Miercuri, 5 Februarie, 2020 - 13:15

Știrile în legătură cu epidemia de coronavirus se răspândesc din ce în ce mai mult pe Internet, motiv pentru care și atacatorii cibernetici își diversifică modalitățile prin care pot profita de utilizatorii naivi. Săptămâna trecută, Kaspersky a descoperit 32 de fișiere dăunătoare răspândite sub pretextul unor documente legate de coronavirus. Acum, experții au detectat o serie de e-mail-uri spam cu oferte pentru măști de oxigen, care pretind că protejează utilizatorii de coronavirus și de alte infecții transmise prin aer.

Vineri, 3 Ianuarie, 2020 - 19:39

Cercetătorii Kaspersky și-au prezentat viziunea asupra amenințărilor avansate și persistente (APT) din anul 2020, subliniind cum se va schimba peisajul atacurilor direcționate în lunile următoare. Tendința generală arată că amenințările vor crește în complexitate și vor fi mai bine țintite, diversificându-se sub influența factorilor externi, cum ar fi dezvoltarea și propagarea învățării automatizate, tehnologiile pentru dezvoltarea fenomenului „deepfake” sau tensiunile în jurul rutelor comerciale dintre Asia și Europa.

Vineri, 22 Noiembrie, 2019 - 11:19

În perioada de vânzări ocazionate de Black Friday și de sărbătorile de iarnă, infractorii cibernetici vizează clienții site-urilor de comerț electronic - în special cele de îmbrăcăminte, încălțăminte, cadouri, jucării și bijuterii. Utilizatorii care caută oferte în aceste domenii în următoarele săptămâni sunt sfătuiți să fie atenți atunci când fac cumpărături online.

Vineri, 1 Noiembrie, 2019 - 13:37

Avand in vedere ca studentii au inceput o noua viata la universitate in aceasta toamna, parintii sunt lasati sa inteleaga tehnologia fara ajutorul copiilor lor. Aproape o treime (31%) dintre parintii care nu sunt prea priceputi intr-ale tehnologiei si au copii la facultate recunosc ca se confrunta zilnic cu dificultati legate de tehnologie, ramasi fara sprijin. Parintii din Romania recunosc in mai mica masura ca ar avea astfel de probleme, in absenta copiilor – doar 23%, un procent mai mic inregistrand doar Slovacia, in regiune 13%.

Miercuri, 16 Octombrie, 2019 - 14:01

În primele șase luni ale anului, „borcanele cu miere” („honeypots”) Kaspersky - rețele de copii virtuale ale diferitelor dispozitive și aplicații conectate la Internet - au detectat 105 milioane de atacuri asupra dispozitivelor IoT, provenind de la 276.000 de IP-uri unice. Comparativ, în primul semestru al anului 2018 au fost depistate doar aproximativ 12 milioane de atacuri, provenind de la 69.000 de adrese IP. Profitând de o securitate slabă a produselor IoT, infractorii cibernetici își intensifică tentativele de a crea și de a monetiza botnet-uri IoT.

Joi, 26 Septembrie, 2019 - 12:33

Kaspersky și-a actualizat soluția RakhniDecryptor pentru a permite utilizatorilor ale căror fișiere au fost criptate de programele ransomware Yatron și FortuneCrypt să își recupereze datele fără a plăti răscumpărarea. Versiunea actualizată este disponibilă pe site-ul Nomoreransom.org.

Vineri, 13 Septembrie, 2019 - 13:43

Numărul de atacuri de phishing care îi vizează pe utilizatorii de computere Mac și dispozitive mobile iOS, precum și de servicii web asociate pentru a-i atrage în scheme frauduloase a ajuns la 1,6 milioane în prima jumătate a anului 2019. Această cifră este cu aproximativ 9% mai mare decât atacurile de pe parcursul întregului an 2018. Numărul din ce în ce mai mare de utilizatori de dispozitive digitale populare atrage în mod clar tot mai mulți infractori. Aceasta este una dintre principalele constatări ale raportului Kaspersky privind amenințările la adresa utilizatorilor Mac în 2019.

Joi, 29 August, 2019 - 12:02

Pe parcursul celui de-al doilea trimestru al anului 2019, experții Kaspersky au detectat mai multe e-mail-uri, la nivel global, care anunță false rambursări de impozite. Această perioadă este, în multe țări, termenul limită pentru depunerea solicitărilor și a restituirilor diferențelor de sume achitate pentru diferite taxe și impozite. Profitând de acest lucru, infractorii încercau să fure informații valoroase sau, în unele cazuri, să instaleze programe spyware periculoase - conform raportului Kaspersky Spam și Phishing în T2 2019.

Miercuri, 21 August, 2019 - 13:49

În ciuda automatizării, factorul uman mai poate pune în pericol procesele industriale: greșelile angajaților s-au aflat în spatele a 52% dintre incidentele care au afectat tehnologiile operaționale și sistemele industriale de control (OT/ICS) anul trecut. Potrivit unui nou raport Kaspersky, Starea securității cibernetice industriale 2019, această problemă face parte dintr-un context mai larg și mai complicat.

Miercuri, 10 Iulie, 2019 - 12:34

Cercetătorii Kaspersky au descoperit o campanie complexă de spionaj cibernetic, menită să fure informații de la entități diplomatice, guvernamentale și militare din Asia de Sud. Campania a durat aproape șase ani și a avut legături cu alte atacuri recente din regiune. O investigație mai amplă asupra instrumentelor și metodelor folosite în campanie i-a condus pe cercetători la concluzia că atacatorul este grupul PLATINUM – un atacator de spionaj cibernetic pe care îl crezuseră dispărut.

Vineri, 5 Iulie, 2019 - 13:00

Kaspersky monitorizează activitățile grupării APT Silence de mai mulți ani, primul raport public despre instrumentele și tehnicile grupului fiind disponibil din toamna anului 2017. 

Marţi, 4 Iunie, 2019 - 13:26

Timp de peste două decenii, Kaspersky Lab a pus la dispoziția clienților cele mai bune soluții de securitate, urmându-și misiunea de a salva lumea. Pe măsură ce aceasta a devenit tot mai digitalizată și globalizată, am ieșit din laboratorul antivirus pentru a deveni un lider în tehnologie, cu un portofoliul complex și cuprinzător de soluții de securitate și servicii, care includ produse și tehnologii inovatoare, servicii cloud și informații despre amenințările cibernetice.

Subscribe to Kaspersky