Marţi, 8 Septembrie, 2020 - 11:58

Greenpeace face un apel către europarlamentarii români, pentru ca aceștia să nu abandoneze interesele tuturor cetățenilor europeni din cauza campaniilor electorale din România. În funcție de alegerile pe care le vor face instituțiile europene în toamna aceasta, se va trasa fie un viitor sumbru, cu fenomene meteo extreme, fie un viitor unde sănătatea, prosperitatea oamenilor și a naturii sunt pe primul loc.

 

Marţi, 7 Iulie, 2020 - 19:00

Mai mulți activiști Greenpeace au protestat, marți, în fața Primăriei București și au cerut creșterea numărului de piste de biciclete, ca alternativă la soluțiile de transport actuale, în condițiile în care Bucureștiul este una dintre cele mai poluate capitale europene. Acțiunea vine după analizei ONG-ului a raportului „Calitatea aerului în România în anul 2019”, publicat de Ministerul Mediului, prin Agenția Națională pentru Protecția Mediului.

Joi, 18 Iunie, 2020 - 10:16
nu pentru prosperitatea industriilor poluante

Klaus Iohannis participă în data de 19 iunie la video conferința membrilor Consiliului European, unde se va discuta despre bugetul alocat pentru a răspunde la criza provocată de pandemia COVID-19. Greenpeace solicită președintelui României și celorlalți șefi de stat să sprijine alocarea acestor bugete prioritar pentru oameni și natură, pentru o recuperare verde și echitabilă, nu pentru prosperitatea industriilor fosile. 

Luni, 25 Noiembrie, 2019 - 12:15
și pune o nouă piedică în calea prosumatorilor

Printr-o modificare recentă a legii 50/1991 (privind autorizarea executării lucrărilor de construcții), Camera Deputaților a eliminat din textul de lege exceptarea panourilor fotovoltaice de la obținerea autorizației de construire. Exceptarea menționată fusese introdusă cu doar 4 luni înainte, în iunie 2019. 

Practic, acest lucru va constitui o barieră pentru cei care doresc să devină prosumatori. Aproape 26.000 cetățeni sunt interesați să devină prosumatori și au solicitat deja finanțare de  la Administrația Fondului pentru Mediu.

Joi, 17 Octombrie, 2019 - 19:40

Încă un pădurar a fost ucis. Este al treilea silvicultor care devine, în ultima lună, victimă a grupărilor criminale ce acționează în domeniul forestier. Organizatorii Marșului pentru Păduri din 3
noiembrie 2019, Greenpeace, Agent Green și Declic, își manifestă solidaritatea cu lucrătorii silvici aflați în doliu.

Joi, 22 August, 2019 - 13:11
Comunicat de presa al Greenpeace

Greenpeace a evaluat impactul emisiilor termocentralei Mintia asupra sănătății, iar rezultatele indică aproximativ 120 de decese premature pe an, conform raportului “O evaluare integrată a impactului emisiilor de la termocentrala pe bază de cărbune Mintia din România asupra calității aerului și sănătății”.

Poluarea aerului reprezintă principalul factor de risc pentru sănătatea umană la nivel global și are efecte negative grave asupra ecosistemelor.

Joi, 9 Mai, 2019 - 17:11

Zeci de manifestanţi de la Greenpeace protestează la Sibiu, iar o parte dintre ei au reușit să pătrundă în Piaţa Mare, în faţa sediului Primăriei, unde are loc summitul liderilor europeni, cărora vor să le transmită că nu există niciun viitor dacă nu reuşim să protejăm clima.

Cei de la Greenpeace au transmis liderilor aflaţi în acel moment în Piaţa Mare mesajul lor pentru protejarea climei.

Joi, 9 Mai, 2019 - 13:07

Activiștii Greenpeace și studenți din mai multe țări europene au afișat un mesaj pe un banner uriaș în ziua summitului privind viitorul UE din Sibiu. Coloanele oficiale au trecut pe lângă protestatari în timp ce aceștia au dezvăluit bannerul cu mesajul: "BROKEN CLIMATE, BROKEN FUTURE".

Miercuri, 6 Februarie, 2019 - 11:02
în opoziție cu proiectul controversat de exploatare auriferă

"ICSID, Tribunalul Băncii Mondiale, a acceptat petiția amicus curiae depusă în procesul de arbitraj dintre România și compania minieră Gabriel Resources în legătură cu un proiect minier Roșia Montană. Această acceptare reprezintă o deschidere din partea tribunalului de a asculta punctul de vedere al oamenilor direct afectați de proiectul minier.

Joi, 3 Mai, 2018 - 13:09

Festivalul Internațional de Film despre Mediu și Oameni Pelicam a ajuns la cea de-a șaptea ediție și va avea loc anul acesta între 21 și 24 iunie la Tulcea. Cel mai important festival de gen din România revine cu o selecție proaspătă de documentare de mediu apreciate la festivaluri internaționale, dar și cu dezbateri, workshop-uri, concerte în cele cinci spații de desfășurare Pelicam.

Subscribe to Greenpeace