Marţi, 28 Iulie, 2020 - 10:38

Grupul ONG-urilor reunite în platforma www.mainesedecideazi.ro a analizat componentele de mediu și energie din Planul Național de Investiții și Relansare Economică pregătit de Guvernul României. Concluzia este că acest plan reușește să rateze complet orice țintă relevantă în cele două domenii enuțate.

Joi, 23 Iulie, 2020 - 09:27

INFORMAŢIE DE PRESĂ privind proiectele de acte normative adoptate în cadrul ședinței  Guvernului României din 22 iulie 2020

 

 

I. ORDONANȚE DE URGENȚĂ

1. ORDONANȚĂ DE URGENȚĂ privind aprobarea Programul de susținere a întreprinderilor mici și mijlocii - IMM LEASING DE ECHIPAMENTE SI UTILAJE

 

Marţi, 21 Iulie, 2020 - 12:12

INFORMAŢIE DE PRESĂ privind proiectele de acte normative adoptate în cadrul şedinţei Guvernului României din 21 iulie 2020

I. HOTĂRÂRI

1. HOTĂRÂRE pentru modificarea şi completarea Hotărârii Guvernului nr. 553/2020 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României, începând cu data de 17 iulie 2020, precum şi stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de Covid-19.

Vineri, 17 Iulie, 2020 - 09:45

Guvernul României a aprobat, în şedinţa de astăzi, 16 iulie, Hotărârea privind alocarea a peste 353 de milioane de lei din Fondul de intervenţie la dispoziţia Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2020, pentru 495 de unităţi administrativ-teritoriale din 14 judeţe, afectate de calamităţi naturale.

Vineri, 10 Iulie, 2020 - 09:13

Guvernul României a adoptat în şedinţa de astăzi un nou set de măsuri sociale şi economice finanţate din fonduri europene. Concret, au fost adoptate actele normative care reglementează acordarea de mese calde pe bază de tichete electronice persoanelor defavorizate, respectiv implementarea Programului Naţional "Innotech Student" ce va sprijini antreprenoriatul în rândul tinerilor. De asemenea, Executivul a fost informat despre stadiul implementării proiectelor de apă şi canal fazate, a căror continuare este finanţată în prezent din Programul Operaţional Infrastructura Mare.

Vineri, 26 Iunie, 2020 - 12:27

Guvernul României salută aniversarea a 75 de ani de la semnarea, la 26 iunie 1945, la San Francisco, a Cartei Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU), document fundamental pentru organizarea politică a relaţiilor internaţionale, după experienţa tragică a celui de Al Doilea Război Mondial.

Miercuri, 17 Iunie, 2020 - 12:17

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, şi preşedintele interimar al Senatului, Robert Cazanciuc, au transmis miercuri premierului Ludovic Orban o scrisoare în care îi cer să trimită Parlamentului solicitarea de încuviinţare a măsurii de prelungire a stării de alertă, pe baza analizei factorilor de risc.

Marţi, 16 Iunie, 2020 - 12:12

Consultările premierului Ludovic Orban cu reprezentanți ai sectoarelor afectate de COVID 19 au continuat astăzi, la Palatul Victoria, cu cei ai domeniului viticol.

Vineri, 12 Iunie, 2020 - 13:20

Premierul Ludovic Orban a spus, vineri, că măştile de protecţie sanitară trebuie purtate, în mod obligatoriu, în spaţii închise precum mijloacele de transport în comun sau magazine, precizând că persoanele care nu respectă această regulă pot fi amendate.

Vineri, 12 Iunie, 2020 - 12:53

Acordarea indemnizaţiei pentru creşterea copilului va fi prelungită până la data de 31 decembrie, în situaţiile în care aceasta expiră pe perioada stării de alertă, a declarat, vineri, şeful Cancelariei prim-ministrului, Ionel Dancă.

Vineri, 12 Iunie, 2020 - 10:35

Guvernul României a aprobat 3 investiţii noi realizate în cadrul Programului Naţional de Construcţii de Interes Public sau Social

Guvernul României a aprobat, în cadrul şedinţei de joi, 11 iunie a.c., indicatorii tehnico-economici pentru 3 noi obiective derulate de Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei, prin Compania Naţională de Investiţii, valoarea totală a investiţiilor fiind de aproximativ 239 milioane de lei.

Este vorba despre 3 noi investiţii incluse în Programul Naţional de Construcţii de Interes Public sau Social, derulat de CNI, respectiv:

Marţi, 9 Iunie, 2020 - 09:00

Guvernul României a aprobat prin act normativ consolidarea, reabilitarea şi modernizarea clădirii Mihai Eminescu din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucureşti, bd. Dacia nr. 41, sector 1, Bucureşti. Este un proiect pe care ASE l-a depus încă din anul 2011, având în vedere starea clădirii şi a spaţiilor de învăţământ. Principalii beneficiari ai realizării acestui obiectiv vor fi zeci de generaţii de studenţi şi cadre didactice de la cea mai bună universitate economică şi de administraţie publică din Europa de sud-est.

