchetului, centralei termice și a caloriferelor, investițiile în refacerea apartamentelor se anunță a fi în prim-plan în acest an, în condițiile în care multe dintre locuințe au fost amenajate în urmă cu un deceniu, arată o analiză realizată de firma de consultanță Frames.

Miercuri, 27 Mai, 2020 - 10:48

În fața furtunii economice de proporții care se proliferează la orizont, România se află precum un avion cu rezervorul gol, pregătit pentru o
aterizare forțată. Vor supraviețui pasagerii (românii și firmele) manevrelor făcute de un echipaj a cărui principală preocupare a fost
până acum să acorde primul ajutor și prea puțin să rezolve problemele tehnice ale aeronavei (economia românească)? Deși echipajul de la
Palatul Victoria promite că va scoate România din furtuna economică, realitatea este că niciunul dintre piloți nu are experiența unei

Luni, 30 Martie, 2020 - 11:13
CUMPĂRAȚI PRODUSE ROMÂNEȘTI

Afacerile micilor antreprenori au fost lovite cel mai mult de coronacriza economică. Dincolo de perspectiva șomajului tehnic, de facilitățile oferite de stat angajaților, mulți dintre oamenii de afaceri sunt deciși să continue activitatea, să își plătească salariații și să își extindă serviciile și vânzările. În fața situației fără precedent cu care se confruntă economia, antreprenorii fac un apel la colaborare în mediul de business, la evitarea blocajului financiar și a disponibilizărilor de personal. 

Luni, 16 Martie, 2020 - 13:59

Peste 1 milion de angajați din economia românească riscă să intre în șomaj sau să fie disponibilizați, iar zeci de mii de firme și PFA-uri să se închidă care urmare a ,,coronacrizei’’ care afectează deja semnificativ România. În numai câteva zile, sute de firme, în special din zona serviciilor către populație, organizării de evenimente și din HORECA și-au suspendat activitatea, fapt care va genera consecințe economice semnificative pe lanțurile de business, arată o analiză realizată de analiștii de la Frames.

Vineri, 28 Februarie, 2020 - 12:21

De 1 Martie și de Ziua Femeii, vânzările de flori vor aduce importatorilor și florăriilor o cifră de afaceri de peste 20 de milioane de euro, arată o analiză Frames. Cele mai căutate flori, în această perioadă, sunt cele specifice primăverii, precum ghioceii, freziile, zambilele, lalelele sau narcisele. Cele mai apreciate sunt însă trandafirii, considerați simbolul iubirii, al afecțiunii. Pentru firmele din domeniu, vânzările de 1 și 8 Martie reprezintă o mare parte din cifra de afaceri la nivelul întregului an.

Joi, 6 Februarie, 2020 - 13:00

Prima zi de iarnă veritabilă a surprins, cum era de așteptat, autoritățile locale și firmele de deszăpezire, astfel că traficul rutier era blocat joi dimineață complet în 3 județe, iar Autostrada A2, cunoscută sub numele de ,,Autostrada meteosensibilă’’ era închisă. În timp ce România se zbate în zăpadă, firmele de salubritate și deszăpezire raportează afaceri profitabile, în urma contractelor bănoase cu autoritățile locale, arată o analiză realizată de firma de consultanță Frames.

Vineri, 31 Ianuarie, 2020 - 10:50

Piața analizelor medicale din România a explodat în ultimii 10 ani pe fondul îmbătrânirii populației, bolilor profesionale și a virușilor care fac tot mai multe victime. Afacerile clinicilor specializate în analize medicale vor atinge în acest an nivelul de 2,5 miliarde de lei, o cifră de aproape 5 ori mai mare decât în 2010, arată o analiză realizată de compania de consultanță Frames.
Abundența de reclame la clinicile de analize medicale, din această perioadă, vine pe fondul interesului în creștere al românilor pentru acest tip de servicii. 

Marţi, 14 Ianuarie, 2020 - 13:13

Dacă pentru mare parte din retailul românesc, vârful de sezon a fost reprezentat de sărbătorile de Crăciun și Anul Nou, pentru farmacii abia acum urmează cea mai importantă perioadă din an. Medicii spun că sfârșitul lunii ianuarie - începutul lunii februarie 2020 va aduce cel mai ridicat nivel al îmbolnăvirilor de răceală și gripă. Farmaciile se așteaptă la vânzări spectaculoase, în ton cu apetitul românilor pentru automedicație, arată o analiză pe piața pharma, realizată de compania de consultanță Frames.

