Miercuri, 17 Iulie, 2019 - 17:17

Guvernul va aproba o măsură prin care biletele de călătorie gratuită pentru persoanele cu handicap vor putea fi ridicate şi distribuite acestora şi de către organizaţiile neguvernamentale care le protejează şi le promovează drepturile, a declarat premierul Viorica Dăncilă. 

Miercuri, 17 Iulie, 2019 - 15:45

Acte normative de care guvernul a luat act în ședința Guvernului României din 17 iulie 2019:

I.   HOTĂRÂRI

1.    HOTĂRÂRE privind modificarea alin. (1) al art. 11 din Normele metodologice privind modalitatea de acordare a drepturilor la transport interurban gratuit persoanelor cu handicap aprobate prin Hotărârea Guvernului  nr.1017/2018

Miercuri, 17 Iulie, 2019 - 15:25

UNTRR solicită Guvernului, Ministerului Finanţelor Publice (MFP) şi Ministerului Transporturilor (MT) suplimentarea bugetului alocat în 2019 restituirii supraaccizei pentru transportatorii rutieri. Altfel, transportatorii vor fi nevoiţi să alimenteze în ţările vecine şi să majoreze tarifele.

Această măsură ar putea putea acoperi toate cererile din partea firmelor şi ar contribui la menţinerea competitivităţii industriei de transport rutier din România, informează reprezentanţii Uniunii Naţionale a Transportatorilor Rutieri din România într-un comunicate remis miercuri.

Joi, 11 Iulie, 2019 - 17:56

Joi, 11 iulie 2019 a fost lansat un acord tripartit, încheiat între Banca Mondială, Direcția Generală Politici Regionale și Urbane (DG Regio) din cadrul Comisiei Europene și Guvernul României, prin Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, având ca obiect acordarea de sprijin României în eforturile de îmbunătățire a impactului investițiilor realizate în zonele urbane, precum și de maximizare a utilizării finanțării acordate de Uniunea Europeană (UE).

Marţi, 9 Iulie, 2019 - 17:00

I.               PROIECTE DE LEGI

1.    PROIECT DE LEGE pentru aprobarea contului general anual de execuţie a bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2018 şi a contului general anual de execuţie a bugetului asigurărilor pentru şomaj pe anul 2018

Marţi, 9 Iulie, 2019 - 15:55

Premierul Viorica Dăncilă a anunțat, marți, în debutul ședinței de guvern, că Guvernul  stabilește azi data de 10 noiembrie zi a alegerilor pentru președintele României.

Vineri, 5 Iulie, 2019 - 17:51

Firmele de construcții și diferite domenii asimilate vor fi obligate, până în anul 2028, să acorde cel puțin salariul minim de 3.000 de lei brut pentru lucrătorii lor, cu anumite reduceri și scutiri de taxe pe muncă cu respectarea unor condiții, conform celei mai recente ordonanțe de urgență aprobate de Guvern și publicate în Monitorul oficial, în acest domeniu.

Salariul minim brut de 3000 de lei pentru domeniile prevăzute va fi până în anul 2028, inclusiv.

Joi, 4 Iulie, 2019 - 18:17

Guvernul vrea să șteargă datoriile pe care mai multe companii de stat le au către Fisc. Măsură este prevăzută într-o ordonanță de urgență aflată pe masa Executivului în ședință extraordinară de joi.

Este un proiect mai vechi la care au lucrat cei din Ministerul Finanțelor și cei din Ministerul Energiei și vizează ștergerea unor datorii pe care unele Complexuri Energetice aflate în dificultate le au din cauza sumelor restante datorate către stat.

Este așteptat avizul de la Consiliul Economic și Social.

Joi, 4 Iulie, 2019 - 17:07

I.             ORDONANȚE

ORDONANȚĂ DE URGENȚĂ privind reglementarea unor măsuri financiar-fiscale necesare pentru siguranța alimentării cu energie electrică precum și pentru stabilirea unor măsuri referioare la obligațiile de plată aferente împrumuturilor din venituri din privatizare și a împrumuturilor contractate de statul român de la instituții de credit și subîmprumutate operatorilor economici

 

II.          HOTĂRÂRI

Marţi, 25 Iunie, 2019 - 20:00

Proiectele de acte normative aprobate sau de care Guvernul a luat act în ședința Guvernului României din 25 iunie 2019

 

  1. PROIECTE DE LEGI
  1. PROIECT DE LEGE privind modificarea și completarea Legii nr.135/2010 privind Codul de procedură penală 

 

Marţi, 25 Iunie, 2019 - 15:35

Ordonanța de urgență privind Codul Administrativ a fost introdusă pe ordinea de zi suplimentară a ședinței de guvern și ar putea fi aprobată marți, au declarat surse politice.

