Vineri, 17 Ianuarie, 2020 - 14:22

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins cererea depusă de George Becali, prin care omul de afaceri solicita să fie reabilitat, el având mai multe interdicţii după ce şi-a executat pedeapsa cu închisoarea.

"Respinge cererea de reabilitare judecătorească formulată de petentul Becali George. Obligă petentul la plata sumei de 200 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare către stat. Cu drept de contestaţie în termen de 10 zile de la comunicare", se arată în decizia instanţei.

Luni, 30 Septembrie, 2019 - 20:42
Pentru ca va avea gradul profesional corespunzător abia peste doi ani!

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a stabilit termen abia peste doi ani pentru recursul Consiliului Superior al Magistraturii împotriva deciziei Curţii de Apel Bucureşti prin care Secţia pentru procurori a CSM a fost obligată să-i recunoască Laurei Codruţa Kovesi gradul profesional de Parchet de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Până la rămânerea definitivă a hotărârii, la ÎCCJ, Kovesi are grad de parchet de pe lângă tribunal, ceea ce pune în pericol mandatul acesteia la Parchetul European (EPPO).

Vineri, 30 August, 2019 - 12:25

Instanţa supremă, a stabilit, vineri, prin tragere la sorţi, judecătorii cce vor face parte din Biroul Electoral Central, pentru alegerile prezidenţiale din toamnă.

Cel mai cunoscut dintre aceştia este magistratul de la Secţia Penală a ICCJ, Simona Elena Cîrnaru, cea care a făcut parte din completul de trei judecători ce a stabilit o pedeapsă de opt ani de închisoare cu executare pe numele lui Darius Vâlcov, în dosarul de corupţie al acestuia.

Joi, 18 Iulie, 2019 - 10:05

Update: "În case conspirative eu nu am fost. Nu o să merg niciodată", a spus Corina Corbu, care a fost întreruptă de actuala şefă a Instanţei supreme, Cristian Tarcea: "Nu ştiţi dumneavoastră că nu aţi fost!".

Miercuri, 3 Iulie, 2019 - 17:24
ÎCCJ a ignorat legea și în cazul completurilor de 3 judecători

CCR a admis, miercuri, sesizarea privind conflictul dintre Parlament şi Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) pe tema constituirii completurilor specializate în cazurile de corupţie, obiecție făcută de Florin Iordache. A fost un vot strâns: 5 judecători au fost pentru admitere, 4 judecători pentru respingerea sesizării.

Miercuri, 3 Iulie, 2019 - 12:29

Asaltul la care a fost supusă Curtea Supremă m-a făcut de mult timp să meditez la ideea dacă merită sau nu să îmi duc mai departe mandatul, a declarat Cristina Tarcea, preşedintele ÎCCJ, întrebată miercuri de ce nu şi-a depus candidatura pentru un nou mandat la instanţa supremă.

Luni, 20 Mai, 2019 - 08:40

ÎCCJ ia în discuţie, luni, dosarul în care Liviu Dragnea a fost condamnat la 3 ani și jumătate de închisoare, după ce procurorii au cerut completului sesizarea CCR cu două excepții de neconstituționalitate. Judecătorii au anunțat că termenul de pe 20 mai ar putea fi ultimul. Procesul lui Liviu Dragnea începe la ora 11.00. Aproximativ 50-60 de susținători ai liderului PSD au venit la ÎCCJ.

Marţi, 23 Aprilie, 2019 - 09:02
Procurorul DNA protestează!

Un complet de 5 judecatori de la Inalta Curte au pronuntat, luni seara, decizia in dosarul in care presedintele Senatului, Calin Popescu-Tariceanu, a fost achitat in prima instanta pentru marturie mincinoasa. Decizia de achitare a fost, astfel, mentinuta si este definitiva.

In urma cu o luna, procurorul DNA a cerut rejudecarea intregului caz, in timp ce avocatul lui Tariceanu a cerut pronuntarea unei decizii definitive de achitare.