Vineri, 5 Iunie, 2020 - 10:05

Guvernul României a adoptat, în cadrul şedinţei din 4 iunie, o Ordonanţă de Urgenţă pentru modificarea şi completarea Ordonanţei Guvernului nr. 25/2001 privind înfiinţarea Companiei Naţionale de Investiţii "C.N.I." - S.A.

Actul normativ reglementează faptul că CNI va implementa proiecte/programe finanţate din fonduri europene în perioada de 2014 - 2020 şi perioada 2021 - 2027, în cadrul următoarelor programe operaţionale: Programul Operaţional Infrastructură Mare, Programul Operaţional Competitivitate şi Programul Operaţional Regional.

Vineri, 5 Iunie, 2020 - 09:00

Guvernul României a aprobat, în şedinţa din 4 iunie, indicatorii tehnico-economici pentru restaurarea Palatului Universităţii din Bucureşti (B-dul Regina Elisabeta, nr. 4-12, sector 3).

Joi, 4 Iunie, 2020 - 12:32

INFORMAŢIE DE PRESĂ privind proiectele de acte normative incluse pe agenda ședinței Guvernului României din 4 iunie 2020

Agenda ședinței de Guvern poate fi completată cu proiecte de acte normative incluse pe lista suplimentară

 
I.              PROIECTE DE LEGI

1.    PROIECT DE LEGE pentru ratificarea Acordului-cadru între Uniunea Europeană și statele sale membre, pe de o parte, și Australia, pe de altă parte, semnat la Manila, la 7 august 2017

Marţi, 2 Iunie, 2020 - 08:00

Primul ministru Ludovic Orban a declarat că Guvernul va lansa un program de susţinere al marilor companii printr-un un sistem de garantare a asigurării creditului comercial, în cadrul măsurilor de relansare economică.

Luni, 18 Mai, 2020 - 08:48

INFORMAŢIE DE PRESĂ privind agenda şedinţei Guvernului României din 18 mai 2020

Agenda şedinţei de Guvern poate fi completată cu proiecte de acte normative incluse pe lista suplimentară.

I. PROIECTE DE HOTĂRÂRI

1. PROIECT DE HOTĂRÂRE privind declararea stării de alertă şi măsurile care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19

Notă: Proiectele de acte normative şi documentele de politici publice incluse pe agendă pot suferi unele modificări în urma dezbaterilor din cadrul şedinţei Guvernului României.
 

Marţi, 12 Mai, 2020 - 13:49

Blocul Național Sindical condamnă atitudinea Guvernului României de a suspenda pe durata nelimitată o serie de drepturi ale lucrătorilor din România, așa cum sunt acestea specificate în Codul Muncii.
Cerem Parlamentului Românei să elimine în totalitate prevederile proiectului de lege (privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID -19) ce instituie suspendarea unor drepturi ale lucrătorilor.

Joi, 2 Aprilie, 2020 - 14:50
Înregistrarea documentelor adresate instituțiilor publice se poate face online

În contextul epidemiei de COVID-19, în sprijinul cetățenilor și al instituțiilor publice, Guvernul României, prin Autoritatea pentru Digitalizarea României, în parteneriat cu Aurachain, Asociația pentru Tehnologii Avansate, Bithat și Telekom lansează platforma digitala https://aici.gov.ro/home.

Aceasta servește drept intermediar pentru înregistrarea documentelor adresate instituțiilor publice care nu au un sistem propriu de registratură online. 

Marţi, 31 Martie, 2020 - 13:45

Ministerul Culturii şi Guvernul României lansează campania de conştientizare "Sunt doar un om" care are ca obiectiv atragerea atenţiei asupra responsabilităţilor pe care trebuie să le avem, fiecare dintre noi, în această perioadă. Campania a fost realizată la iniţiativa Ministerului Culturii.

S-au alăturat campaniei persoane din mediul artistic, afaceri, blogging, sport şi reprezentanţi la vârf ai autorităţilor publice: Vlad Miriţă, Irina Rimes, Marcel Pavel, Oana Mareş, Bogdan Ştefănescu-muzician, Dragos Anastasiu-Preşedinte CCIR Germană, Camelia Potec- Preşedinte FRN,

Marţi, 31 Martie, 2020 - 10:23

La propunearea Ministerului Sănătății, Guvernul României a aprobat Hotărârea pentru modificarea și completarea Hotărârii Guvernului nr. 144/2010 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Sănătăţii.

