Joi, 5 Martie, 2020 - 11:20

Gândul de a avea orice mișcare - fizică sau digitală - monitorizată de cineva, este suficient pentru a trimite un fior pe șira spinării oricui. Să fii urmărit și/sau amenințat de cineva care îți poartă ranchiună este un lucru pe care majoritatea dintre noi îl considerăm subiect de film, dar noile statistici șocante de la Kaspersky în parteneriat cu Coaliția împotriva Stalkerware arată o creștere uluitoare a utilizării de stalkerware pe dispozitivele mobile.

Miercuri, 26 Februarie, 2020 - 12:59

Troienii pentru mobil, care distribuie reclame publicitare și stalkerware-ul, au înregistrat o creștere puternică în 2019, periclitând tot mai mult datele personale ale utilizatorilor de smartphone. Primul tip de ameninţare a înregistrat o creștere de două cifre în ceea ce privește numărul de pachete de instalare detectate, în timp ce al doilea a vizat utilizatorii de telefonie mobilă cel puțin de două ori mai mult decât în 2018. Acestea sunt printre principalele constatări ale raportului anual „Mobile Malware Evo-lution”.

Luni, 24 Februarie, 2020 - 14:23

Pe măsură ce concurența se intensifică, Kaspersky rămâne în TOP3 în ceea ce privește securitatea cibernetică a consumatorilor și companiilor. În 2019, produsele Kaspersky au ajutat compania să obțină locuri pe podium (primul, al doilea sau al treilea) în 70 dintre cele 86 de teste diferite, independente, la care a luat parte.

Vineri, 21 Februarie, 2020 - 12:21

Festivalul exclusivist, extrem de popular, Burning man — desfășurat anual în deșertul Nevada, unde timp de o săptămână, oamenii sărbătoresc arta și formează o comunitate - își lansează vânzările oficiale de bilete pe 26 februarie. Cu toate acestea, experții Kaspersky au descoperit un site de phishing, dedicat Burning Man, care vinde activ bilete false, încă de la sfârșitul lunii ianuarie, pentru doar 225 de dolari, un preț de două ori mai mic decât cele mai ieftine bilete disponibile oficial. 

Miercuri, 19 Februarie, 2020 - 14:00

Analiza a dezvăluit că numărul de atacuri blocate de Kaspersky DDoS Protection în trimestrul al 4-lea din 2018 a reprezentat doar 56% din numărul de atacuri depistate în același trimestru din 2019. Investigațiile ulterioare asupra activității botnet-urilor arată că aproximativ 28% dintre atacuri s-au întâmplat în weekend, ponderea atacurilor care au avut loc duminica, crescând cu două puncte procentuale și jumătate - ajungând la 13%. Acestea sunt concluziile Kaspersky Q4 2019 DDoS attacks report.

Luni, 17 Februarie, 2020 - 12:39

Cercetătorii Kaspersky au descoperit o nouă versiune a troianului bancar Ginp, detectat pentru prima dată de analiştii companiei în anul 2019. Pe lângă funcțiile standard ale troienilor bancari centrați pe Android - de a intercepta și trimite SMS-uri, de a efectua suprapuneri de ferestre - noua versiune identificată implică o funcție extrem de neconvențională, aceea de a insera mesaje text false în Inbox-ul unei aplicații SMS obișnuite.

Joi, 13 Februarie, 2020 - 12:35

Kaspersky, una dintre companiile globale de top în domeniul securității cibernetice, a obținut certificarea ISO/IEC 27001:2013 - standardul internațional care include cele mai bune practici pentru sistemele de gestionare a securității informațiilor. Emisă de TÜV AUSTRIA, certificarea confirmă faptul că sistemele de securitate a datelor din cadrul companiei, inclusiv Kaspersky Security Network, îndeplinesc cele mai bune practici din industrie. 