Duminică, 23 Iunie, 2019 - 23:04

Duminică seară, Viorica Dăncilă a fost prezentă în emisiunea ”Subiectiv” de la Antena 3, moderată de Răzvan Dumitrescu. Premierul a făcut declarații atât despre cazul Sorinei, fetița de 8 ani adoptată din Baia de Aramă, cât și despre viitorul PSD.

Joi, 20 Iunie, 2019 - 16:30

Liderii județeni de la toate partidele au cerut și cer transferul de puteri de la ministere către județe. Argumentul suprem al acestora este că cetățenii vor avea de câștigat pentru că funcționarii de la București nu știu care sunt realitățile din fiecare județ și că procedurile durează prea mult, ba chiar sunt blocate inutil la ministere.

Din cele 8 ministere implicate în procesul de descentralizare, doar 5 ministere au finalizat analizele de impact privind oportunitatea descentralizării competențelor și doar două ministere au scris legile prin care se transferă competențele.

Joi, 13 Iunie, 2019 - 19:38

Guvernul României este preocupat să aibă o cât mai mare deschidere față de societatea civilă, a afirmat Secretarul General al Guvernului, Toni Greblă, la Reuniunea informală a Grupului de lucru pentru Afaceri Generale, organizată astăzi la Palatul Victoria, în cadrul Președinției României la Consiliul Uniunii Europene.

Miercuri, 12 Iunie, 2019 - 18:00

Guvernul a adoptat, miercuri, un act normativ care prevede desființarea centrelor de plasament vechi pentru copiii aflați în grija statului. Din 2021 copiii aflați sub protecție socială vor locui în case și apartamente de tip familial, a anunțat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Nelu Barbu. 

Miercuri, 12 Iunie, 2019 - 17:00

Viorica Dăncilă a anunţat că Guvernul va adopta Codul administrativ prin ordonanţă de urgenţă. Premierul a afirmat că avizul CES este unul consultativ şi că va vedea la următoarea şedinţă a Consiliului care sunt obiecţiile acestuia.

Marţi, 11 Iunie, 2019 - 17:39

I.               PROIECTE DE LEGI

1.    PROIECT DE LEGE pentru completarea anexei din Legea nr. 143/2000 privind prevenirea şi combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri

Proiectul poate fi consultat la adresa: https://sgg.gov.ro/new/wp-content/uploads/2019/06/LG.pdf

Marţi, 11 Iunie, 2019 - 16:18
Cu participarea ministrului Petre Daea

Prim-ministrul României, Viorica Dăncilă, a avut astăzi, 11 iunie 2019, o întrevedere cu Vytenis Andriukaitis, comisar european pentru sănătate și siguranța alimentelor. La întrevedere a participat, de asemenea, Petre Daea, ministrul agriculturii și dezvoltării rurale.

Marţi, 11 Iunie, 2019 - 15:55

Canotorii medaliați la Campionatele Europene din Elveția și antrenorii care i-au pregătit au fost premiați la Guvern pentru performantele lor deosebite.

La ceremonia de la Palatul Victoria , premierul Viorica Dăncilă i-a felicitat și recompensat financiar pe sportivi și antrenori pentru efortul depus și rezultatele obținute la concurs.

Și le-a transmis că pentru România canotajul este unul dintre sporturile în care ne punem cele mai mari speranțe la Olimpiada de anul viitor de la Tokyo.

Marţi, 11 Iunie, 2019 - 09:30
 "Am vazut acumulata atâta ura încât era mai mult decât ne puteam imagina”

Pentru Viorica Dancila,  ca și pentru majoritatea reprezentanților PSD, rezultatul la alegerile europarlamentare a fost unul "naucitor", intrucat se asteptau la un scor mic, dar nu la 22-23 de procente.

 "Am vazut acumulata atata ura incat era mai mult decat ne puteam imagina. Poate si noi am cultivat-o, nu stiu, dar am vazut doar ura".

Sâmbătă, 8 Iunie, 2019 - 19:06
A dat cu bâta în baltă vorbind despre reducerea aparatului bugetar

Premierul Viorica Dăncilă l-a demis pe consilierul său economic, Remus Borza, după declaraţiile acestuia privind reducerea numărului de bugetari şi de ministere.

