Joi, 13 August, 2020 - 10:58

Guvernul va aproba vineri o Ordonanţă de Urgenţă care va aduce unele modificări necesare pentru a pune în aplicare rectificarea bugetară, a declarat, joi, ministrul Finanţelor, Florin Cîţu.

Marţi, 11 August, 2020 - 15:55

​Guvernul are în pregătire o ordonanţă de urgenţă privind învăţământul online pentru anul şcolar şi universitar 2020-2021, precum şi un proiect de lege necesar pentru prezenţa fizică la cursuri, care să permită descentralizarea deciziei la nivelul unităţilor de învăţământ, Inspectoratelor şcolare şi Direcţiilor de sănătate publică, a anunţat, marţi, ministrul Educaţiei, Monica Anisie.

Miercuri, 5 August, 2020 - 14:22
491 de bolnavi sunt internați la terapie intensivă

De la ultima raportare, au fost înregistrate 1.309 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV - 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. În urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 922 de persoane au fost reconfirmate pozitiv. Au fost înregistrate 41 de decese (28 bărbați și 13 femei), iar la ATI sunt internați 464 pacienți.

Până miercuri, 5 august, pe teritoriul României, au fost confirmate 56.550 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

Joi, 30 Iulie, 2020 - 18:35

​Secretarul general al Guvernului, Antonel Tănase, a declarat, joi, că va demara o cercetare administrativă, după ce fosta directoare a Direcției Strategii Guvernamentale din cadrul SGG, Lelia Oanță, a susținut că a fost hărțuită verbal, psihologic și sexual de actualul șef al Direcției Politici Publice, Ștefan Jicol. 

Marţi, 28 Iulie, 2020 - 19:00

Salariile din DSP-uri ar putea creste, iar din cauza faptului că sunt prea puțini voluntari, bolnavii de Covid vor fi îngrijiți de cadre medicale detașate.

Anunțul a venit la finalul discuției premierului și Ministrului Sănătății cu reprezentanți ai sindicatelor din Sănătate. Printr-un comunicat, aceștia transmit că s-a convenit suplimentarea cu 1.000 a numărului de posturi din cadrul direcţiilor de sănătate publică şi din serviciile de ambulanţă publică.

Luni, 27 Iulie, 2020 - 14:19

Alocațiile ar putea crește cu un procent între 10% și 20%.

Guvernul ar urmă să adopte în această săptămâna o ordonanță de urgență care să stabilească exact procentul.

Potrivit unor surse, nu există fonduri pentru dublarea alocațiilor, așa cum stabilește legea aprobată de Parlament.

Restul procentului cu care ar trebui să crească alocațiile ar urmă să fie repartizat pe o perioada de cel mult cinci ani.

De asemenea , pensiile ar urmă să fie majorate cu 10%.

 

Vineri, 24 Iulie, 2020 - 18:23

Guvernul a aprobat miercuri un proiect de OUG privind acordarea sumei de 10.000 de lei, fără TVA, medicilor veterinari de liberă practică organizați în condițiile legii, imputerniciți pentru efectuarea acțiunilor sanitare-veterinare publice. Suma a fost discutată cu reprezentanții Autorității Naționale Sanitară Veterinară (ANVSA), Colegiului Medicilor Veterinari, forurilor asociative și patronatului medicilor veterinari.

Vineri, 24 Iulie, 2020 - 16:04

Discriminarea sau concedierea salariaţilor pe motive etnice, religioase, de rasă, trăsături genetice, orientare sexuală sau opţiune politică, vor fi sancționate cu amenzi între 1.000 şi 20.000 lei.

Sunt prevederi ale legii promulgate joi de preşedintele Iohannis. În plus, tot prin lege sunt de acum interzise concedierile pe motive de handicap, vârstă, boală cronică, infectare cu HIV sau activitate sindicală.

Joi, 23 Iulie, 2020 - 17:39

Guvernul a adoptat o Ordonanță de Urgență prin care a instituit o nouă măsură de sprijin a angajaților și angajatorilor care sunt nevoiți să întrerupă activitatea din cauza infectării cu SARS-CoV-2 a unor salariați, transmite Ministerul Muncii.

Joi, 23 Iulie, 2020 - 17:00

Guvernul a aprobat bugetul de cheltuieli pentru alegerile locale din 27 septembrie, a declarat, joi, şeful Cancelariei prim-ministrului, Ionel Dancă.

