Vineri, 30 Octombrie, 2020 - 18:53

Liderul PLUS, Dacian Cioloș, susține că în ritmul actual sistemul de sănătate din România va intra în colaps, iar bâlbele Guvernului generează un val de neîncredere în stat din partea cetățenilor

Joi, 29 Octombrie, 2020 - 08:19

Actele normative adoptate sau de care Guvernul a luat act în şedinţa din 28 octombrie 2020

I. PROIECTE ÎN ANALIZĂ

1. PROIECT DE ORDONANŢĂ DE URGENŢĂ privind realizarea Cloud-ului Guvernamental

II. PROIECTE DE LEGI

Marţi, 27 Octombrie, 2020 - 09:23

Prim-ministrul Ludovic Orban a avut marti consultări bilaterale cu prim-ministrul Republicii Franceze, Jean Castex, în cadrul vizitei oficiale pe care o efectuează la Paris, la invitaţia omologului francez. Este prima vizită oficială efectuată de un premier român în Franţa, din 2016, şi prima primire a unui omolog de către prim-ministrul francez, de la preluarea mandatului.

Sâmbătă, 24 Octombrie, 2020 - 19:33
Daca tot se mărește durata nopții

 Ludovic Orban a declarat sambata, 24 octombrie, ca este in evaluare o eventuala decizie privind restrictionarea circulatiei pe timp de noapte, din cauza pandemiei.
Prim-ministrul a fost intrebat daca ia in considerare o astfel de masura in conditiile in care tot mai multe localitati au trecut de pragul de trei cazuri COVID-19 la 1.000 de locuitori.

Joi, 22 Octombrie, 2020 - 19:00

Pelerinajul de Sfântu Dumitru din Capitală va avea loc între zilele de 25 și 27 octombrie, la eveniment fiind permis doar accesul persoanelor cu reședința în București, conform protocolului încheiat de municipalitate cu Patriarhia și aprobat de primarul în exercicțiu Gabriela Firea. Inițial, premierul Ludovic Orban anunțase că pelerinajul din acest an de Sfântul Dumitru nu va mai avea loc, iar recent declara că vrea să discute cu Biserica, intenția fiind să nu se permită accesul pelerinilor din alte localități.

Joi, 22 Octombrie, 2020 - 17:00

Guvernul are pe ordinea de zi a ședinței de joi un proiect de OUG care reglementează acordarea de zile libere plătite părinților în mai multe situații de suspendare a cursurilor. Proiectul prevede acordarea zilelor libere plătite și pentru alte situații stabilite prin Hotărârea Comitetului Național pentru Situații Speciale de urgență sau ordin al ministrului educației și cercetării, situații care impun suspendarea temporară a cursurilor, cum ar fi, spre exemplu suspendarea cursurilor în timpul desfășurării procesului electoral.

Joi, 22 Octombrie, 2020 - 09:18

Agenda şedinţei de Guvern poate fi completată cu proiecte de acte normative incluse pe lista suplimentară.

I. PROIECTE DE LEGI

1. PROIECT DE LEGE privind acceptarea amendamentului convenit prin Rezoluţia A/RES/521 (XVII) Adoptată de Adunarea Generală a Organizaţiei Mondiale a Turismului, adoptat la cea de-a XVII-a sesiune a sa, la Cartagena de Indias, 23-29 noiembrie 2007, la Statutul Organizaţiei Mondiale a Turismului, adoptat de Adunarea Generală extraordinară a Uniunii Internaţionale a Organismelor Oficiale de Turism, la Mexico City, 17-28 septembrie 1970

Miercuri, 21 Octombrie, 2020 - 18:42

Cifrele alarmante înregistrate în ultimele 24 de ore îngrijorează autoritățile. Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, discută astăzi cu specialiștii și decidenții din mai multe județe despre evoluția pandemiei. Iar la nivel central, Executivul ia în calcul varianta ca pacienții asimptomatici să fie tratați acasă.

Nelu Tătaru a anunțat miercuri că ordonanța de urgență prin care asimptomaticii vor putea fi supravegheați la domiciliu va fi discutată, joi, în ședința de Guvern.

Miercuri, 21 Octombrie, 2020 - 14:35

Premierul Ludovic Orban a declarat miercuri, la Piteşti, că, din evaluările pe care le deţine, ritmul de creştere a numărului de persoane infectate cu SARS-CoV-2 la nivelul României se va reduce ca urmare a măsurilor implementate.

