Joi, 16 Mai, 2019 - 20:11

Guvernul a anunţat joi, lansarea programului ”30 de ani de la Revoluţia Română din Decembrie 1989” pe 6 iunie, după ce preşedintele Klaus Iohannis a precizat că va declara anul 2019 drept „Anul omagierii victimelor comunismului”, în cadrul unei ceremonii publice care va avea loc pe 20 mai.

Marţi, 14 Mai, 2019 - 17:23

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat, marţi, adoptarea unui act normativ prin care TVA va scădea de la 9% la 5% pentru produsele agricole tradiţionale autorizate de Ministerul Agriculturii.

Luni, 13 Mai, 2019 - 20:33

Acte normative care vor fi incluse pe agenda ședinței Guvernului din 14 mai 2019

 

I.               PROIECTE DE HOTĂRÂRI

1.    PROIECT DE HOTĂRÂRE pentru completarea art.7 din Hotărârea Guvernului nr.1188/2014 privind organizarea şi funcţionarea Agenţiei Naţionale pentru Zootehnie ''Prof.dr.G.K. Constantinescu''

Miercuri, 8 Mai, 2019 - 21:13

Purtătorul de cuvânt al Executivului a declarat că în şedinţa de Guvern au fost adoptate două acte normative privind organizarea celor două scrutine din 26 mai, iar în baza acestora nu se schimbă cvorumul de participare la referendum şi nici cvorumul de validitate a rezultatului acestuia.

Miercuri, 8 Mai, 2019 - 20:02

Guvernul României a aprobat, în ședința din data de 8 mai 2019, o Hotărâre privind modificarea caracteristicilor tehnice și actualizarea valorii de inventar a unor bunuri imobile aflate în domeniul public al statului şi în administrarea Institutului Naţional al Patrimoniului, precum şi pentru transmiterea acestora din domeniul public al statului şi din administrarea Institutului Naţional al Patrimoniului, în domeniul public al Municipiului Bucureşti.

Luni, 6 Mai, 2019 - 17:49

Guvernul României sprijină prevenirea și combaterea dopajului în sport și consolidarea sistemului anti-doping internațional, a declarat Secretarul General al Guvernului, Toni Greblă, luni, la Palatul Parlamentului, la o reuniune a experților organismelor internaționale din domeniul anti-doping, organizată în contextul Președinției României la Consiliul Uniunii Europene.

Miercuri, 1 Mai, 2019 - 18:25
Unde s-a lăudat cu realizările președinției române a Consiliului

Prim-ministrul României, Viorica Dăncilă, a participat astăzi, la Varșovia, la  reuniunea șefilor de Guvern ai statelor din Europa Centrală și de Est care au aderat la Uniunea Europeană după 2004.

La Conferință au fost prezenți, de asemenea, șefii Guvernelor și înalți reprezentanți ai acestora din Republica Bulgaria, Republica Cehă, Slovacia, Cipru, Republica Croația, Republica Estonia, Republica Lituania, Letonia, Malta, Slovenia, Ungaria, precum și vicepreședintele Comisiei Europene, Jyrki Katainen.

Marţi, 30 Aprilie, 2019 - 20:38
Împreună cu ambasadorul Israelului

Prim-ministrul României, Viorica Dăncilă, va efectua, în perioada 1-2 mai 2019, o vizită în Republica Polonă, care va avea două momente principale.

Astfel, în data de 1 mai, premierul Viorica Dăncilă va participa la Conferința șefilor de guvern ai statelor din Europa Centrală și de Est care au aderat la Uniunea Europeană după 2004, organizată la Varșovia.

La Conferință vor fi prezenți prim-miniștri din Bulgaria, Cehia, Croația, Estonia, Letonia, Lituania, Malta, Slovacia și Ungaria.

Vineri, 26 Aprilie, 2019 - 09:02
Dragnea vrea remanierea prin Parlament, prin schimbarea structurii Guvernului

 Liviu Dragnea a declarat, joi seara, că există o majoritate confortabilă în Parlament şi premierul Viorica Dăncilă poate apela oricând la varianta restructurării prin votul Parlamentului, dar că nu îşi permite să forţeze premierul, dacă nu vrea varianta menţionată.