"Au fost adoptate 3 acte normative în ceea ce priveşte calendarul, modul de desfăşurare şi (...) bugetul pentru cheltuielile legate de organizarea alegerilor locale la data de 27 septembrie", a afirmat Ionel Dancă la Palatul Victoria, în prezentarea făcută cu privire la actele normative adoptate de Guvern în şedinţa de miercuri.

Luni, 20 Iulie, 2020 - 17:19

Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă din cadrul Guvernului României anunță lansarea (Video)Conferinței Naționale „Strategia Națională pentru Dezvoltarea Durabilă a României 2030, Cadrul de planificare strategică pentru Strategia de Dezvoltare Locală a Administrației Publice”, marți, 21 iulie 2020, începând cu ora 10:00, la Palatul Victoria.

Evenimentul se va bucura de prezența Prim-Ministrului României, domnul Ludovic Orban. Totodată, la nivel de keynote speakers vor avea intervenții:

Vineri, 17 Iulie, 2020 - 19:00

Șeful Cancelariei prim-ministrului, Ionel Dancă, a anunțat, joi seara, că Executivul a pregătit un program în valoare de un miliard de euro, destinat repornirii economiei. Banii vor fi dați sub formă de granturi și vor ajunge în industria HoReCa, dar și la IMM-uri sau PFA-uri.

Joi, 16 Iulie, 2020 - 10:04

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a solicitat, miercuri, "măsuri de urgenţă" din partea Guvernului pentru redeschiderea Spitalului Colentina pentru pacienţii cronici.

Joi, 16 Iulie, 2020 - 08:45

Potrivit noii legi, autorităţile vor putea izola şi carantina persoanele infectate sau posibil infectate, dar pe o perioadă temporară. Măsurile speciale urmează să fie aplicate în perioada epidemiei, dar şi în cazul unor pandemii noi sau a unor situaţii de risc biologic.

Toate persoanele testate pozitiv cu SARS COV-2 , care au sau nu simptome de boală, vor fi izolate, prin internare în spital pentru investigații medicale, cel mult 48 de ore, prin decizie a DSP.

Miercuri, 15 Iulie, 2020 - 17:00

După declararea neconstituționalității în totalitate a OUG 23/2020 pentru modificarea și completarea unor acte normative cu impact asupra sistemului achizițiilor publice („OUG 23/2020”), Guvernul României a adoptat, în ședința din 9 iulie, un nou proiect de ordonanță de urgență privind unele măsuri în domeniul achizițiilor publice, care reia și califică, în mare parte, măsurile inițial promovate prin OUG 23/2020.

Vineri, 10 Iulie, 2020 - 14:15

Premierul Ludovic Orban a declarat vineri că instituţiile abilitate au în vedere "controale la sânge" pentru verificarea respectării normelor de protecţie sanitară în contextul epidemiei COVID-19, iar organizatorii de evenimente şi cluburile care nu respectă legea riscă suspendarea autorizaţiilor de funcţionare sau chiar închiderea.

Joi, 9 Iulie, 2020 - 18:18

Premierul Ludovic Orban a cerut joi după-amiază mobilizarea generală a tuturor instituțiilor pentru punerea în aplicare a regulilor anti-COVID. El a cerut controale la sânge și sancțiuni. "În acest moment, prioritate zero e controlul respectării normelor de protecție sanitară", a subliniat șeful executivului. Vă reamintim că astăzi s-a înregistrat un nou record de infectări cu coronavirus: 614 cazuri noi în ultimele 24 de ore.

Joi, 9 Iulie, 2020 - 17:21

Guvernul urmează să aprobe astăzi proiectul pentru muncă flexibilă, un model împrumutat din Germania. Măsura urmează să se aplice pe o perioadă limitată, ca răspuns la criza economică generată de pandemia de coronavirus.

Miercuri, 8 Iulie, 2020 - 20:22
Guvernul nu vrea restricții, dar le va introduce daca numărul infectărilor va continua să crească

Premierul Ludovic Orban a apreciat miercuri seara, intr-o declaratie de presa la Palatul Victoria, prilejuita de inregistrarea celui mai mare numar de noi infectari zilnice in Romania, de la debutul epidemiei de coronavirus, ca Executivul nu vrea sa introducă iar restrictii, dar va lua „orice măsură” dacă situația o impune.

Luni, 6 Iulie, 2020 - 16:05

Guvernul a adoptat legea privind carantina și izolarea. Legea nu se referă doar la coronavirus, ci la iniţierea unor măsuri igienico-sanitare pentru situaţii deosebite de risc epidemiologic sau biologic. Proiectul de lege vine după decizia CCR privind carantinarea şi izolarea persoanelor contaminate cu noul coronavirus. Legea va ajunge în regim de urgență în Parlament. Există și o noțiune nouă, de "carantinare a bagajelor", care nu se referă doar la COVID 19, iar amenzile rămân în vigoare.

