Vineri, 13 Noiembrie, 2020 - 11:46

Greenpeace România, WWF, Bankwatch, Fundația Conservation Carpathia, Eco Civica, Asociația Kogayon. 2 Celsius și Eco Ruralis atrag atenția că Ministerul Fondurilor Europene (MFE) propune măsuri dezastruoase pentru mediu în PNRR. Surse din interiorul MFE ne-au dezvăluit informații îngrijorătoare cu privire la direcțiile de finanțare menționate în plan. Pe domeniul mediu se propun, spre exemplu, 145 mil.

Joi, 5 Noiembrie, 2020 - 14:29

În această perioadă se discută în Parlamentul European despre cum vor fi folosiți banii publici destinați recuperării după criza declanșată de pandemia COVID-19e, care a afectat economiile statelor membre și despre cum se pregătește Europa să confrunte crizele viitoare. Acești bani ar trebui folosiți pentru atingerea obiectivelor Pactului Ecologic European, inclusiv pentru obținerea neutralității climatice în 2050.

 

Joi, 29 Octombrie, 2020 - 11:25

Programul Casa Verde Fotovoltaice s-a împotmolit din nou, chiar și pentru cei care au fost declarați admiși în program. Conform informațiilor primite de la instalatori, Administrația Fondului pentru Mediu (AFM) nu a făcut încă nicio decontare. Acesta este principalul motiv pentru care montajul sistemelor fotovoltaice este oprit de către cei mai mulți dintre instalatori.

Nici cei care au fost respinși în program - aproape 50% din aplicanți - nu primesc a doua șansă pentru a deveni prosumatori, așa cum promisese AFM.

 

Miercuri, 28 Octombrie, 2020 - 13:28

Greenpeace România lansează „Bariera Verde”, o campanie pentru replantarea perdelelor forestiere și a pădurilor de protecție din zonele de câmpie. Actorul Marcel Iureș se alătură acestui demers ca narator al unei animații care explică urgența pe care milioane de români o resimt pe propria piele.

Joi, 1 Octombrie, 2020 - 10:47

33 activiști Greenpeace din România transmit, timp de 33 de ore, neîntrerupt, mesaje nominale către cei 33 de europarlamentari români care sunt așteptați să voteze pe 6 octombrie, la Bruxelles, legea europeană a climei. 

Luni, 14 Septembrie, 2020 - 11:44

O nouă cercetare, comandată de Greenpeace Belgia și realizată de Climact and New Climate Institute, oferă o foaie de parcurs pentru decarbonizarea sectorului european de transport până în 2040, o tranziție care este în concordanță cu amploarea și viteza prescrise de comunitatea științifică și care ar aduce o contribuție echitabilă la limitarea încălzirii globale cu 1,5 ° C.

Marţi, 28 Iulie, 2020 - 10:38

Grupul ONG-urilor reunite în platforma www.mainesedecideazi.ro a analizat componentele de mediu și energie din Planul Național de Investiții și Relansare Economică pregătit de Guvernul României. Concluzia este că acest plan reușește să rateze complet orice țintă relevantă în cele două domenii enuțate.

Vineri, 17 Iulie, 2020 - 11:23

Administrația Fondului pentru Mediu (AFM) tergiversează din nou și depășește deja cu o săptămână termenul pentru evaluarea tuturor contestațiilor depuse în programul Casa Verde Fotovoltaice. Peste 13.000 de cetățeni au fost declarați respinși, în primă instanță, în program. De asemenea, este încă neclar stadiul semnării contractelor de finanțare nerambursabilă cu aplicanții declarați admiși.

AFM continuă să amâne implementarea programului pentru prosumatori. Conform ghidului de finanțare, AFM trebuia să soluționeze contestațiile celor respinși în program în maxim 15 zile.