Luni, 15 Aprilie, 2019 - 18:02
"Sunt total nevinovat. Consider ca acesta este un dosar politic”

Inalta Curte de Casatie si Justitie a decis luni amanarea, pana pe 20 mai, a procesului in care Liviu Dragnea contesta condamnarea la 3 ani si 6 luni de inchisoare primita in cazul angajarii fictive a doua secretare PSD la Directia Copilului Teleorman.

Procurorul DNA a ridicat doua exceptii de neconstitutionalitate, in care a cerut sesizarea CCR, iar avocatii lui Dragnea au solicitat acordarea unui nou termen pentru a le putea studia.

Insa procurorul DNA s-a opus cererii de amanare, precizand ca se incearca tergiversarea cauzei.

Vineri, 5 Aprilie, 2019 - 09:19

ÎCCJ l-a achitat definitiv joi pe Radu Pricop, ginerele fostului preşedinte Traian Băsescu, în dosarul în care e acuzat de complicitate la şantaj şi instigare la fals în declaraţii. Pe de altă parte, Sergiu Lucinschi a fost condamnat la 2 ani şi 4 luni închisoare cu executare.
Decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie este definitivă.

 

Miercuri, 3 Aprilie, 2019 - 18:53
Inalta Curte a revocat decizia ISSJ

Inalta Curte a revocat controlul judiciar pus Laurei Codruta Kovesi de ISSJ. Decizia este definitiva.

"Acum pot sa parasesc si tara. S-a revocat controlul judiciar, s-au revocat toate masurile. Mi s-a admis contestatia", a răsuflat ușurată penala Laura Codruta Kovesi, imediat dupa pronuntare.

"Admite plangerea formulata de Kovesi. Revoca masura controlului judiciar. Definitiva", este minuta Inaltei Curti.
 

Sâmbătă, 23 Martie, 2019 - 14:22
De instigare și de spălare de bani

Judecătorii de la Înalta Curte au decis că faptele de care este acuzată Ioana Băsescu nu s-au prescris. Fiica fostului preşedinte rămâne acuzată, alături de Elena Udrea, de instigare și spălare de bani.

Vineri, 1 Martie, 2019 - 11:07
Șefa Înaltei Curți ar avea nevoie urgentă de un examen psihiatric

Preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Cristina Tarcea, a avut, miercuri, la bilanţul Ministerului Public,  „un vis urât” cu „impostorul care urăşte oamenii corecţi şi acuză, de regulă, cu fapte pe care le-a comis chiar el”.

Marţi, 26 Februarie, 2019 - 15:23
A trecut mai mult de un an de la pronunțare

Invitat la emisiunea România 9 de la TVR, Darius Vâlcov a fost întrebat despre stadiul în care se află procesul său și dacă a primit motivarea condamnării. Nu - a fost răspunsul lui Vâlcov - a trecut  un an și nu a fost publicată.

Astăzi, Inalta Curte a motivat sentinta prin care fostul ministru de Finante, Darius Valcov, a fost condamanat la 8 ani de inchisoare pentru trafic de influenta, spalare de bani si operatiuni financiare sau acte de comert incompatibile cu functiile ocupate, potrivit unor surse judiciare. Sentinta era data inca din 8 februarie 2018.

Miercuri, 20 Februarie, 2019 - 13:51

Uniunea Salvaţi România îi cere preşedintelui Klaus Iohannis să sesizeze Curtea Constituţională cu privire la un conflict juridic de natură constituţională între Parlament şi Guvern după o nouă modificare prin OUG a legilor justiţiei.

Marţi, 19 Februarie, 2019 - 10:32
Fostul parlamentar fusese condamnat la 3 ani închisoare

Instanţa supremă a admis o contestaţie în anulare depusă de fostul parlamentar PSD Dan Şova şi a dispus desființarea deciziei definitive de condamnare la trei ani închisoare primite de acesta în dosarul CET Govora. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis ca dosarul fie rejudecat. Sentința a fost dată în baza deciziei Curții Constituționale privind completurile de 5 constituite nelegal.

