Miercuri, 23 Septembrie, 2020 - 13:27

Poliţiştii de la arme, explozivi şi substanţe periculoase din Ilfov au indisponibilizat 11 arme letale, ce ar fi fost deţinute ilegal de un bărbat şi care ar fi fost depozitate în judeţul Brăila, la domiciliul altui bărbat.

La data de 22 septembrie a.c., poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase Ilfov, împreună cu poliţiştii Direcţiei Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, au efectuat verificări la domiciliul unui bărbat, din judeţul Brăila.

Marţi, 8 Septembrie, 2020 - 11:01

Poliţiştii au identificat persoanele bănuite de comiterea celor 5 cazuri de furturi din bancomate prin explozie, înregistrate anul acesta. / În 3 dintre aceste cazuri, cei în cauză au fost arestaţi preventiv.

Astfel, poliţiştii au depistat în flagrant delict, la data de 20 martie, în localitatea Ozun, judeţul Covasna, doi bărbaţi, cu vârste de 25, respectiv 38 de ani, în timp ce ar fi sustras bani dintr-un bancomat prin producerea unei deflagraţii.

Ulterior, în municipiul Braşov, într-o benzinărie, a fost depistat un alt bărbat, care le-ar fi facilitat transportul.

Luni, 7 Septembrie, 2020 - 13:51

În perioada 1 iulie - 31 august 2020, sub coordonarea Direcţiei de Poliţie Transporturi din Inspectoratul General al Poliţiei Române, poliţiştii de la transporturi din toate judeţele au acţionat pentru creşterea siguranţei şi securităţii navigaţiei în zona de litoral a Mării Negre şi pe luciurile de apă navigabile, protejarea ecosistemului de pe tot cursul Dunării, de pe lacurile interioare şi din zonele protejate.

În cadrul acţiunii, au fost efectuate 2.237 de controale şi legitimate 4.976 de persoane.

Vineri, 4 Septembrie, 2020 - 13:57

Joi, 3 septembrie, Direcţia de Poliţie Transporturi a organizat o acţiunie de control, privind legalitatea desfăşurării transportului rutier în regim "TAXI" şi "în regim de închiriere" în zona aeroporturilor civile din România.

Au fost verificate 249 de autovehicule, au fost legitimate 306 de persoane, fiind aplicate 85 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de aproape 28.000 de lei.

Vineri, 4 Septembrie, 2020 - 13:21

Trei persoane au fost reţinute pentru proxenetism, în urma unei acţiuni a poliţiştilor de combatere a criminalităţii organizate din Tulcea şi procurorilor D.I.I.C.O.T. - B.T. Tulcea.

La data de 2 septembrie 2020, poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Constanţa - Serviciul de Combatere a Criminalităţii Organizate Tulcea şi procurorii D.I.I.C.O.T. - Biroul Teritorial Tulcea au pus în aplicare patru mandate de aducere, emise pe numele unei femei şi a trei bărbaţi, cu vârste cuprinse între 22 şi 58 de ani, toţi din oraşul Măcin, judeţul Tulcea.

Joi, 3 Septembrie, 2020 - 12:25

Poliţiştii din Mureş au efectuat două percheziţii domiciliare într-un dosar penal privind săvârşirea infracţiunii de tâlhărie calificată. Două persoane au fost reţinute pentru 24 de ore.

La data de 2 septembrie a.c., poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Poliţiei municipiului Reghin, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Reghin, au desfăşurat două percheziţii domiciliare la locuinţele a două persoane bănuite de comiterea infracţiunii de tâlhărie calificată.

Miercuri, 2 Septembrie, 2020 - 13:43

Poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate şi procurorii D.I.I.C.O.T. din Timiş au efectuat şase percheziţii, în judeţele Timiş şi Arad, pentru destructurarea unei grupări infracţionale specializate în fraude informatice.

