Miercuri, 30 Octombrie, 2019 - 13:25

Nina Cassian, una dintre marile figuri ale emigrației românești din Statele Unite, este cunoscută de publicul larg, inclusiv peste Ocean, ca poetă, traducătoare și memorialistă. Puțină lume însă știe de pasiunea de o viață a celebrei scriitoare, căreia i s-a dedicat cu multă competență: muzica. Nina Cassian a studiat pianul și compoziția cu Mihail Jora și Constantin Silvestri și a început să compună încă de la vârsta de cinci ani, scriind de-a lungul timpului mai multe piese muzicale, în special de factură camerală.

Vineri, 18 Octombrie, 2019 - 09:55

Spectacolul „Sunt un orb” al marelui actor Horațiu Mălăele va fi prezentat vineri, 18 octombrie, comunității românilor din New York în spațiul de teatru-studio al Institutului Cultural Român, amenajat la începutul anului 2019.

Joi, 20 Iunie, 2019 - 10:10

New York și București vor fi legate, în următoarele săptămâni, au ajutorul poeziei: patru poeți români și patru poeți americani, apropiați atât ca generație, cât și ca formule literare, consacrați în cele două literaturi și dincolo de granițele lor, vor oferi împreună o serie de lecturi în câteva dintre cele mai cunoscute spații destinate evenimentelor de acest gen din cele două orașe.

Marţi, 11 Iunie, 2019 - 08:33

Carismatica pianistă româno-nigeriană Rebeca Omordia a susținut, în perioada 4-7 iunie 2019, cu sprijinul ICR New York, un mini-turneu american care a debutat cu o apariție foarte apreciată de public la Ambasada României de la Washington, în 4 iunie, și a continuat, trei zile mai târziu, cu un recital în cadrul Seratelor Enescu de la New York, unul dintre noile programe permanente ale Institutului.

Vineri, 31 Mai, 2019 - 10:45

Sâmbătă, 1 iunie 2019, debutează, la prestigioasa National Gallery of Art, din capitala americană, cea de-a doua ediţie a Festivalului de Film Românesc de la Washington, unul dintre cele mai mari evenimente de promovare a cinematografiei naţionale derulat în spaţiul nord-american.

Joi, 4 Aprilie, 2019 - 09:03

Recent lansat cu spectacolul „Iona” după Marin Sorescu, noul program permanent al ICR New York, Studioul de teatru româno-american/Romanian-American Studio Theater, continuă cu spectacolul-lectură „Cățelul sinucigaș și Laika”, pe un text al scriitoarei româno-americane Cătălina Florina Florescu, în regia Olgăi Levina și cu o distribuție integral americană. Evenimentul va avea loc în 5 aprilie, la sediul ICR New York din Manhattan. 

Marţi, 26 Februarie, 2019 - 08:32

ICR New York anunţă începerea programului de cursuri de limbă română pentru cei ce doresc să dobândească un vocabular esenţial şi construcţii gramaticale de bază, care să le permită să comunice eficient în limba română într-o serie de situaţii de viaţă cotidiene.

Vineri, 4 Ianuarie, 2019 - 12:08

Anul 2019 debutează în forţă în ceea ce priveşte diplomaţia culturală română în Statele Unite. În 6 ianuarie, are loc la Miami primul concert al Orchestrei Simfonice Naţionale a României, cel mai cunoscut ansamblu simfonic românesc la nivel internaţional, într-o intensă serie de evenimente ce se vor desfăşura din Florida până la New York şi din Washington până în Detroit şi New Jersey.

Miercuri, 12 Decembrie, 2018 - 09:10

Filmul lui Cristi Puiu Sieranevada, propunerea României la Premiile Oscar în anul 2016, se reîntoarce la New York pentru o serie limitată de proiecții, între 13 și 17 decembrie, realizată de ICR New York împreună cu Spectacle Theater, un mic cinematograf de artă din cartierul artistic Williamsburg, creat de un grup de tineri critici și curatori ca loc de întâlnire pentru iubitorii de filme valoroase, dar rar difuzate și cu circulație restrânsă.

Subscribe to ICR New York