Luni, 14 Septembrie, 2020 - 13:49

Cea de-a 24-a ediţie a Festivalului Filmului Francez vine cu surprize în 11 oraşe din România şi va avea loc pe marile ecrane, atât în interior, cât şi în aer liber, în perioada 23 septembrie - 4 octombrie! În urma noilor reglementări care permit redeschiderea sălilor de cinema, Institutul Francez anunţă că se alătură încă 3 oraşe la lista comunicată la începutul lunii: Bucureşti, Cluj-Napoca, Timişoara, Iaşi, Arad, Braşov, Brăila, Constanţa, Sfântu Gheorghe, Sibiu şi Suceava.

Marţi, 4 August, 2020 - 11:57

Sprijin financiar oferit de Ambasada Franţei şi Institutul Francez societăţii civile din România, implicate în asigurarea incluziunii sociale pe perioada pandemiei de Covid-19

Pentru a recunoaşte şi a susţine eforturile societăţii civile româneşti care a sprijinit persoanele fragile, aflate în dificultate pe timpul izolării şi pe tot parcursul pandemiei de Covid-19, Ambasada Franţei în România şi Institutul Francez au decis să susţină financiar 14 ONG-uri româneşti foarte implicate în această perioadă:

- Institutul pentru Parteneriat Social Bucovina - în Suceava

Joi, 21 Mai, 2020 - 11:11

Sala de cinema şi spectacole Elvire Popesco şi Atriumul Institutului Francez de pe bulevardul Dacia au rămas închise în ultimele două luni, dar zecile de webinare şi alte evenimente online organizate de Institut au atras mii de participanţi.

Vineri, 21 Februarie, 2020 - 12:42

În perioada premergătoare conferinței COP15 pe tema climatului la Kunming (China, octombrie 2020) și a Congresului mondial al naturii la Marsilia (iunie 2020), Ambasada Franței și Institutul francez din România doresc să aducă în centrul atenției preocupările legate de protecția biodiversității. În acest context, cele două instituții propun o cofinanțare de până la 5.000 de euro pentru organizațiile neguvernamentale care susțin proiecte legate de protecția şi refacerea biodiversității forestiere.

Joi, 23 Ianuarie, 2020 - 12:27
şi ONG-urile care pun în valoare iniţiativele civice lansate de tineri şi pentru tineri

Ambasada Franţei în România şi Institutul Francez din România propun o cofinanţare de până la 5.000 de euro pentru proiectele organizaţiilor de tineret şi ONG-urile care pun în valoare iniţiativele civice lansate de tineri şi pentru tineri. Proiectele trebuie să propună acţiuni inovatoare şi colective pentru anumite tematici, încurajând autorităţile publice să ia în considerare preocupările tinerilor în elaborarea politicilor care îi privesc. Concursul de proiecte are două părţi: iniţiative civice şi organizarea unui hackaton civic, urmând ca fiecare candidat să aleagă doar una dintre ele.

Marţi, 4 Iunie, 2019 - 10:25

„Punct de cotitură 1989” revine la Institutul Francez sub semnul umorului fin, marți 4 iunie! Sala Elvire Popesco va găzdui, la ora 19.00, proiecția filmului Amintiri din Epoca de Aur 1: Tovarăși, frumoasă-i viața! (2009), aceasta fiind urmată, începând cu ora 20.30, de o dezbatere cu acces liber despre „Umorul si legendele urbane – arme de supraviețuire în perioada comunismului”. Filmul este subtitrat în limba engleză, iar discuțiile se vor desfășura în limba română, cu posibilitatea de traducere simultană în limba engleză. 

Marţi, 23 Aprilie, 2019 - 12:34

Arthur H., autor, compozitor şi interpret singular în peisajul muzical francez vine în România în luna mai pentru prima dată, la invitaţia Institutului francez, pentru două evenimente excepţionale ce îmbină literatură şi muzica: un performance literar şi un concert inedit.

Luni, 15 Aprilie, 2019 - 15:07

Institutul francez organizează un eveniment-ecou în contextul Festivalului Spotlight, cu intrare liberă, clădirea devenind un generator de energie artistică într-o seară a conexiunilor luminoase, vineri, 19 aprilie, începând cu ora 19:30, în Atriumul sediului din Bulevardul Dacia, numărul 77.

