Luni, 15 Februarie, 2021 - 09:54

După selecţie, admitere şi dobândirea unor noţiuni teoretice, a venit vremea ca studenţii Academiei de Poliţie "Alexandru Ioan Cuza" să se familiarizeze şi cu activităţile desfăşurate în teren, pentru siguranţa cetăţenilor.

Astfel, în perioada 15 februarie - 14 martie a.c., cei 8 studenţi din Academia de Poliţie "Alexandru Ioan Cuza" Bucureşti vor desfăşura stagiul de practică la Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Dâmboviţa, în municipiul Târgovişte.

Vineri, 12 Februarie, 2021 - 10:03

Pentru prevenirea situaţiilor de pericol în Munţii Bucegi sau a limitării efectelor în cazul producerii acestora, jandarmii montani de la posturile Zănoaga şi Peştera recomandă turiştilor, care intenţionează să se deplaseze în zona montană, următoarele:

Vineri, 29 Ianuarie, 2021 - 09:00

Pentru prevenirea situaţiilor de pericol/ accidentărilor în Munţii Bucegi sau a limitării efectelor în cazul producerii acestora, jandarmii montani de la posturile Peştera şi Zănoaga recomandă turiştilor, care intenţionează să se deplaseze în zona montană, următoarele:

- înainte de a pleca la munte, informaţi-vă asupra itinerariului propus, gradului de dificultate al acestuia, stării vremii, condiţiilor climatice locale;

- să aveţi autovehiculele echipate corespunzător pentru sezonul rece (tracţiune 4x4, anvelope de iarnă, lanţuri, nisip, lopată etc.);

Vineri, 22 Ianuarie, 2021 - 11:50

Duminică, 24 ianuarie a.c., în intervalul 11.30 - 13.30, efective din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Dâmboviţa, în cooperare cu celelalte instituţii cu atribuţii în domeniu, vor asigura măsurile de ordine publică pe timpul ceremoniei militare prilejuită de sărbătorirea "Zilei Unirii Principatelor Române", ce se va desfăşura în Piaţa Tricolorului din municipiul Târgovişte.

Vineri, 22 Ianuarie, 2021 - 09:03

Jandarmii dâmboviţeni vor asigura măsurile de ordine publică pe timpul desfăşurării următoarelor meciuri de volei feminin din Turneul nr. 1, Retur, Divizia A1, care se vor desfăşura la Sala CSŞ "Ioan Valerian" din municipiul Târgovişte, astfel:

- CSM Târgovişte - CSU NTT Data Cluj, astăzi, 22 ianuarie a.c., începând cu ora 17.00;

- CSU NTT Data Cluj - CSO Voluntari, sâmbătă, 23 ianuarie a.c., începând cu ora 17.00;

- CSM Târgovişte - CSO Voluntari, duminică, 24 ianuarie a.c., începând cu ora 17.00.

Vineri, 8 Ianuarie, 2021 - 11:00

Jandarmii dâmboviţeni vor asigura măsurile de ordine publică pe timpul desfăşurării următoarelor meciuri de baschet feminin din turneul LNBF, care se vor desfăşura la Sala Sporturilor din municipiul Târgovişte, astfel:

- CS Rapid Bucureşti - CSU Olimpia Braşov, sâmbătă, 9 ianuarie a.c., începând cu ora 16.00;

- CS Agronomia Bucureşti - CSM Târgovişte, sâmbătă, 9 ianuarie a.c., începând cu ora 19.00;

- CSU Olimpia Braşov - CS Agronomia Bucureşti, duminică, 10 ianuarie a.c., începând cu ora 14.00;

Vineri, 8 Ianuarie, 2021 - 10:20

Jandarmii de la Postul Montan Zănoaga au intervenit joi, 7 ianuarie a.c., în urma unui apel la 112, pe un drum forestier din Munţii Bucegi pentru a sprijini mai multe persoane aflate în dificultate.

Cei trei turişti din Bucureşti, cu vârsta cuprinsă între 18 şi 25 de ani, se aflau la Cascada 7 Izvoare şi intenţionau să se întoarcă la locul de cazare, însă au cerut ajutorul jandarmilor montani, deoarece nu au mai putut continua deplasarea, din cauza zăpezii.

Joi, 24 Decembrie, 2020 - 14:00

O persoană, care aborda trecătorii pentru a le comercializa obiecte pirotehnice, a fost depistată astăzi, 24 decembrie, de jandarmii dâmboviţeni în zona complexului comercial Pavcom din municipiul Târgovişte.

