Sâmbătă, 21 Septembrie, 2019 - 08:47
Investitorii în perimetre offshore sunt scutiți de la aplicarea prevederilor OUG 114/2018

Ministerul Energiei a pus în dezbatere publică un proiect de lege care modifică radical Legea offshore 256/2018, care reglementează investițiile în zăcămintele de gaze din Marea Neagră. Proiectul elimină multe dintre barierele fiscale și de reglementare, introduse în lege de Liviu Dragnea, care au determinat companii precum ExxonMobil și OMV să stopeze investițiile.

Miercuri, 23 Ianuarie, 2019 - 09:24
El a negociat la București termenii Legii Offshore

Wess Mitchell, asistent al secretarului de Stat american pentru Afaceri europene si euroasiatice, a anuntat marti seara ca demisioneaza, la doar 16 luni dupa preluarea functiei, informeaza cotidianul The Washington Post si agentia Associated Press.

Departamentul de Stat a anuntat ca Wess Mitchell va ramane in functie pana la jumatatea lunii februarie.

Joi, 20 Decembrie, 2018 - 19:16

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, joi, Legea offshore care stabileşte condiţiile în care se vor realiza exploatările de gaze din Marea Neagră, informează Administraţia Prezidenţială.

Pe 24 octombrie, Camera Deputaţilor a votat, în calitate de for decizional, legea offshore privind condiţiile în care se vor realiza exploatările de gaze din Marea Neagră. Investitorii sunt obligaţi să tranzacţioneze 50% din gaze pe bursa din România, iar 25% din angajaţi trebuie să fie români.

Miercuri, 24 Octombrie, 2018 - 10:54

După repetiția făcută la Adunarea Generală ONU, Iohannis s-a descurcat excelent în fața scaunelor goale din aula Parlamentului European de la Bruxelles.

Joi, 20 Septembrie, 2018 - 10:36
Prezența lui Perry la „Inițiativă” și „oferta de nerefuzat” transmisă lui Dragnea din partea lui Trump a fost decisivă

Două amendamente importante introduse la legea offshore, aflată în comisiile din Senat la reexaminare, introduse chiar de un senator PSD, garantează companiilor petroliere că nu va creşte taxarea gazului extras din Marea Neagră pe toată durata exploatării, iar cheltuielile de explorare de miliarde de euro vor fi scăzute din impozitul pe care firmele îl vot datora . Acestea erau principalele solicitări ale companiilor petroliere înainte de a lua decizia finală de investiţie în Marea Neagră, scrie e-nergia.ro.

Marţi, 18 Septembrie, 2018 - 20:09
La Camera Deputaților, la întâlnire a fost prezent și Hans Klemm

Preşedintele Klaus Iohannis l-a primit marţi pe Secretarul pentru Energie al Statelor Unite ale Americii, Rick Perry, cei doi discutând despre parteneriatul strategic dintre România şi SUA, dar şi despre resursele de gaz din platoul continental românesc al Mării Negre. Preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, i-a primit, marţi, în biroul său din Parlament, pe ambasadorul american Hans Klemm şi pe secretarul pentru energie al SUA, Rick Perry.

Duminică, 16 Septembrie, 2018 - 14:38
Paguba produsă de modificările cerute de Iohannis ar fi de miliarde de dolari în următorii 20 de ani.

Câteva sute de persoane participă, duminică, la un miting în parcul Izvor din Capitală, pentru a cere votarea legii Offshore deoarece, spun ei, demersul i-ar aduce României peste 50% din valoarea resurselor sale, în caz contrar, paguba ar fi de miliarde de dolari în următorii 20 de ani.

Luni, 3 Septembrie, 2018 - 10:31

Săptămâna a fost dominată de CExN de la Neptun în care s-au dezlănțuit curentele centrifuge din PSD. Figura centrala a fost Gabriela Firea care a declanșat un veritabil „război al chiloților” cu Carmen Dan în apărarea prietenei sale, prefectul Cliseru. Firea l-a acuzat fără menajamente pe Dragnea că ar fi boicotat inițiativele primăriei prin premierii pe care i-a împiedicat să răspundă cererilor sale STOP  Solicitarea unui vot al Consiliului în această chestiune s-a soldat cu un eșec al primăriței STOP  Totuși, par să se fi clarificat câteva lucruri.

Duminică, 2 Septembrie, 2018 - 11:55
Cota de 50 la sută din gazul din Marea Neagră se va comercializa pe piaţa din România

Liviu Dragnea a declarat sâmbătă seară, într-o conferinţă de presă susţinută la Neptun, că nu are de gând să cedeze şi să pună umărul la pierderea resurselor României, alături de cei care insistă ca legea să fie modoficată.

Legea offshore nu va fi modificată decât în sensul unor clarificări pe care le-a transmis către guvern, iar chestiunile importante, legate de impozitul pe venituri suplimentare şi de faptul ca 50 la sută din gazul din Marea Neagră să se comercializeze pe piaţa din România, vor rămâne neschimbate.

Vineri, 31 August, 2018 - 11:27

Ignat în plină vară: țăranii din cele zece județe amenințate de spectrul porcinei își taie animalele pe capete pentru a le salva de la eutanasiere și pun carnea la borcan, în untură. O soluție, să recunoaștem, mai bună decât cea a autorităților STOP  În Polonia porcina bântuie din 2014, dar cu mult mai puține focare decât la noi, semn că este mai bine stăpânită STOP  Ambasadorul Klemm laudă guvernul! Nemaiauzit - până acum o lăuda doar pe Kovesi - lucru care nu poate să nu fie pus în legătură cu „speranțele” în modificarea legii Offshore pe placul EXXON.

Duminică, 26 August, 2018 - 11:39
Inițiată de avocatul Dan Chitic, pe Facebook

Avocatul Dan Chitic anunță pe pagina sa de Facebok că a inițat pe subiectul gazelor din offshore-ul Mării Negre o petiție online intitulată „#ÎntâiRomânia: Vrem redevențe ca afară - cel puțin 40% din gazele offshore din Marea Neagră pentru România!”.

„Pentru că mi s-a cerut să fac o petiție pe subiectul gazelor din offshore-ul Mării Negre. 

Joi, 23 August, 2018 - 10:42

Dezvăluirea senzațională a lui Dragnea despre tentativa eșuată de asasinat la adresa sa nu a făcut prea multe valuri. Instituțiile de resort au ridicat din umeri spunând că habar nu au despre așa ceva, în timp ce Opoziția face glume nesărate pe o temă altfel extrem de serioasă, dacă ar fi fost vorba de vreunul dintre ai lor STOP  Cu toate presiunile „oamenilor cu microfoane” care au încolțit-o la ieșirea de la Parchet, prefectul Cliseru nu a vrut să spună de ce a autorizat folosirea forței la miting.

Duminică, 29 Iulie, 2018 - 18:28

Ambasadorul „nostru” la Washington, George Maior, a fost convocat de secretarul de stat al Energiei Perry, care l-a mustrat pentru indisciplina de care dă dovadă Parlamentul de la București cu legea Offshore, care nu corespunde înțelegerilor anterioare (dintre cine și cine?) STOP Ambasadorul, disciplinat (nu ca Klemm!) s-a angajat să transmită mesajul cu maximă operativitate pentru a se repara defecțiunea apărută în parteneriat STOP  Semnal de șoc din partea sârbilor: au refuzat să-l extrădeze pe Ghiță și se pare că îi vor acorda chiar și azil politic, din

Luni, 23 Iulie, 2018 - 08:06
Printr-o Ordonanță de Guvern

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a anunţat, duminică seară, că se poartă discuţii (fără să precizeze cu cine) pentru o posibilă Ordonanţă de Guvern pentru legea off-shore, el precizând că prevederile din lege nu sunt bine definite în anexe şi nu sunt clare.

Duminică, 22 Iulie, 2018 - 18:47

Președintele a promulgat una dintre legile modificate ale Justiției. Urmează celelalte STOP   Elan Schwarzenberg  nu mai este urmărit internațional. După ce instanța l-a achitat pe Mazăre în dosarul respectiv, se dovedește că o continuare a urmăririi nu are rost STOP   Lui Dan Șova i s-a retras titlul de „cetățean de onoare al Corabiei”.

Sâmbătă, 21 Iulie, 2018 - 21:47

Cea mai neplăcută surpriză pe care a avut-o ambasadorul american în ultima vreme nu a fost revocarea Codruței Kovesi - pe care aproape că se angajase personal să nu o facă posibilă - ci legea OffShore, pentru care venise la București pentru a face presiuni chiar adjunctul Secretarului de Stat, Wess Mitchell. Dealtfel, Hans Klemm adresase chiar un avertisment în acest sens Guvernului român (absent la eveniment)  în discursul susținut la recepția de ziua națională a Americii.

Vineri, 13 Iulie, 2018 - 13:55

Legea offshore pentru exploatarea gazelor naturale din Marea Neagră a fost adoptată de plenul Camerei Deputaţilor într-o variantă modificată pe ultima sută de metri. Planurile companiilor care extrag petrol şi gaze din Marea Neagră au fost date peste cap de unele schimbări, cum ar fi impozitul pe veniturile suplimentare - spune, într-o declarație de presă deputatul neafiliat Remus Borza.

Luni, 9 Iulie, 2018 - 18:23
Modificările legii vor aduce suplimentar 40 de miliarde de dolari Romaniei

Presedintele Camerei Deputatilor, Liviu Dragnea, a prezentat intr-o conferinta de presa principalele modificari pe care deputatii le-au adus proiectului de lege off-shore, inainte de a-l supune la vot, luni seara.

Liderul PSD sustine ca s-a ocupat personal, impreuna cu deputatul Iulian Iancu, de efectuarea acestor modificari. Ele ar urma nu doar sa aduca 40 de miliarde de dolari Romaniei, ci ar putea face din tara noastra unul dintre putinele state independente energetic din lume.

Joi, 5 Iulie, 2018 - 11:39

Caravana Codului Penal a mers înainte, în corul de lătrături și schelălăituri  ale unei opoziții care oricum mai mult nu putea să facă STOP  Modificările au fost adoptate și în Camera Deputaților cu 167 de voturi - două mai multe decât erau necesare - cu concursul minorităților și al unor „trădători” dintre care unul, de la PMP, a și fost dat afară de Băsescu STOP Iohannis a reacționat la ceas de seară și a promis că va face ce n-a mai făcut: va sesiza Curtea Constituțională!

Sâmbătă, 30 Iunie, 2018 - 11:32
Avocatul Dan Chitic devoalează dedesubturile unei posibile renunțări de către România la resursele naturale din Marea Neagră

Avocatul Dan Chitic a tras un puternic semnal de alarmă, arătând că a fost convocată o sesiune extraordinară a Parlamentului României în perioada 2-19 iulie, în cursul căreia se va vota renunțarea României la resursele sale naturale din Marea Neagră (off shore), pierderea pentru țara noastră ridicându-se la 16 miliarde de euro.

„Parlamentul este pe punctul să voteze (in unanimitate, probabil) renunțarea României la resursele sale naturale din Marea Neagră (off shore) in favoarea puterilor cu “ambasade” vocale la București!

Subscribe to Legea Offshore