La data de 1 septembrie a.c., poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Timişoara - Serviciul de Combatere a Criminalităţii Informatice şi procurorii D.I.I.C.O.T. - S.T. Timişoara au efectuat şase percheziţii domiciliare în judeţele Timiş (5) şi Arad (1).

Miercuri, 2 Septembrie, 2020 - 09:59

Centrul de Informare şi Relaţii Publice din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române este împuternicit să comunice următoarele:

Cu data de 1 septembrie 2020, prin dispoziţia inspectorului general al Poliţiei Române, comisarul-şef de poliţie Viorel Mihăiţă, director al Unităţii Centrale de Analiză a Informaţiilor, a fost numit, la cerere, să îndeplinească atribuţiile funcţiei de director al Direcţiei Cazier Judiciar, Statistică şi Evidenţe Operative.

Marţi, 1 Septembrie, 2020 - 12:09

Săptămâna trecută, poliţiştii au reţinut peste 3.700 de permise de conducere şoferilor care au pus în pericol siguranţa celorlalţi participanţi la trafic, prin depăşirea vitezei legale cu peste 50 km/h, efectuarea de depăşiri neregulamentare, neacordarea de prioritate pietonilor sau celorlalte vehicule şi conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice.

Marţi, 1 Septembrie, 2020 - 12:00

În această dimineaţă, poliţiştii din Buzău efectuează 10 percheziţii în cadrul unui dosar penal care vizează fapte de trafic cu fosfură de aluminiu.

La data de 1 septembrie 2020, poliţiştii Biroului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău, cu sprijinul poliţiştilor specializaţi în domeniul CBRN (chimic, biologic, radiologic şi nuclear) din cadrul S.I.A.S., pun în executare 10 mandate de percheziţie.

Luni, 31 August, 2020 - 15:00

IGPR anunță că cinci polițiști români vor participa, de luni, la o misiune în Franța, aceștia alăturându-se altor trei polițiști care și-au început misiunea în 17 august.

„De astăzi, 31 august, până la data de 26 februarie 2021, cinci polițiști români vor participa în calitate de specialiști suport operativ, la o misiune comună operativă în Franța. Aceștia se vor alătura altor 3 polițiști care și-au început misiunea la data de 17 august 2020”, se arată într-un comunicat al IGPR.

Luni, 31 August, 2020 - 13:18

Poliţiştii români vor acorda sprijin poliţiştilor francezi şi vor participa la activităţi de cooperare poliţienească pentru prevenirea şi combaterea infracţiunilor, în Republica Franceză.

De astăzi, 31 august, până la data de 26 februarie 2021, cinci poliţişti români vor participa în calitate de specialişti suport operativ, la o misiune comună operativă în Franţa. Aceştia se vor alătura altor 3 poliţişti care şi-au început misiunea la data de 17 august 2020.

Luni, 31 August, 2020 - 12:48

Peste două tone de materiale feroase şi neferoase, pentru care nu exista documentaţia legală, au fost recuperate de poliţiştii de la transporturi, în urma unei acţiuni pentru reducerea numărului de furturi din vagoanele de marfă.

La data de 27 august 2020, poliţiştii de la transporturi au acţionat pentru combaterea sustragerilor din vagoanele de mărfuri, precum şi de componente de la mijloacele de material rulant.

Poliţiştii, cu sprijinul a 25 de angajaţi feroviari, au verificat 55 de trenuri de marfă în staţiile de cale ferată şi 35 în triaje.

Vineri, 28 August, 2020 - 11:08

Poliţiştii rutieri, sub coordonarea Direcţiei Rutiere, au acţionat la nivel naţional, în perioada 25 - 26 august 2020, pentru reducerea numărului accidentelor rutiere cu consecinţe grave, produse pe fondul defecţiunilor tehnice ale autovehiculelor.

Pentru reducerea accidentelor rutiere, pe parcursul acţiunii a fost verificată starea tehnică a autovehiculelor, a sistemelor de frânare, a mecanismelor de direcţie, a sistemelor de reducere a zgomotului şi a emisiilor poluante.