În urma verificărilor efectuate asupra femeii în vârstă de 43 de ani au fost găsite 660 de petarde şi 182 de artificii.

Persoanei în cauză i s-au întocmit actele de sesizare pentru "orice operaţiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept", acestea fiind înaintate instituţiilor abilitate pentru continuarea cercetărilor.

Luni, 21 Decembrie, 2020 - 10:16

O persoană care deţinea fără drept obiecte pirotehnice a fost depistată weekend-ul trecut de jandarmii dâmboviţeni în zona Pieţei ,,1 Mai" din municipiul Târgovişte, în timp ce aborda trecătorii pentru a le comercializa petarde şi artificii.

În urma verificărilor efectuate, în autoturismul bărbatului în vârstă de 45 de ani, au fost găsite 75 de pachete care conţineau 9320 de petarde şi 136 artificii, cantitatea totală fiind de aproximativ 35 de kg.

Vineri, 18 Decembrie, 2020 - 10:48

Jandarmii dâmboviţeni vor asigura măsurile de ordine publică pe timpul desfăşurării următoarelor meciuri de baschet feminin din Turneul nr. 4 al LNBF, care se vor desfăşura la Sala Sporturilor din municipiul Târgovişte, astfel:

- CSM Târgovişte - CSU Rookies Oradea, sâmbătă, 19 decembrie a.c., începând cu ora 16.00;

- CS Ţara Bârsei Braşov - CSM Satu Mare, sâmbătă, 19 decembrie a.c., începând cu ora 19.00;

- CSU Rookies Oradea - CS Ţara Bârsei Braşov, duminică, 20 decembrie a.c., începând cu ora 13.00;

Duminică, 13 Decembrie, 2020 - 18:27

O persoană, care deţinea fără drept obiecte pirotehnice, a fost depistată de jandarmii dâmboviţeni în zona complexului comercial Pavcom din municipiul Târgovişte în timp ce aborda trecătorii pentru a le comercializa.

În urma verificărilor efectuate asupra bărbatului în vârstă de 46 de ani au fost găsite 230 de petarde şi artificii.

Bărbatului i s-au întocmit actele de sesizare pentru "orice operaţiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept", acestea fiind înaintate organelor abilitate pentru continuarea cercetărilor.

Vineri, 4 Decembrie, 2020 - 13:36

Pentru prevenirea situaţiilor de pericol/ accidentărilor în Munţii Bucegi sau a limitării efectelor în cazul producerii acestora, jandarmii montani de la posturile Peştera şi Zănoaga recomandă turiştilor, care intenţionează să se deplaseze în zona montană, următoarele:

- înainte de a pleca la munte, informaţi-vă asupra itinerariului propus, gradului de dificultate, stării vremii, condiţiilor climatice locale;

- să aveţi autovehiculele echipate corespunzător pentru sezonul rece (anvelope de iarnă, lanţuri, nisip, lopată etc.);

Marţi, 1 Decembrie, 2020 - 13:14

La sediul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean "Mircea cel Bătrân" Dâmboviţa a avut loc, cu respectarea măsurilor de protecţie sanitară, festivitatea de avansare în gradul militar următor, înaintea expirării stagiului minim în grad, a unui număr de 17 jandarmi, care în activitatea desfăşurată s-au distins prin modul de executare a misiunilor, rezultate deosebite obţinute în îndeplinirea atribuţiilor, pregătire profesională şi comportare demnă.

Miercuri, 25 Noiembrie, 2020 - 10:54

Jandarmii de la Postul Montan Zănoaga au intervenit marţi, 24 noiembrie, în urma unui apel telefonic la 112, pe un drum forestier din Munţii Bucegi pentru a sprijini două persoane aflate în dificultate.

Turiştii, un bărbat şi o femeie, în vărstă de 38, respectiv 53 de ani, din Bucureşti se deplasau cu maşina pe un drum forestier şi intenţionau să ajungă la Cascada 7 Izvoare. La un moment dat în zona Scropoasa au cerut ajutorul jandarmilor montani, deoarece nu au mai putut continua deplasarea, din cauza zăpezii şi a necunoaşterii traseului practicat.

