Miercuri, 23 Septembrie, 2020 - 13:59

Conform raportului Kaspersky More Connected Than Ever Before: How We Build Our Digital Comfort Zones, 46% dintre respondenți se simt confortabil să împartă serviciile de streaming cu colegii lor de locui

Luni, 21 Septembrie, 2020 - 13:14

Un studiu amplu realizat pe 14.500 de adulți din 16 țări din Europa și Africa de Nord a arătat că italienii sunt cei mai susceptibii să ia în considerare augmentarea umana (81%) iar britanicii cel mai puțin (33%). Unii respondenți și-au exprimat chiar dorința de a conecta smartphone-urile la corpul lor.

Joi, 27 August, 2020 - 13:17

Brandul Kaspersky a primit Red Dot Award, pentru secțiunea Brand & Communication Design 2020, care premiază cele mai bune branduri și lucrări creative ale anului. Convingând juriul de la Red Dot, compania globală de securitate cibernetică a dovedit că acordă o importanță deosebită designului, alături de un management integrat al mărcii.

Miercuri, 26 August, 2020 - 11:28

Aproape o treime (30%) dintre atacurile cercetate de către Kaspersky Global Emergency Reponse team în 2019 au folosit instrumente legitime de gestionare și administrare de la distanță. Astfel, atacatorii au putut rămâne nedetectați o perioadă mai lungă de timp. De exemplu, atacurile continue de spionaj cibernetic și furtul de date confidențiale au avut o durată medie de 122 de zile.

Joi, 20 August, 2020 - 13:28

Kaspersky a lansat un program de colaborare dedicat, pentru a ajuta instituțiile să fie mai bine pregătite în ceea ce privește înțelegerea celor mai recente și răspândite amenințări de securitate cibernetică din domeniul industrial.

Joi, 13 August, 2020 - 12:21

La sfârșitul primăverii, tehnologiile de detectare automată ale Kaspersky împiedicau un atac țintit asupra unei companii sud-coreene. O analiză mai atentă releva faptul că acest atac a folosit un set complet necunoscut anterior, de două exploatări Ziua-0: una de execuție a codului de la distanță pentru Internet Explorer 11 și una de privilegii (EoP) pentru Windows. Cea din urmă vizează cele mai recente versiuni ale Windows 10.

 

Marţi, 11 August, 2020 - 13:43

Raportul Kaspersky privind atacurile DDoS din T2 2020 a scos în evidență faptul că numărul atacurilor DDoS din al doilea trimestru al anului 2020 s-a triplat față de T2 2019. Valoarea este aproape aceeași ca numărul atacurilor DDoS din T1 2020. Experții Kaspersky suspectează că această creștere a atacurilor cibernetice poate fi atribuită impactului COVID-19, întrucât atât atacatorii, cât și țintele lor au fost nevoiți să-și reconsidere planurile pentru această vară.

Marţi, 4 August, 2020 - 13:18

Parteneriat între Kaspersky și Ferrari: adaptarea securității cibernetice pentru un brand de elită

4 august 2020

 

Kaspersky sărbătorește 10 ani de parteneriat strategic cu un brand emblematic, global, Ferrari. Compania de securitate cibernetică este unul dintre sponsorii echipei de Formula 1 a mărcii italiene – Scuderia Ferrari – și și-a extins rolul în ultimul timp, devenind partener tehnic și furnizând celor de la Ferrari servicii de securitate cibernetică de primă clasă și o protecție a infrastructurii.

Miercuri, 22 Iulie, 2020 - 13:39

Când vine vorba despre deghizarea fișierelor rău intenționate sub numele platformelor populare de streaming și al conținutului acestora, atacatorii se folosesc cel mai des de nume precum Netflix și The Mandalorian (un serial original Disney+) pentru a păcăli utilizatorii. Între ianuarie 2019 și 8 aprilie 2020, peste 5000 de utilizatori Kaspersky au fost expuși la diverse amenințări, în timp ce încercau să obțină acces la Netflix, prin intermediul fișierelor neoficiale care îi foloseau numele.

Miercuri, 15 Iulie, 2020 - 14:00

Întâlnirile online nu au fost niciodată mai simple și mai accesibile ca acum. De la aplicații de dating și social media, la forumuri populare, milioane de oameni își fac prieteni, în mod regulat, prin intermediul internetului. De fapt, noile cercetări Kaspersky au descoperit că europenii sunt atât de implicați în relațiile virtuale, încât unul din trei (31%) relatează că îi este mai ușor să construiască noi prietenii online.

Luni, 13 Iulie, 2020 - 13:23

Tehnologia Kaspersky sandboxing este acum disponibilă pentru a fi utilizată în rețelele clienților. Soluția locală Kaspersky Research Sandbox este proiectată pentru organizațiile cu restricții stricte de partajare a datelor, pentru a le permite să își construiască centre interne de Securitate (SOC) sau pentru echipele de intervenție în caz de urgență (CERT). Soluția îi ajută să detecteze și să analizeze amenințările țintite, oferind totodată siguranța că toate fișierele examinate sunt păstrate în interiorul organizației.