Miercuri, 26 August, 2020 - 09:06

În această dimineaţă, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din Inspectoratul de Poliţie Judeţean Braşov, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov, efectuează 13 percheziţii la domiciliile şi sediile de lucru ale unor societăţi comerciale din judeţele Braşov şi Covasna, într-un dosar penal ce are ca obiect de cercetare săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală.

Miercuri, 26 August, 2020 - 08:51

La această oră, poliţiştii efectuează 2 percheziţii, în judeţul Galaţi, la locuinţele unor persoane bănuite de crearea unui prejudiciu de peste 3.700.000 de lei, prin evaziune fiscală.

La data de 26 august 2020, poliţiştii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice efectuează 2 percheziţii domiciliare, în judeţul Galaţi, într-un dosar penal aflat în supravegherea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti, în care se efectuează cercetări cu privire la săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală, în formă continuată.

Luni, 24 August, 2020 - 12:12

Începând de astăzi, poliţiştii Direcţiei de Ordine Publică - Serviciul Protecţia Fondului Forestier şi Piscicol desfăşoară, timp de 5 zile, o acţiune, în judeţul Maramureş, pentru prevenirea şi combaterea tăierilor ilegale de arbori din fondul forestier naţional.

Poliţiştii verifică şi respectarea dispoziţiilor legale de agenţii economici cu privire la achiziţia, depozitarea, prelucrarea şi comercializarea materialelor lemnoase.

Acţiunea, ce are loc în perioada 24 - 28 august 2020, vizează verificarea a 11 agenţi economici şi un ocol silvic.

Miercuri, 19 August, 2020 - 10:45

În această dimineață, polițiștii Direcției de Investigare a Criminalității Economice-I.G.P.R.  efectuează 12 percheziții, în București și Ilfov, pentru destructurarea unei grupări infracţionale, bănuite de contrafacere de produse de curăţenie, igienă şi alcool sanitar. 

Marţi, 18 August, 2020 - 13:48

Poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate şi procurorii D.I.I.C.O.T. din Bistriţa-Năsăud au efectuat patru percheziţii, într-un dosar de fraude informatice şi înşelăciune.

În urma acţiunilor, un bărbat a fost reţinut pentru 24 de ore şi urmează să fie prezentat magistraţilor, cu propunere de arestare preventivă.

Duminică, 16 August, 2020 - 20:38
Realiza activitati de supraveghere si monitorizare constanta, in mod ilegal, a unor oameni de afaceri, cu scopul de a-i santaja.

Patru barbati banuiti ca ar fi santajat oameni de afaceri dupa ce i-ar fi supravegheat ilegal au fost arestati pentru 30 de zile. Printre acestia se numara si un fost sef DIICOT Cluj.

Cei patru au fost prinsi in flagrant de politistii Directiei de Combatere a Criminalitatii Organizate si procurori D.I.I.C.O.T. -Structura Centrala.

Miercuri, 12 August, 2020 - 11:01

La această oră, Poliţia Română efectuează 45 de percheziţii, în Bucureşti şi 6 judeţe, la persoane bănuite că ar fi cauzat un prejudiciu de aproximativ două milioane de lei unei unităţi bancare, prin înşelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată, fals material în înscrisuri oficiale şi uz de fals.

La data de 12 august 2020, poliţiştii Inspectoratului General al Poliţiei Române - Direcţia de Investigare a Criminalităţii Economice şi D.G.P.M.B. - Poliţia Sectorului 2 - Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice efectuează 45 de percheziţii domiciliare.

Luni, 10 August, 2020 - 13:05

Poliţiştii de combatere a criminalităţii organizate, sprijiniţi de cei ai Biroului de Poliţie Autostrăzi - Autostrada A1, şi procurorii D.I.I.C.O.T. din Vrancea au prins în flagrant delict o persoană bănuită de trafic de droguri de mare risc. Peste 200 de grame de cocaină, bani şi un autoturism de lux au fost indisponibilizate de poliţişti.

