Miercuri, 20 Ianuarie, 2021 - 18:18

Ministerul Justiției a pus în dezbatere publică o Lege privind statutul personalului de specialitate judiciară și al altor categorii de personal din cadrul instanţelor judecătoreşti, al parchetelor de pe lângă acestea și al Institutului Naţional de Expertize Criminalistice. 

Potrivit proiectului, clasificarea categoriilor profesionale din cadrul instanţelor şi al parchetelor va fi:

Miercuri, 20 Ianuarie, 2021 - 15:37

Premierul Florin Cîțu a declarat miercuri, la Guvern, că restaurantele se pot redeschide în București dacă rata de infectare cu noul coronavirus se menține la sub 3 la mie.

„Masurile din perioada sarbatorilor au dat rezultate, desi masurile nu au fost populare, si acum Bucurestiul a trecut sub 3 la mie si daca se pastreaza acest trend inseamna vesti bune pentru HORECA, inseamna ca putem redeschide restaurantele daca ramane sub 3 la mie in perioada urmatoare”, a declarat premierul.

Miercuri, 20 Ianuarie, 2021 - 15:15

Premierul Florin Cîțu a anunțat că reforma companiilor de stat care în prezent sunt pe pierdere va începe din luna februarie. Acesta a cerut ministerelor o evaluare a companiilor care au dificultăți financiare. Cîțu spune că toate companiile care sunt pe pierdere vor fi obligate să prezinte planuri concrete de restructurare pentru a mai primi bani de la stat.

"Memorandumul a fost votat. Așteptăm de la ministere. Acolo sunt mai multe lucruri, e vorba de identificarea companiilor cu probleme. Avem până pe 4 fabruarie", a declarat Florin Cîțu.

Miercuri, 20 Ianuarie, 2021 - 14:47

Salariul minim va fi indexat miercuri, în şedinţa de Guvern, cu 3,1%, iar pensiile vor fi majorate în acest an cel puţin cu rata inflaţiei, a afirmat, marţi seara, ministrul Muncii, Raluca Turcan.

Miercuri, 20 Ianuarie, 2021 - 10:22

INFORMAŢIE DE PRESĂ privind agenda ședinței Guvernului României din 20 ianuarie 2021

 

Agenda ședinței de Guvern poate fi completată cu proiecte de acte normative incluse pe lista suplimentară.

 

 

I. PROIECTE DE HOTĂRÂRI

Duminică, 17 Ianuarie, 2021 - 15:30

Guvernul Cîțu pregătește concedieri în companiile de stat, informează Antena 3. Ministrul Finanțelor Publice, Alexandru Nazare, are deja în vedere restructurări în companiile mari care au pierderi uriașe. Pe listă se află Metrorex, CFR și TAROM, ale căror conduceri au salarii substanțiale, în ciuda dificultăților financiare.

Premierul Florin Cîțu a declarat încă de când a preluat madatul că marile companii de stat care cer ajutor de stat nu vor mai primi bani în absența unor planuri clare de restructurare, care să ofere garanția unei reale schimbări.

 

Duminică, 17 Ianuarie, 2021 - 15:00

Guvernul Cîțu pregătește concedieri în companiile de stat, a anunat postul de televiziune Antena 3. Ministrul Finanțelor Publice, Alexandru Nazare, are deja în vedere restructurări în companiile mari care au pierderi uriașe. Pe listă se află Metrorex, CFR și TAROM, ale căror conduceri au salarii substanțiale, în ciuda dificultăților financiare.

Premierul Florin Cîțu a declarat încă de când a preluat madatul că marile companii de stat care cer ajutor de stat nu vor mai primi bani în absența unor planuri clare de restructurare, care să ofere garanția unei reale schimbări.

 

Sâmbătă, 16 Ianuarie, 2021 - 12:59

Premierul Florin Cîțu s-a vaccinat împotriva Covid-19 la Spitalul Universitar de Urgență Militar Central „Dr. Carol Davila”. La ieșire, a răspuns la întrebările jurnaliștilor.

În ceea ce privește platforma de programare pentru vaccinare, premierul a dat vina pe numărul mare de români care vor să se vaccineze. El a anunțat că programările vor fi făcute pe măsură vom primi noile doze de vaccin iar dacă vor fi autorizate și alte vaccinur vor fi cumpărate și acelea.

Vineri, 15 Ianuarie, 2021 - 20:00

Guvernul a decis rechemarea lui Gheorghe Dimitrescu din calitatea de consul general, şef al Consulatului General al României la Bonn, Republica Federală Germania. Decizia a fost luată în cadrul şedinţei de Executiv de vineri.

