Vineri, 25 Octombrie, 2019 - 15:37

ÎCCJ a respins recursul procurorului general Bogdan Licu, care a cerut suspendarea verificării dispuse de CNATDCU asupra tezei sale de doctorat, astfel că lucrarea sa va fi verificată dacă este sau nu plagiat.

Procurorul general Bogdan Licu a cerut instanței suspendarea verificărilor CNATDCU, motivând că, fiind procuror, cercetarea i-ar aduce prejudicii.

ÎCCJ a respins recursul formulat de procurorul șef ca nefondat, astfel că procedura CNATDCU poate continua, pentru a verifica dacă lucrarea lui Licu este sau nu plagiat.

Luni, 21 Octombrie, 2019 - 16:45

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a dispus luni suspendarea judecării dosarului în care fostul ministru al Energiei Constantin Niţă are o condamnare de 4 ani închisoare pentru trafic de influenţă, fiind sesizată Curtea de Justiţie a Uniunii Europene în legătură cu aplicarea deciziei Curţii Constituţionale privind rejudecarea unor dosare de corupţie.

Luni, 7 Octombrie, 2019 - 14:54

Cătălin Ceort, fost procuror al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (PÎCCJ), trimis în judecată după ce a primit 30.000 euro mită din cei 260.000 de euro ceruți, a fost condamnat definitiv luni, la patru ani de închisoare cu executare.

Marţi, 2 Iulie, 2019 - 09:39

Cristina Tarcea, actualul președinte al Înaltei Curți de Casație și Justiție, nu și-a depus dosarul pentru un nou mandat la șefia instituției, au declarat pentru G4Media.ro surse judiciare. Până la termenul-limită de 1 iulie a intrat în cursă judecătoarea Corina Corbu, potrivit surselor citate.

Decizia privind șefia Curții Supreme va fi luată de secția de judecători a CSM, instituție condusă de Lia Savonea.

Corbu a fost numită anul trecut prin decret de către preşedintele Klaus Iohannis la şefia Secţiei Contencios a ICCJ. 
 

Luni, 3 Iunie, 2019 - 15:24

Un complet de 5 judecatori de la Inalta Curte trebuia sa pronunte luni decizia definitiva in dosarul fostului judecator CCR, Toni Grebla, in prezent secretar general al Guvernului, acuzat de mai multe fapte de coruptie.

Insa completul a amanat pronuntarea in acest caz pana pe 24 iunie. Este a doua amanare de pronuntare in acest caz.

Achitat in faza de fond

Luni, 27 Mai, 2019 - 13:57
Pentru „instigare la abuz în serviciu”

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie l-a condamnat, luni, pe liderul PSD, Liviu Dragnea, la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare pentru instigare la abuz în serviciu în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman. 

Bombonica Prodan, achitată pentru abuz în serviciu/ Cele două angajate DGASPC, condamnate cu suspendare
 

Miercuri, 8 Mai, 2019 - 19:34

Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au decis, miercuri, să restituie Dosarul Mineriadei la procurori, fiind constatată nulitatea rechizitoriului.

Miercuri, 8 Mai, 2019 - 10:00

Judecătorii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au decis, miercuri, restituirea dosarului Mineriadei la parchet şi au fost anulate ordinele de punere sub acuzaţie a inculpaţilor, dar şi toate probele din rechizitoriu.

Procurorii militari ai Secţiei Parchetelor Militare din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au finalizat, în iunie 2017, cercetările în dosarul „Mineriada din 13 – 15 iunie 1990” şi au dispus trimiterea în judecată a cauzei, 14 persoane, printre care Ion Iliescu, Petre Roman şi Virgil Măgureanu, fiind judecate.

Marţi, 16 Aprilie, 2019 - 11:22

Un complet de cinci judecători de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie începe marți judecarea apelului în dosarul în care Darius Vâlcov, fost primar al municipiului Slatina și ministru al Finanțelor, a fost condamnat în primă instanță la 8 ani de închisoare pentru trafic de influență și spălare de bani.

Decizia de condamnare a fost dată în februarie 2018, însă cei trei judecători ai completului au întârziat un an cu redactarea motivării sentinței.