Vineri, 31 Iulie, 2020 - 12:36

22 de arme letale şi peste 1000 de cartuşe deţinute ilegal, precum şi sute de componente de arme au fost ridicate de poliţiştii din Bistriţa-Năsăud, în urma unor percheziţii domiciliare, desfăşurate în judeţele Bistriţa-Năsăud şi Maramureş. Şapte persoane au fost reţinute pentru 24 de ore.

https://youtu.be/-a_sv9sHqQI

Luni, 27 Iulie, 2020 - 09:00

Poliţiştii de combatere a criminalităţii organizate şi procurorii D.I.I.C.O.T. din Buzău au prins în flagrant delict mai multe persoane bănuite de trafic de droguri de mare risc. Peste 1 kilogram de cocaină a fost indisponibilizat de poliţişti.

La data de 24 iulie a.c., poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Buzău, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. - B. T. Buzău, au prins în flagrant delict, în judeţul Buzău, un bărbat, de 25 de ani, care ar fi avut asupra sa droguri de mare risc.

Miercuri, 15 Iulie, 2020 - 09:57

În această dimineaţă, poliţiştii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice, împreună cu procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, efectuează 14 percheziţii în Bucureşti, Ilfov, Olt şi Dâmboviţa, la domiciliile unor persoane bănuite de înşelăciune, spălare de bani, fals şi uz de fals. 6 mandate de aducere vor fi puse în aplicare.

Marţi, 14 Iulie, 2020 - 13:33

În această dimineaţă, poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale Prahova desfăşoară 7 percheziţii în judeţ (dintre care 5 pe raza municipiului Ploieşti şi 2 în oraşul Plopeni), pe o delegare a Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti.

Acţiunea vizează o grupare specializată în trafic internaţional cu auto furate din străinătate. Sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de infracţiuni de înşelăciune, tăinuire, fals şi uz fals.

Luni, 13 Iulie, 2020 - 11:04

Poliţiştii de la arme, explozivi şi substanţe periculoase au indisponibilizat peste 211.600 de kilograme de deşeuri periculoase provenite din colectarea de către diferiţi agenţi economici, de la unităţile sanitare care asigură asistenţa medicală a pacienţilor testaţi pozitiv, în cadrul unei acţiuni ample desfăşurate la nivelul statelor membre U.E.

Luni, 13 Iulie, 2020 - 09:00

La această oră Direcţia de Investigare a Criminalităţii Economice efectuează 48 de percheziţii în două dosare de evaziune fiscală, fiecare cu un prejudiciu adus bugetului de câte 3 milioane de euro.

Prima acţiune se desfăşoară într un mare centru comercial din judeţul Ilfov şi vizează tranzacţii mari de mărfuri din China şi Turcia în spaţiul intracomunitar, fără plata TVA. 3 milioane de euro. 14 percheziţii.

Joi, 9 Iulie, 2020 - 10:27

La această oră, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţi Economice din Vrancea efectuează 19 percheziţii, în judeţul Vrancea, la sediile unor societăţi comerciale şi la domiciliile unor persoane fizice bănuite de evaziune fiscală în domeniul materialelor reciclabile. Prejudiciul cauzat prin activitatea infracţională este de peste 10 milioane de lei.

Joi, 2 Iulie, 2020 - 11:58

Ieri, poliţiştii Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi Braşov, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov, au efectuat 34 de percheziţii la persoane bănuite de evaziune fiscală.

Percheziţiile au fost efectuate în judeţul Harghita, la sediile sau punctele de lucru ale unor societăţi comerciale cu diverse domenii de activitate, cum ar fi operaţiuni cu material lemnos, construcţii sau comerţ cu amănuntul.

Subscribe to igpr