Luni, 6 Iulie, 2020 - 13:04

Agenda şedinţei de Guvern poate fi completată cu proiecte de acte normative incluse pe lista suplimentară

I. PROIECTE DE LEGI

1. PROIECT DE LEGE privind instituirea unor măsuri de sănătate publică în situaţii de risc epidemiologic şi biologic

Notă: Proiectele de acte normative şi documentele de politici publice incluse pe agendă pot suferi unele modificări în urma dezbaterilor din cadrul şedinţei Guvernului României.

 

Luni, 6 Iulie, 2020 - 12:50

Guvernul va aproba Legea privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătăţii publice în situaţii de risc epidemiologic şi biologic, a anunţat prim-ministrul Ludovic Orban.

Vineri, 3 Iulie, 2020 - 16:00

Începutul anului viitor ar putea aduce în România taxă pe peturi, sticle și doze din aluminiu. Adică un sistem prin care oamenii plătesc ambalajul, iar când îl returnează primesc banii înapoi. Până acum, toate inițiativele de acest gen au fost sortite eșecului. Statisticile arată că la noi jumătate din ambalajele care ar putea fi reciclate nu se mai întorc niciodată în fabrici.

Joi, 2 Iulie, 2020 - 09:15

Premierul Ludovic Orban a tinut miercuri un discurs, la evenimentul de prezentare a Planului National de Investitii si Relansare Economica. El a vorbit despre problemele legate de piata gazului si a energiei electrice, in Romania.

Miercuri, 1 Iulie, 2020 - 18:21

Guvernul a aprobat, miercuri, o ordonanță de urgență care modifică Legea pensiilor prin care recunoaște condiții speciale de muncă pentru aproximativ 1500 de pensionari din industria Apărării.

„În domeniul Muncii, a fost aprobată o ordonanță de urgență pentru modificarea Legii pensiilor. Pentru anumite categorii de angajați, care deși îndeplineau până în prezent toate condițiile pentru a fi încadrați în condiții speciale de muncă, grupa 1 și grupa 2, nu beneficiau de acest regim”, a declarat Ionel Dancă, șeful Cancelariei premierului.

Miercuri, 1 Iulie, 2020 - 16:45

Premierul Ludovic Orban a declarat, miercuri, că Planul Naţional de Investiţii şi Relansare Economică este unul ambiţios şi le-a cerut miniştrilor să elaboreze până la sfârşitul săptămânii proiectele de acte normative astfel încât, într-o lună, să existe instrumentele pentru punerea în practică a acestui program.

Până în 2027, vor fi construite trei spitale regionale

Miercuri, 1 Iulie, 2020 - 12:45

Numărul de companii care au accesat programul IMM Invest este posibil să treacă miercuri de 10.000, iar volumul finanţărilor să ajungă 10 miliarde de lei, a spus, miercuri, ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, la începutul şedinţei de Guvern.

Miercuri, 1 Iulie, 2020 - 10:00

Guvernul prezintă miercuri Planul Naţional de Investiţii şi Relansare Economică, într-un eveniment la care vor fi prezenţi preşedintele Klaus Iohannis, premierul Ludovic Orban şi membrii Cabinetului.

Miercuri, 1 Iulie, 2020 - 09:39

Agenda şedinţei de Guvern poate fi completată cu proiecte de acte normative incluse pe lista suplimentară

I. PROIECTE DE ORDONANŢE DE URGENŢĂ

1. PROIECT DE ORDONANŢĂ DE URGENŢĂ pentru completarea Legii nr.263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, cu modificările şi completările ulterioare

Proiectul poate fi consultat la adresa: https://sgg.gov.ro/new/wp-content/uploads/2020/06/OUG-5.pdf

II. PROIECTE DE HOTĂRÂRI

Vineri, 26 Iunie, 2020 - 17:41

Drapelul tricolor a fost folosit prima dată în Ţara Românească în 1834, ca steag de luptă, când domnitorul Alexandru Ghica a prezentat sultanului spre aprobare modelul drapelelor şi pavilioanelor navale de luptă. Cele trei culori care apar pe steag ar fi fost folosite în documentele oficiale încă din timpul lui Mihai Viteazul şi se regăsesc şi pe diverse structuri de scuturi şi steme.

Subscribe to Guvern