Vineri, 20 Noiembrie, 2020 - 09:15

Pentru prevenirea incidentelor în Munţii Bucegi sau a limitării efectelor în cazul producerii acestora, jandarmii montani de la posturile Zănoaga şi Peştera recomandă turiştilor care se aventurează pe munte următoarele:

- înainte de a pleca în zona montană, informaţi-vă asupra itinerariului propus, gradului de dificultate, stării vremii, condiţiilor climatice locale;

- să aveţi autovehiculele echipate corespunzător pentru sezonul rece (anvelope de iarnă, lanţuri, nisip, lopată etc.);

Joi, 19 Noiembrie, 2020 - 09:08

Jandarmii dâmboviţeni vor asigura măsurile de ordine publică pe timpul desfăşurării următoarelor meciuri de volei feminin din Divizia A1, care se vor desfăşura la Sala Sporturilor din municipiul Târgovişte, astfel:

- CSM Târgovişte - CSU Bacău, vineri, 20 noiembrie a.c., începând cu ora 15.00;

- CSU Bacău - Rapid Bucureşti, sâmbătă, 21 noiembrie a.c. începând cu ora 18.00;

- CSM Târgovişte - Rapid Bucureşti, duminică, 22 noiembrie a.c., începând cu ora 18.00

Marţi, 27 Octombrie, 2020 - 09:54

Jandarmii din cadrul posturilor montane Peştera şi Zănoaga au intervenit în ultimele două săptămâni pentru sprijinirea mai multor turişti aflaţi în dificultate, în zona de responsabilitate din munţii Bucegi.

Luni, 26 Octombrie, 2020 - 10:48

Sâmbătă, 24 octombrie a.c., în urma unui apel telefonic prin SNUAU 112, jandarmii montani şi salvamontiştii au intervenit pe un traseu turistic din munţii Bucegi, în sprijinul unor turiste.

Acestea se aflau într-o drumeţie pe traseul montan Canionul Horoabelor. La lăsarea întunericului din cauza vizibilităţii reduse, a necunoaşterii traseului practicat şi a condiţiilor meteorologice nefavorabile, respectiv burniţă, cele două s-au panicat şi au solicitat ajutorul salvatorilor montani.

Joi, 22 Octombrie, 2020 - 10:47

Jandarmii dâmboviţeni vor asigura măsurile de ordine şi siguranţă publică pe timpul desfăşurării următoarelor meciuri de fotbal din Campionatul Naţional 2020 - 2021, astfel:

- CSM Flacăra Moreni - ACS FC Academica Clinceni 2, meci de liga a III-a, vineri, 23 octombrie a.c., începând cu ora 15.00, pe Stadionul "Flacăra" din municipiul Moreni;

- AFC Pucioasa - Petrolul Potcoava, meci de liga a III-a, sâmbătă, 24 octombrie a.c. începând cu ora 15.00, pe Stadionul "Dumitru Tică Popescu" din oraşul Pucioasa.

Vineri, 16 Octombrie, 2020 - 09:58

Jandarmii dâmboviţeni vor fi prezenţi în zilele de 17 şi 18 octombrie a.c., în oraşul Pucioasa şi în împrejurimi, cu ocazia desfăşurării a două evenimente de ciclism, astfel:

- Sâmbătă, 17 octombrie a.c., la concursul de ciclism (mountain-bike) "Bikexpert Alpine Challenge", competiţie de anvergură, cu start-ul şi finish-ul în Pucioasa, având ca scop promovarea turismului în zonele Pucioasa, Fieni, Pietroşiţa şi Runcu, în rândul participanţilor;

Miercuri, 14 Octombrie, 2020 - 10:18

Doi turişti, aflaţi în dificultate în masivul montan Bucegi, au fost ajutaţi de jandarmii montani şi salvamontişti.

Marţi, 13 octombrie a.c., în urma unui apel telefonic prin SNUAU 112, jandarmii de la Postul Montan Peştera au intervenit pe un traseu turistic din munţii Bucegi, în sprijinul unor tineri.

Vineri, 9 Octombrie, 2020 - 11:14

Jandarmii dâmboviţeni vor asigura măsurile de ordine şi siguranţă publică pe timpul desfăşurării următoarelor meciuri de fotbal:

- CSM Flacăra Moreni - Universitatea Craiova 2, seria a VI-a, liga a III-a, astăzi, 9 octombrie începând cu ora 15.00, pe Stadionul "Flacăra" din muncipiul Moreni;

- AFC Pucioasa - ACS Sporting Roşiori, seria a VI-a, liga a III-a, sâmbătă, 10 octombrie a.c. începând cu ora 15.00, pe Stadionul "Dumitru Tică Popescu" din oraşul Pucioasa.