Vineri, 3 Iulie, 2020 - 12:28

Kaspersky a dezvăluit noul său proiect, Kaspersky Adaptive Online Training, dezvoltat împreună cu Area9 Lyceum. Soluția generează un curriculum de conștientizare în materie de Securitate cibernetică, adaptat la nevoile de învățare ale fiecărui utilizator, exact așa cum ar face un tutore personal pentru elevii săi. Conținutul acestei noi soluții - concepute special pentru companii - se bazează pe expertiza cercetătorilor Kaspersky în materie de securitate cibernetică și este livrată în conformitate cu tehnicile moderne de învățare.

Vineri, 19 Iunie, 2020 - 13:35

Stalkerware Test 2020 - realizat de AV-Comparatives, împreună cu Electronic Frontier Foundation (EFF) - dovedește că soluția Kaspersky Internet Security pentru Android oferă utilizatorilor cea mai bună protecție și detectare a software-ului folosit pentru a spiona în secret oamenii.

Marţi, 16 Iunie, 2020 - 12:23

Atacatorii cibernetici au exploatat popularitatea crescută a jocurilor video pe durata pandemiei, pentru a lansa diferite atacuri. În aprilie, numărul zilnic de încercări blocate de a direcționa utilizatorii Kaspersky către site-uri periculoase care exploatează jocurile video a crescut cu 54% față de ianuarie 2020. În plus, în luna aprilie, numărul de încercări blocate de a direcționa utilizatorii către pagini de phishing, pentru una dintre cele mai populare platforme de jocuri video, a crescut cu 40% față de februarie 2020.

Joi, 4 Iunie, 2020 - 12:28

Deși companiile mici sunt mai puțin înclinate să ofere personalului lor dispozitive ale companiei pentru a lucra de acasă, doar o treime dintre angajații (34%) din această categorie au primit instrucțiuni despre cum să lucreze în siguranță de pe laptopurile, tabletele și smartphone-urile personale, pe durata auto-izolării – în ciuda faptului că tot mai multe date de afaceri părăsesc perimetrul corporativ. Aceasta și alte concluzii ale ultimului studiu Kaspersky privind lucrul de acasă, evidențiază importanța protecției și conștientizării securității pentru companiile mai mici.

Marţi, 2 Iunie, 2020 - 13:27

Cercetătorii Kaspersky au descoperit că numărul de aplicații capabile să bombardeze utilizatorii cu publicitate nedorită este în creștere pe marketplace-uri neoficiale. Trei noi aplicații cu astfel de conținut adware au fost descoperite pe Google Play store, ele fiind potențial dăunătoare pentru milioane de utilizatori. 

Marţi, 26 Mai, 2020 - 13:24
de la 30.000.000 în Februarie, la aproape 100.000.000 în Martie 26 mai 2020

Cu milioane de angajați nevoiți să lucreze de acasă, utilizarea instrumentelor de acces de la distanță a crescut exponențial. Mai mult decât atât, pe lângă această tranziție, s-a materializat o altă tendință în multe regiuni afectate de izolare, inclusiv în majoritatea marilor țări europene: o creștere masivă a numărului de atacuri de tip forță brută împotriva RDP-ului – unul dintre cele mai populare instrumente de acces de la distanță pentru stațiile de lucru sau servere.

Miercuri, 13 Mai, 2020 - 12:57

Cel mai recent raport Kaspersky ‘Defending digital privacy: taking personal protection to the next level’, arată că 83% dintre utilizatori își creează singuri parolele, în timp ce 54% spun că nu știu cum să verifice dacă vreuna dintre parolele lor a fost compromisă. Acest lucru evidențiază necesitatea stocării parolelor într-un mod mai sigur.

Joi, 7 Mai, 2020 - 13:17

Conform raportului Kaspersky DDoS pentru T1 2020, numărul total al atacurilor a crescut în primele trei luni ale anului, în special al celor asupra site-urilor municipale și educaționale. Acest lucru se poate datora faptului că atacatorii cibernetici profită de situația actuală, când oamenii sunt blocați în casele lor și depind foarte mult de resursele digitale. 

Joi, 9 Aprilie, 2020 - 15:25

Odată cu extinderea fenomentului distanțării sociale, experții Kaspersky au investigat peisajul amenințărilor îndreptate împotriva aplicațiilor de interacțiune socială, pentru a se asigura că utilizatorii sunt în siguranță și experiența lor de comunicare este una plăcută. Analiza rezultată a detectat aproximativ 1300 de fișiere care au nume similare aplicațiilor proeminente precum Zoom, Webex și Slack.