Vineri, 15 Ianuarie, 2021 - 19:00

I.     ORDONANȚE DE URGENȚĂ

1.    ORDONANȚĂ DE URGENȚĂ privind unele măsuri pentru recrutarea și plata personalului implicat în procesul de vaccinare împotriva COVID 19 și stabilirea unor măsuri în domeniul sănătății

 

II. HOTĂRÂRI

1.    HOTĂRÂRE privind rechemarea domnului Gheorghe Dimitrescu din calitatea de consul general, șef al Consulatului General al României la Bonn, Republica Federală Germania

 

Vineri, 15 Ianuarie, 2021 - 12:04

INFORMAŢIE DE PRESĂ privind agenda ședinței Guvernului României din 15 ianuarie 2021

Agenda ședinței de Guvern poate fi completată cu proiecte de acte normative incluse pe lista suplimentară.

 

I.     PROIECTE DE ORDONANȚE DE URGENȚĂ

1.    PROIECT DE ORDONANȚĂ DE URGENȚĂ privind unele măsuri pentru recrutarea și plata personalului implicat în procesul de vaccinare împotriva COVID 19 și stabilirea unor măsuri în domeniul sănătății

Joi, 14 Ianuarie, 2021 - 18:42

Amânarea ratelor la creditele contractate până pe data de 30 martie 2020 este posibilă și în acest an. Pe fondul crizei sanitare generate de pandemia de Covid-19, Guvernul, venind în întâmpinarea nevoilor consumatorilor, a decis emiterea a două ordonanțe în 2020 (OUG nr.37 și OUG nr.227), prin care devine posibilă amânarea ratelor datorate băncilor și IFN-urilor de consumatorii afectați prin diminuarea veniturilor. Aproximativ 560.000 de debitori au beneficiat până acum de moratorii legislative și private, adică 14,7% din totalul creditelor acordate de sectorul bancar.

Miercuri, 13 Ianuarie, 2021 - 18:00

Actele normative adoptate de Guvern în ședința  din 13 ianuarie 2021

 

I.      PROIECTE ÎN ANALIZĂ

1.     PROIECT DE LEGE privind stabilirea măsurilor de protecție socială pentru consumatorul vulnerabil de energie

2.     PROECT DE ORDONANȚĂ DE URGENȚĂ pentru modificarea şi completarea Legii nr. 56/2020 pentru recunoaşterea meritelor personalului medical participant la acţiuni medicale împotriva COVID-19

 

Miercuri, 13 Ianuarie, 2021 - 15:24

Premierul Florin Cîţu a anunţat că, în cursul zilei de sâmbătă, se va vaccina, public, anti-COVID.

"Sâmbătă mă voi vaccina şi va fi public", a declarat Florin Cîţu, într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria, finalul şedinţei de Guvern.

Vineri începe a doua etapă de vaccinare anti-COVID pentru populaţia cu grad ridicat de risc şi lucrătorii care desfăşoară activităţi în domenii-cheie, esenţiale.

Miercuri, 13 Ianuarie, 2021 - 11:25

Agenda ședinței de Guvern poate fi completată cu proiecte de acte normative incluse pe lista suplimentară.

I.     PROIECTE DE LEGI

1.    PROIECT DE LEGE privind stabilirea măsurilor de protecție socială pentru consumatorul vulnerabil de energie

Primă lectură

Proiectul poate fi consultat la adresa: https://sgg.gov.ro/new/wp-content/uploads/2021/01/LGANEXE.pdf

 

Marţi, 12 Ianuarie, 2021 - 14:23

Guvernul a aprobat în ședința de marti, 12 ianuarie, prelungirea cu 30 de zile a stării de alertă pe teritoriul României, începând cu data de 13 ianuarie 2021.

Hotărârea privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 13 ianuarie 2021, precum și stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 a fost adoptată în forma introdusă pe agenda ședinței de Guvern.

Joi, 7 Ianuarie, 2021 - 09:12

INFORMAŢIE DE PRESĂ privind actele normative adoptate sau de care Guvernul a luat act în şedinţa din 6 ianuarie 2021

I. PROIECTE ÎN ANALIZĂ

1. PROIECT DE LEGE pentru abrogarea Legii nr. 173/2020 privind unele măsuri pentru protejarea intereselor naţionale în activitatea economică

2. PROIECT DE ORDONANŢĂ DE URGENŢĂ privind unele măsuri pentru recrutarea şi plata personalului implicat în procesul de vaccinare împotriva COVID-19

II. PROIECTE DE LEGE

Miercuri, 6 Ianuarie, 2021 - 09:40

INFORMAŢIE DE PRESĂ privind agenda şedinţei Guvernului României din 6 ianuarie 2021

Agenda şedinţei de Guvern poate fi completată cu proiecte de acte normative incluse pe lista suplimentară.

I. PROIECTE DE HOTĂRÂRI

1. PROIECT DE HOTĂRÂRE privind eliberări/numiri de prefecţi şi/sau subprefecţi

II. MEMORANDUMURI

Vineri, 1 Ianuarie, 2021 - 13:00

​Anul 2021 vine cu multe noutăți în domeniul fiscal. 

25 prevederi fiscale intră în vigoare în noul an

1. Reduceri de impozite pentru firmele cu capitaluri pozitive - de la 1 ianuarie 2021

Acestea se vor aplica atât plătitorilor de impozit pe profit, cât și pentru microîntreprinderi sau impozit specific.

