Miercuri, 17 Iunie, 2020 - 10:34

Având în vedere dezbaterile din spaţiul public privind recomandările care vor fi aplicate la reluarea procesului de învăţământ în toamnă, Ministerul Sănătăţii precizează următoarele:

În prezent, Ministerul Sănătăţii şi Institutul Naţional de Sănătate Publică nu au aprobat un set de măsuri sau de recomandări care trebuie aplicate în unităţile de învăţământ la reluarea activităţii, în contextul epidemiologic al COVID-19.

Pentru o perioadă a existat conturat în linii generale un document vechi de lucru, care nu mai este de actualitate în faza epidemiologică actuală.

Miercuri, 13 Mai, 2020 - 14:39

Până miercuri, 13 mai, pe teritoriul României, au fost confirmate 16.002 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 7.961 au fost declarate vindecate și externate.

Marţi, 21 Aprilie, 2020 - 13:25

Numărul cazurilor noi de infecţii cu coronavirus a scăzut în săptămâna 13 - 19 aprilie cu 10,5% faţă de cea precedentă, se arată într-o informare a Institutului Naţional de Sănătate Publică.

Potrivit datelor INSP pentru săptămâna trecută, 42% din totalul cazurilor active se înregistrează în Suceava, Bucureşti, Hunedoara, Arad şi Mureş.

În ceea ce priveşte numărul deceselor din cauza noului coronavirus, 52,5% din total au fost înregistrate în Suceava, Hunedoara, Arad, Bucureşti şi Mureş.

INSP puncteaza că 1 din 7 cazuri a fost înregistrat la personalul medical.

Vineri, 17 Aprilie, 2020 - 08:12

Numărul cazurilor de personal medical infectat cu noul coronavirus a ajuns la 981, conform raportărilor primite de către Institutul National de Sănătate Publică din teritoriu.

Raportare pe județe:

Vineri, 27 Martie, 2020 - 18:34

Algoritmul de testare pentru COVID-19 a fost actualizat şi publicat vineri pe site-ul Institutului Naţional de Sănătate Publică.

Potrivit documentului elaborat de Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile, în vederea optimizării activităţilor de testare pentru COVID-19, de internare şi de externare, se cere respectarea noilor recomandări.

Luni, 2 Martie, 2020 - 13:56

Numărul persoanelor care au murit până în prezent din cauza gripei a ajuns la 49, a anunţat, luni, Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică.

Ultimele două persoane care au murit de gripă sunt doi bărbaţi - unul de 75 de ani din judeţul Harghita, iar celălalt de 69 de ani din Ilfov, ambii conformaţi cu virus de tip A.

Joi, 27 Februarie, 2020 - 10:18

La nivelul Institutului Național de Sănătate Publică din subordinea Ministerului Sănătății a fost operaționalizată linia TELVERDE destinată cetățenilor care doresc informații legate de prevenirea infectării cu virusul COVID – 19 (coronavirus).
Cetățenii care doresc informații despre situațiile legate de COVID – 19 pot apela numărul 0800800358.
Rugăm cetățenii să apeleze numărul unic de urgență 112 doar pentru situații de urgență, iar pentru solicitarea de informații să apeleze linia TELVERDE.

Joi, 6 Februarie, 2020 - 13:58

Numărul persoanelor care au murit din cauza gripei a ajuns la 18, a anunţat, joi, Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică.

Ultimele două persoane care au decedat din cauza gripei sunt un copil de un an şi şase luni din judeţul Neamţ şi o femeie de 49 de ani din judeţul Mureş. În ambele cazuri, s-a confirmat infectarea cu virus gripal tip A, subtip (H1)pdm09.

Miercuri, 5 Februarie, 2020 - 14:28

Numărul persoanelor care au murit din cauza gripei a ajuns la 16, a anunţat, miercuri, Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică.

Ultima persoană care a decedat din cauza gripei este o femeie în vârstă de 82 de ani, din judeţul Galaţi.

Femeia avea condiţii medicale preexistente şi nu a fost vaccinată antigripal. În cazul său a fost confirmat virus gripal tip A, subtip (H1)pdm09.

Marţi, 4 Februarie, 2020 - 13:50

Numărul persoanelor care au murit din cauza gripei a ajuns la 15, a anunţat, marţi, Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică.

Ultima persoană care a decedat din cauza gripei este o femeie în vârstă de 70 de ani din Bucureşti, care nu fusese vaccinată antigripal şi a fost confirmată cu coinfecţie cu virus gripal tip A, subtip H3 şi tip B. 
 