Luni, 15 Aprilie, 2019 - 08:30

Update: Dragnea a parasit sediul ÎCCJ: "Mă împingeţi în halul ăsta? Nu mă lăsaţi să plec", a declarat şeful PSD.

Luni, 8 Aprilie, 2019 - 17:18

Dan Manolachi, fost ofiţer de poliţie judiciară în DNA, şi Valentin Preda, fost secretar de stat în Ministrul Transporturilor, au fost condamnaţi definitiv, luni, la opt, respectiv patru ani de închisoare. Fostul poliţişt este acuzat că l-a prevenit pe Preda privind organizarea unui flagrant.

Decizia aparţine Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie şi este definitivă.

Luni, 18 Martie, 2019 - 19:00
În așteptarea revocării din cel actual!

Augustin Lazăr a anunțat, luni, că își depune candidatura pentru un nou mandat de Procuror General al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, deşi ministrul Justiţiei a vrut să îl revoce.

Augustin Lazăr a spus că are mai multe proiecte de continuat, iar procurorii au nevoie de stabilitate.

Vineri, 1 Martie, 2019 - 17:00

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a desemnat vineri, prin tragere la sorţi, cei cinci judecători din cadrul acestei instanţe care vor face parte din Biroul Electoral Central pentru alegerile europarlamentare.

În urma tragerii la sorţi efectuate în şedinţă publică de preşedintele Instanţei supreme, Cristina Tarcea, au fost aleşi membri ai BEC: Geanina Cristina Arghir, Georgeta Carmen Negrilă, Mirela Vişan, Alina Macavei şi Anca Mădălina Alexandrescu.

Miercuri, 16 Ianuarie, 2019 - 12:55

Mesaj al procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie privind independenţa procurorilor în dispunerea soluţiilor:

Pentru clarificarea unei postări publicate pe contul de Facebook al unui partid politic, Biroul de informare şi relaţii publice din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie este abilitat să facă public următorul mesaj al procurorului general:

Joi, 3 Ianuarie, 2019 - 12:00

Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au tras la sorţi, joi, pentru anul 2019, noii judecători din completurile de 5 în materie civilă şi penală. 
Au fost trase la sorţi trei completuri de judecători în materie penală şi trei în materie civilă.

Joi, 13 Decembrie, 2018 - 13:13

Comunicat de presă privind cererea de soluţionare a conflictului juridic de natură constituţională dintre Ministerul Public - Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, pe de-o parte, şi Parlamentul României, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi celelalte instanţe judecătoreşti, pe de altă parte

Vineri, 9 Noiembrie, 2018 - 10:40

Preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Cristina Tarcea, a tras la sorţi, vineri, noii judecători din completurile de 5, schimbând şi componenţa celui care judecă apelul în cazul lui Liviu Dragnea. 

La Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie funcţionează două completuri de 5 judecători în materie penală.

Luni, 5 Noiembrie, 2018 - 12:00

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a amânat, luni, pentru 3 decembrie, judecarea dosarului DGASPC Teleorman, în care preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a fost condamnat în prima instanţă la 3 ani şi 6 luni închisoare cu executare.

Liviu Dragnea a fost reprezentat în sala de judecată de doi avocaţi.
 

Joi, 20 Septembrie, 2018 - 20:01

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie i-a desemnat, joi, prin tragere la sorţi, pe cei şapte judecători care fac parte din Biroul Electoral Central (BEC) la referendumul din 6 – 7 octombrie pentru revizuirea Constituţiei.

Vineri, 6 Iulie, 2018 - 11:36
competența aparținând numai Primarului – Recurs în interesul legii, promovat de Avocatul Poporului

Avocatul Poporului a promovat la Înalta Curte de Casație și Justiție un Recurs în interesul legii referitor la interpretarea și aplicarea art. 26 alin. (1) lit. a)-g), l) și n), art. 27 alin. (1), (2), (3) și (5), art. 32 alin. (1) din Legea nr. 50/1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcţii, art. 8 din Legea nr. 155/2010 a poliției locale, precum și ale art. 27 din Hotărârea Guvernului nr. 1332/2010 privind aprobarea Regulamentului-cadru de organizare și funcționare a poliției locale.