Vineri, 3 Ianuarie, 2020 - 18:14

Criza forței de muncă, accentuarea inflaţiei, perspectivele deprecierii monedei naţionale şi extinderea blocajului financiar vor reprezenta, în 2020, cele mai importante provocări pentru mediul de afaceri. 2020 este văzut de majoritatea investitorilor drept un an în care măsurile reale de reformă vor fi, din păcate, înghețate, cu consecințe directe în înrăutățirea cadrului macro-economic. Acestea sunt, în esență, concluziile celei de-a IX-a ediții a ,,Barometrului privind starea economiei'', realizat de compania de consultanţă Frames.

Sâmbătă, 28 Decembrie, 2019 - 09:41

Criza forței de muncă, accentuarea inflaţiei, perspectivele deprecierii monedei naţionale şi extinderea blocajului financiar vor reprezenta, în 2020, cele mai importante provocări pentru mediul de afaceri. 2020 este văzut de majoritatea investitorilor drept un an în care măsurile reale de reformă vor fi, din păcate, înghețate, cu consecințe directe în înrăutățirea cadrului macro-economic. Acestea sunt, în esență, concluziile celei de-a IX-a ediții a ,,Barometrului privind starea economiei'', realizat de compania de consultanţă Frames.

Marţi, 24 Decembrie, 2019 - 13:33

Peste 1,8 milioane de oameni au făcut afaceri, în acest an, în economia
românească, cu peste 63.000 mai mulți față de aceeași perioadă a anului
trecut, arată un studiu realizat de Frames, prezentat cu ocazia Galei
Premiilor Financial Intelligence, desfășurată pe 11 decembrie la Hotel
Marriott din București. Cei mai mulți români angrenați în business sunt
bărbați cu vârsta între 40-49 de ani, din București, cu studii
superioare, interesați, în primul rând, de afacerile din comerț,
construcții și  activități profesionale, științifice și tehnice.

Marţi, 17 Decembrie, 2019 - 13:36

Piaţa bunurilor de larg consum va înregistra, în acest an, un avans de peste 12%, evoluţie stimulată de creșterea cererii, urmare a majorării salariilor și pensiilor, și, nu în ultimul rând, de avansul prețurilor, arată o analiză a companiei de consultanță Frames. Sezonul de shopping de Crăciun va impulsiona semnificativ rezultatele din întreg comerțul românesc, de la sectorul alimentar la bunurile de folosință îndelungată.

Vineri, 29 Noiembrie, 2019 - 10:31

De la extragerea și prelucrarea petrolului, la comerț, transporturi, energie și telecomunicații, cele mai importante business-uri duc economia națională, după 30 de ani de capitalism, la cel mai ridicat nivel de dezvoltare din istorie. Afacerile primelor 30 de companii care includ acționariat românesc vor depăși, în acest an, nivelul cumulat de 180 de miliarde de lei, cifră dublă față de cea înregistrată în urmă cu 10 ani, estimează analiștii de la Frames.

Luni, 11 Noiembrie, 2019 - 16:20

Pentru 1,2 milioane de bucureșteni, cei racordați la RADET, intrarea regiei în faliment anunță o iarnă cu iz siberian. Deja avariile se țin lanț, iar perspectivele sunt dintre cele mai pesimiste. Potrivit unei analize Frames, fără intervenția urgentă a Primăriei, ANRE și a Guvernului Orban, se poate ajunge la un blocaj total, cu consecințe economice și sociale extrem de grave. Experții companiei de consultanță au realizat o radiografie a măsurilor urgente pe care autoritățile trebuie să le ia, după falimentul RADET.

Vineri, 1 Noiembrie, 2019 - 10:51

Comerțul românesc va înregistra, în acest an, cel mai spectaculos Black Friday din istorie, cu peste 10 milioane de produse vândute în numai câteva zile și încasări de circa 300 de milioane de euro la nivelul lunii noiembrie, arată o analiză Frames, realizată pe baza estimărilor din piață.

Vineri, 11 Octombrie, 2019 - 14:00

 

Creșterea inflației, deprecierea leului și accentuarea blocajului financiar reprezintă principalele temeri ale investitorilor în toamna acestui an.

Instabilitatea politică a revenit în prim-plan, zgomotul politic fiind
de natură să accentueze semnalele de alarmă privind evoluția economiei,
arată o analiză Frames, realizată în cadrul campaniei ,,România,
încotro?’’, care  radiografiază economia după 30 de ani de capitalism.