Marţi, 13 Octombrie, 2020 - 17:10

Premierul Ludovic Orban i-a convocat la Guvern, la ora 16, pe miniștrii Nelu Tătaru și Marcel Vela, precum și pe Raed Arafat, pentru a discuta noi măsuri care trebuie luate pentru a gestiona rata uriașă de infectări cu noul coronavirus. CNSU va avea ședință la ora 17 pentru a adopta noile reguli care ulterior vor fi adoptate, prin HG, în ședința de guvern de mâine. 

Vineri, 9 Octombrie, 2020 - 00:03

INFORMAŢIE DE PRESĂ
privind proiectele de acte normative adoptate în şedinţa Guvernului României din 8 octombrie 2020

Joi, 8 Octombrie, 2020 - 17:41

Premierul Ludovic Orban va fi prezent în această după-amiază la Palatul Victoria pentru activităţile curente, după ce rezultatul celui de-al doilea test pentru COVID-19 pe care l-a făcut în cursul dimineţii a fost negativ, informează Guvernul.

Vineri, 2 Octombrie, 2020 - 17:39

​Guvernul a modificat joi controversata lege care interzice înstrăinarea de participații ale statului timp de 2 ani. Potrivit actului normativ aprobat de Guvern, a fost înlocuită sintagma „participații” cu sintagma „acțiuni”. În acest fel, rămâne valabilă interzicerea vânzării de acțiuni, însă oferă posibilitatea valorificării activelor. Adică, nu vor putea fi vândute acțiuni de la o companie de stat, însă vor putea fi înstrăinate bunuri.

Luni, 28 Septembrie, 2020 - 17:05

Medicii de familie sunt surprinsi de intenţia Guvernului de a reintroduce obligativitatea utilizării cardului de sănătate pentru consultaţiile la cabinet, începând cu data de 01 octombrie 2020. Utilizarea acestuia a fost suspendată pe perioada stării de urgență și a stării de alertă.

Vineri, 25 Septembrie, 2020 - 16:48

Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri (MEEMA) propune garantarea în pondere de 100% a voucherelor oferite turiştilor ca alternativă la rambursare, aferente călătoriilor anulate în contextul pandemiei COVID-19, potrivit unui comunicat al instituţiei.

Ministerul a prezentat, în şedinţa de Guvern de joi, 24 septembrie, în primă lectură, Ordonanţa de Urgenţă privind instituirea a două scheme de ajutor de stat, sub formă de garanţii şi sub formă de granturi, destinate sprijinirii operatorilor economici din turism.

Luni, 21 Septembrie, 2020 - 16:39

Premierul Ludovic Orban a declarat luni că autorităţile iau în calcul posibilitatea înlocuirii carantinării timp de 14 zile în situaţia în care se efectuează un test negativ pentru cei care vin din ţări cu număr ridicat de cazuri de COVID-19.

Luni, 21 Septembrie, 2020 - 15:28

Premierul Ludovic Orban a declarat luni că linia ferată Gara de Nord - Aeroportul "Henri Coandă" va fi pusă la dispoziţia beneficiarilor în cel mai scurt termen posibil.

El a amintit că ideea tronsonului Gara de Nord - Aeroportul 'Henri Coandă' a apărut în mandatul său de ministru al Transporturilor.

De asemenea, Orban a precizat că la momentul preluării guvernării de către PNL, progresul era "puţin peste 11%". 

Marţi, 15 Septembrie, 2020 - 15:45

Premierul Ludovic Orban a declarat marţi că, la începutul anului şcolar, fiecare unitate de învăţământ a avut propria organizare, iar profesorii au comunicat cu părinţii alături de care au stabilit anumite reguli.

Luni, 14 Septembrie, 2020 - 15:37

Guvernul aprobă luni hotărârea privind prelungirea stării de alertă începând cu 15 septembrie, stabilind mai multe măsuri în privinţa procesului de votare din 27 septembrie, printre care permiterea mitingurilor electorale şi a demonstraţiilor în limita a 100 de persoane, cu respectarea regulilor de igienă, dar şi obligaţia alegătorului de a-şi dezinfecta mâinile înainte de intrarea în secţia de vot şi la ieşire.

Luni, 14 Septembrie, 2020 - 14:47

Ziua inginerului român este sărbătorită, anual, la 14 septembrie, fiind instituită prin Hotărârea de Guvern 525/2000.

Potrivit acesteia, Ministerul Educaţiei Naţionale, Academia de Ştiinţe Tehnice şi asociaţiile profesionale ale inginerilor din România sunt autorizate să organizeze manifestări ştiinţifice cu caracter simbolic, dedicate acestui eveniment.