Miercuri, 24 Aprilie, 2019 - 19:25

Acte normative aprobate sau de care Guvernul a luat act în ședința din 24 aprilie 2019

I.     PROIECTE DE LEGI

Miercuri, 24 Aprilie, 2019 - 15:38

Coplata serviciilor medicale private se află pe ordinea de zi a ședinței de Guvern de astăzi. Proiectul de Ordonanță de Urgență ce prevede introducerea unei contribuții personale pentru serviciile medicale private se află, pentru a doua oară, pe ordinea de zi a ședinței de Guvern.

Marţi, 23 Aprilie, 2019 - 23:42

Proiectele de acte normative care vor fi incluse pe agenda ședinței Guvernului României din 24 aprilie 2019

 

Marţi, 23 Aprilie, 2019 - 19:16

Premierul Viorica Dăncilă îi transmite președintelui Klaus Iohannis, în această seară, propunerile de ministri interimari după ce șeful statului a refuzat numirea noilor ministri propuși de PSD. 

Marţi, 23 Aprilie, 2019 - 17:55

Cu ocazia Zilei Forțelor Terestre ale Armatei României transmit gândurile mele bune, recunoștința și admirația tuturor militarilor care, prin devotament și sacrificiu, își dedică viața apărării cetățenilor.

De asemenea, adresez mulțumiri militarilor noștri care se află în teatrele de operaţii, unde, alături de partenerii din NATO şi Uniunea Europeană, contribuie la efortul de menținere a păcii. Dăruirea și profesionalismul militarilor români fac cinste României și demonstrează, în fiecare zi, că țara noastră este un aliat de nădejde al partenerilor noștri.

Joi, 18 Aprilie, 2019 - 20:17

Guvernul a aprobat în ședința de astăzi un Memorandum cu privire la realizarea  Podului peste Dunăre între Zimnicea - Svishtov, un proiect discutat la nivelul celor doi prim-miniștri și în cadrul reuniunii cvadrilaterale din 29 martie, de la Snagov.

Acest proiect de anvergură este necesar în condițiile în care traficul între România şi Bulgaria s-a intensificat, urmare a dezvoltării schimburilor comerciale şi a circulaţiei de tranzit, iar în condiţiile actuale de infrastructură transfrontalieră, traversarea fluviului Dunărea se desfăşoară cu dificultate.

Joi, 18 Aprilie, 2019 - 20:13

Proiecte de acte normative aprobate sau de care Guvernul a luat act în ședința din 18 aprilie 2019

 

  1. PROIECTE DE LEGI
  1. PROIECT DE LEGE privind activitatea de emitere de monedă electronică
  2. PROIECT DE LEGE privind serviciile de plată şi pentru modificarea unor acte normative
  3. PROIECT DE LEGE pentru modificarea şi completarea Legii nr.84/1998 privind mărcile şi indicaţiile geografice

 

Joi, 18 Aprilie, 2019 - 18:18

România a înregistrat, în primele 2 luni, un nivel record al investițiilor străine directe, depășind un miliard de euro, cel mai ridicat nivel după criza economică, a declarat, joi, în deschiderea şedinței de guvern, prim-ministrul Viorica Dăncilă.

Joi, 18 Aprilie, 2019 - 14:39

Guvernul a aprobat numărul biletelor de tratament balnear pentru anul în curs prin sistemul organizat de Casa Naţională de Pensii Publice. Astfel, din suma de 335 milioane lei vor fi asigurate peste 60.000 de locuri în unităţile de tratament care aparţin Casei Naţionale de Pensii.

Biletele de tratament valorificate de Casa Naţională de Pensii sunt atât pentru pensionari, cât şi pentru salariaţi. Alocarea lor se face în funcţie de numărul beneficiarilor, adică numărul de salariaţi, numărul de pensionari şi numărul celor cu handicap din fiecare judeţ.

Miercuri, 17 Aprilie, 2019 - 19:39

Premierul Viorica Dăncilă a prezentat miercuri seara bilanțul primelor 100 de zile de exercitare a mandatului Președinției rotative a Consiliului UE, afirmând că s-a reușirt finalizarea unui număr de 90 de dosare legislative, toate confirmate în Consiliu și în mare parte și de PE.

