Marţi, 2 Octombrie, 2018 - 09:17

În această săptămână, Institutul Francez din București se transformă într-o adevărată galerie de artă, pentru a-l găzdui pe Alexandru Rădvan, unul dintre cei mai provocatori artiști români ai momentului. Instalația pe care ne-o propune face parte dintr-un ambițios proiect curatoriat de Cosmin Nasui, proiect organizat cu ocazia Nopții Albe a Galeriilor.

Monumente în mișcare - Barbarul

Miercuri, 12 Septembrie, 2018 - 10:33

Voi câte limbi vorbiţi? În fiecare an, pe 26 septembrie celebrăm Ziua Europeană a Limbilor. În 2018, sărbătorim diversitatea lingvistică a Europei nu doar o singură zi, ci timp de o săptămână întreagă! 
Reţeaua institutelor culturale europene, EUNIC România, şi Comisia Europeană, în parteneriat cu Muzeul Naţional de Istorie Naturală „Grigore Antipa”, Centrul Naţional de Cultură al Romilor „Romano Kher”şi Europa FM v-au pregătit o serie de evenimente speciale - ateliere, conferinţe, proiecţii de film, jocuri, concursuri şi o expoziţie – dedicate diversităţii lingvistice.

Marţi, 12 Iunie, 2018 - 12:12

Celebrul cântecel românesc îşi confirmă exactitatea – într-adevăr, „vine vacanţa cu trenul din Franţa”, dar anul acesta, mai mult decât oricând, trenul e umplut până la refuz cu veselie, creativitate şi tot felul de lucruri instructive. Între 18 iunie şi 27 iulie, Institutul Francez din Bucureşti (IFB) se transformă într-un loc de joacă amuzant şi ingenios pentru copii, cu ocazia unei noi ediţii estivale a Clubului de vacanţă.

Marţi, 15 Mai, 2018 - 14:30

Săptămâna aceasta este una cu adevărat pasionantă la Institutul Francez din București.

Câștigătorii concursului de bune practici „Oraș durabil”

Județul Prahova, oraşele Piatra Neamț, Seini şi Alba Iulia sunt câștigătorii
concursului „Oraș durabil” organizat de Ambasada Franței în România, Institutul
Francez din România, Business France și de Camera de Comerț și Industrie Franceză
din România. Patru proiecte ambițioase și inovatoare despre care aflați mai multe în
comunicatul atașat.

Duminică, 18 Martie, 2018 - 09:21

Ministrul Culturii și Identității Naționale, George Ivașcu, a avut  o întâlnire cu Pierre Buhler, Președintele Institutului Francez Paris, cu Excelența Sa Michele Ramis, Ambasadorul Franței la București, și cu François Laurent, Director al Direcției de Afaceri Europene și Internaționale din Ministerul Culturii din Franța.

Subscribe to Institutul Francez