Vineri, 26 Iunie, 2020 - 11:20

Greenpeace România sesizează Avocatul Poporului referitor la grave încălcări ale unor drepturi constituționale de către Administrația Fondului pentru Mediu

 

Joi, 4 Iunie, 2020 - 08:16

Administrația Fondului pentru Mediu (AFM) nu a publicat până la finalul lunii mai, așa cum promisese, listele finale ale celor care vor beneficia de finanțare pentru a-și instala sisteme fotovoltaice. E doar una dintre multele amânări ale programului Casa Verde Fotovoltaice. La un an și jumătate de la începerea programului, nici măcar un cetățean dintre cei 26.000 care au aplicat nu a devenit prosumator.

Joi, 9 Aprilie, 2020 - 12:26
Cerem integrarea în structurile de consiliere şi decizie a unor experţi şi demnitari care să poată oferi autorităţilor repere juste pentru o calibrare a măsurilor care să garanteze şi respectarea drepturilor omului

În atenţia

Preşedintelui României, Klaus Iohannis
Prim-ministrului României, Ludovic Orban
Ministrului pentru Afaceri Interne, Marcel Vela
Preşedintelui Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu
Biroului Permanent al Senatului
Avocatului Poporului,
Renate Weber

Doamnă, domnilor,

Marţi, 7 Aprilie, 2020 - 12:27
Ce se întâmplă cu pădurile României în timpul pandemiei?

Cine și cum le păzește? Va fi gata la timp noul Sistem de Urmărire a Materialului Lemnos (SUMAL), care ar trebui să protejeze pădurile prin tehnologii ale mileniului III?

Pentru a afla răspunsul la aceste întrebări, Greenpeace România, Agent Green, Asociația Kogayon, WWF România și Recorder i-au invitat la o discuție necesară pe Bogdan Micu, coordonatorul dezvoltării SUMAL 2.0 și pe Mihai Drăgan, purtător de cuvânt al Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor.

Marţi, 21 Ianuarie, 2020 - 13:57

Bucureştiul s-a poziţionat în penultimul loc în topul a 14 oraşe europene privind mobilitatea durabilă, arată datele Greenpeace România, publicate marţi, în cadrul raportului ''Mobilitate durabilă în Bucureşti. O evaluare bazată pe indicatori''.

Duminică, 3 Noiembrie, 2019 - 20:53

Mai multe organizații ecologiste, printre care Greenpeace România, Agent Green și Declic, au organizat ”Marșul pentru păduri”, un protest împotriva defrișărilor ilegale. Câteva mii de bucureșteni s-au adunat în Piața Universității de unde au plecat într-un marș spre Ministerul Apelor și Pădurilor, fiind aplaudați la scenă deschisă de trecătorii aflați pe bulevarde.

Miercuri, 14 August, 2019 - 19:34
Romsilva solicită Greenpeace România să stopeze campania de manipulare și dezinformare a publicului

La postarea în spațiul public, de către organizația Greenpeace România, a unor presupuse tăieri ilegale în Bucovina, Regia Națională a Pădurilor – Romsilva și organizația Greenpeace România s-au întâlnit, conform unui program prestabilit și agreat de ambele părți, la Ocolul Silvic Vama, din județul Suceava în vederea verificării aspectelor semnalate de organizația de mediu.

 

Luni, 4 Martie, 2019 - 11:27

Greenpeace România a militat în fața autorităților române în ultimii doi ani pentru dreptul cetățenilor de a-și putea produce singuri energia din surse regenerabile (soare, vânt). Acum, aducem mai aproape de publicul larg conceptul de #prosumator.

Miercuri, 16 Ianuarie, 2019 - 11:18
Greenpeace: Cărbunele nu mai este rentabil economic

În contextul grevei recente a minerilor, Greenpeace România subliniază faptul că nu întâmplător producătorii de energie din cărbune, Complexul Energetic Oltenia și Complexul Energetic Hunedoara, nu pot oferi muncitorilor din sectorul minier și energetic pe bază de cărbune salarii și condiții de muncă decente.

Luni, 1 Octombrie, 2018 - 15:15

Greenpeace România lansează Forest Guardians, aplicația pentru mobil care permite utilizatorilor să se implice activ în lupta pentru protejarea pădurilor și, în mod special, a pădurilor virgine, prin identificarea tăierilor ilegale și raportarea lor către autorități.

Subscribe to Greenpeace România