Luni, 28 Septembrie, 2020 - 10:37

Un echipaj de jandarmerie, care acţiona pentru prevenirea faptelor antisociale a depistat duminică-noapte, într-o staţie de autobuz aflată pe bulevardul I.C. Brătianu din municipiul Târgovişte, 3 persoane care manifestau un comportament suspect.

Jandarmii au procedat la legitimarea acestora, iar în urma efectuării controlului corporal preventiv, asupra a doi dintre cei identificaţi au descoperit două pistoale neletale.

Marţi, 22 Septembrie, 2020 - 10:59

Jandarmii dâmboviţeni vor asigura măsurile de ordine publică pe timpul desfăşurării meciului de fotbal dintre echipele AFC Pucioasa şi CSM Flacăra Moreni, din cadrul Cupei României, faza a II-a, care se va disputa astăzi, 22 septembrie, începând cu ora 16.30 pe stadionul "Dumitru Tică Popescu" din Pucioasa.

Miercuri, 16 Septembrie, 2020 - 09:59

Jandarmii montani de la posturile Zănoaga şi Peştera au desfăşurat în perioada 12 - 13 septembrie. a.c., mai multe acţiuni preventive incidente faptelor săvârşite cu încălcarea prevederilor Legii nr. 54 din 2012 privind desfăşurarea activităţilor de picnic, Legii nr. 171 din 2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice şi OUG nr. 23 din 2008 prvind pescuitul şi acvacultura.

Activităţile s-au desfăşurat cu preponderenţă pe traseele montane din zonele Padina, Păstrăvărie, Turbărie, Blana, Bolboci şi 7 Izvoare.

Marţi, 8 Septembrie, 2020 - 09:50

În perioada 5 - 6 septembrie. a.c., jandarmii montani de la posturile Peştera şi Zănoaga au desfăşurat mai multe acţiuni informativ-preventive care au vizat protecţia mediului înconjurător, în urma cărora au fost aplicate 17 sancţiuni contravenţionale.

Activităţile s-au desfăşurat cu preponderenţă pe traseele montane din zonele Lăptici, Horoabe, Bolboci, Zănoaga, Padina şi Blana.

Vineri, 4 Septembrie, 2020 - 12:54

Jandarmii dâmboviţeni vor fi prezenţi în perioada 5 - 8 septembrie a.c., în municipiul Târgovişte la manifestările cultural-artistice şi tradiţionale ocazionate de "Zilele Cetăţii".

Pentru ca activităţile să decurgă în bune condiţii, se vor constitui dispozitive de ordine şi siguranţă publică formate din efective ale Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Dâmboviţa şi celelalte autorităţi pentru a asigura un climat de normalitate în zonele de desfăşurare şi adiacente.

Joi, 3 Septembrie, 2020 - 10:23

Jandarmii montani de la posturile Zănoaga şi Peştera au desfăşurat în luna august a.c., 252 acţiuni de informare a turiştilor cu privire la prevenirea faptelor antisociale incidente prevederilor legislaţiei aplicabile în zona montană, dar şi la pericolele la care îşi pot expune sănătatea şi siguranţa prin camparea în locuri neamenajate.

Marţi, 1 Septembrie, 2020 - 12:23

Astăzi, 1 septembrie a.c., la nivelul Jandarmeriei Dâmboviţa se sărbătoresc 30 de ani de existenţă, iar la nivel naţional se aniversează împlinirea a 127 de ani de la înfiinţarea Jandarmeriei rurale, instituită prin "Legea asupra Gendarmeriei Rurale din 1 septembrie 1893".

Referinţe istorice ale Jandarmeriei dâmboviţene

În baza unei hotărâri de guvern şi au uni ordin ministerial la data de 01.09.1990 a luat fiinţă Batalionul 50 Jandarmi Târgovişte cu indicativul UM 0705. Batalionul 50 Jandarmi Târgovişte se afla în subordinea Brigăzii 44 Craiova.

Miercuri, 19 August, 2020 - 13:11

Marţi, 18 august a.c., jandarmii dâmboviţeni în timp ce acţionau pentru prevenirea răspândirii virusului Sars-Cov2, au depistat 2 persoane care aveau expuse spre vânzare produse contrafăcute într-un complex comercial din municipiul Târgovişte.
În urma verificărilor efectuate asupra bărbaţilor cu vârstă cumprinsă între 46 şi 53 de ani, au fost găsite mai multe articole vestimentare (tricouri, papuci, şepci) cu numele unor mărci consacrate.

Subscribe to IJJ Dâmboviţa