Joi, 23 Mai, 2019 - 09:00

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, coordonaţi de procurorul învestit în cauză din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, au continuat cercetările în cazul celor opt cetăţeni turci, aflaţi la bordul pescadorului, care desfăşurau activităţi de pescuit ilegal în Zona Economică Exclusivă a României.

Persoanele în cauză şi materialul probator au fost prezentate în cursul zilei de ieri Judecătorului de Drepturi şi Libertăţi din cadrul Tribunalului Constanţa care a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile a comandantului ambarcaţiunii.

Luni, 20 Mai, 2019 - 13:53

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de punere în circulaţie de mărfuri contrafăcute şi folosirea de acte nereale, pe numele unui cetăţean român, în urma descoperirii împreună cu lucrătorii vamali, într-un container sosit din China, a unor bunuri în valoare de peste 136.000 lei.

Joi, 25 Aprilie, 2019 - 12:44

Având în vedere că, în perioada următoare, credincioşii ortodocşi vor sărbători Învierea Domnului şi Ziua Internaţională a Muncii, în punctele de trecere a frontierei de la graniţa cu Bulgaria, se preconizează o creştere a traficului de persoane şi mijloace de transport atât pe sensul de intrare, cât şi pe sensul de ieşire din ţară.

Pentru evitarea aglomerărilor, Garda de Coastă a dispus toate măsurile aflate în competenţă pentru reducerea timpilor de aşteptare şi asigurarea unui control eficient şi operativ.

Joi, 14 Martie, 2019 - 12:03

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa, au depistat, în ultima lună, peste 4.700 de pachete cu ţigări de contrabandă.

Miercuri, 13 Martie, 2019 - 14:52

Bunuri susceptibile a fi contrafăcute în valoare de peste 7.000 lei, descoperite de poliţiştii de frontieră de la P.T.F. Vama Veche

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă - Punctul de Trecere a Frontierei Vama Veche au descoperit, ascunse în bagajele a doi cetăţeni români, aproximativ 800 articole vestimentare, inscripţionate cu numele unor mărci cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute.

Vineri, 8 Martie, 2019 - 11:02

Poliţiştii de frontieră tulceni au descoperit doi cetăţeni români care transportau, cu o ambarcaţiune de agrement, cantitatea de peste 360 kilograme peşte, fără a deţine licenţă de pescuit.

În data de 07.03.2019, poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Tulcea, în cadrul unor activităţi informativ-operative, au efectuat un control asupra a două persoane aflate într-o ambarcaţiune de agrement, în zona Cap Doloşman, pe canalul care face legătura cu lacul Razelm, judeţul Tulcea.

Joi, 7 Martie, 2019 - 09:44

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au descoperit în P.T.F. Vama Veche aproximativ 160 grame bijuterii din metal galben, susceptibile a fi din aur şi fără documente legale, care urmau să fie introduse ilegal în ţară.

În data de 07.03.2019, poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Vama Veche au efectuat controlul specific, pe sensul de intrare în ţară, asupra pasagerilor dintr-un autocar ce efectua curse pe ruta Turcia - România.

Miercuri, 6 Martie, 2019 - 12:18

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punere în circulaţie de mărfuri contrafăcute, pe numele unui cetăţean român, în urma descoperirii împreună cu lucrătorii vamali într-un container sosit din China a unor ţesături în valoare de peste 1.000.000 lei.

Miercuri, 20 Februarie, 2019 - 10:58

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Cernavodă au descoperit un cetăţean român care transporta, cu o autoutilitară, peste 600 kilograme de peşte, fără documente legale.

Marţi, 12 Februarie, 2019 - 13:01

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa, au depistat un cetăţean român care transporta peste 18.700 de pachete cu ţigări de contrabandă.

Marţi, 5 Februarie, 2019 - 15:05

Autorităţile de frontieră bulgare au informat Garda de Coastă, prin intermediul Centrului Comun de Contact româno-bulgar Giurgiu-Ruse, cu privire la faptul că, în anul 2019, se pot achiziţiona din punctele de frontieră vignete electronice pentru teritoriul statului vecin, pentru toate categoriile de autovehicule, preţurile acestora rămânând neschimbate.

Vineri, 1 Februarie, 2019 - 10:56

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punere în circulaţie de mărfuri contrafăcute, pe numele unui cetăţean român, în urma descoperirii împreună cu lucrătorii vamali într-un container sosit din China a unor bunuri în valoare de peste 133.000 lei 

Joi, 31 Ianuarie, 2019 - 12:28

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au descoperit şi confiscat în P.T.F. Vama Veche bunuri în valoare de peste 15.800 lei, pentru care trei cetăţeni români nu au putut prezenta documente de provenienţă.

În data de 31.01.2019, poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Vama Veche, judeţul Constanţa, au efectuat controlul specific, pe sensul de intrare în ţară, pasagerilor din două autocare ce efectuau curse pe ruta Turcia - România.

Miercuri, 16 Ianuarie, 2019 - 09:49

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă împreună cu lucrătorii vamali de la Biroul Vamal Constanţa Sud au descoperit în Portul Constanţa Sud Agigea, într-un container sosit din China, jucării în valoare de aproximativ 700.000 lei, susceptibile a fi contrafăcute.

Joi, 20 Decembrie, 2018 - 11:24
Măsuri de fluidizare a traficului în punctele de frontieră pentru perioada Sărbătorilor de Iarnă

Ca în fiecare an, apropierea Sărbătorilor de Iarnă readuce în ţară mulţi dintre cetăţenii români aflaţi în străinătate, pentru a-şi petrece aceste zile împreună cu familia, dar şi cetăţeni străini care doresc să-şi petreacă zilele de vacanţă în România, sens în care, în perioada următoare se prefigurează o creştere a traficului prin punctele de trecere ale frontierei.