Marţi, 29 Ianuarie, 2019 - 10:33

31 ianuarie, ora 18, Aula Alexandru Domşa, Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca (Str. Constantin Daicoviciu, nr. 15). Intrare liberă.

Noaptea Ideilor se întâmplă din nou la Cluj în 31 ianuarie, când peste 70 de oraşe din toată lumea îşi vor conecta ideile "faţă în faţă cu prezentul".

Marţi, 11 Decembrie, 2018 - 12:47

A cincea ediție a Premiilor CNDB are loc pe 17 decembrie, de la ora 19.00, la sala Elvire Popesco din Bulevardul Dacia nr. 77. Evenimentul este organizat de Centrul Național al Dansului București (CNDB) și Institutul Francez din București și prezentat de coregraful și performerul Paul Dunca.

Luni, 12 Noiembrie, 2018 - 13:39

În contextul accentuării deficitului de personal de pe piaţa muncii din România şi din dorinţa de a face cunoscute oportunităţile profesionale pe care le oferă cunoaşterea limbii franceze, Institutul Francez din Cluj-Napoca iniţiază un proiect de promovare a firmelor care angajează personal vorbitor de limbă franceză şi facilitează, astfel, întâlnirea cu potenţiali candidaţi: studenţi din patru mari universităţi clujene (UBB, UTCN, USAMV şi UMF) şi elevi din clasele a 11-a şi a 12-a din întregul judeţ Cluj, precum şi din întreaga Transilvanie de Nord.

Marţi, 2 Octombrie, 2018 - 09:17

În această săptămână, Institutul Francez din București se transformă într-o adevărată galerie de artă, pentru a-l găzdui pe Alexandru Rădvan, unul dintre cei mai provocatori artiști români ai momentului. Instalația pe care ne-o propune face parte dintr-un ambițios proiect curatoriat de Cosmin Nasui, proiect organizat cu ocazia Nopții Albe a Galeriilor.

Monumente în mișcare - Barbarul

Miercuri, 12 Septembrie, 2018 - 10:33

Voi câte limbi vorbiţi? În fiecare an, pe 26 septembrie celebrăm Ziua Europeană a Limbilor. În 2018, sărbătorim diversitatea lingvistică a Europei nu doar o singură zi, ci timp de o săptămână întreagă! 
Reţeaua institutelor culturale europene, EUNIC România, şi Comisia Europeană, în parteneriat cu Muzeul Naţional de Istorie Naturală „Grigore Antipa”, Centrul Naţional de Cultură al Romilor „Romano Kher”şi Europa FM v-au pregătit o serie de evenimente speciale - ateliere, conferinţe, proiecţii de film, jocuri, concursuri şi o expoziţie – dedicate diversităţii lingvistice.

Marţi, 12 Iunie, 2018 - 12:12

Celebrul cântecel românesc îşi confirmă exactitatea – într-adevăr, „vine vacanţa cu trenul din Franţa”, dar anul acesta, mai mult decât oricând, trenul e umplut până la refuz cu veselie, creativitate şi tot felul de lucruri instructive. Între 18 iunie şi 27 iulie, Institutul Francez din Bucureşti (IFB) se transformă într-un loc de joacă amuzant şi ingenios pentru copii, cu ocazia unei noi ediţii estivale a Clubului de vacanţă.

Marţi, 15 Mai, 2018 - 14:30

Săptămâna aceasta este una cu adevărat pasionantă la Institutul Francez din București.

Câștigătorii concursului de bune practici „Oraș durabil”

Județul Prahova, oraşele Piatra Neamț, Seini şi Alba Iulia sunt câștigătorii
concursului „Oraș durabil” organizat de Ambasada Franței în România, Institutul
Francez din România, Business France și de Camera de Comerț și Industrie Franceză
din România. Patru proiecte ambițioase și inovatoare despre care aflați mai multe în
comunicatul atașat.

Duminică, 18 Martie, 2018 - 09:21

Ministrul Culturii și Identității Naționale, George Ivașcu, a avut  o întâlnire cu Pierre Buhler, Președintele Institutului Francez Paris, cu Excelența Sa Michele Ramis, Ambasadorul Franței la București, și cu François Laurent, Director al Direcției de Afaceri Europene și Internaționale din Ministerul Culturii din Franța.

Subscribe to Institutul Francez