*este vorba despre reduceri ale impozitului pe profit anual, impozitului pe veniturile microîntreprinderilor, impozitului specific unor activități

Reducerile sunt:

Marţi, 29 Decembrie, 2020 - 08:51

Guvernul a aprobat, în şedinţa de astăzi, Ordonanţa de Urgenţă privind stabilirea unor măsuri la nivelul administraţiei publice centrale, act normativ ce reglementează noua structură a Guvernului şi a ministerelor.

Ordonanţa de Urgenţă este promovată ca urmare a Hotărârii Parlamentului României nr.31/2020 pentru acordarea încrederii Guvernului, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 1285 din 23 decembrie 2020.

Luni, 28 Decembrie, 2020 - 10:32

Principala temă aflată pe agenda şedinţei de astăzi a Guvernului va fi proiectul de Ordonanţă de Urgenţă privind stabilirea unor măsuri la nivelul administraţiei publice centrale.

Acesta include decizii care să permită îndeplinirea, în cel mai scurt timp, în noua structură, a activităţii Guvernului şi a ministerelor.

Proiectul este promovat ca urmare a Hotărârii Parlamentului României nr.31/2020 pentru acordarea încrederii Guvernului, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 1285 din 23 decembrie 2020.

Biroul de presă al Guvernului

Miercuri, 23 Decembrie, 2020 - 17:00

Liberalii au stabilit, în noaptea de marți spre miercuri, lista cu miniștrii care vor face parte din Guvernul Florin Cîțu și cu care vor să ajungă miercuri în plen, pentru votul de învestitură. Premierul desemnat Florin Cîțu a anunțat, după ședința Biroului Permanent Național al PNL, cine sunt miniștrii care vor face parte din Executiv.

Miercuri, 23 Decembrie, 2020 - 14:22

Dan Barna, viitor vicepremier în noul guvern, spune că și-a asumat coordonarea a ceea ce numeşte Dezvoltare Europeană - din acest portofoliu vor face parte toate ministerele care au resurse din fonduri europene.

Joi, 17 Decembrie, 2020 - 19:00

Plafoanele alocate schemelor de sprijin cuplat în sectorul zootehnic, în valoare de 114,15 milioane de euro, echivalentul a 556,22 milioane lei, precum şi cuantumul acestora pentru anul de cerere 2020, au fost adoptate joi printr-o Hotărâre de Guvern.

Joi, 17 Decembrie, 2020 - 18:30

Preşedintele liberalilor, Ludovic Orban, a declarat că joi încep discuţiile echipelor de negociere ale PNL, USR PLUS şi UDMR pentru programul de guvernare, iar vineri cele ale echipelor de negociere politică.

"Azi vor începe discuţiile cei din echipele pentru programul de guvernare şi mâine de la ora 9,00 dimineaţa se întruneşte echipa de negociere politică", a spus Orban, la sediul PNL.

Joi, 17 Decembrie, 2020 - 17:36

Guvernul a aprobat în seșdința de astăzi alocarea a 41 milioane de lei pentru asigurarea continuităţii alimentării cu energie termică în sistem centralizat a populaţiei în trei municipii - Oradea, Timişoara şi Bucureşti, a anunţat ministrul Finanţelor Publice, Florin Cîţu.

Joi, 17 Decembrie, 2020 - 09:50

INFORMAŢIE DE PRESĂ privind agenda şedinţei Guvernului României din 17 decembrie 2020

Agenda şedinţei de Guvern poate fi completată cu proiecte de acte normative incluse pe lista suplimentară.

I. PROIECTE DE HOTĂRÂRI

Vineri, 11 Decembrie, 2020 - 16:18

Guvernul a aprobat, în şedinţa de vineri, prin hotărâre, prelungirea stării de alertă pe întreg teritoriul României cu 30 de zile, începând cu data de 14 decembrie.

Hotărârea a fost adoptată conform propunerilor aprobate joi în şedinţa Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă. Decizia păstrează restricţiile existente, iar la acestea se adaugă o măsurp referitoare la operatorii de transport pe cablu de pe pârtiile de schi.

Vineri, 11 Decembrie, 2020 - 12:40

Guvernul a aprobat hotărârea prin care starea de alertă pe întreg teritoriul României se prelungeşte cu 30 de zile, începând cu data de 14 decembrie.

Hotărârea 58 a CNSU păstrează restricţiile şi măsurile de protecţie sanitară existente, la care se adaugă una referitoare la organizarea şi desfăşurarea activităţilor operatorilor de transport pe cablu de pe pârtiile de schi.

Vineri, 11 Decembrie, 2020 - 09:12

INFORMAŢIE DE PRESĂ privind agenda şedinţei Guvernului României din 11 decembrie 2020

Agenda şedinţei de Guvern poate fi completată cu proiecte de acte normative incluse pe lista suplimentară.

I. PROIECTE DE HOTĂRÂRI

1. PROIECT DE HOTĂRÂRE privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 14 decembrie 2020, precum şi stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19

Subscribe to Guvern