Marţi, 17 Septembrie, 2019 - 10:43

Într-o economie globală, în care noile tehnologii fac tot mai mult diferența, este absolut necesar ca România să treacă la noile modele economice, la roboți, digitalizare și automatizare. Fără investiții semnificative în tehnologie, vom rata a patra revoluție industrială, Industry 4.0, iar economia românească va pierde semnificativ la capitolul competitivitate, arată rezultatele unui sondaj în rândul investitorilor, realizat de Frames la comanda Academia Industrială.

Luni, 22 Iulie, 2019 - 14:33

După Neversea, Ed Sheeran, Electric Castle, Bon Jovi și The Cure, evenimente care au adunat câteva sute de mii de oameni, sezonul festivalurilor continuă cu Untold, AfterHills, George Enescu, concertul Metallica și alte zeci de astfel de evenimente, în toată țara. 

Analiștii de la Frames estimează că cei peste 1 milion de spectactori
din acest sezon vor duce piața festivalurilor din România la un record
istoric, dincolo de granița de 600 de milioane de lei.

Miercuri, 10 Iulie, 2019 - 12:42

Economia României, cu o creştere bazată în primul rând pe consum, arată precum un castel de nisip care poate fi spulberat, într-o clipă, de un singur val sau o adiere de vânt (de criză). Accentuarea inflației, perspectivele deprecierii monedei naționale și extinderea blocajului financiar sunt cele mai importante semnale de alarmă trase de oamenii de afaceri chestionați de compania de consultanță Frames, în cadrul ,,Barometrului privind starea economiei’’, ediția - Iulie 2019. 

Vineri, 14 Iunie, 2019 - 13:57

După o lună iunie plină de ploi și umezeală, producătorii de înghețată speră ca iulie și august să aducă seceta, fenomen meteo care va determina creșterea consumului și, implicit, le va umple conturile. Afacerile din piața de înghețată românească ar putea depăși, în acest an, un nivel record al ultimilor 10 ani, de peste 600 milioane de lei, arată o analiză Frames.

Miercuri, 24 Aprilie, 2019 - 14:39

Aproape 7000 de companii sunt focusate, în aceste zile, să producă și să vândă cozonaci și alte tipuri de prăjituri pentru masa de Paște a românilor. Este un business extrem de profitabil, cu o marjă de profit ridicată, care exploatează tradițiile și obiceiurile de consum specifice românilor.

Un cozonac costă, în medie, între 10 și 150 lei, în funcție de gramaj, calitate, ingridientele folosite (ciocolată, nucă, rahat, stafide, fructe confiate, rom, creme speciale etc.), de brand și de locul unde este comercializat.

Joi, 7 Martie, 2019 - 09:56
Un business de peste 300 milioane de lei

Afacerile cu flori înregistrează, în aceste zile, cele mai ridicate vânzări. De 8 Martie, peste 10 milioane de românce sărbătoresc ,,Ziua Femeii’’ și ce poate fi mai nimerit drept cadou decât un buchet de flori. 

Joi, 17 Ianuarie, 2019 - 19:20

Zeci de mii de bucureșteni au fost nevoiți în ultimele luni să îndure frigul iernii, ca pe vremea lui Ceaușescu, din cauza avariilor în serie înregistrate de RADET. Iar veștile proaste continuă, funcționarea la parametri normali a rețelei de termoficare fiind în continuare sub semnul întrebării. Cum s-a ajuns în această situație?

Marţi, 13 Noiembrie, 2018 - 12:30

Sistemul de termoficare din București are nevoie urgentă de investiții, în condițiile în care mai mult de trei sferturi din conductele termice ale RADET au o vechime de peste 40 de ani și riscă să crape în această iarnă, iar CET-urile își vor încheia, în curând, perioada de funcționare în condiții de siguranță, arată o analiză Frames.

Miercuri, 31 Octombrie, 2018 - 11:29

Moartea poate fi o afacere excelentă. Dovadă rezultatele spectaculoase înregistrate de firmele de pompe funebre care, în 2018, sunt mai profitabile ca oricând. De Halloween, analiștii de la Frames au pătruns în tenebrele unei industrii cu care nimeni nu și-ar dori să aibă de-a face. Concluzia – pompele funebre reprezintă unul dintre business-urile ,,de perspectivă’’ din economie, având în vedere că niciodată nu va duce lipsă de clienți.

Subscribe to Frames