Luni, 14 Septembrie, 2020 - 12:38

Agenda şedinţei de Guvern poate fi completată cu proiecte de acte normative incluse pe lista suplimentară.

I. PROIECTE DE HOTĂRÂRI

1. PROIECT DE HOTĂRÂRE privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 15 septembrie 2020, precum şi stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID - 19

Notă: Proiectele de acte normative şi documentele de politici publice incluse pe agendă pot suferi unele modificări în urma dezbaterilor din cadrul şedinţei Guvernului României.

Luni, 14 Septembrie, 2020 - 10:44

Mesajul prim-ministrului Ludovic Orban cu ocazia începerii noului an şcolar

Duminică, 13 Septembrie, 2020 - 15:08

Guvernul discuta luni prelungirea starii de alerta, inclusiv masuri sanitare pentru alegerile locale si reducerea unor restrictii. Premierul Ludovic Orban a anunta deja ca Guvernul va lua si noi masuri de relaxare, cum ar fi permiterea manifestatiilor in anumite conditiii: purtarea mastii si un numar limitat de participanti. "Vom prelungi starea de alerta si discutam evident niste masuri sa mai reducem din restrictii. Am sa va spun ca m-am gandit sa permitem manifestatiile, in anumite conditii. Sigur, reglementate, cu masca, numar limitat de persoane", a afirmat Ludovic Orban.

Miercuri, 9 Septembrie, 2020 - 18:34

Guvernul va menţine închise piscinele interioare, întrucât este dificil de păstrat distanţa fizică în astfel de spaţii, a declarat Răzvan Pârjol, secretar de stat pentru domeniul turismului în cadrul Ministerului Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri.

Vineri, 4 Septembrie, 2020 - 11:48

Şeful Cancelariei premierului, Ionel Dancă, a anunţat, joi seară, că Guvernul a adoptat Hotărârea care stabileşte data alegerilor parlamentare în 6 decembrie.

Aşa cum premierul Ludovic Orban a anunţat în deschiderea şedinţei de Guvern, au fost propuse hotărârile de GUvern iniţiate de AEP şi MAI pentru stabilirea datei alegerilor pentru Senat şi Camera Deputaţilor, respectiv data de 6 decembrie 2020”, a anunţat Ionel Dancă. De asemenea, a fost stabilit calendarul tuturor activităţilor legate de alegeri.

Joi, 3 Septembrie, 2020 - 09:01

INFORMAŢIE DE PRESĂ
privind proiectele de acte normative care ar putea fi incluse pe agenda şedinţei Guvernului României din 3 septembrie 2020

Agenda şedinţei de guvern poate fi completată cu proiecte de acte normative incluse pe lista suplimentară.

Luni, 31 August, 2020 - 15:39

I.               PROIECTE ÎN ANALIZĂ

1.    PROIECT DE ORDONANȚĂ DE URGENȚĂ privind instituirea unor măsuri pentru sprijinul tinerilor fermieri

2.    PROIECT DE ORDONANȚĂ DE URGENȚĂ pentru aprobarea programului de finanțare Fondul de acțiune în domeniul managementului energiei durabile

Joi, 27 August, 2020 - 18:00

Toate persoanele care au împlinit 5 ani trebuie să poarte, în mod obligatoriu, masca de protecție, iar întrunirile politice se limitează la maxim 20 de persoane, dacă sunt în spații închise - printre măsurile de protecție în perioada campaniei electorale discutate joi de Guvern.

Guvernul decide, joi, măsurile de protecție sanitară în perioada campaniei electorale pentru alegerile locale.

Joi, 27 August, 2020 - 16:37

​Guvernul discută în ședința de joi trei Ordonanțe de Urgență privind acordarea unor ajutoare de stat crescătorilor de animale. Guvernul spune că aceste ajutoare sunt acordate în contextul crizei economice generate de pandemia COVID-19, schema având ca scop compensarea pierderilor cauzate de pandemia COVID-19. Pe ordinea de zi se mai află un proiect de Hotărâre privind acordarea unui ajutor de minimis apicultorilor, din cauza secetei.

Miercuri, 19 August, 2020 - 19:00

Românii se descurcă greu când vine vorba de colectarea selectivă a deşeurilor. 

Cu toate acestea, de anul viitor, vor avea obligaţia să arunce separat şi resturile bio-degradabile - legumele şi fructele alterate, în pubele speciale puse la dispoziţie de autorităţi.

Cine nu respectă legea, va fi amendat. Iar amenzile sunt cuprinse intre 400 si 20.000 de lei.

 

Subscribe to Guvern