Acesta a avansat sâmbătă, într-o intervenţie telefonică la un post de televiune, ideea unei noi ordonanţe care să modifice celebrele OUG 114/2018 şi oug 19/2019.

Joi, 6 Iunie, 2019 - 16:42

Premierul Viorica Dăncilă și-a numit un nou consilier onorific, potrivit unei decizii publicate în Monitorul Oficial.

Acesta se numește Anton Pisaroglu, un personaj necunoscut publicului larg, însă multe conexiuni în afaceri legate de securitate, intelligence și media.

Pisaroglu a fost rugbyst de performanță, după care a lucrat ca șef de securitate și consilier la firmele lui Frank Timiș și Dragoș Dobrescu.

Luni, 3 Iunie, 2019 - 19:00

Acte normative aprobate sau de care guvernul a luat act în ședința Guvernului României din 3 iunie 2019

 

I.               ORDONANȚE DE URGENȚĂ

1.    ORDONANȚĂ DE URGENȚĂ pentru modificarea și completarea Legii nr.115/2015 pentru alegerea autorităților administrației publice locale, a Legii administrației publice locale nr.215/2001 și a Legii nr.393/2004 privind Statutul aleșilor locali

II.            HOTĂRÂRI

Luni, 3 Iunie, 2019 - 15:11

Guvernul va adopta luni o ordonanță de urgență de modificare a legii alegerilor locale, cea mai importantă prevedere a actului normativ urmând a fi reintroducerea votului uninominal pentru alegerea președinților de Consilii Județene, a anunțat premierul Viorica Dăncilă în debutul ședinței de Guvern.

Luni, 3 Iunie, 2019 - 14:48

Update 16,00- Mirela Călugăreanu a înlocuit-o pe Mihaela Triculescu în funcția de președinte al Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF), conform deciziilor prim-ministrului publicate luni în Monitorul Oficial.

Șefa ANAF, Mihaela  Triculescu, a fost demisă din funcție de către premierul Viorica Dăncilă. Demiterea lui Triculescu face parte din schimbările care au loc în PSD și în structura Guvernului după ce Liviu Dragnea a fost condamnat la 3 ani și 6 luni de închisoarea în dosarul DGASPC Teleorman.

Vineri, 31 Mai, 2019 - 18:00

Prim-ministrul Guvernului României, Viorica Dăncilă, a primit-o vineri, 31 mai 2019, pe E.S. doamna Michèle Ramis, ambasadorul Republicii Franceze la București.

În cadrul discuției au fost abordate aspecte ale ultimelor evoluții de pe scena
politică internă, precum și aspecte ale cooperării bilaterale și la nivel european. 

Joi, 30 Mai, 2019 - 17:30

Guvernul a aprobat joi instituirea unei scheme de ajutor de minimis pentru finanțarea Programului de investiţii, modernizare şi dezvoltare a infrastructurii în staţiunile balneare sau balneoclimatice.

Programul guvernamental are scopul să stimuleze și să încurajeze investițiile în unităţile medico-balneare şi de recuperare, să contribuie la crearea sau modernizarea infrastructurilor conexe de utilitate publică, la crearea de noi locuri de muncă, precum și calificarea și profesionalizarea personalului ce activează în domeniu.

Vineri, 24 Mai, 2019 - 18:11

Liceenii din București sunt provocați la o competiție-fulger, desfășurată pe Instagram. În pregătirea Săptămânii europene a dezvoltării durabile (30 mai – 5 iunie), Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă din cadrul aparatului de lucru al Guvernului României și Asociația Ivan Patzaichin – Mila 23 și-au unit forțele pentru a convinge tinerii să descopere ce înseamnă dezvoltarea durabilă și să-și imagineze cum pot contribui la îndeplinirea Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă.

Joi, 23 Mai, 2019 - 18:43

Fermierii care angajează cel puțin doi tineri cu studii superioare de specialitate vor primi un sprijin lunar din partea statului de 1.000 de lei pentru fiecare angajat, a anunțat joi premierul Viorica Dăncilă, la începutul ședinței de guvern.

Dăncilă a afirmat că în ședința de joi va fi adoptat un act normativ pentru sprijinirea fermierilor care creează locuri de muncă și angajează tineri, „acoperind o parte importantă a cheltuielilor cu forța de muncă”.

Subscribe to Guvern