Marţi, 26 Iunie, 2018 - 15:18

Instanţa supremă a decis achitarea Alinei Bica în dosarul privindu-l pe afaceristul Horia Simu, în care fostul procuror-şef a fost condamnat în primă instanţă la trei ani şi şase luni cu executare pentru favorizarea făptuitorului. Decizia este definitivă. Totodată, instanţa supremă a decis să menţină decizia judecătorilor pe fond şi să o condamne pe Alina Bica la 4 ani de închisoare cu executare, în dosarul în care este cercetat şi Adriean Videanu. Fostul ministru a fost achitat. Decizia este, de asemenea, definitivă.

Vineri, 22 Iunie, 2018 - 09:50

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a transmis ministrului justiţiei cererea de urmărire penală faţă de domnul Dumitrescu (Cico) Emil, pentru faptele ce fac obiectul dosarului penal nr. 11/P/2014 al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - Secţia Parchetelor Militare, sub aspectul săvârşirii de către acesta a infracţiunii contra umanităţii, prevăzută de art. 439 alin. (1) lit. a), g), i) şi k) Cod penal, cu aplicarea art.

Joi, 14 Iunie, 2018 - 15:13

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au pronunțat, joi, sentinţa în dosarul în care fostul deputat Sebastian Ghiţă este judecat alături de foşti şefi din poliţie şi parchete. Sebastian Ghiță a fost achitat, însă sentința nu este definitivă.

Marţi, 12 Iunie, 2018 - 10:58

Instanța Supremă a emis, în ultimii nouă ani, peste 26.000 de mandate de siguranță națională, între care doar două propuneri au fost respinse, au anunţat reprezentanții instituției.

Marţi, 12 Iunie, 2018 - 09:03

Biroul de informare şi relaţii publice din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie este abilitat să facă publice următoarele:

Marţi, 5 Iunie, 2018 - 18:47

Avocatul Elenei Udrea, Veronel Rădulescu, a declarat imediat după ce magistraţii ÎCCJ i-au condamnat clienta la şase ani de închisoare în dosarul Gala Bute, că va ataca decizia prin toate mijloacele legale, deoarece soluţia este una nejustificată.

Miercuri, 23 Mai, 2018 - 17:00

Președintele PSD, Liviu Dragnea, așteaptă, pe data de 29 mai, sentința judecătorilor de la Înalta Curte de Casație și Justiție în dosarul angajărilor fictive din Teleorman.

La momentul pronunțării sentinței, Liviu Dragnea nu se va afla în țară.

El va pleca, în calitate de președinte al Camerei Deputaților, într-o vizită în Elveția.

Marţi, 22 Mai, 2018 - 19:00

Magistraţii ÎCCJ au decis, marţi, să îl achite pe preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, în dosarul în care acesta a fost acuzat de mărturie mincinoasă. Decizia nu este definitivă.

Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) au decis, marţi, să schimbe încadrarea pentru Călin Popescu Tăriceanu din mărturie mincinoasă şi favorizarea făptuitorului în mărturie mincinoasă şi să-l achite pe preşedintele Senatului pentru această acuzaţie.

Decizia instanţei supreme nu este definitivă, putând fi atacată cu apel în 10 zile de la comunicare.

Marţi, 15 Mai, 2018 - 16:16

Declaraţii uimitoare făcute de şeful PSD Liviu Dragnea, la ieşirea din sediul ÎCCJ, acolo unde au avut loc audierile în dosarul privind angajarea a două membre PSD la DGASPC Teleorman. DNA a cerut 10 ani de închisoare cu executare pentru Liviu Dragnea.

Joi, 10 Mai, 2018 - 16:29
În schimb, Dumitru Cristea, fost director general al CE Turceni, a fost condamnat la 4 ani de închisoare

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis joi, în primă instanţă, achitarea lui Victor Ponta şi a lui Dan Şova în dosarul Turceni-Rovinari. Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată de DNA.

În acelaşi dosar au fost achitaţi şi Laurenţiu Ciurel, director general al SC Complexul Energetic Rovinari SA (CER) la data faptelor, şi Laurenţiu Graure, la data faptelor director economic al CET, aceştia fiind acuzaţi de abuz în serviciu.

Subscribe to Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie