Joi, 21 Ianuarie, 2021 - 09:14

În perioada 20 - 21 ianuarie, pompierii din judeţul Prahova au acţionat pentru gestionarea unui număr de 25 misiuni, din care 7 au fost intervenţii în situaţii de urgenţă, 16 urgenţe medicale şi 2 alte misiuni. Echipajele de salvatori au acţionat pentru stingerea a 2 incendii, precum şi în alte 5 intervenţii în sprijinul comunităţilor, cum ar fi: deblocare persoane din locuinţe, salvări de animale, accidente rutiere, etc.

15 de persoane au avut nevoie de asistenţă medicală de urgenţă din partea paramedicilor SMURD.

Marţi, 22 Decembrie, 2020 - 12:08

În perioada 21 - 22 decembrie, pompierii din judeţul Prahova au acţionat pentru gestionarea unui număr de 20 misiuni, din care 7 au fost intervenţii în situaţii de urgenţă şi 13 urgenţe medicale. Echipajele de salvatori au acţionat pentru stingerea a 2 incendii, precum şi în alte 4 intervenţii în sprijinul comunităţilor, cum ar fi: deblocare persoane din locuinţe, salvare animale etc.

13 persoane au avut nevoie de asistenţă medicală de urgenţă din partea paramedicilor SMURD.

Miercuri, 16 Decembrie, 2020 - 17:00

Hidrologii au emis, duminică, o nouă avertizare cod portocaliu pentru râul Teleajen, în judeţul Prahova, râu pe care un dig a cedat, sâmbătă seară, pe o lungime de 30 de metri, în apropierea unei rampe de gunoi. Zeci de pompieri lucrează pentru realizarea unui dig din saci de nisip, iar avertizarea conform căreia apele râului vor creşte din nou a fost făcută în condiţiile în care nivelul apei începuse să scadă.

Luni, 22 Iunie, 2020 - 11:03

Un autocar cu 46 de pasageri la bord a luat foc în trafic pe DN1, la km 135 în staţiunea prahoveană Azuga. 47 de persoane s-au autoevacuat, până la sosirea echipajelor de pompieri la locul evenimentului. Printre pasageri se aflau doi copii, de 8 şi 12 ani şi o femeie însărcinată în şapte luni. Toate persoanele au fost evaluate medical, însă nu au avut nevoie de îngrijiri medicale, refuzând transportul la spital.

Vâlvătaia a pornit de la compartimentul motor şi în scurt timp s-a extins la peste 80 % din suprafaţa întregului autocar.

Luni, 11 Mai, 2020 - 12:33

Zilnic, peste 200 de pompieri militari prahoveni sunt la datorie pentru asigurarea răspunsului optim la solicitările venite din partea cetăţenilor.

Misiunile de răspuns sunt acoperite cu aproximativ 73 de mijloace tehnice destinate stingerii incendiilor, recuperării şi salvării persoanelor din medii ostile vieţii, precum şi pentru acordarea primului ajutor calificat celor aflaţi în dificultate.

La sfârşitul săptămânii trecute, echipajele de salvatori din subunităţile de intervenţie ale unităţii noastre au derulat un număr de 90 misiuni, după cum urmează:

Miercuri, 15 Aprilie, 2020 - 09:57

În ultimele 24 de ore pompierii militari prahoveni au acţionat pentru localizarea şi lichidarea a 6 incendii de vegetaţie uscată produse în localităţile Gherghiţa, Râfov, Blejoi, Brebu, Drajna şi Dumbrăveşti.

Cauză probabilă de producere a acestor evenimente o constituie utilizarea focului deschis în spaţii deschise, cetăţenii efectuând igienizarea terenurilor prin arderea vegetaţiei uscate, fără a respecta normele de apărare împotriva incendiilor, iar suprafaţa de ardere a fost de aproximativ 4,5 ha vegetaţie uscată.

Luni, 13 Aprilie, 2020 - 10:10

În ultimele 48 de ore pompierii militari prahoveni au acţionat pentru localizarea şi lichidarea a 17 incendii de vegetaţie uscată produse în localităţile Plopu, Valea Călugărească, Lipăneşti, Telega, Breaza, Albeşti Paleologu, Filipeştii de Pădure, Fulga, Poienarii Burchi, Şoimari, Boldeşti-Scăeni, Ploieşti, Telega, Gornet Cricov, Măneciu, Apostolache şi Blejoi.

Marţi, 7 Aprilie, 2020 - 11:06

Odată cu sosirea primăverii şi încălzirea vremii, gospodarii şi fermierii aleg să îşi igienizeze terenurile prin arderea miriştilor şi a vegetaţiei uscate. Aceasta este, din nefericire, cea mai întâlnită practică şi reprezintă un pericol foarte mare prin posibilitatea propagării flăcărilor la alte terenuri, păduri, la diferite construcţii şi sisteme din apropiere.

Joi, 2 Aprilie, 2020 - 10:15

În ultimele 24 de ore pompierii militari prahoveni au acţionat pentru localizarea şi lichidarea a 2 incendii de vegetaţie uscată produse în localităţile Apostolache şi Urlaţi.

Cauză probabilă de producere a acestor evenimente o constituie utilizarea focului deschis în spaţii deschise, cetăţenii efectuând igienizarea terenurilor prin arderea vegetaţiei uscate, fără a respecta normele de apărare împotriva incendiilor, iar suprafaţa de ardere a fost de aproximativ 6 ha vegetaţie uscată.

Vineri, 27 Martie, 2020 - 11:46

Pompierii militari prahoveni au acţionat pentru localizarea şi lichidarea a două incendii de vegetaţie uscată produse în localităţile Tătaru şi Iordăcheanu.

Cauză probabilă de producere a acestor evenimente o constituie utilizarea focului deschis în spaţii deschise, cetăţenii efectuând igienizarea terenurilor prin arderea vegetaţiei uscate, fără a respecta normele de apărare împotriva incendiilor, iar suprafaţa de ardere a fost de aproximativ 5 ha vegetaţie uscată.

Miercuri, 18 Martie, 2020 - 12:01

Pompierii militari prahoveni au acţionat pentru localizarea şi lichidarea 11 incendii de vegetaţie uscată produse în localităţile Şotrile, Jugureni, Proviţa de Jos, Floreşti, Predeal Sărari, Floreşti, Filipeştii de Târg, Boldeşti-Scăieni, Lipăneşti şi Păuleşti.

Cauză probabilă de producere a acestor evenimente o constituie utilizarea focului deschis în spaţii deschise, cetăţenii efectuând igienizarea terenurilor prin arderea vegetaţiei uscate, fără a respecta normele de apărare împotriva incendiilor, iar suprafaţa de ardere a fost de aproximativ 39 ha vegetaţie uscată.

Miercuri, 4 Martie, 2020 - 11:23

În ultimele 24 de ore, pompierii militari prahoveni au acţionat pentru localizarea şi lichidarea a 9 incendii de vegetaţie uscată produse în localităţile Ploieşti, Valea Călugărească, Ceptura, Boldeşti - Scăeni (2), Slănic, Mizil, Poienarii Burchi şi Bărcăneşti.
Cauză probabilă de producere a acestor evenimente o constituie utilizarea focului deschis în spaţii deschise, cetăţenii efectuând igienizarea terenurilor prin arderea vegetaţiei uscate, fără a respecta normele de apărare împotriva incendiilor, iar suprafaţa de ardere a fost de aproximativ 31 ha vegetaţie uscată.

Miercuri, 26 Februarie, 2020 - 09:50

Pompierii militari prahoveni au acţionat pentru localizarea şi lichidarea a 22 incendii de vegetaţie uscată produse în localităţile Urlaţi, Ceptura, Izvoarele, Tinosu, Boldeşti-Scăieni (2), Gornet Cuib, Sângeru, Podenii Noi, Păcureţi, Drajna, Gura Vitioarei, Teişani, Dumbrava, Călugăreni, Fântânele, Gura Vadului, Săhăteni, Gura Vadului, Filipeştii de Târg, Puchenii Mari şi Sângeru.

Marţi, 25 Februarie, 2020 - 18:37

Cel mai violent incendiu de vegetație din Prahova a fost înregistrat în satul Măgura din comuna Șoimari.

Pompierii militari au localizat si lichidat flăcările și au oprit oprit extinderea focului izbucnit pe o suprafață de aproximativ 30 de hectare.

Din cauza vântului puternic, incendiul se putea extinde, dar echipajele de interventie au actionat rapid si au stins focarele.

Reprezentantii ISU Prahova încearcă să stabilească împrejurarile în care a izbucnit focul și fac apel către cetăteni să nu mai încendieze miriștile și să lase focul nesupravegheat.

Joi, 23 Ianuarie, 2020 - 10:19

Pe parcursul nopţii, din cauza vântului puternic, pe DJ 102I între localităţile Câmpina şi Valea Doftanei un acoperiş de la o locuinţă părăsită a căzut pe partea carosabilă, traficul fiind blocat timp de 15 minute.

Totodată, pompierii au acţionat pe DN1, în sensul Ploieşti - Braşov, pe raza localităţii Nistoreşti şi în zona Gării Comarnic pentru a îndepărta două panouri publicitare căzute pe carosabil.

Marţi, 21 Ianuarie, 2020 - 10:54

În ultimele 24 de ore, la nivelul judeţului Prahova s-au înregistrat 47 intervenţii în situaţii de urgenţă. Pompierii au intervenit la 5 misiuni de stingere a incendiilor, o misiune pentru asigurare zonă accident rutier iar echipajele SMURD au acţionat în 39 cazuri pentru acordarea primului ajutor calificat, precum şi în alte 2 misiuni de deblocări şi protejare a comunităţilor.

Un echipaj de pompieri a intervenit luni după-amiaza, în jurul orei 13,09, pe DJ 100L în dreptul comunei Bălţeşti, pentru stingerea unui incendiu care se manifesta la o autoutilitară.

Luni, 13 Ianuarie, 2020 - 11:47

În perioada 11-13 ianuarie, peste 205 de pompieri s-au aflat, zilnic, la datorie pentru asigurarea protecţiei şi siguranţei cetăţenilor.

În perioada menţionată s-au înregistrat 43 intervenţii în situaţii de urgenţă. Pompierii au intervenit la 28 misiuni de stingere a incendiilor, din care 22 au fost incendii de vegetaţie uscată, iar echipajele SMURD au acţionat în 104 cazuri pentru acordarea primului ajutor calificat, precum şi în alte 13 misiuni pentru deblocare-salvare şi protecţie a comunităţilor.

Vineri, 10 Ianuarie, 2020 - 09:59

În ultimele 24 de ore, la nivelul judeţului Prahova s-au înregistrat 43 intervenţii în situaţii de urgenţă. Pompierii au intervenit la 4 misiuni de stingere a incendiilor, 3 misiuni pentru asigurare zonă accidente rutiere, 2 misiuni de protejare a comunităţii şi o recunoaştere, iar echipajele SMURD au acţionat în 33 cazuri pentru acordarea primului ajutor calificat.

Miercuri, 8 Ianuarie, 2020 - 12:12

În ultimele 24 de ore, la nivelul judeţului Prahova s-au înregistrat 35 intervenţii în situaţii de urgenţă. Pompierii au intervenit la 4 misiuni de stingere a incendiilor, 4 accidente rutiere iar echipajele SMURD au acţionat în 27 cazuri pentru acordarea primului ajutor calificat.

Reamintim cetăţenilor faptul că, în anul 2019, burlanele şi coşurile de fum au provocat cele mai multe incendii la nivelul judeţului, constituind a două categorie de împrejurări determinante ale incendiilor, din punct de vedere al frecvenţei înregistrate, după instalaţiile electrice defecte.

Marţi, 7 Ianuarie, 2020 - 10:46

În ultimele 24 de ore, la nivelul judeţului Prahova s-au înregistrat 41 intervenţii în situaţii de urgenţă. Pompierii au intervenit la 2 misiuni de stingere a incendiilor iar echipajele SMURD au acţionat în 31 cazuri pentru acordarea primului ajutor calificat, precum şi în alte 4 misiuni de protejare a comunităţilor.

Reamintim cetăţenilor faptul că, în anul 2019, instalaţiile electrice defecte au provocat cele mai multe incendii la nivelul judeţului, constituind prima categorie de împrejurări determinante ale incendiilor, din punct de vedere al frecvenţei înregistrate.

Marţi, 24 Decembrie, 2019 - 08:50

Reamintim cetăţenilor faptul că, în anul 2018, burlanele şi coşurile de fum au provocat cele mai multe incendii la nivelul judeţului, constituind a două categorie de împrejurări determinante ale incendiilor, din punct de vedere al frecvenţei înregistrate, după instalaţiile electrice defecte.

Luni, 23 Decembrie, 2019 - 09:18

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă "Şerban Cantacuzino" al judeţului Prahova reaminteşte prahovenilor faptul că, anual, în această perioadă, se produc situaţii de urgenţă ale căror victime sunt persoane intoxicate cu monoxid de carbon, evenimente soldate, în unele cazuri, cu pierderi de vieţi omeneşti.