Vineri, 7 Februarie, 2020 - 11:05

Filmele populare nu obțin atenție doar din partea cinefililor, ci și a infractorilor cibernetici, apropierea ceremoniei de decernare a premiilor Oscar crescând miza. Pentru a înțelege mai bine cum încearcă să profite infractorii de interesul tuturor pentru filmele bune, cercetătorii Kaspersky au analizat prevalența unor astfel de escrocherii.

Joi, 30 Ianuarie, 2020 - 13:27
după atacuri asupra lanțului de aprovizionare

Aproape trei sferturi (71%) dintre companiile mari care au ghiduri de utilizare a datelor pentru parteneri și subcontractanți au primit compensații în urma unui incident care i-a afectat pe furnizorii cu care fac schimb de informații. Comparativ, doar 22% dintre organizațiile de aceeași dimensiune care nu au reglementări în vigoare au raportat acest lucru. Acestea sunt concluziile unui studiu ce vizează liderii de securitate IT, realizat de Kaspersky.

Miercuri, 29 Ianuarie, 2020 - 14:50

În lumea din ce în ce mai interconectată în care trăim, unde schimbul de informații online a devenit ceva la ordinea zilei, este viața personală moartă?

Joi, 16 Ianuarie, 2020 - 13:57

Experții Kaspersky au detectat o nouă metodă de fraudă online, concepută pentru a-i păcăli pe oameni să creadă că li se datorează compensații. Sub pretextul de a oferi compensații financiare pentru breșele de date cu caracter personal, escrocii le cer în schimb utilizatorilor să cumpere „numere temporare de asigurare socială din SUA”, în valoare de aproximativ 9 dolari fiecare. Au fost descoperite victime în Rusia, Algeria, Egipt și Emiratele Arabe Unite, precum și în alte țări.

Marţi, 14 Ianuarie, 2020 - 12:35

Cercetătorii Kaspersky au detectat o aplicație infectată cu un troian care deranjează utilizatorii cu reclame nesolicitate și intermediază instalarea aplicațiilor de cumpărături online. Shopper vizitează magazinele de aplicații pentru smartphone, descarcă și lansează aplicații și lasă recenzii false în numele utilizatorului, ascunzându-se, în același timp, de proprietarul dispozitivului.

Joi, 9 Ianuarie, 2020 - 12:32

În 2018, echipa globală de cercetare și analiză Kaspersky (GReAT) a publicat descoperirile despre AppleJeus, o operațiune care urmărea furtul de criptomonede, efectuată de prolificul atacator cibernetic Lazarus. Acum, noile descoperiri arată că operațiunea continuă cu pași mai atenți, cu tactici și proceduri îmbunătățite și cu utilizarea Telegram drept unul dintre noii săi vectori de atac. Operațiunea a afectat mai multe victime din Marea Britanie, Polonia, Rusia și China, dintre care unele au legătură cu entități de business din domeniul criptomonedele.

Marţi, 7 Ianuarie, 2020 - 14:36

Peste 40% dintre utilizatori și-ar schimba stilul de viață digitală în 2020. Majoritatea acestora își propun să reducă timpul pe care îl petrec pe dispozitive, arată un studiu Kaspersky.

Vineri, 3 Ianuarie, 2020 - 12:56

În 2020, s-ar putea ca atacatorii cibernetici care urmăresc câștigul financiar să vizeze aplicații de investiții, sisteme online de procesare a datelor financiare și criptomonede viitoare, precum și să asigure accesul plătit la infrastructurile băncilor și să dezvolte noi surse de malware pentru mobile banking, bazate pe cod sursă furat. Acestea sunt previziunile cheie de la Kaspersky cu privire la evoluția așteptată a peisajului amenințărilor în sectorul financiar. 

Marţi, 31 Decembrie, 2019 - 10:43

In 2019, numarul de elemente daunatoare unice detectate de solutia web antivirus Kaspersky a crescut cu o optime, comparativ cu anul trecut — ajungand la 24.610.126. Cifra a fost influentata, in principal, de o crestere de 187% a fisierelor de skimmer-e web. De asemenea, au crescut si alte amenintari, cum ar fi cele de tip backdoors si troienii bancari detectati in-lab, in timp ce prezenta programelor pentru minerit web a scazut cu mai bine de jumatate.

Luni, 30 Decembrie, 2019 - 12:26
și în 50% dintre companiile mari, arată Kaspersky IT Security Calculator

Conform statisticilor  Kaspersky IT Security Calculator, bugetele a 45% dintre IMM-uri și 50% dintre întreprinderile mari se situează sub cheltuielile medii  — care sunt de 205 de mii de dolari pentru întreprinderile mici și mijlocii și de 8 milioane de dolari pentru companiile mari. Acest lucru se întâmplă deși cheltuielile cu securitatea cibernetică au crescut cu aproximativ 9% în 2019, potrivit raportului Gartner. 

Vineri, 27 Decembrie, 2019 - 10:19

Experții în securitate cibernetică de la Kaspersky avertizează asupra faptului că programele de tip stalkerware sunt subestimate
 
Pe 26 decembrie a început cel de-al doilea sezon al serialului „You”, pe Netflix. 
 
Povestea: Bibliotecarul Joe Goldberg, care dezvoltă o obsesie pentru clienta sa, Guinevere Beck, o urmărește în toate modurile imaginabile și chiar o omoară la sfârșit. Cu un subiect ce ar fi un coșmar în realitate, serialul și-a atras, totuși, un număr considerabil de fani.
 

Joi, 19 Decembrie, 2019 - 12:47

Filmele populare sunt adesea folosite de infractorii cibernetici ca momeală pentru a distribui fișiere periculoase, iar ultimul film din saga „a galaxy far, far away” nu face excepție. În acest an, cel mai recent și ultimul film care continuă  trilogia Star Wars, a atras atenția atacatorilor chiar înainte de premieră, ducând la crearea de site-uri frauduloase și fișiere malware.

Marţi, 17 Decembrie, 2019 - 13:45

Kaspersky oferă acces liber la sistemul său Android Automated Testing Framework. Soluția, denumită Kaspresso, are setări flexibile și este ușor de utilizat. Cu ajutorul Kaspresso, dezvoltatorii de aplicații mobile pot reduce semnificativ timpul necesar pentru testarea aplicațiilor, fără teama de a trece cu vederea un bug, accelerând astfel procesul de lansare. Soluția a primit deja feedback pozitiv la două mari conferințe tehnologice  – Mobilization IX și Codemotion Berlin 2019.

Vineri, 29 Noiembrie, 2019 - 13:07

Cercetarea Kaspersky asupra campaniei RevengeHotels, ce vizează industria ospitalității, a confirmat că peste 20 de hoteluri din America Latină, Europa și Asia au căzut victime ale unor atacuri malware direcționate. Este posibil ca un număr mai mare de hoteluri să fie afectate pe tot globul. Datele cardurilor turiștilor, stocate într-un sistem de administrare hotelieră, inclusiv cele primite de la agenții online de turism (OTA), riscă să fie furate și vândute infractorilor din întreaga lume.

Joi, 28 Noiembrie, 2019 - 18:23

Mai mult de patru din zece alerte de securitate (44%) cu care se confruntă o companie nu sunt cercetate, relevă o analiză realizată de Kaspersky, pe baza datelor agregate pe portalul Kaspersky Threat Intelligence.

Experţii au analizat, astfel, statisticile anonimizate din cererile trimise către Kaspersky Threat Intelligence Portal, un serviciu web ce funcţionează permanent, cu acces la mai mulţi petabytes de date de informaţii globale de securitate şi care este actualizat aproape în timp real.

Marţi, 26 Noiembrie, 2019 - 14:41

Kaspersky și Salvați Copiii România, prin intermediul programului Ora de Net, colaborează pentru a crește nivelul educației copiilor și a profesorilor privind mediul digital. Programul din acest an include informarea unui număr de 500 de părinți și profesori din 15 școli din București.

Joi, 14 Noiembrie, 2019 - 14:56

Compania va deschide, de asemenea, cel de-al patrulea centru de transparență, primul din America Latină, în Sao Paulo, Brazilia, în ianuarie 2020.

Kaspersky face progrese în ceea ce privește relocarea infrastructurii sale de stocare și prelucrare a datelor în Elveția, prin mutarea datelor clienților din Statele Unite și Canada. În plus, compania anunță planurile de deschidere a primului său centru latino-american de transparență în Sao Paulo, Brazilia, în ianuarie 2020.

Marţi, 12 Noiembrie, 2019 - 13:25

În al treilea trimestru al anului 2019, numărul atacurilor DDoS a crescut cu aproape o treime față de perioada anterioară (30 de puncte procentuale) și cu 32% față de T3 2018, conform statisticilor Kaspersky DDoS Protection. Creșterea a fost cauzată în primul rând de un vârf de activitate, care s-a produs în toamnă. Mai exact, 53% dintre atacurile DDoS ale trimestrului au avut loc în septembrie.

Vineri, 8 Noiembrie, 2019 - 13:22

Cercetătorii Kaspersky au raportat o creștere accentuată a activităților frauduloase în domeniul comerțului electronic, în contextul unei perioade intense de vânzări în țările asiatice – cu ocazia Zilei Persoanelor Singure (11 noiembrie). Deși această sărbătoare este originară din China, a devenit relevantă pentru utilizatorii de pe piețe de e-commerce din întreaga lume. Promoțiile dinaintea sărbătorii și vânzările de pe platforme globale din Asia sunt binevenite și  la nivel internațional, iar escrocii vizează acum utilizatorii în diferite limbi.

Miercuri, 30 Octombrie, 2019 - 16:00

Aproape patru din zece (37,8%) computere utilizate pentru controlul sistemelor de automatizare din clădiri au fost supuse unui atac în prima jumătate a anului 2019, potrivit unei cercetări Kaspersky asupra amenințărilor legate de clădirile inteligente. Acest studiu arată că, deși nu este clar dacă astfel de sisteme au fost vizate în mod deliberat, ele devin adesea o destinație pentru diverse amenințări. Chiar dacă nu sunt complexe, multe dintre aceste amenințări pot reprezenta un pericol semnificativ pentru activitățile de zi cu zi din clădirile inteligente.

Luni, 21 Octombrie, 2019 - 15:45

Kaspersky a lansat o nouă soluție, concepută pentru a ajuta organizațiile și deținătorii de proprietăți să se apere de pătrunderea neautorizată a unor drone civile. Cu ajutorul mai multor mulți senzori și al unei noi abordări a detecției de drone, dezvoltată de companie folosind scanarea cu laser și tehnologii de învățare automatizată, Kaspersky Antidrone poate localiza, identifica și interzice automat aeronavele fără pilot să intre în zone restricționate. Toate acestea se fac fără a deteriora dispozitivele.

Vineri, 18 Octombrie, 2019 - 13:51

Activitatea grupurilor APT (Advanced Persistent Threat), pe parcursul celui de-al treilea trimestru din 2019, a indicat o creștere a utilizării și a numărului de instrumente noi de atac. Acesta este un semn al unei tendințe constante privind eforturile atacatorilor pentru a evita să fie detectați. Principalele tendințe APT din întreaga lume sunt incluse în ultimul rezumat trimestrial al informațiilor Kaspersky despre amenințări.

Luni, 14 Octombrie, 2019 - 15:38

Influența socială a roboților asupra oamenilor și problemele de securitate asociate acestui fenomen nu trebuie subestimate. Cercetările efectuate de Kaspersky și Universitatea din Ghent au descoperit că roboții pot extrage informații sensibile de la persoanele care au încredere în ei, convingându-i să întreprindă acțiuni care afectează securitatea. De exemplu, în anumite scenarii, prezența unui robot poate avea un impact mare asupra deciziei oamenilor de a permite accesul în clădiri securizate.

Subscribe to Kaspersky