Conform actului normativ, pe o perioadă determinată de 6 luni, numărul maxim de posturi din cadrul direcțiilor de sănătate publică și serviciilor de ambulanță se suplimentează cu 2000 posturi.

Este vorba despre un număr de:

a) 1000 de posturi pentru direcţiile de sănătate publică judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti;

Luni, 30 Martie, 2020 - 13:54

Cadrul de Reglementare Temporar adoptat la nivelul Uniunii Europenemoferă tuturor societăţilor, fie că sunt mici sau mari, şansa de a se relansa, iar pentru ţara noastră "totul depinde de hotărârea, abilitatea şi inteligenţa" cu care va acţiona Guvernul României, avertizează fostul preşedinte Traian Băsescu.

Vineri, 27 Martie, 2020 - 12:26

Guvernul României, la inițiativa Ministerului Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, a adoptat joi, 26 martie 2020, Ordonanța de Urgență a Guvernului privind modalitatea de emitere și prelungirea valabilității voucherelor de vacanță, în contextul situaţiei epidemiologice determinate de răspândirea coronavirusului SARS-CoV-2.

Miercuri, 25 Martie, 2020 - 13:51
Material de opinie de Florentina Munteanu, Partener, Gabriela Ilie, Managing Associate, și Ana-Maria Vlăsceanu, Senior Associate, Reff & Asociații

În situația nou creată pe piața muncii de pandemia de COVID-19, companiile caută soluții pentru a se adapta la reducerea activității și pentru a proteja angajații, având în vedere că, până nu demult, lipsa personalului reprezenta o provocare importantă pentru angajatori. Legislația în vigoare permite companiilor să adopte o serie de măsuri în aceste sens, în funcție de gradul și modul în care le este afectată activitatea, de la înțelegeri amiabile între angajatori și angajați, la șomaj tehnic sau măsuri care privesc forța majoră.

Miercuri, 25 Martie, 2020 - 12:00

Ca urmare a publicării în Monitorul Oficial a măsurilor adoptate de Guvernul României pentru sprijinirea IMM-urilor afectate de reducerea sau suspentarea activității din cauza virusului COVID-19, CNIPMMR a realizat în perioada 22.03-24.03 un sondaj de opinie cu privire la eficiența măsurilor luate de Guvern și necesitatea introducerii de noi măsuri pentru IMM-uri. 

Luni, 23 Martie, 2020 - 11:40
în contextul crizei reprezentate de epidemia cu COVID-19

Consiliul de Mediere solicită Guvernului României adoptarea în regim de urgență a două măsuri esențiale, menite a diminua consecințele de ordin economic și social cu care se va confrunta Statul Român, precum și întreaga societate românească în perioada următoare, în contextul epidemiei cu virusul COVID-19. Astfel, Consiliul de Mediere solicită Guvernului României adoptarea următoarele două măsuri cu aplicabilitate imediată: 1.

Marţi, 17 Martie, 2020 - 12:24

Guvernul României, prin Autoritatea pentru Digitalizarea României, şi organizaţia neguvernamentală Code for Romania au lansat, luni, 16.03.2020, platforma online COVID-19 Ştiri Oficiale (stirioficiale.ro).

Vineri, 13 Martie, 2020 - 12:55

Accesul jurnaliştilor în Palatul Victoria a fost restricţionat temporar pentru a preveni răspândirea coronavirusului, potrivit unei informări a Guvernului. În comunicat se arată că măsura este una de "protecţie", iar presei îi vor fi furnizate informaţii prin intermediul platformelor de comunicare online.

Marţi, 3 Martie, 2020 - 08:00

Serviciul public de alimentare cu energie termică a bucureştenilor nu este în pericol de subfinanţare. S-au plătit până acum aproximativ 149 de milioane de lei, deşi până în prezent Guvernul nu a alocat niciun leu Primăriei Municipiului Bucureşti, comparativ cu anul trecut, când Primăria Capitalei a încasat de la Guvernul României suma de 538 de
milioane de lei.

Miercuri, 26 Februarie, 2020 - 09:40

În contextul măsurilor adoptate în vederea gestionării şi prevenirii, la nivel naţional, a cazurilor de infecţie cu COVID-19 şi în vederea asigurării unei comunicări corecte şi transparente a populaţiei şi a mass-media, cu împuternicirea Guvernului României a fost constituit un grup de comunicare integrată care funcţionează în cadrul DSU şi reuneşte reprezentanţi ai MAI, DSU, MS, MAE precum şi alte autorităţi naţionale competente.

Astfel, toate comunicările publice pe această temă vor fi asigurate prin intermediul acestei structuri.

Subscribe to Guvernul României