Joi, 5 Martie, 2020 - 11:20

Gândul de a avea orice mișcare - fizică sau digitală - monitorizată de cineva, este suficient pentru a trimite un fior pe șira spinării oricui. Să fii urmărit și/sau amenințat de cineva care îți poartă ranchiună este un lucru pe care majoritatea dintre noi îl considerăm subiect de film, dar noile statistici șocante de la Kaspersky în parteneriat cu Coaliția împotriva Stalkerware arată o creștere uluitoare a utilizării de stalkerware pe dispozitivele mobile.

Miercuri, 26 Februarie, 2020 - 12:59

Troienii pentru mobil, care distribuie reclame publicitare și stalkerware-ul, au înregistrat o creștere puternică în 2019, periclitând tot mai mult datele personale ale utilizatorilor de smartphone. Primul tip de ameninţare a înregistrat o creștere de două cifre în ceea ce privește numărul de pachete de instalare detectate, în timp ce al doilea a vizat utilizatorii de telefonie mobilă cel puțin de două ori mai mult decât în 2018. Acestea sunt printre principalele constatări ale raportului anual „Mobile Malware Evo-lution”.

Luni, 24 Februarie, 2020 - 14:23

Pe măsură ce concurența se intensifică, Kaspersky rămâne în TOP3 în ceea ce privește securitatea cibernetică a consumatorilor și companiilor. În 2019, produsele Kaspersky au ajutat compania să obțină locuri pe podium (primul, al doilea sau al treilea) în 70 dintre cele 86 de teste diferite, independente, la care a luat parte.

Vineri, 21 Februarie, 2020 - 12:21

Festivalul exclusivist, extrem de popular, Burning man — desfășurat anual în deșertul Nevada, unde timp de o săptămână, oamenii sărbătoresc arta și formează o comunitate - își lansează vânzările oficiale de bilete pe 26 februarie. Cu toate acestea, experții Kaspersky au descoperit un site de phishing, dedicat Burning Man, care vinde activ bilete false, încă de la sfârșitul lunii ianuarie, pentru doar 225 de dolari, un preț de două ori mai mic decât cele mai ieftine bilete disponibile oficial. 

Miercuri, 19 Februarie, 2020 - 14:00

Analiza a dezvăluit că numărul de atacuri blocate de Kaspersky DDoS Protection în trimestrul al 4-lea din 2018 a reprezentat doar 56% din numărul de atacuri depistate în același trimestru din 2019. Investigațiile ulterioare asupra activității botnet-urilor arată că aproximativ 28% dintre atacuri s-au întâmplat în weekend, ponderea atacurilor care au avut loc duminica, crescând cu două puncte procentuale și jumătate - ajungând la 13%. Acestea sunt concluziile Kaspersky Q4 2019 DDoS attacks report.

Luni, 17 Februarie, 2020 - 12:39

Cercetătorii Kaspersky au descoperit o nouă versiune a troianului bancar Ginp, detectat pentru prima dată de analiştii companiei în anul 2019. Pe lângă funcțiile standard ale troienilor bancari centrați pe Android - de a intercepta și trimite SMS-uri, de a efectua suprapuneri de ferestre - noua versiune identificată implică o funcție extrem de neconvențională, aceea de a insera mesaje text false în Inbox-ul unei aplicații SMS obișnuite.

Joi, 13 Februarie, 2020 - 12:35

Kaspersky, una dintre companiile globale de top în domeniul securității cibernetice, a obținut certificarea ISO/IEC 27001:2013 - standardul internațional care include cele mai bune practici pentru sistemele de gestionare a securității informațiilor. Emisă de TÜV AUSTRIA, certificarea confirmă faptul că sistemele de securitate a datelor din cadrul companiei, inclusiv Kaspersky Security Network, îndeplinesc cele mai bune practici din industrie. 

Vineri, 7 Februarie, 2020 - 11:05

Filmele populare nu obțin atenție doar din partea cinefililor, ci și a infractorilor cibernetici, apropierea ceremoniei de decernare a premiilor Oscar crescând miza. Pentru a înțelege mai bine cum încearcă să profite infractorii de interesul tuturor pentru filmele bune, cercetătorii Kaspersky au analizat prevalența unor astfel de escrocherii.

Joi, 30 Ianuarie, 2020 - 13:27
după atacuri asupra lanțului de aprovizionare

Aproape trei sferturi (71%) dintre companiile mari care au ghiduri de utilizare a datelor pentru parteneri și subcontractanți au primit compensații în urma unui incident care i-a afectat pe furnizorii cu care fac schimb de informații. Comparativ, doar 22% dintre organizațiile de aceeași dimensiune care nu au reglementări în vigoare au raportat acest lucru. Acestea sunt concluziile unui studiu ce vizează liderii de securitate IT, realizat de Kaspersky.

Miercuri, 29 Ianuarie, 2020 - 14:50

În lumea din ce în ce mai interconectată în care trăim, unde schimbul de informații online a devenit ceva la ordinea zilei, este viața personală moartă?

Subscribe to Kaspersky