Duminică, 6 Ianuarie, 2019 - 18:46
A ignorat opiniile contrare ale judecătorilor care solicitau aplicarea de îndată a noilor dispoziții ale Legii 304/2004

Inspecția Judiciară a dispus trimiterea în judecată disciplinară a președintei ÎCCJ, Cristina Tarcea, pentru încălcarea legii 304/2004, în legătură cu modalitatea de constituire a completurilor de cinci judecători de la ÎCCJ.

Miercuri, 26 Decembrie, 2018 - 18:07
Maniera de alcătuire a completurilor de 5

Duminică, ministrul Justiţiei a precizat că exclude ca în cazul fostului şi actualului preşedinte de la instanţa supremă, Livia Stanciu şi respectiv Cristina Tarcea, să fi fost vorba de o eroare privind maniera de alcătuire a completurilor de 5, fiind vorba de o "evidentă sfidare". Întrebat dacă cele două ar trebui să mai rămână în funcţii, Toader a spus că nu ministrul face anchetă, iar cei care cred că este vorba de nereguli se pot adresa noii Secţii de anchetă a magistraţilor.

Luni, 24 Decembrie, 2018 - 10:55
A pus în discuție însăși independența și imparțialitatea completelor de judecată

Inspecția Judiciara sustine, in actiunea disciplinara inaintata Sectiei pentru Judecatori a CSM, prin care presedintele ICCJ este acuzat de abateri disciplinare in legatura cu situatia completurilor de 5 judecatori, că, prin actiunile sale, sefa instantei supreme a incalcat dreptul la un proces echitabil, potrivit unui document prezentat de Antena 3.

Joi, 20 Decembrie, 2018 - 21:24

Conștienți că nu pot să își pună nicio nădejde în moțiune (erau în sală 249 de parlamentari din 465, iar pentru trecerea motiunii erau necesare 233 de voturi) liberalii, în calitatea lor de lideri ai opoziției cam obosite, au recurs la o diversiune STOP  În locul moțiunii doreau adoptarea a două declarații prin care Parlamentul să se lepede de Guvern. Nici mai mult nici mai puțin.

Joi, 20 Decembrie, 2018 - 19:36
Decizia urmează a fi comunicată autorităților din Costa Rica

Instanța supremă a decis, joi, suspendarea executării pedepsei în cazul fostului ministru Elena Udrea în dosarul "Gala Bute" şi eliberarea acesteia până la soluţionarea efectivă a contestaţiei.
Magistrații Înaltei Curți de Casație și Justiție (ÎCCJ) au decis, joi, suspendarea hotărârii Completului de 5 judecători de condamnare a Elenei Udrea în dosarul "Gala Bute".
Totodată, judecătorii au suspendat decizia de condamnare și în cazul lui Tudor Breazu, condamnat la trei ani de închisoare cu executare în aceeași cauză, și l-au pus în libertate.

Vineri, 14 Decembrie, 2018 - 11:41

 Președintele Iohannis a trecut la o nouă fază a dialogului său interinstituțional cu premierul: cea a „mișto”-ului. Întrebat, la Bruxelles, ce părere are despre apelurile doamnei Dăncilă la pace și înțelegere, a exclamat: „Drăguț!” STOP Întâlnindu-se cu conaționala sa Angela Merkel, proaspăt eliberată de povara președinției CDU, președintele nostru a aflat de la aceasta că „România se bucură de deplina susținere a Germaniei”. În toate chestiunile. Mai puțin Schengen, după cum bine se știe...

Joi, 29 Noiembrie, 2018 - 18:37

Livia Stanciu, judecătoarea CCR și fosta șefă a ÎCCJ, a fost dată afară de la Institutul Național al Magistraturii, acolo unde preda cursuri de Procedură Penală! Alexandra Lăncrănjan, cea care instrumentează dosarul Tel Drum de la DNA al lui Liviu Dragnea, și judecătorul Ionuț Matei, de la ÎCCJ, au fost și ei excluși de pe lista cadrelor care predau la INM.