Joi, 30 Ianuarie, 2020 - 19:00

Săptămâna 20-26 ianuarie este prima săptămână epidemică din acest sezon, potrivit unei informări a Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică.

Joi, 30 Ianuarie, 2020 - 13:05

Numărul persoanelor care au murit din cauza gripei a ajuns la zece, a anunţat, joi, Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică.

Ultima persoană care a murit din cauza gripei este un copil în vârstă de 12 ani din Bucureşti, nevaccinat antigripal, confirmat cu virus gripal tip A.
 

Miercuri, 13 Noiembrie, 2019 - 08:58

Ministerul Sănătăţii, prin Institutul Naţional de Sănătate Publică, a dispus, încă din 1 noiembrie 2019, direcţiilor de sănătate publică din judeţele Botoşani, Maramureş, Satu Mare, Suceava şi Tulcea intensificarea activităţii de supraveghere a difteriei, urmare a comunicărilor identificate privind evoluţia unor cazuri de îmbolnăvire prin difterie în Ucraina.

Joi, 7 Noiembrie, 2019 - 10:22

Direcţia de Sănătate Publică Judeţeană Suceava, în colaborare cu medicii radiologi, imagişti, tehnicienii şi profesioniştii din domenii conexe, celebrează în data de 8 noiembrie 2019 Ziua Internaţională a Radiologiei cu tema "Imagistica Sportivă".

Prin tematicile alese campania are în vedere conştientizarea şi informarea populaţiei cu privire la:

1. Potenţialul medical şi ştiinţific al imagisticii medicale

2. Rolul esenţial al radiologilor şi al imagiştilor în cadrul echipei medicale

Joi, 16 Mai, 2019 - 08:28

Conform unei informări transmise de către Direcţia de Sănătate Publică Argeş, o pacientă în vârstă de 16 ani, elevă a unui liceu din Piteşti, judetul Argeş, cu suspiciune de meningită meningococică, a fost transferată de la Spitalul de Pediatrie Piteşti la Institutul Naţional de Boli Infecţioase Prof. dr "Matei Balş" din Bucureşti, în dimineaţa zilei de 15 mai 2019.

DSP Argeş a întreprins toate măsurile care se impun în astfel de situaţii, conform metodologiei stabilite de Institutul Naţional de Sănătate Publică.

Marţi, 19 Februarie, 2019 - 15:14

Alte trei persoane confirmate cu virus gripal au murit, numărul celor care au decedat din această cauză ajungând la 138, potrivit ultimei informări transmise, marţi, de Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor transmisibile din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică.

Marţi, 12 Februarie, 2019 - 12:58

Numărul persoanelor care au murit din cauza gripei a ajuns la 109, a informat marţi Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică.

Ultimele două victime sunt o femeie de 81 de ani, din Bucureşti, şi un bărbat de 79 de ani din judeţul Olt, confirmaţi cu virus gripal de tip A.
 

Luni, 28 Ianuarie, 2019 - 15:31

Gripa a cauzat deja, în această iarnă, 39 de decese. Potrivit unor din sistemul de sănătate, datele Institutului Naţional de Sănătate Publică arată că virusul s-a extins dincolo de estimările oficiale. Prin urmare, autorităţile urmează să declare oficial epidemia de gripă.

Joi, 24 Ianuarie, 2019 - 09:36

Vineri, 25 ianuarie 2019, elevii şi preşcolarii din toate unităţile de învăţământ preuniversitar din ţară vor fi liberi, conform unui ordin emis de Ministerul Educaţiei Naţionale, ca urmare a recomandărilor Ministerului Sănătăţii.

Astfel, conform datelor raportate de Institutul Naţional de Sănătate Publică, în săptămâna precedentă a fost înregistrată a doua săptămână epidemică din acest sezon gripal, cu o activitate gripală cu un trend crescător.

Vineri, 16 Martie, 2018 - 13:41

Numărul persoanelor care au murit din cauza gripei a ajuns la 102, potrivit unei informări a Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică.

Ultima persoană decedată este un bărbat de 66 de ani, din judeţul Satu Mare, confirmat cu virus gripal tip A.

Bărbatul avea condiţii medicale preexistente şi nu era vaccinat antigripal.

Joi, 15 Martie, 2018 - 15:48

Numărul persoanelor care au murit din cauza gripei a ajuns la 101, potrivit unei informări a Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică.

Ultima persoană care a murit din cauza gripei avea condiţii medicale preexistente şi nu era vaccinată antigripal.

Este vorba despre un bărbat în vârstă de 78 de ani, din Bucureşti, în cazul căruia s-a confirmat virus gripal tip A. 

Subscribe to Institutul Naţional de Sănătate Publică