Vineri, 8 Mai, 2020 - 13:21

FACIAS arată care sunt pașii legali de urmat, pentru contestarea unei amenzi, în contextul deciziei CCR privind sancțiunile aplicate în baza ordonanțelor militare
 
 
Fundația pentru Apărarea Cetățenilor Împotriva Abuzurilor Statului (FACIAS) transmite celor care consideră că au fost amendați abuziv și doresc să conteste amenzile primite în baza ordonanțelor militare, care sunt pașii de urmat pentru un astfel de demers. Toate detaliile și baza legală sunt disponibile pe www.facias.ro

Marţi, 7 Aprilie, 2020 - 09:49
FACIAS a publicat un ghid cu pașii care trebuie respectați în formularea unei contestații

Fundația pentru Apărarea Cetățenilor Împotriva Abuzurilor Statului (FACIAS) îndeamnă la respectarea regulilor impuse de autorități.  Cetățenii trebuie să fie prudenți și responsabili și să respecte mai mult ca oricând obligațiile legale. Pe de altă parte, odată cu instaurarea stării de urgență și a contravențiilor privind încălcarea dispozițiilor acesteia, tot mai multe persoane reclamă că au fost amendate pe nedrept.

Joi, 20 Februarie, 2020 - 14:18

Fundația pentru Apărarea Cetățenilor Împotriva Abuzurilor Statului (FACIAS) a inițiat o serie de demersuri, după ce în spațiul public au apărut înregistrări cu o operatoare a Serviciului de Telecomunicații Speciale (STS) din Zalău, care a avut un comportament jignitor la adresa unui femei care a apelat serviciul 112.

Luni, 16 Decembrie, 2019 - 16:54

În urma solicitării Fundației pentru Apărarea Cetățenilor Împotriva Abuzurilor Statului (FACIAS), cu privire la ceea ce în presă a fost numită ”criza medicamentelor”, Ministerul Sănătății a dat asigurări că situația este în curs de rezolvare și că în ultimele luni s-au făcut demersuri pentru înlocuirea medicamentelor care dispar de pe piață.

Miercuri, 19 Iunie, 2019 - 13:23

Această statistică cutremurătoare a fost obținută de Fundația pentru Apărarea Cetățenilor împotriva Abuzurilor Statului (FACIAS) în cadrul campaniei ”ȘI EI SUNT COPII ROMÂNIEI” de la Direcțiile Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului din țară.
 

Vineri, 31 Mai, 2019 - 12:16

Fundația pentru Apărarea Cetățenilor Împotriva Abuzurilor Statului (FACIAS) solicită Ministerului Sănătății să prezinte public soluțiile pentru evitarea unei noi crize în tratamentul cu imunoglobulină.
 
În 2017, datorită unor grave erori administrative, rămase – din păcate – nesancționate până în prezent, România s-a confruntat cu o criză majoră a imunoglobulinei. În urma apelurilor repetate venite din partea pacienților, a medicilor și a societății civile, conducerea Ministerul Sănătății a intervenit și a rezolvat această criză.

Subscribe to Fundația pentru Apărarea Cetățenilor Împotriva Abuzurilor Statului (FACIAS)