Miercuri, 7 Noiembrie, 2018 - 21:29

Uite cine vorbește! Băsescu s-a trezit să comenteze vizitele premierului Dăncilă. „Se duce și ea pe unde mai e primită!” - zice fostul președinte, uitând că nici pe el nu îl mai primea decât prietenul Saakashvili din Georgia, căruia îi ducea cadou cravate STOP  De la Madrid Gabriela Firea emite o sentință antologică: Nu pot fi dată afară din inima oamenilor! Într-adevăr, acolo poate rămâne. Se pare însă că nu și în „inima” partidului STOP Sesizarea de conflict juridic de natură constituțională a Guvernului a fost admisă de Curtea Constituțională.

Miercuri, 7 Noiembrie, 2018 - 18:55

Curtea Constituţională a României anunţă că Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie trebuie să schimbe imediat, prin tragere la sorţi, toţi membrii completurilor de 5 judecători, ca urmare a constatării existenţei unui conflict juridic de natură constituţionnală între Parlament şi ÎCCJ.

Curtea Constituţională a României a admis miercuri că există un conflict juridic de natură constituţională între Parlament şi Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, pe tema constituirii completurilor de cinci judecători.

Luni, 15 Octombrie, 2018 - 14:39
Este decizia pe care magistrații de la ÎCCJ au luat-o astăzi

Toate mitingurile și adunările publice trebuie declarate - este decizia pe care magistrații de la ÎCCJ au luat-o astăzi. Decizia vine după ce ÎCCJ a fost sesizată de Curtea de Apel din București. ÎCCJ a decis că există obligaţia de declarare prealabilă a adunărilor publice, atunci când acestea urmează să se desfăşoare în pieţe ori pe căile publice, respectiv drum public, parte carosabilă şi trotuar, sau în alte locuri situate în imediata vecinătate a sediilor ori imobilelor persoanelor juridice de interes public sau privat.

Decizia instanței supreme este obligatorie.

Joi, 11 Octombrie, 2018 - 18:10
Pentru că a fost mutat la Parchetul ÎCCJ

Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a avizat, astăzi, desfiinţarea Serviciului de combatere a corupţiei din cadrul Secţiei de combatere a corupţiei a Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

Modificările aduse Legii 304/2004 privind organizarea judiciară, care au intrat în vigoare, prevăd înfiinţarea Secţiei de investigare a infracţiunilor din Justiţie în cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Miercuri, 3 Octombrie, 2018 - 09:55
ÎCCJ: Fapta nu există!

 Instanta suprema a pronuntat marti, 2 octombrie 2018, solutia in cazul plangerii pe care Tiberiu Nitu a formulat-o impotriva solutiei de clasare dispusa in 27 aprilie 2018. Mai exact, Tiberiu Nitu a contestat la ICCJ faptul ca a primit clasare in baza art. 16 alin. 1 lit. b) teza I din Codul de procedura penala - “fapta nu este prevazuta de legea penala”. Cu alte cuvinte, DNA transmitea ca fapta ar fi fost comisa, insa Nitu nu ar fi putut fi tras la raspundere din cauza deciziei CCR care a dezincriminat abuzul in serviciu. Adica, Nitu ar fi fost vinovat, dar CCR l-ar fi scapat.

Sâmbătă, 25 August, 2018 - 08:43

Protocolul încheiat în 2016 între PG şi SRI a ajuns la opinia publică. O variantă nesecretă care este publicată pe site-ul Ministerului Public şi una secretă, ce a apărut câteva ore mai târziu, pe Facebook-ul lui Darius Vâlcov. Ambele au fost semnate în aceeaşi zi, chiar înainte de alegeri.

Vineri, 20 Iulie, 2018 - 11:40

A făcut senzație reuniunea pedelistă organizată de Blaga și ținerea pe tușă a Președintelui ales.

Subscribe to ÎCCJ