Pentru evitarea aglomerărilor, Garda de Coastă a dispus toate măsurile aflate în competenţă pentru reducerea timpilor de aşteptare şi asigurarea unui control eficient şi operativ.

Vineri, 14 Decembrie, 2018 - 13:35

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa, au efectuat trei percheziţii domiciliare pe raza municipiului Constanţa, fiind ridicate, în vederea confiscării, peste 2kg substanţe vegetale, peste 3.000 de pachete cu ţigări, diverse sume de bani, articole electronice şi a fost indisponibilizat un autoturism.

Joi, 13 Decembrie, 2018 - 10:45

Poliţiştii de frontieră din cadrul P.T.F. Vama Veche au depistat un cetăţean român care a încercat să introducă ilegal în ţară parfumuri în valoare de aproximativ 30.000 de lei, ce purtau însemnele unei mărci cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute.

În data de 13.12.2018, în jurul orei 05.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Vama Veche, judeţul Constanţa, au efectuat controlul specific pe sensul de intrare în ţară, pasagerilor dintr-un autocar ce efectua curse pe ruta Turcia - România.

Vineri, 7 Decembrie, 2018 - 10:50

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă împreună cu lucrătorii vamali de la Biroul Vamal Constanţa Sud au descoperit în Portul Constanţa Sud Agigea, într-un container sosit din China, scutere electrice în valoare de peste 530.000 lei, susceptibile a fi contrafăcute.

Joi, 6 Decembrie, 2018 - 11:28

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă împreună cu poliţişti din cadrul I.P.J. Constanţa au descoperit, pe raza judeţului Constanţa, trei autoturisme de lux, semnalate ca fiind furate din Norvegia, Italia şi Marea Britanie.

În perioada 04-05.12.2018, acţionând în baza unei informaţii, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, în cooperare cu poliţişti din cadrul I.P.J. Constanţa, au desfăşurat o acţiune pe linia combaterii traficului internaţional cu autoturisme furate în zona de competenţă.

Miercuri, 5 Decembrie, 2018 - 12:40

Poliţiştii de frontieră români şi bulgari au descoperit în P.T.F. comun Silistra - Ostrov aproximativ 600 grame bijuterii din metal galben, susceptibile a fi din aur şi fără documente legale, care urmau să fie introduse ilegal în ţară.

În data de 05.12.2018, în jurul orei 05.30, la P.T.F. comun Silistra - Ostrov, judeţul Constanţa, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de intrare în ţară, cetăţeanul turc P.E., în vârstă de 52 de ani, care conducea un camion, înmatriculat în România.

Joi, 29 Noiembrie, 2018 - 11:43

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă împreună cu lucrătorii vamali de la Biroul Vamal Constanţa Sud au descoperit în trei microbuze şi semiremorcile acestora, articole vestimentare în valoare de peste 720.000 lei, susceptibile a fi contrafăcute.

În data de 26.11.2018, în Punctul de Trecere a Frontierei Ostrov s-au prezentat pentru a intra în ţară trei microbuze şi trei semiremorci înmatriculate în Ucraina la volanul cărora se aflau doi cetăţeni ucraineni în vârstă de 40 de ani, respectiv 32 de ani şi un cetăţean român în vârstă de 27 de ani.

Vineri, 16 Noiembrie, 2018 - 14:48

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă împreună cu lucrătorii vamali de la Biroul Vamal Constanţa Sud au descoperit în Portul Constanţa Sud Agigea, în trei containere sosite din China, scutere electrice şi produse de igienă personală în valoare de aproximativ 2.700.000 lei, susceptibile a fi contrafăcute, precum şi 14.400 artificii pentru tort, nedeclarate la intrarea în ţară.

Luni, 12 Noiembrie, 2018 - 11:52

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au depistat, pe raza localităţii Negru Vodă, un cetăţean sirian care a încercat să intre ilegal în România din R. Bulgaria, pe jos, pe la frontiera "verde".

Persoana în cauză a fost predată autorităţilor de frontieră bulgare, în vederea continuării cercetărilor.

Joi, 8 Noiembrie, 2018 - 11:19

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă efectuează cercetări faţă de un cetăţean român care intenţiona să introducă în ţară din Emiratele Arabe Unite, prin Portul Constanţa Sud Agigea, într-un container, accesorii auto în valoare de peste 200.000 lei, susceptibile a fi contrafăcute.

Marţi, 6 Noiembrie, 2018 - 12:51

În data de 4.11.2018, la Baia Mare, s-a desfăşurat o nouă ediţie a Campionatului Naţional de Oină în sală pentru Seniori, organizată de Federaţia Română de Oină şi Ministerul Tineretului şi Sportului, turneu la care a participat şi echipa A.C.S. Frontiera Tomis Constanţa, reprezentanta Gărzii de Coastă, alături de alte cinci formaţii - A.C.S. Straja Bucureşti, C.S. Biruinţa Gherăeşti Neamţ, C.S. Spicu Horia Constanţa, C.S. Dinamic Coruia şi C.S. Politehnica Cluj - Napoca.

Vineri, 11 Mai, 2018 - 11:51

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au descoperit, ascunse pe o navă sosită în Portul Constanţa sub pavilion Belize, 15.000 ţigarete de contrabandă, pe care patru cetăţeni străini au încercat să le introducă ilegal în România.

Joi, 3 Mai, 2018 - 11:40

Poliţiştii de frontieră tulceni au depistat în zona de competenţă doi cetăţeni români care desfăşurau activităţi de pescuit ilegal şi care deţineau peste 50 de kg de peşte, fără să aibă documente legale.

Subscribe to Garda de Coastă