”În fiecare din cele 100 de zile de mandat, Guvernul României a dovedit eficiență, determinare și capacitatea de a găsi soluții bune pentru cetățenii europeni.

Miercuri, 17 Aprilie, 2019 - 15:57

Premierul Viorica Dăncilă a anunțat oficial numele noilor miniștri din cabinetul Dăncilă. După ce au primit votul CEX, cei trei trebuie să primească și acceptul președintelui Klaus Iohannis.

"Oana Florea, votată pentru a fi ministru al Fondurilor Europene este o colegă care are experiență, a lucrat la Bruxelles, are experiență în ceea ce privește fondurile europene.

Luni, 15 Aprilie, 2019 - 08:47

Începe construcţia autostrăzii Sibiu-Piteşti. Contractul pentru execuţia primelor lucrări a fost semnat în această seară la Guvern. 

Primii 13 km din autostrada Sibiu-Piteşti ar trebui să fie gata peste 4 ani.

Autostrada e veriga lipsă din partea românească a Coridorului IV pan european, care traversează țara noastră de la Vest la Est.

Tot azi a fost semnat și contractul de proiectare şi execuţie pentru lotul 3 din autostrada de centură a Bucureştiului, secţiunea Sud.

Miercuri, 10 Aprilie, 2019 - 18:36

 

 

 

Concursul de grafică cu tema „România în NATO-15 ani.70 de ani de la înfiinţarea Organizaţiei Nord-Atlantice” va fi lansat loc joi, 11 aprilie, începând cu ora 10.00, la Galeria UNIVERSITAS a Universităţii Naționale de Arte "George Enescu", din Iași.

 Acesta este cel de-al doilea eveniment public al campaniei „#WeAreNATO: România - 15 ani în NATO.70 de ani de la înfiinţarea Organizaţiei Nord-Atlantice”.

Miercuri, 10 Aprilie, 2019 - 18:16

Studenții și absolvenții de studii superioare sunt invitați să aplice, începând de miercuri, 10 aprilie a.c., pentru cele 200 de locuri disponibile în Guvernul României, ministere, instituții și autorități ale administrației publice centrale, în cadrul celei de-a șaptea ediții a Programului Oficial de Internship al Guvernului României.

Miercuri, 10 Aprilie, 2019 - 16:09

Ministerul Mediului a lansat miercuri, 10 aprilie 2019, cea de-a XV-a ediție a Programului Rabla Clasic și cea de-a a IV-a ediție a Programului Rabla Plus, la Centrul Tehnic Titu al grupul Dacia-Renault. Începând de VINERI, 12 aprilie, persoanele fizice pot merge la producătorii validați în vederea îndeplinirii formalităților de înscriere pentru a-și achiziționa un autovehicul nou, cu emisii scăzute, în locul celui vechi, poluant.

Miercuri, 10 Aprilie, 2019 - 15:17

Guvernul va adopta în şedinţa de miercuri declanşarea procedurilor de expropriere pentru cel de-al II-lea tronson al drumului expres Craiova - Piteşti, a declarat prim-ministrul Viorica Dăncilă.

Marţi, 9 Aprilie, 2019 - 19:21

Olguţa Vasilescu a anunţat, marţi pe Facebook, că Guvernul va adopta miercuri o hotărâre pentru declanşarea procedurilor de expropriere a terenurilor şi imobilelor pe drumul expres Craiova-Piteşti şi o alta pentru demararea procedurii de achiziţie publică pentru centura de sud a Craiovei.

Miercuri, 3 Aprilie, 2019 - 20:00

Viorica Dăncilă a declarat, miercuri, la începutul şedinţei de Guvern, că nu va permite ambasadorilor altor state să facă agenda premierului României, în contextul în care ambasadori din 12 state şi-au exprimat îngrijorarea pentru integritatea sistemului judiciar românesc.

Luni, 1 Aprilie, 2019 - 16:09

De luni, fiecare cumpărător va trebui să plătească garanţia de 0,5 lei/ambalaj refolosibil, conform OUG nr. 74/2018, publicată deja în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 630 din 19 iulie 2018.

Această garanţie va putea fi recuperată de la operatorul economic în baza bonului fiscal şi a ambalajului care trebuie să fie returnat în stare sa iniţială şi să nu fie deteriorat.

Subscribe to Guvern