Miercuri, 8 Mai, 2019 - 15:46

Institutul Cultural Român „Dimitrie Cantemir” din Istanbul împreună cu partenrii săi, Consulatul General al României la Istanbul și Küçük Mustafa Pașa Hamam, organizează o expoziție inedită cu titlul București – oraș în matricea otoman – orientală.

Cele 24 de colaje, pregătite special să fie prezentate în Turcia, vor fi dezvăluite publicului în data de 18 mai 2019, de la ora 16.00, în spațiul expozițional al Küçük Mustafa Pașa Hamamı, unde vor rămâne expuse până la finalul lunii mai a.c.

Miercuri, 6 Februarie, 2019 - 09:27

Primăvara începe în acorduri armonioase la Istanbul. Vineri, 1 martie 2019, de la ora 20.00, Institutul Cultural Român „Dimitrie Cantemir” de la Istanbul organizează un concert extraordinar, alături de Consulatul General al României la Istanbul și Opera de Stat Süreyya - Primăria Kadıköy, moment dedicat Președinției României la Consiliul Uniunii Europene. 

Joi, 13 Decembrie, 2018 - 13:31

Institutul Cultural Român „Dimitrie Cantemir”, în parteneriat cu Consulatul General al României la Istanbul și Asociația Română pentru Asistență și Solidaritate Socială, organizează în data de 20 decembrie 2018, de la orele 19.00, la sediul său din str. Sıraselviler Cd. No:21, Beyoğlu, un eveniment cultural destinat, în special, diasporei românești. La acest eveniment, denumit Minirecital de pian „De la copii pentru copii” - înainte de Crăciun, sunt așteptați toți cei care doresc să retrăiască atmosfera sărbătorilor de iarnă, din țara natală.

Vineri, 26 Octombrie, 2018 - 13:56

Institutul Cultural Român „Dimitrie Cantemir” de la Istanbul este invitat la Festivalul Internațional de Film de scurtmetraj de la Izmir, care se va desfășura în perioada 30 octombrie - 4 noiembrie 2018.
Ediția cu numărul XIX este văzută de criticii de specialitate, drept una dintre cele mai importante, prestigioase și respectate de gen, din Turcia și nu numai. 

Miercuri, 24 Octombrie, 2018 - 12:07

Institutul Cultural Român „Dimitrie Cantemir” de la Istanbul anunță organizarea unui concert extraordinar susținut de unul dintre violoniștii de marcă ai României, Alexandru Tomescu, în acompaniamentul Orchestrei Prezidențiale Ankara, sub bagheta dirijorului Bujor Hoinic. 
Concertul va avea loc vineri, 16 noiembrie 2018, ora 20.00, în sala de concerte a Orchestrei Simfonice Prezidențiale Ankara. 
Evenimentul se desfășoară în contextul marcării unui secol de unitate românească, dar și   sub auspiciile aniversării a 140 de relații diplomatice între România și Turcia.  

Subscribe to Institutul Cultural Român „Dimitrie Cantemir”