Miercuri, 13 Noiembrie, 2019 - 19:41

Autorităţile au emis, miercuri, un mesaj RO-ALERT de Cod Roşu de vânt pentru localităţile prahovene Azuga, Buşteni, Măneciu, Sinaia şi Valea Doftanei, iar cetăţenii sunt sfătuiţi să se adăpostească, informează ISU Prahova.

Codul Roşu vizează vânt puternic cu viteză la rafală de 140-150 km/h în zona de munte.

Miercuri, 16 Octombrie, 2019 - 09:53

Marţi, pompierii militari prahoveni au acţionat pentru localizarea şi lichidarea a patru incendii de vegetaţie uscată în localităţile Berceni (sat Corlăteşti), Măneşti (sat Zalhanaua), Mărginenii de Sus şi Podenii Vechi.

Cauză probabilă de producere a acestor evenimente o constituie utilizarea focului deschis în spaţii deschise, cetăţenii efectuând igienizarea terenurilor prin arderea vegetaţiei uscate, fără a respecta normele de apărare împotriva incendiilor, iar suprafaţa de ardere a fost de aproximativ 8 ha.

Luni, 16 Septembrie, 2019 - 09:41

Peste 1873 de persoane de toate vârstele şi din toate categoriile sociale au trecut pragul Caravanei SMURD "Fii pregătit!" de instruire a populaţiei pentru a face faţă situaţiilor de urgenţă, în perioada 13-15 septembrie 2019, la Sinaia.

Timp de trei zile, cursanţii au învăţat cum să-şi protejeze propria viaţă, dar şi cum să-şi ajute semenii, atât teoretic, cât şi practic. Totodată, în caravana SMURD, s-a desfăşurat şi cursul de prim ajutor de bază la care au participat 20 voluntarii prahoveni, înscrişi în proiectul "Salvator din pasiune".

Luni, 12 August, 2019 - 12:19

În perioadele caniculare sau secetoase, consiliile judeţene sau locale din zonele cu risc crescut de incendiu şi, după caz, administratorii instituţiilor din zonele menţionate trebuie să elaboreze programe speciale de măsuri pentru prevenirea incendiilor specifice care să cuprindă:

Identificarea şi nominalizarea sectoarelor de activitate în care creşte riscul de incendiu în condiţiile caracteristice temperaturilor atmosferice ridicate şi a lipsei de precipitaţii;

Asigurarea şi verificarea zilnică a instalaţiilor de stingere şi a rezervelor de substanţe stingătoare;

Vineri, 9 August, 2019 - 16:58

După o luptă acerbă, timp de două zile, s-au stabilit câştigătorii etapei naţionale a concursurilor profesionale ale serviciilor voluntare şi private pentru situaţii de urgenţă.

Competiţia a avut loc între cele mai bune echipaje de pompieri civili din ţară, la clasamentul general locul I fiind ocupat de Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă al comunei Săbăoani, judeţul Neamţ şi de Serviciul Privat pentru Situaţii de Urgenţă Fireproof Team Ploieşti, judeţul Prahova. 

Luni, 5 August, 2019 - 13:04

In zilele de 08 şi 09 august, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă "Şerban Cantacuzino" al judeţului Prahova, organizează etapa naţională a concursurilor profesionale ale serviciilor voluntare şi private pentru situaţii de urgenţă, la care vor participa cele mai bune 8 echipaje de pompieri voluntari de la localităţi, respectiv de la 8 operatori economici din ţară.

Vineri, 2 August, 2019 - 10:31

Precipitaţiile abundente au inundat joi, în jurul orei 11,15, trecerea spre cartierul Cumpătul, din localitatea prahoveană Sinaia. Calea de trecere a fost inundată pe o suprafaţă de 40 mp cu o adâncime de 60 cm. Un autoturism a rămas blocat nivelul trecerii pe sub podul CFR.

Joi, 4 Iulie, 2019 - 09:28

În urma fenomenelor meteorologice periculoase produse în zona de competenţă a inspectoratului, pompierii prahoveni au intervenit în ultimele 24 de ore, cu motopompe pentru evacuarea apei din 2 locaţii, respectiv Boldeşti Scăeni şi Sinaia, acestea fiind inundate ca urmare a precipitaţiilor din ultimele ore.

Pompierii militari au acţionat cu motopompe pentru evacuarea apei acumulată în Sinaia la podul de la Cumpătu şi la subsolul unui bloc din Boldeşti Scăeni.

Subscribe to ISU Prahova